Sajnos valamiért nem tudok idézni, nem engedi a gép, de odaírom kinek írok. 
Szóval Donciccio: írtad hogy "seat setback: 4,1 cm? érdekes. látszik,h nem érdekli őket az uci szabályzata. mondjuk mind1. nem profik használják ezt a progit." Kérdésem, hogy az utcai szabályzat mit mond konkrétan? Mert én azt olvastam hogy 3 és 5 cm között kell lennie a nyereg magasságának a kormánytól, attól függően hogy sportos vagy kényelmibb funkciót választ az ember. Ugye nekem most ez egészen pontosan lemérve 3,1 cm. Tehát ha jól értem, egy centit lejjebb kéne tolnom a nyerget, és vele együtt a kormányt is hogy az ne kerüljön magasabbra mint a nyereg. Azért annak örülök hogy ezt és a kormányszár hosszát leszámítva jók a beállításaim és a vázméretem is a kalkulátor szerint.
Mondjuk ez a kalkulátor nem mondja hogy 25,4 vagy 31,8 -as kormánybefogóval méri e ezt a kormány-nyereg távolságot.
a seat setback azt a távolságot jelöli ami a nyereg orra,és a középcsapágy közepe közt van,vízszintesen mérve. ezt úgy tudod lemérni,h a nyereg elejéről leengedsz egy függőónt. a középcsapágynál meg leméred. egyébként az uci (nemzetközi kerékpár szövetség) szabályzata alapján ez a távolság minimum 5 cm lehet. eltérés,csak akkor lehetséges,ha kicsi a versenyző. külön engedély kell rá. gondolom nem akarsz uci szabályzatot követő versenyen indulni,így neked nem kell vele foglalkozni. 
azt,h mennyivel legyen lejjebb a kormány,a nyeregnél,az nincs kőbe vésve. aki jobban bírja a gyűrődést,annak nagyon nagy különbség is lehet. persze ez testméretektől is függ. értelem szerűen a hosszabb végtagú,magasabb embereknél nagyobb a nyereg-kormány közötti függőleges eltérés. nekem kb 6 cm van köztük. viszont hosszabb stucnit használok,mint az átlag kerékpáros,aki hasonló testi adottságokkal rendelkezik. ha rövidebb stucnit használnék,akkor vlszínű lejjebb is tehetném. (feltéve,ha lejjebb tudnám tenni.
)
ahogy Jani írta: meg kell tanulni előbb kerékpározni,és meg kell szokni a beállításokat. a valóban hatékony beállítás elsőre baromi kényelmetlen lehet,de ha már hozzá szoktál,és javul a forma is,akkor értelmet nyer az egész.
az,h most 3 cm-vel van mélyebben a kormányod a nyeregnél nem gond. kezd el így,aztán ha magasnak találod,akkor lejjebb rakod.
amúgy így fórumon keresztül igencsak nehéz "beállítani" a bringát a pilótához.