Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Campa Super Record 2009.
Rálicitáltak megint: 11 sebességes. De minek?
http://www.rouesarti...e-20532224.html

Az ilyen hírektõl üveges szemekkel nézem a monitort...
Pont ugyanazért, amiért piacra dobják a 4-5...n pengés borotvát, hogy olyan sima lesz a pofád, hogy el sem hiszed!
Itt már rég nem valós fejlesztésekrõl van szó, a gyártók elõre menekülnek, lehúznak annyi bõrt a láncváltós rendszerrõl, amennyit csak lehet.

A design elég ûrkorszaki, ha nem tudnám, mi az a Campa, azt mondanám (külsõ alapján): bazári bóvli.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

elmentek a dura-ace irányába ezzel a csúcsosítással, viszont a shimano új fvkarja tök lapos lett,hasonló a sramhoz

Szerintem nem a normál DA fékváltókarra gondolsz, hanem a villanydurészre. Az tényleg lapos lett, és mellesleg hihetetlenül kényelmes.

A Shimano pedig nem csak kísérletezik a 14 fokozatú váltórendszerrel, van is nekik régóta: 2 X 7 :D
Ausztria, Kenguruk földje!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Egyedül hegyeken van létjogosultsága a több fokozatnak, de ott sem a profiknak, hanem inkább az amatõröknek, hogy bárki bárhova fel tudjon tekerni. Igaz arra meg ott a tripla tányér elöl. A 3 nagy közül egyértelmûen a sram a legszebb. A fékváltókar nagyon betalált, kecses könnyû, amire a Shimano és a Campa igyekezett méltó választ adni (de nem sikerült). Személy szerint a Campagnolo fékváltókaron én is keveset változattam volna. Nyilván amikor csúcsosabbra húzták, a Shimano multifogású "bunkójához" hasonlóa kényelmet akartak elérni. A sram fékei könnyûek, letisztult formavilággal. A 2009es hajtókarjaik már hasonlóak a mostani Ultra Torque és Shimano karokhoz, így ezt a problémát is kiküszöbölték.. top a sram.

Csak az a fránya nagyker nem hoz belõle.. :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Az attól nem fog kicsúszni, hogy lekopott a festék :D

nekem volt hasonló probléma, bár nem ilyen durván. nem esett ki a kerék, csak elfordult a bal láncvilla felé 1-2 mm-t. a megoldás az lett, hogy a papucsról le kellett kicsit köszörülni a krómozást. így már nem csúszik.

bár a te eseted aluváz, azt el tudom képzelni hogy acél papucs van benne és az akár lehet krómozott is.

kerekem utoljára a 20 éves csepelembõl esett ki de az nem gyz-s volt, viszont meg volt szakadva a tengely menete, így nem is lehetett meghúzni rendesen

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Így közelrõl tényleg jól néz ki a campy fvk de ha nézed a közvetítéseket egy-két csapat már használja ezeket,többek között valamelyik francia is. Tv-n keresztül eléggé furcsának tûnik,kicsit elmentek a dura-ace irányába ezzel a csúcsosítással, viszont a shimano új fvkarja tök lapos lett,hasonló a sramhoz, sztem a régi ( mostani ) szebb design. Egyébként a cyclingnews-on ahol olvastam az új campy szettrõl azt is írták,hogy a shimano a 14-es rendszerrel kisíérletezik. Durva.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
matuznál biztos van valahol...

upsz lehet kisse OT, de megkockaztassuk :)

6os Campa sort keresek 13-23 helyett valami kicsit jobb attetelt, mert hegyre mennek vele. Tud valaki boltot, ahol tudnak segiteni ? Vagy barmilyen 6os mentes sor jo ra ?

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

a 11fokozat pedig már tényleg kicsit túlzás. Lassan már az következik, hogy 140mmes lesz majd a hátsótengely szabványmérete.. és akkor lehet majd tovább pakolni a fokozatokat hátulra.

azert arra is kivancsi lennek, hogy a lanc milyen vekony, es rovid elettartamu lesz ? Montiban is tobben inkabb 8as sorral mennek, mint 9 v. 10 (itt nem a top szintrol beszelek, hanem amikor magadnak veszed meg a lancot), mert sokkal tobbet bir.

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
upsz lehet kisse OT, de megkockaztassuk :)

6os Campa sort keresek 13-23 helyett valami kicsit jobb attetelt, mert hegyre mennek vele. Tud valaki boltot, ahol tudnak segiteni ? Vagy barmilyen 6os mentes sor jo ra ?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Itt meg a Dura ace új kerekének prototípusa
http://www.rouesarti...-hub-p_jpg.html

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Huhh micsoda hátsóváltó.. az én világomnak ez már túl innovatív :D A fékváltókar viszont gyönyörû szép, csak abba nem gondoltak bele az olaszok, ha ott kihagyják azt a pár tized gramm karbont a fékváltókarból, a bowden zsírjába frankón bele fog szállni és tapadni az összes elütött bogár, szösz por, pollen minden. :D

Csúnya a hátsóváltó, hol marad a letisztult Campagnolo formavilág ? A deisgn is érdekes, van benne arany fekete karbon, de miért hagyták meg féynes fémszínûnek a 10éve változatlan (egyébként gyönyörû) bowdenfeszesség állítójukat?

a 11fokozat pedig már tényleg kicsit túlzás. Lassan már az következik, hogy 140mmes lesz majd a hátsótengely szabványmérete.. és akkor lehet majd tovább pakolni a fokozatokat hátulra.

Kiváncsi lennék rá, hogy a 11. fogaskerék jelentette plusz súlyt milyen marketingdumával fogják megindokolni, hogy miért elengedhetetlen az a plusz egy fokozat :D

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Régebbi anyás felfogatású fék helyére mennyire lehet cserekompatibilis újabb fajta aminek imbuszos az anyája? Ha jól sejtem az süllyesztett, és belemegy a villába. Azt az anyát ki lehet váltani egy normál anyával vagy az egész csavar más átmérõjû, esetleg rövidebb is, és nem jön ki a vége a villa túloldalán?

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Campa Super Record 2009.
Rálicitáltak megint: 11 sebességes. De minek?
http://www.rouesarti...e-20532224.html

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Minipumpák közül az SKS ami jó minõségû és itthon is elérhetõ. Nekem olyan van, eddig semmi gond nem volt vele. Kedvenc mondásom ismét befigyel:

"a rossz minõség miatt érzett bosszúság mindíg tovább tart mint az olcsó ár miatti öröm"

A stucni hosszát a fejcsõ középtõl a kormánybefogó közepéig szokták mérni mm ben.

Istvan_

Istvan_

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Hát attól függ hol laksz. Budapest-Pécel/Nagytarcsa-Isaszeg-Dány-Zsámbok útvonal elég jó, de ha a város másik felén laksz akkor pécelig se jutsz odavissza 30-ból.

Köszi, megnézem. Délpesten lakom, de ez igazából mindegy úgyis mindennap biciklizek a városban.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Hello, ha már guminyomásnál tartotok, vettem a decába egy kézipumpát ami 10 bárig jó és van rajta egy kis nyomásmérõ is. 3 hét alatt leamortizálódott, eltört benne valami mûanyag alkatrész. Ilyet még egyszer nem akarok venni, de akkor honnan tudjam hogy mekkora a nyomás a kerékbe ha nincs nyomásmérõ a pumpán? Tudom hogy a mûhelypumpákon többnyire van de nekem elég lenne csak 1 pumpa amit hosszabb utakra is magammal vihetnék.

Másik kérsésem , Bprõl indulva merre vannnak jó állapotú viszonylag kis forgalmas utak 20-30-50-100 km-es biciklizéshez?
kösz

Hát attól függ hol laksz. Budapest-Pécel/Nagytarcsa-Isaszeg-Dány-Zsámbok útvonal elég jó, de ha a város másik felén laksz akkor pécelig se jutsz odavissza 30-ból.

Istvan_

Istvan_

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hello, ha már guminyomásnál tartotok, vettem a decába egy kézipumpát ami 10 bárig jó és van rajta egy kis nyomásmérõ is. 3 hét alatt leamortizálódott, eltört benne valami mûanyag alkatrész. Ilyet még egyszer nem akarok venni, de akkor honnan tudjam hogy mekkora a nyomás a kerékbe ha nincs nyomásmérõ a pumpán? Tudom hogy a mûhelypumpákon többnyire van de nekem elég lenne csak 1 pumpa amit hosszabb utakra is magammal vihetnék.

Másik kérsésem , Bprõl indulva merre vannnak jó állapotú viszonylag kis forgalmas utak 20-30-50-100 km-es biciklizéshez?
kösz

Breki

Breki

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Csak azért ugatok bele én is hogy legyen összehasonlítási alapod.
Én 182 cm vagyok és 58 cm-es bringával tekerek. Annak ellenére hogy elég hosszú kezeim-lábaim vannak a 115 cm-es stucnimat lecserélném egy 100-asra ha ezt nem sajnálnám. Sztem a te magasságodhoz még jó az 58 cm is de a 60 asnak mindenféleképp passzolnia kell.

Nyugodtan ugass bele, hisz ezért írtam. :-)

Igazából kicsit megis nyugtattál mert 58-ast rendeltem végülis de nagyon filóztam a 60-ason.

Errõl a stucniméretezésrõl írnátok bõvebben ez simán a csõ hosszát jelenti?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem 8,5Bar a max, én 7-7,5-el használom, kb73-76kg vagyok. Én nem vettem észre, hogy jobban gurulna, amikor kipróbáltam 8-cal. Úgy viszont kirázta a vesekövem.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ha a max guminyomás 8,5, akkor a rider tömege szerint 7,5 és 8,5 közötti értékekekt szoktak ajánlani (pld. 70kg körül/alatt 8,5 75-80 8bar), A max fölé nem érdemes menni, sõt némely gyenge oldalfalú gumik még a max értéket sem bírják, érdemes alá menni fél bárral. LEfelé 6 bár alá viszont nem szabad menni, mert azalatt nemcsak a felütésveszély jön be, hanem a biztonsággal is baj lehet. Hosszabb tárolásnál legjobb az 5-6 bár.

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Na azért nem ennyire laposra gondoltam :D csak pl 6-7tel használom a 8,5et.

ja, akkor semmi különös, annyi, hogy nem csak a futófelület kopik, hanem a külsõbb részek is. meg felütéskor könnyebben lyukad ki a belsõ.
de függ attól is, hogy hány kilós vagy.