Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

volt nem olyan régen egy "tudományos" cikksorozat itt a bikkmakkon. állításuk szerint tévhit az,h rossz időjárási körülmények közt is kell tekerni. inkább görgőzzön az ember.  http://www.velo.hu/k...alyetapjan.html aha. bizonyára. 

Mondjuk ahhoz sem kell iq, h ilyenkor ne rövid gatyában tekerjen az ember. Izületnek tuti nem tesz jót. Meg úgy eleve a rizikó, elcsúszik, összetöri magát, oszt fél évig csak nézheti a bicajt.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Don: nyilván, aki a bikemagos cikkeket olvassa, az kerékpározásból keresi kenyerét.

Hobbistának minek ilyen-olyan időben is veretni? :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts

volt nem olyan régen egy "tudományos" cikksorozat itt a bikkmakkon. állításuk szerint tévhit az,h rossz időjárási körülmények közt is kell tekerni. inkább görgőzzön az ember.  http://www.velo.hu/k...alyetapjan.html aha. bizonyára. 

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

Nem régiben láttam egy bejegyzést valakinél de nem találom, olyan problémája volt hogy karbonvázba belecsúszott a nyeregcső menet közben és elvileg volt rá valami jó megoldás, hasonló problémám van nekem is nagyon rázós úton lentebb csúszik a nyeregcső a vázban. Nem tudjátok hogy oldatta meg vagy hogy ki volt az hogy megkérdezhessem tőle?

Pl: http://www.bike24.de.../32618_02_d.jpg  https://fairwheelbik...tgrip_black.jpg

Én ilyeneket használok,az első egyértelmű,a második a nyeregcsőbilincs felső peremébe beleakad és az összehúzza,ezt a kis gyűrűt is ami a nyeregcsőre ráfog.

GT-Atee

Georgio

Georgio

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts

ha más a geometria akkor nem biztos hogy egyszerű ugyanugy beállitani

Igazad van, biztos nem egyszerű beállítani, de én azt hittem, hogy ez az első bringája és ezért megy nehezen a beállítás. Viszont, hogy van egy beállítási alap (acél bringa), azért így már nem reménytelen az eset. :)

Georgio

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

ha más a geometria akkor nem biztos hogy egyszerű ugyanugy beállitani

Georgio

Georgio

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts

A régi acél országútimon, amivel a városban közelekedek és télen edzek (akár kint, akár görgőn), nekem is van könyöklő. Én is szeretem, még a városban, utcai ruhában is jó néha könyökölve tekerni. Kényelmes, gyorsabb... És azon a bringán ISM Adamo nyereg van, szóval a nyereg sem akadálya a könyöklésnek, sőt, arra a legjobb ez a nyereg.

(Ui. Viszont mezőnyversenyen tilos. Ennek ellenére sajnos 2013-as Turul Kupán a rajtban láttam könyöklős bringát...)

Akkor viszont nem igazán értem, hogy az új bringádat miért nem tudod kényelmesre beállítani? Ugyan úgy kellene mint az acél országútidat. Már ha az kényelmes volt.

Pár hete voltam egy bringa boltban, ráültem egy karbon Colnagóra és ugyan olyan jó volt ülni rajta mint az acél országútimon.

Georgio

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

Még a '90-es években akartam könyöklőt venni a bringámra, de akkor még horror áron volt, így lemondtam róla. Múlt nyáron ismét elkezdtem bringázni és elég hamar megfájdult a könyököm, ekkor eszembe jutott ismét a könyöklő. Szétnéztem a neten és próba képpen vettem egy XLC alu könyöklőt. A kormányon semmit sem állítottam, simán felszereltem. Könyökölve az alsó fogásnak megfelelő pozícióba kerültem, viszont nagyon kényelmes volt így tekerni, nem fájdult meg a könyököm. Az országúti kormány összes fogása megmarad a könyöklőtől függetlenül így nem kényszerülök kompromisszumra. Csak akkor könyökölök ha biztonságosan megtehetem (a forgalom megengedi.) Általában országúton tekerek.

Tudom, szentségtörés országútira könyöklőt tenni , de ha ez kell ahhoz, hogy jól érezzem magam a bringán, nekem simán belefér.

A régi acél országútimon, amivel a városban közelekedek és télen edzek (akár kint, akár görgőn), nekem is van könyöklő. Én is szeretem, még a városban, utcai ruhában is jó néha könyökölve tekerni. Kényelmes, gyorsabb... És azon a bringán ISM Adamo nyereg van, szóval a nyereg sem akadálya a könyöklésnek, sőt, arra a legjobb ez a nyereg.

(Ui. Viszont mezőnyversenyen tilos. Ennek ellenére sajnos 2013-as Turul Kupán a rajtban láttam könyöklős bringát...)

Edited by ivancso.isti, 2015. March 16. - 19:55.

Georgio

Georgio

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts

Köszönöm a hozzászólásokat, visszafordítottam a stucnit, aztán majd meglátom. Ez most a korábbi és legutóbbi két szélsőség közötti állapot, hiszen azt az egy kis hézagolót hagytam a stucni alatt. Ma kipróbáltam, jó volt, de érzem, hogy sokat erősödött már a hátam, tényleg ez lehet a legfontosabb szempont. Viszont folyamatosan koncentrálnom kell még rá, hogy feszítsem a derekam. Ez elég fárasztó, de így nem támaszkodok a kezeimre elernyedt derékkal... És úgy érzem egyre jobban megy.

Még a '90-es években akartam könyöklőt venni a bringámra, de akkor még horror áron volt, így lemondtam róla. Múlt nyáron ismét elkezdtem bringázni és elég hamar megfájdult a könyököm, ekkor eszembe jutott ismét a könyöklő. Szétnéztem a neten és próba képpen vettem egy XLC alu könyöklőt. A kormányon semmit sem állítottam, simán felszereltem. Könyökölve az alsó fogásnak megfelelő pozícióba kerültem, viszont nagyon kényelmes volt így tekerni, nem fájdult meg a könyököm. Az országúti kormány összes fogása megmarad a könyöklőtől függetlenül így nem kényszerülök kompromisszumra. Csak akkor könyökölök ha biztonságosan megtehetem (a forgalom megengedi.) Általában országúton tekerek.

Tudom, szentségtörés országútira könyöklőt tenni , de ha ez kell ahhoz, hogy jól érezzem magam a bringán, nekem simán belefér.

Georgio

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

Köszönöm a hozzászólásokat, visszafordítottam a stucnit, aztán majd meglátom. Ez most a korábbi és legutóbbi két szélsőség közötti állapot, hiszen azt az egy kis hézagolót hagytam a stucni alatt. Ma kipróbáltam, jó volt, de érzem, hogy sokat erősödött már a hátam, tényleg ez lehet a legfontosabb szempont. Viszont folyamatosan koncentrálnom kell még rá, hogy feszítsem a derekam. Ez elég fárasztó, de így nem támaszkodok a kezeimre elernyedt derékkal... És úgy érzem egyre jobban megy.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
  • LocationKelenföld

Köszi szépen! A fogkrém és a papírragasztó mirekell? A fogkrémmel tisztítsam meg a nyeregcsövet meg a vázat belűről? vagy hogyan?

A szerelőpaszta helyett használják egyesek. (Kenik vagy fújják, értelemszerűen a nyeregcsőre, összeszerelés előtt.) Tisztítani nem :), arra valami semleges zsíroldót javaslok, mely nem bántja a karbont.

Edited by Rabbit, 2015. March 16. - 17:31.

meno10

meno10

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts

Fordított prosztósági sorrendben:

fogkrém, papírragasztó spray (pl. 3M), "karbonzsír" (https://www.bike-com...opearls-p12414/)

Köszi szépen! A fogkrém és a papírragasztó mirekell? A fogkrémmel tisztítsam meg a nyeregcsövet meg a vázat belűről? vagy hogyan?

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
  • LocationKelenföld

Nem régiben láttam egy bejegyzést valakinél de nem találom, olyan problémája volt hogy karbonvázba belecsúszott a nyeregcső menet közben és elvileg volt rá valami jó megoldás, hasonló problémám van nekem is nagyon rázós úton lentebb csúszik a nyeregcső a vázban. Nem tudjátok hogy oldatta meg vagy hogy ki volt az hogy megkérdezhessem tőle?

Fordított prosztósági sorrendben:

fogkrém, papírragasztó spray (pl. 3M), "karbonzsír" (https://www.bike-com...opearls-p12414/)

Edited by Rabbit, 2015. March 16. - 16:28.

• meno10 likes this

meno10

meno10

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts

iStylehun

iStylehun

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

vegyél amazonon valami hasznosat és jót.

kerékpárt meg normális helyről vagy magánszemélytől.

Hm.

Lehet akkor nèzek valami muszaki cikket, az nem lehet màsabb mint itthon.

• Vejne likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Akkor magyarul nem jò?

Amazonrol akarnek venni, mert ott van ajandekkartyam, ezert is keresnek onnan jo biciklit, de nem tudom mostmar hogy mit mutassak kb.

vegyél amazonon valami hasznosat és jót.

kerékpárt meg normális helyről vagy magánszemélytől.

iStylehun

iStylehun

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Az autokhoz hasonloan, ahol hamar elszáll az 'én fingok elsőként a kocsiba' feeling, hasznält vètelek sokkal jobbak ilyen 400 fontnak megfelelő pénzért. Egy nem szèttaposott autó is tud olyan jo lenni 50e km-el mint egy új. Egy 10-15e km-t gurult bringa pl 105 vagy ennek megfelelo campa szettel simän tud nagyon fasza lenni. 400 font az kb 165e ft, abbol egèszen penge bringát lehet venni pèldául ugy hogy vètel elott beviszed egy szervizbe hogy nèzzèk ät

Akkor magyarul nem jò?

Amazonrol akarnek venni, mert ott van ajandekkartyam, ezert is keresnek onnan jo biciklit, de nem tudom mostmar hogy mit mutassak kb.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Az autokhoz hasonloan, ahol hamar elszáll az 'én fingok elsőként a kocsiba' feeling, hasznält vètelek sokkal jobbak ilyen 400 fontnak megfelelő pénzért. Egy nem szèttaposott autó is tud olyan jo lenni 50e km-el mint egy új. Egy 10-15e km-t gurult bringa pl 105 vagy ennek megfelelo campa szettel simän tud nagyon fasza lenni. 400 font az kb 165e ft, abbol egèszen penge bringát lehet venni pèldául ugy hogy vètel elott beviszed egy szervizbe hogy nèzzèk ät
  • Vejne likes this

iStylehun

iStylehun

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Ez mennyire mondhatò jò bicajnak?

http://www.amazon.co...keywords=Viking

Tegnap linkeltem 2-t de nem voltak jo velemenyek, kicsit emeltem az arat.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

szerintetek ki gyártja a most kerékszetteket? láttam az itthoni bringás boltban egy pinarello-t,és azon ilyen kerekek voltak. a felni meg volt repedve hátul rajta. sztem vlmi olcsóbb verzió lehetett,mert semmi különleges nem volt benne. nem számoltam,de kb 24 küllős,és kb 30 mm magas alu felnije volt. 

most ki gyárta, vagy ki gyártotta, a Mostot? :D 

meg nem mondom. Szerintem FSA, mint a többi Most cuccot is.. :)

• donciccio likes this