Mert nem szerették volna feleslegesen nagy súrlódásnak kitenni a fránya váltókábelt. Meg van szép is a libegőbowdenben.
Ellenben nem csoda, hogy a hátsó váltót nem tudtad beállítani. Egy 8s shimano sorhoz sh váltóval 2.8mm bowdenhúzás kell(ene) klikkenként, a 8s campy fékváltókarok meg húznak 3.6-ot. Emiatt iszonyatosan jól tolerálja a rendszerük a kevésbé jó beállítást a saját váltójával, de mással meg lehetetlen párosítani. Még a mai campy váltókat is "túlhúzza".
A hátsó agyat viszont fölösleges volt cserélni, elég lett volna a hátsó váltót. 8s campag fvk-hátsó váltó hibátlan hetes-nyolcas shimano sorokon, és 8s campán is.
"tudompróbáltam".
Szóval az NS hátsó agy fölösleges kiadás volt, de már ilyenkor mindegy. Nekem is fölösleges kiadás volt a 8s campag kerékszett anno, mert shimanoval is mukodott volna, sőt, az 1051-es rotorcserélt agyamon is perfekt volt, illetve, ma meg 10-es campa rotorra gányolt 8s sort használok.
Remélem, év végén le fog jönni a sor kalapács-laposfeju nélkül is
főleg, mert gondolkoztam, hogy 13-23 helyett 13-21-re váltanék (egy 18t lánckerék kerülne be a sorba. bár, amióta van 16t-m (tavaly 13-26-ban nem volt, most már van
) azóta 90%-al kevesebbet használom a jobb váltókart
tovább marad majd ropogós! )
Más: kénytelen leszek tényleg nézni valami kompakt kormányt a Coralra.. Fékváltókar-fogásban nagyon kényelmes hajlított könyökkel, de alsó fogásban állonrúgom magam szinte. :\ Ha nagyon aero akarok lenni, ált. rákönyöklök a kormányra, s úgy tekerek, igazából elég sokat megyek úgy, HA a körülmények engedik (útviszonyok-forgalom..)
Edited by Vejne, 2015. March 17. - 19:11.