Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Amúgy milyen érdemi különbség van a "csõszettípusok" közt(reynolds,colombus,oria)?

Elsõre, ezek más cégek. Azokon belül vannak típusok. A jobbakból vékonyabb falú csöveket gyártanak, a gyengébbekbõl (vagy a nagyobb igénybevételûek, nem versenyre kihegyezett változatok) vastagabbat. Ugye a jobb anyag erõsebb, nagyobb feszültséget is elvisel, de a vékonyabb fal miatt rugalmasabb lesz az, amit készítenek belõle.

Itt egy lista pár csõszettrõl:
http://www.desperado...mper_Tubing.htm

Simplonra kérdezz rá. Ha sima crmo, akkor is van száma, ami az ötvözõtartalmát jelöli.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
a Simplon milyen csõbõl készült(hírdetésben cr-mo van irva)? mert azt már megtudtam eme szenthelyen hogy reynolds jó, nagyon jó..
Amúgy milyen érdemi különbség van a "csõszettípusok" közt(reynolds,colombus,oria)?

tekintve, hogy amikrõl beszélünk mindegyik acél.. :)

köszi az eddigi infot és meglátásókat!!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

De Devecser az a nagyon messzi vidék atyagatya...no mindegy megéri :) :D

Csak mondom, hogy Devecser tele van lomizókkal. Ha elmész oda, 99% bringával távozol.

ON:

Az Exage szettek mindegyike SIS rendszerû?
Race, no Rest!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
egyértelmû hogy a simplon vagy a puch.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
tudom a vázméretem.. :) 187cm vagyok...szóval jo lesz :) De Devecser az a nagyon messzi vidék atyagatya...no mindegy megéri :) :D

köszi szépen a meglátásokat!!!!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Hellobello!!

Nos szeretnék kérni szakmai meglátásokat akár véleményeket :)

Elõször is, milyen magas vagy?
A Simplon 59-es, az kb. 180-185 centihez passzol. Devecserben van, ismerem, aki árulja, rendes tag. Láttam, mikor hozták. :)
A Puch vázanyaga nagyon jó, de a szett már közel 25 éves. Nem pozicionált a váltórendszer- mondjuk ez elõny, mert így több fokozattal is használható. Emiatt sztem drága, hiába nagyon jó állapotú. Mérete nincs megadva, így függõben hagynám.
Peugeot-nak szintén nincs mérete, így ez is lutri. És nem lehet túl jó szett rajta, ha az eladó nem írta fel.

Magamnak a Simplont venném meg. A teljes 105-ös szett azért valami!
Race, no Rest!

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
Hellobello!!

Nos szeretnék kérni szakmai meglátásokat akár véleményeket :)
eladtam AZ ugrálós bringám.és szeretnék kezdésnek egy klasszikus országúti kerékpárt venni. 3 jelöltem van.

Puch
http://piacter.bikem...ct=96479&cat=56

Peugeot
http://piacter.bikem...ct=95406&cat=56

Simplon
http://piacter.bikem...ct=96374&cat=56

ami nekem nagyon tetszik az a simplon és a puch de a peugeot se rossz)ezt jol el mondtam) nem tudok kompetenciával dönteni :D ezért színre megyek :D

szeretném ha elmondtanátok melyiket, miért érné meg megvennni.és mire figyeljek.

HÁLÁS KÖSZÖNET

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nekem hg50es volt, igaz 8asban, de egész jó volt.használtam kaptam a keréxetthez, egy agyonig kinyúlt lánccal használtam, és semmi baja sem volt.szép a felületkezelése is ráadásul:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Az FSA középcsapágyakról: tapasztalatom szerint kerülendõ, meg a saját hajtómûveikkel is, mindegyikkel van valami bibi, pld. általános hiba a kattogás, minden különösebb felfedezhetõ ok nélkül (titántól a cro-móig). Hajtómûveik viszont elég jók: ár/merevség/tömeg együttesét tekintve.

Köszi!
Akkor már 2:0 az FSA középcsapágy ellen. Meggyõzött. Mivel integrált lett volna, ezért az egész ugrott hajtómûvel együtt.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Csak a 11-32 koszorúról van tapasztalatom, de az ugyanaz pepitában: a 970 nálam jobban bírta, de nem annyival, ami indokolná az árkülönbséget. A 970 kibírt 3-3,5ezer kilcsit is (ebbõl az utolsó 1000 szezon elejére esett, edzeni még jó alapon), a 950-es ha jól emlékszem valahol 2500 körül adta meg magát. Váltásteljesítményben nem éreztem különbséget.
Teszem hozzá, én nem cserélgetem a láncot, nálam egy lánc-egy fogakoszorú, és ha elkezd ugrálni, kuka mind a kettõ.
Viszont nem ugyanazzal a lánccal használtam, lehet, hogy egy olcsóbb, "jobban nyúló" lánc is lehetett ennek az oka.

X.

köszi!
esetleg a Shimano hasonló árkategóriájó 9 sebességes (outi) fogairól valaki?
CS-HG50-9 például 4500-ért ? ezt egy csomó széria használja a Shimanónál.

közben részletesebben elemeztem a problémát, és egyéb tényezõk is jöttek: nincsenek is egyforma kiosztásban, asszem a 21 kicsi, mindenképp valami 23-26 közti nagy kereket szeretnék, és remélem, a rövidkanalas MTB váltóm jól fog mûködni vele...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Az FSA középcsapágyakról: tapasztalatom szerint kerülendõ, meg a saját hajtómûveikkel is, mindegyikkel van valami bibi, pld. általános hiba a kattogás, minden különösebb felfedezhetõ ok nélkül (titántól a cro-móig). Hajtómûveik viszont elég jók: ár/merevség/tömeg együttesét tekintve.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Élettartam? az a pár gramm itt nem különösebben érdekel..

Csak a 11-32 koszorúról van tapasztalatom, de az ugyanaz pepitában: a 970 nálam jobban bírta, de nem annyival, ami indokolná az árkülönbséget. A 970 kibírt 3-3,5ezer kilcsit is (ebbõl az utolsó 1000 szezon elejére esett, edzeni még jó alapon), a 950-es ha jól emlékszem valahol 2500 körül adta meg magát. Váltásteljesítményben nem éreztem különbséget.
Teszem hozzá, én nem cserélgetem a láncot, nálam egy lánc-egy fogakoszorú, és ha elkezd ugrálni, kuka mind a kettõ.
Viszont nem ugyanazzal a lánccal használtam, lehet, hogy egy olcsóbb, "jobban nyúló" lánc is lehetett ennek az oka.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

az a pár gramm itt nem különösebben érdekel..

Akkor egyértelmû, vedd az olcsóbbat.
Race, no Rest!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
11-23 körüli 9sebis fogaskoszorú kéne nekem, Sram 970, vagy 950?
elég nagy az árkülönbség, megéri?
(9400 és 4100....)
most nézem, ez több mint duplája... vazze, már el is döntöttem, az olcsóbbat veszem, de érdekel a véleményetek.
olyan sokat nem tekerek, max évi 4000km...
miben jobb a 970? váltásteljesítmény? élettartam? az a pár gramm itt nem különösebben érdekel..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
a 9es recordban is volt már karbon én úgytudom

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Sziasztok!

Az FSA SLK integrált karbon hajtómû - középcsapágy kombóval van valakinek tapasztalata. Azt hallottam a csapágy hamar megadja magát. Igaz ez?

A másik kérdésem, hogy Campánál már 9esben is volt karbon alkatrész (fvkar, váltó, átdobó) vagy csak a 10estõl kezdõdõen?

Köszönöm!

szocsek

szocsek

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Sziasztok! Bocs, ha nagyon banálisnak tûnik vagy már volt róla szó mostanában, de az lenne a kérdésem, hogy azt hogyan lehet eldönteni kinek mekkora vázméret kell. Hallottam arról, hogy ez az átlépési magasság függvénye viszont amit néztem és ez alapján jó lett volna az a montimhoz képest nagyon kicsinek tûnt. Ez természetes?

ezt is ajánlották itt a fórumon valamikor. Lehet belõle tanulni, sõt talán a választásban is segíthet :)

http://www.competiti...TRUE&SITE.CODE=

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
http://www.bikebuste...rame-guide.html

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Sziasztok! Bocs, ha nagyon banálisnak tûnik vagy már volt róla szó mostanában, de az lenne a kérdésem, hogy azt hogyan lehet eldönteni kinek mekkora vázméret kell. Hallottam arról, hogy ez az átlépési magasság függvénye viszont amit néztem és ez alapján jó lett volna az a montimhoz képest nagyon kicsinek tûnt. Ez természetes?

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Bakker, a 9-es Ultegra már lecsúszott a hobbi kategóriába.... :)
A Record Carbon is némileg mûanyag, akkor az is felejtõs?

Mykonzerv, sztem a 105-ös szett már bõven elég hazai hobbistának, versenyzésre is. A többi pénztárca, és igényesség (sznobizmus) kérdése.

hobbi, nem hobbi, szeretném kerülni a mûanyagot és kész. hogy sznobség vagy sem az annyira nem izgat. 9-es ultegráról meg azért érdeklõdtem konkrétan, mert azt találtam matuznál elfogadható áron. a 10-es 105-nél olcsóbb...gyúrok részben tárcára is.

itt néztem eddig: biondo, matuz, bikeexpress

ezek a legelfogadhatóbbak eddig árban. ha tudtuk jobbat, akkor nosza:) nem ragaszkodom én semmihez. lényeg, hogy ne legyen túl drága, de szart sem akarok venni. az integrált hajtúmûbõl meg nem engedek, szóval az cserés rögtön, ha 9-es szettet találok olcsóbban...