Sziasztok!
Felmerült a lehetőség, hogy TALÁN letudom cserélni a 10 éves Trek bringámat egy új karbon gépre.
Két jelöltem van, véleményeteket kérném elsősorban a vázak összehasonlításában!! A körítést kb én is megtudom ítélni.
Szezononként max 2e km-t szoktam bringázni, versenyzés nem célom, csak élvezni a menetszelet és a slickek hangját
Igazából a szívem a Trek felé húz, az eszem meg a Canyon felé, bár a vázakhoz nem igazán értek.
Harmadik opció nem segítség!
A két bringa közül a Canyon váza jobb (szerintem..), meg amúgy is jobban felszerelt. Én azt venném. Egyetlen büdös gusztustalan dolog van a canyonnál: a colnegyedes kormányszár, ami még rövid is. Ha cserélni szeretnéd, nincs sok opciód: ricsi vagy szüntácse.
A lánckeréksorból szerintem hazai viszonyoknál egy 12-28 hasznosabb lesz, mint az óriási ugrásokkal teletűzdelt 11-32, de ez shimanónál nagyon nem téma (vö.: egy 105-ös sor árát egy choruséval, és meglátod, miről beszélek)
A geometriája mindkettőnek hasonló, a kormányszárral tudsz játszani, de, mint föntebb utaltam rá, ez a canyonnál picit trükkösebb.
A döntés a Tied, de, ha a kormányszár hossza megfelelő számodra, akkor a canyonnal jobban jársz. A trek picit sportosabb, mert valamivel rövidebb a homlokcsöve& hét fokos a kormányszár.
na, hozok valami rágcsát, mert már várom, hogy megjelenjen Dave, és felhívja a figyelmem arra, hogy alföldiként ne pofázzak bele a 11-32 vs. 12-28 témába..
Edited by Vejne, 2016. June 01. - 19:01.