Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Milyik négyet nézted ki?
remélem ezért nem jár bünti

küldtem priviben :)

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Milyik négyet nézted ki?
remélem ezért nem jár bünti
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

próbáld meg ezt :D

jobb 5letem nincs. Faterom szedett le egy régi begyógyult ékes hajtómûvet egy emberbringáról, õ akkor mlegítette, de ezt egy alu hajtómû esetében jobb, ha élbõl levágod...

de vágod :D semmi rozsda nincs rajta és nem is régi egyszerûen rá van álva

de monjuk a monoblock már kicsit haldoklik amikor beleálok ropog mint 1 zsák cerbona

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
sziasztok

használt országúti gép vásárlásán töröm a fejem, az volna az elsõ kérdésem (valószínüleg lesz több is :)), hogy a CroMo vázas gépek mennyivel jobbak az acélvázasoknál?
érdemesebb inkább CroMo vázasat választani?

(20e-30e ftos árkategóriában nézelõdtem itt a bikemag piactéren, 4 bicó között próbálom eldönteni melyik legyen)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
próbáld meg ezt :D

jobb 5letem nincs. Faterom szedett le egy régi begyógyult ékes hajtómûvet egy emberbringáról, õ akkor mlegítette, de ezt egy alu hajtómû esetében jobb, ha élbõl levágod...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
de hallod :D nem tudom kiütni belõle (kalapáccsal se) :D kb 1 flakon WD40 ment rá és semmi :D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
valami rozsdaoldó trutyival szvsz gazdagon locsold meg mindkét oldalról! Erõsen rögzítsd a leszedõszerszámot, nehogy szétcsessze a menetet, mert az nemfinom...

Ha sikerül és fölteszed akkor grafitos zsírral kend meg a felfekvõfelületet és menetrögzítõvel (nálam ez alapozó festék ;)) a rögzítõcsavart!

Soxerencsét!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
hát ez a négyszögtengely kifogott rajtam...
egyszerûen nem tom lemûteni róla a istenverte hajtókart :P
5leteket 5leteket PLS (enyém lassan az lesz hogy fojékony nitrogén és lángvágó aztán a hõtágulás majd szétszedi :D)

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Gyõrben a Duatlon VB-n van pár irgalmatlan jó vas! :clap:

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Zsoltee ... gagyi dolgokat el lehet paszolni a futároknak :D szóval azok se maradnak a nyakadon :P én is újonnan vettem egy Sora szetest :P dögnehéz a gép de arra hogy edzek és Triatlonozak arra tökkéletes :D

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Sziasztok

Meg tudná mondani valaki, hogy a régi Dura Ace(RD-7402, kb 1990-1996 közötti lehet) hátsó váltót tudom-e 9 fokozattal használni? A Shimano katalógus 6-7-8 fokozatot ír mint kompatibilitást, de elvileg a 8-as és a 9-es fogaskoszorú például ugyanolyan széles,tehát a váltónak ugyanannyit kellene elmozdulnia... Ha valaki esetleg próbált már ilyet összehzni, kérem ossza meg velem a tapasztalatokat, köszönöm elõre is.

Elvileg nem:
http://sheldonbrown.com/dura-ace.html
Táblázat fehér sora. Any=bármelyik,Except=kivéve

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

Mi a véleményetek az alábbi bringáról ?
Megér újan 60 ezret ? ...

Szerintem nem, mert sokmindent kell rajta cserélgetni, a gagyi dolgok meg a nyakadon maradnak. Én is makacs voltam és újat akartam, de én egy decathlon road 7.1-et vettem, ez 70eFt, részben Sora szett, de pár dolog kék-termék rajta, pl. a fék is, ami ugyan jól fog, de nagyon összevissza áll, és a fékpofák dõlésszögét nem is lehet állítani. Szóval lesz egy elsõfék cserém meg külsõgumi csere is, mert az alap hutschinson nem túl defektbiztos. A többi alkatrész viszont megfelelõ, elsõ outinak tökéletes :) Ja a klipszes pedál is elég gáz ami rajta volt, de rögtön le is cseréltem a montis SPD-re :D

Vegita

Vegita

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok

Meg tudná mondani valaki, hogy a régi Dura Ace(RD-7402, kb 1990-1996 közötti lehet) hátsó váltót tudom-e 9 fokozattal használni? A Shimano katalógus 6-7-8 fokozatot ír mint kompatibilitást, de elvileg a 8-as és a 9-es fogaskoszorú például ugyanolyan széles,tehát a váltónak ugyanannyit kellene elmozdulnia... Ha valaki esetleg próbált már ilyet összehzni, kérem ossza meg velem a tapasztalatokat, köszönöm elõre is.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Vagy 73 mm.

Ha MTB. :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

... az angol 68 mm.

Vagy 73 mm.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás

Van, de ki vesz olyat (rajtad kívül)?

yuy!! te! beszólsz?!!

mármint a keirinre gondolsz??
Amugy régi magyar/cseh(favorit) il. nyugati pályavázak is 110...

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Egyébként minden kcs ugyanolyan méretû, csak a bal-jobb menetekkel meg talán menetemelkedéssel van kavarás.

Csak, hogy kukacoskodjak, az olasz 70 mm széles, az angol 68 mm.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Van, de ki vesz olyat (rajtad kívül)?

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás

Kiegészítés: a pályavázak 120mm szélesek, régebbi oútik 126 (jelenleg gyártottak mind 130).

pályán van 110 es is, ami inkább 113...
még most is (pl. keirin)
ill.ha az 50es évek is számítanak volta 126 alaltti országuti is. de az már retro topic.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Köszi a válaszokat! Ebbe a vázba szerettem bele: http://store.somafab.com/pacrtrfr.html

Én meg abba a kormányba :)