Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
kicsit OFF de mégse:
Úgyis vannak itt bóótosok ... kellene egy olaszmenetes középcsap HT-II es Shimano 105 (2007/tripla) hajtókarhoz sürgibe...
kicsit ON:
Campák megérik a pénzüket én egyet használtam meg haverokat hallgattam azt zúzhatod semmi baja nem lesz még Cyclo ra is felteszik ...

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Nekem volt Xenon valtorendszerem (felvaltokar, elso, hatsovalto, Mirage agy+sor). Szerintem megeri a Veloce a penzet. Fem az egesz rendszer, ellentetben a Xenonnal. Finomabb a mukodese. En nem bantam meg. A mostani Veloce mar mashogy mukodik. Azt hiszem, hogy lefele egyesevel lehet mar csak valtani. Javitsatok ki, ha tevedek.

Fidó

Fidó

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
Campa Veloce szettel szerelt gépet vennék, nem túl tudományos alapon: ez a középút a campánál. De vajon megéri-e a pénzt, tényleg jobb-e annyival, mint pl a Xenon. Mirage-t nem vnnék, mert alig olcsóbb, akkor már mindegy. Van tapasztalata vkinek?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
óó szegény blöki.. szerencsére õ megúszta de a kerék az nem. Meglepõ, hogy oldalirányba mennyire törik a kerék. Én biztos nem vennék ilyen kereket, ha lenne rá pénzem akkor sem. Ez már túlmegy a biztonságos kategórián nálam. Ráadásul ha én is összeakadok egy kutyával, alám nem dug a T-Mobile azonnal egy váltás kereket :D :D

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Figyeld ahogy beletört a kutyába: :krol:

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
Gemenc GP 2008 prológ (hegyi egyéni idõfutam)
http://www.teol.hu/k...aleria_id=20191
lesz még a további 3 szakaszról is kép, akit érdekel nézegesse:)

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
A campagnolo csak azért hozta vissza a super record szettet, mert így ismét ez a cég árulhaja a legdrágább szetteket. Náluk ez presztízs kérdés

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Mi ez a nagy felháborodás a record ára miatt? Öt évvel ezelõtt nálunk a 9-es record szett -- amiben alig volt karbonrész 530e Ft volt senki nem szólt egy szót sem, ráadásul a pénz értéke is más volt, a fizetõképes keresletrõl meg ne is beszéljünk. Szét lehet nézni, mennyi kint egy igazán jó váz, kerékszett, vagy alkatrész: 2000-6000 euró, (egy Scmolke szuperkönnyû karbonkormány 600 körül vagy már több is, a csúcs fék 1000eur körül. És megy az üzletük, megveszik, mert egy jobb fizetésbõl meg sem érzik, de ott sem lesz ez mindig így....

Azért lepõdtem meg, mert a 10es record 1300Euro körül van. A 2009es ért a 2100as ár ha ebbõl a szemszögbõl nézzük, jelentõsen több. Magyarországra kb 10-20%kal magasabb áron fog jönni szerintem. Nyilván ne keverjük ide a szériaalkatrészek közé a szuperkönnyû súlyhatáros alkatrészeket, azoknak mindíg is volt van és lesz is piaca, mert egy szûk réteg, aki a legjobbat akarja mindenbõl megveszi ezeket a cuccokat. Manapság már rendelésre készítik a drága alkatrészeket is, egy Ax Lightness fékre kb 4-6hetet kell várni,csakúgy mint pl egy Storck Fascenario vázra is. Ez utóbbi vázra épített bringa tartja a jelenlegi súlyrekordot a legkönnyebb kereskedelmi forgalomban gyártott alkatrészekkel szerelt bringa kategóriában, 4,7kg.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Ezzel a módszerrel sosem lesz olyan a fék csavar helye mintha gyári imbuszos csavaros lenne a váz. De végülis engem nem zavar ha nem süllyesztett az imbuszrész és kilóg a pereme.

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég
az agy csapágyai darálnak, a rotorban lévõ még nem olyan vészes.
(persze,ha már hozzá kell nyúlni, akkor szvsz az is cserés)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
melyik csapágy?
szabadonfutó vagy agy?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég
Sziasztok!
Segítséget,tanácsotokat szeretném kérni Mavic agy csapágyazásával kapcsolatban. Besz@rt a Cosmic hátsó kerekem csapágyazása. Hol, kivel érdemes javítatni? Milyen árra számítsak?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Mi ez a nagy felháborodás a record ára miatt? Öt évvel ezelõtt nálunk a 9-es record szett -- amiben alig volt karbonrész 530e Ft volt senki nem szólt egy szót sem, ráadásul a pénz értéke is más volt, a fizetõképes keresletrõl meg ne is beszéljünk. Szét lehet nézni, mennyi kint egy igazán jó váz, kerékszett, vagy alkatrész: 2000-6000 euró, (egy Scmolke szuperkönnyû karbonkormány 600 körül vagy már több is, a csúcs fék 1000eur körül. És megy az üzletük, megveszik, mert egy jobb fizetésbõl meg sem érzik, de ott sem lesz ez mindig így....

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

...régi normál anyás fék helyére imbuszanyás féket szereljek?

Épp ilyesmit nézegettem (egy öreg, de jó Peugeot további modernizálásakor, a jelenlegi [MAFAC] fékek ugyan megteszik, de ha nem, akkor...). Nem próbáltam ugyan ki, de boldogult Sheldon Brown-nál van erre vonatkozó tanács, amit igen-ként értelmezek: http://sheldonbrown....e.html#recessed

Mielõtt nekilátnál pl. új ,,imbuszanyás'' féket venni meg bõvíteni a 6 mm-es furatot, ellenõrizd a felfüggesztés-fék távolságot (hogy milyet vegyél), ld. pl.:
http://www.sheldonbr...ra-e.html#reach
http://www.sheldonbr...e-calipers.html

[off]
A boltba (S.B.) egyébként elzarándokoltam tavasszal, Bostonban járván; vettem pár hasznos és ritka dolgot s kaptam megemlékezést a Mesterrõl.
[/off]

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Mennyi esélyem van arra hogy egy régi normál anyás fék helyére imbuszanyás féket szereljek? Nekem elõl 4 hátul 3 cm-es a csavar, az imbuszoson 25 és 13 mm. Cserekompatibilis lehet a kettõ, vagy az én vázamon nem lehet alkalmazni?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

2100 Euro az új Super Record szett!!!!!! Atyaég.. na ilyenem biztos nem lesz.

eltakarodnak a **************************************** :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
2100 Euro az új Super Record szett!!!!!! Atyaég.. na ilyenem biztos nem lesz.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ha ráakadok megint küldök linket, de most elkezdtem én is keresni és fogalmam sincs hol és milyen néven volt már :/

megvan :) lever hood
http://search.ebay.c...&fsop=32&fsoo=2

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Köszi mindenkinek a bandázsra vonatkozó észrevételét.
Azt hiszem, megtaáltam, amit kerestem: Cinelli cork natúr színben.
http://freewebs.com/...ront_detail.jpg

Na, ilyet hol lehet kapni???

M-a-TT:
én nem találtam, esetleg dobhatsz majd egy linket, ha ráérsz ismét megkeresni

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Használ valaki Sora fékkart (csak fékkar)?
Olyan, mintha kinyúlt volna a gumiborítás...
Van másnak is ilyen tapasztalata? Lehet olyat külön kapni?

múltkor láttam ebayen ilyen gumi bigyót mindenféle színben.