Hmm, ha tkp. 2.5 éve (vagyis, amióta bicajozom) használok 175-ös 53-39 hajtást, mennyire fog "szívenvágni" egy 50-34-es 172.5-ös? : D
Városi gépen természetsen 170-es hajtásom van, igazából én "nem nagyon" érzek különbséget, picit jobban pörgök rajta, és annyi. : )
síkra talán még ideálisabb is lehet az én stílusomhoz? (nem szeretek erőből menni)
110bcd tányérok közül "kedvezően" 52-38-at tudnék szerezni, FSA-Shi-SRAM sztenderdhez (szóval, nem campához). Vagy gyári campyt 50-36-ban, de kokainárban.
Szerintem inkább kipróbálom majd, mire jutok a kompakttal, aztán, ha nagoyn nem szeretem, lehet variálni. Főleg az 52-38 szinte "eszmei", ha az 53-39-hez gyengének érzi magát valaki
a másik a fékbeállítás: létezik, hogy a szélesebb felnin kevésbé harap ugyanaz a fékkar-fékbetét-fék kombó, vagy, a felnifal lesz a ludasch? Amióta a Khamszin van bent, félek minden alkalommal, ha lassítanom kell. Igaz, jobb a finom és egyenletes lassulás, mint a korábbi "koppküllő", de utóbbival ténylegesen meg lehetett állni, ezzel meg nem igazán.
Én úgy tudom, hogy a hajtókar hossza a vázmérettől függ, tehát a 170 az inkább a kisebb 50-52-es vázméretre jellemző. Az én bringám 54-es a hajtókar hossz 172.5. Te magas vagy így szerintem a 175 a Te méreted.
Szerintem a szokás nagy úr, legalábbis nálam, mert a régi hajtóművem 52-42-es volt, a mostani 53-39 de a 39-el nehezen barátkozom. Persze nem azért, mert annyira erős vagyok hanem hátul egy fogaskerékkel lejjebb kell váltani ugyan ahhoz az áttételhez. Ugye, elöl három fogszám emelés, hátul egynek felel meg.
A fentieket figyelembe véve, én egy kompakttal a jelenlegi hátsó sorommal, nem igen tudnék mit kezdeni.
Georgio módosította - 2015. március 13. - 13:55