Kerekekkel kapcsolatban szeretnék pár véleményt kérni.
Jelenleg Mavic Aksium Race kerékszettem van hibátlanul jól működik nagyon szeretem viszont most új vázat újítok be és akkor gondoltam lehet lecserélném karbon kerékszettre a jelenlegi kerekeimet, kinéztem 1-2 kerékszettet hasonló árfekvésben színgósat és drótperemes kivitelűt is találtam.
http://apro.bikemag....sl-l274090.html
http://apro.bikemag....tt-l275434.html
Amit szeretnék kérdezni az az lenne hogy nekem meg éri e ilyen kerekekre váltanom, a következő szempontokat figyelembe véve. Én 90%-ban csak síkon az alföldön tekerek, sajnos az útminőség errefelé (is) elég gyatra néhol elégé agykirázós. A karbon kerekek menyire strapabíróak? a jelenlegi mevic-emhez képest a jó kis szétrázós utakon?
Egy másik nagy dilemmám az a szignó, eddig csak peremes gumikat használtam és én ezt látom költséghatékonyabbnak e miatt is inkább ilyen kereket keresek, de megéri a szingora váltanom-költenem?
Ha karbon kerék kell akkor két választásod van: peremes v. szingós (illetve olcsó kínai vagy aranyáron jónevű gyártótól valami)
Általánosan igaz az, hogy ezek a magas profilú karbon kerekek azért ráznak (alacsony profilút minek vennél, abból ott a sok kiváló alu: pl ksyrium-ok vagy Fulcrum racing 3 vagy 1) . vagyis ha a kényelem szempont akkor szerintem felejtsd el. A magas profil miatt oldalszélre vigyázni kell meg ugye az olcsó kerekek fékteljesítménye olyan-amilyen, főleg esőben.
Ha peremest akarsz akkor én ebből csak jónevű gyártótól vennék és kerülném a kínait, a peremes kialakításnál azért le tud szakadni a perem a gagyi kerékről ha nagyon felpumpálod (bár nem túl gyakori ez a hiba de előfordulhat) vagy ha már kapott az oldalfal. Jó nevű gyártótól meg aranyárban van egy jó peremes karbonkerék.
Ha szingósat akarsz - a korábban említett negatívumok és pozitívumok mellett - akkor mehet az olcsó kategória is kínai felnivel (pl. mr wheel, stb) mert itt kevesebbet kap a felni (nincs oldalfal ami lerepedjen).
Én amúgy csak akkor vennék olcsó karbont - szingóst - ha gyakran időfutamoznék de edzésre eszembe nem jutna betenni, ja és ha lenne egy ilyenem akkor ugye a kerékkel kéne cserélni a fékpofákat is, azt se felejtsd el.
Bár van egy hangjuk ha küldik is neki, van akinek nagyon bejön ez a surrogás, én inkább lopakodni szeretek :-)