Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég
Sziasztok!
Segítséget,tanácsotokat szeretném kérni Mavic agy csapágyazásával kapcsolatban. Besz@rt a Cosmic hátsó kerekem csapágyazása. Hol, kivel érdemes javítatni? Milyen árra számítsak?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Mi ez a nagy felháborodás a record ára miatt? Öt évvel ezelõtt nálunk a 9-es record szett -- amiben alig volt karbonrész 530e Ft volt senki nem szólt egy szót sem, ráadásul a pénz értéke is más volt, a fizetõképes keresletrõl meg ne is beszéljünk. Szét lehet nézni, mennyi kint egy igazán jó váz, kerékszett, vagy alkatrész: 2000-6000 euró, (egy Scmolke szuperkönnyû karbonkormány 600 körül vagy már több is, a csúcs fék 1000eur körül. És megy az üzletük, megveszik, mert egy jobb fizetésbõl meg sem érzik, de ott sem lesz ez mindig így....

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

...régi normál anyás fék helyére imbuszanyás féket szereljek?

Épp ilyesmit nézegettem (egy öreg, de jó Peugeot további modernizálásakor, a jelenlegi [MAFAC] fékek ugyan megteszik, de ha nem, akkor...). Nem próbáltam ugyan ki, de boldogult Sheldon Brown-nál van erre vonatkozó tanács, amit igen-ként értelmezek: http://sheldonbrown....e.html#recessed

Mielõtt nekilátnál pl. új ,,imbuszanyás'' féket venni meg bõvíteni a 6 mm-es furatot, ellenõrizd a felfüggesztés-fék távolságot (hogy milyet vegyél), ld. pl.:
http://www.sheldonbr...ra-e.html#reach
http://www.sheldonbr...e-calipers.html

[off]
A boltba (S.B.) egyébként elzarándokoltam tavasszal, Bostonban járván; vettem pár hasznos és ritka dolgot s kaptam megemlékezést a Mesterrõl.
[/off]

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Mennyi esélyem van arra hogy egy régi normál anyás fék helyére imbuszanyás féket szereljek? Nekem elõl 4 hátul 3 cm-es a csavar, az imbuszoson 25 és 13 mm. Cserekompatibilis lehet a kettõ, vagy az én vázamon nem lehet alkalmazni?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

2100 Euro az új Super Record szett!!!!!! Atyaég.. na ilyenem biztos nem lesz.

eltakarodnak a **************************************** :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
2100 Euro az új Super Record szett!!!!!! Atyaég.. na ilyenem biztos nem lesz.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ha ráakadok megint küldök linket, de most elkezdtem én is keresni és fogalmam sincs hol és milyen néven volt már :/

megvan :) lever hood
http://search.ebay.c...&fsop=32&fsoo=2

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Köszi mindenkinek a bandázsra vonatkozó észrevételét.
Azt hiszem, megtaáltam, amit kerestem: Cinelli cork natúr színben.
http://freewebs.com/...ront_detail.jpg

Na, ilyet hol lehet kapni???

M-a-TT:
én nem találtam, esetleg dobhatsz majd egy linket, ha ráérsz ismét megkeresni

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Használ valaki Sora fékkart (csak fékkar)?
Olyan, mintha kinyúlt volna a gumiborítás...
Van másnak is ilyen tapasztalata? Lehet olyat külön kapni?

múltkor láttam ebayen ilyen gumi bigyót mindenféle színben.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Speci. Vékonyra tekerve:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Ritchey PRO bandázs. 2ezer ft körül kapható. szerintem.

gbalazs

gbalazs

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

Bandázsokról kérdeznék:
1. Láttam valahol natúr parafa bandázst (mint a boros üveg dugója). Használ(t) ilyet valaki, mennyire hajlamos a szakadásra? Hol lehet kapni?

2. Lyuggatott mûbõr bandázsok mennyire kényelmesek (pl. a PRO modellje, vagy Fizik). Puha annyira, mint a hagyományos, kissé habosított mûa. bandázs? Kesztyû nélkül mennyire csúszik?

én fiziket használok, zselés betéttel, nagyon kényelmes, jól meg lehet húzni feltekeréskor, nehezen mozdul el hegymeneti kormányszaggatásnál is. régebben használtam natúr parafát, az vmi vászonra volt impregnálva, gyorsan kopott és csúszott kesztyûvel is. ha nem sajnálsz 5rugót a kérdésre, zselés fiziket ajánlom.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
sztem a lyuggatottba bemegy az izzadtság és utána csúnyán berohad...

Bandázsokról kérdeznék:
1. Láttam valahol natúr parafa bandázst (mint a boros üveg dugója). Használ(t) ilyet valaki, mennyire hajlamos a szakadásra? Hol lehet kapni?

2. Lyuggatott mûbõr bandázsok mennyire kényelmesek (pl. a PRO modellje, vagy Fizik). Puha annyira, mint a hagyományos, kissé habosított mûa. bandázs? Kesztyû nélkül mennyire csúszik?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Bandázsokról kérdeznék:

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Giant 2009:

http://www.bikeradar...OURCE=BRGENNEWS

Gyönyörûek a Giantok is

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Én belevágnék. Ultegra OK. Márka ok. Nekem úgy rémlik, hogy a Galileo már az Onda karbon tám és elsõvillát kapta. Szerintem megéri. Pláne ha 0km-es a bringa. Ha körbenézel kis magayar piacunkon, mit adnak 350ért akor nem rossz vétel.

240ért hol láttad szike? Az kevesebb mint 1000Euro. Rohanok és veszek egyet. :D mit egyet kettõt :D

Akcióban németben, lehet hogy még mindig van nekik. Mindenesetre nézegettem és próbálgattam, de valóban, csak a vázzal van gondom.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Használ valaki Sora fékkart (csak fékkar)?
Olyan, mintha kinyúlt volna a gumiborítás...
Van másnak is ilyen tapasztalata? Lehet olyat külön kapni?

Breki

Breki

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

Nálunk belefér, jobb boltokban szintén.

És hogy mûködik ez pontosan?

Veszünk egy új sora árat azt levonjuk pl egy Tiagra árból és a különbözetet hozzáadjátok a bicikli árához?

Vagy nem ilyen egyszerû?

Breki

Breki

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

@Breki
jjja, azt értem, miért cserélted ezen a Demán a bandázst ;) de kezd egyre szimpatikusabb lenni, az a Sora lehetne Tiagra. a 179 ezer a nagytesójáért már kicsit túlzás a zsebemnek sajna.

ha egy boltban megkérdezi az ember, hogy belefér-e egy ráfizetéses váltócsere (legalább egy hátsó), akkor csúnyán néznek és hülyén, vagy ez ugyanúgy belefér a testreszabásba, mint egy nyereg?

Ezen énis filóztam de az xfactornál ahonnan jön egyben adják dobozban ahogy jön a szlovákoktól nincs lehetõség a cserére.

Meg ha cserélem a sora-t Tiagra-ra sztem kb ugyanabban az árban vagyok.

Tehát a jobb váltó meg a karbon villa kiadja a különbözetet a két bicikli között sztem, de ezt a boltosok megmondják pontosan. (60.000 ft ha jól számolom)

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
1400 euróért még 1500as Trek-et vettem Írországban, Ultegrával, moslék BonTRÓGER kiegészítõkkel. Nem olyan sok pénz az...