Még a '90-es években akartam könyöklőt venni a bringámra, de akkor még horror áron volt, így lemondtam róla. Múlt nyáron ismét elkezdtem bringázni és elég hamar megfájdult a könyököm, ekkor eszembe jutott ismét a könyöklő. Szétnéztem a neten és próba képpen vettem egy XLC alu könyöklőt. A kormányon semmit sem állítottam, simán felszereltem. Könyökölve az alsó fogásnak megfelelő pozícióba kerültem, viszont nagyon kényelmes volt így tekerni, nem fájdult meg a könyököm. Az országúti kormány összes fogása megmarad a könyöklőtől függetlenül így nem kényszerülök kompromisszumra. Csak akkor könyökölök ha biztonságosan megtehetem (a forgalom megengedi.) Általában országúton tekerek.
Tudom, szentségtörés országútira könyöklőt tenni , de ha ez kell ahhoz, hogy jól érezzem magam a bringán, nekem simán belefér.
A régi acél országútimon, amivel a városban közelekedek és télen edzek (akár kint, akár görgőn), nekem is van könyöklő. Én is szeretem, még a városban, utcai ruhában is jó néha könyökölve tekerni. Kényelmes, gyorsabb... És azon a bringán ISM Adamo nyereg van, szóval a nyereg sem akadálya a könyöklésnek, sőt, arra a legjobb ez a nyereg.
(Ui. Viszont mezőnyversenyen tilos. Ennek ellenére sajnos 2013-as Turul Kupán a rajtban láttam könyöklős bringát...)
Edited by ivancso.isti, 2015. March 16. - 19:55.