Sziasztok!
Tura kerekpar biciklit szeretnek venni, nem verseny celra, csak jarni a varosokat.
Ezt a kettot neztem ki, felszereltsegbe hasonlo, csak a vaz megzavar kicsit.
az egyik inkabb mountain bike vazas, a masik meg kicsit masabb.
De mutatom a 2 bicajt:
ès:
Ki melyiket javasolja, es miert?
Nekem az 1. jobban tetszik, de a vaza kicsit alacsony, nem tudom ez mennyire lehet akadaly.
A bcikli nem profi szintu hasznalatra kell, jobb idoben napi hasznalat az oke, de 30-40 km maximum egy nap
Napi 30-40 kilométerhez nem kell országúti (sima teszkós bicajjal is mehetsz 22-25-ös átlagot kényelmesen, ami két óra tekerést jelent), igaz ekkora távon az eredeti célod elérése is kérdéses, mert kicsit többet kell menni városlátogatásokhoz.
Ha mindenképpen országútit akarsz venni és esetleg újat, akkor 400 font körül itthon is vehetsz a dekában Btwin bicót Claris hajtóművel azon kívül Sora szettel, ami tökéletes óutihoz. Környezetemben van, ideális kezdő gép, nem mellesleg jól is néz ki.
Vagy nézhetsz használtan az apróból fontra lefordítva 200-ból egész jó használtat tudsz venni.
A fenti két lehetőségből egyiket sem venném meg. 7-es shimanot nem választanék.
Fontos, hogy eldöntsd mi a cél, pusztán azért ne vegyél óutit mert már mentek el melletted ilyen stílusú kerékpárral. Viszont ha ez a vágyad, akkor teljesítsd be. Ez kb. olyan, mint amikor a totálkárnak írnak levelet, hogy milyyn kocsit vegyenek.
Ha tudsz próbálj ki egyet, hogy milyen, mert sokaknak az eltérő geometria vagy a helytelen beállítás, túl kemény áttétel hamar elveszi a kedvét az óutizástól.