Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

amator szinten vagyok, nem versenyzek, hosszu tavra keresek megbizhato bringat.
Olyat, amiben a hasznalat mellett gyonyorkodhetek is..
Eddig a Merida Road 905 a favorit (Ultegra).
240 penzert megeri? A 904-es ara is 225-270 e korul van.
Abba a hibaba nem akarok belecsuszni, hogy veszek egy alacsonyabb kategoriajut, aztan egy ido mulva azon morfondiroznek, hogy a 905-os jobban tetszik illetve melyik alkatreszt csereljem. Igaz, hogy a dragabb tartosabb es jobban birja?

A Meridák nagyon jó gépek, fõleg ennyi pénzért... Szerintem bármelyiket is választod, nem bánod meg. Jövõre jön mindig újabb, szebb, tehát vedd amelyik tetszik. :) A 905-ös hazai szinten bármelyik versenyzõnek megfelelõ bringa lenne... (kiv. P-Nivó persze)

Sved1K

Sved1K

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
amator szinten vagyok, nem versenyzek, hosszu tavra keresek megbizhato bringat.
Olyat, amiben a hasznalat mellett gyonyorkodhetek is..
Eddig a Merida Road 905 a favorit (Ultegra).
240 penzert megeri? A 904-es ara is 225-270 e korul van.
Abba a hibaba nem akarok belecsuszni, hogy veszek egy alacsonyabb kategoriajut, aztan egy ido mulva azon morfondiroznek, hogy a 905-os jobban tetszik illetve melyik alkatreszt csereljem. Igaz, hogy a dragabb tartosabb es jobban birja?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
ilyen rövid távon jó hogy 199-es a pulzusod:)
próbáld meg egy vegyes hosszútávon, nefélj lemegy ez

Sved1K

Sved1K

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
[/quote]

Ma bringáztam egyet...olyan 'ami a csövön kifér' tekerés volt. Eléggé elégedett vagyok az eredménnyel, kivéve eggyel. Ez pedig a pulzusom. Itt vannak a tekerésem adatai: http://kepfeltolto.hu/i/?240468&t=img
átlagpulzus 199...hogy lehetne lentebbvinni? sok-sok aerob edzés?

[quote name='Sved1K']Hany eves vagy?
sztem a max pulzus hatarat nem erdemes feszegetni.. 220-eletkor. ennyi a max!! Edzesnel a 75-80%-on szabad tartosan terhelni, akar tobb oran at. A 199 atlag bpm sztem nagyon sok!! A szivednek nem tesz jot. A 205-os maxrol nem is beszelve. Ha szereted feszegetni a hatarokat, mindenkepp csinaltass egy terhelses EKG-t, ultrahangot es egyeztess egy sportorvossal/kardiologussal. A tulzott terheles akar kamrafibrilaciot is okozhat!
Szoval ovatosan!

Sved1K

Sved1K

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Hany eves vagy?
sztem a max pulzus hatarat nem erdemes feszegetni.. 220-eletkor. ennyi a max!! Edzesnel a 75-80%-on szabad tartosan terhelni, akar tobb oran at. A 199 atlag bpm sztem nagyon sok!! A szivednek nem tesz jot. A 205-os maxrol nem is beszelve. Ha szereted feszegetni a hatarokat, mindenkepp csinaltass egy terhelses EKG-t, ultrahangot es egyeztess egy sportorvossal/kardiologussal. A tulzott terheles akar kamrafibrilaciot is okozhat!
Szoval ovatosan!

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

Egy CSepel bringát néztem jól összerakott állitolag Testbike-on olyan 4.7-8 at kapott ha jól emlékszem, azt irták, hogy árához képest nagyon jó ! Szerintetek jó lenne az nékem? Nincs sok elvárás: Gyorsabban lehessen haladni mint eggy vastagkerekû montival, lehetõleg minden nagyjából úgy helyezkedjen el, ahogy annak kell! Esetleg egyéb más ajánlat? Elõre is Köszönöm Szépen !

http://apro.bikemag.hu ! Keress egy használt, de jó állapotú országútit a neked megfelelõ árkategóriában, aztán olcsó könyöklõt fel, esetleg kis tányért le és hajrá! Jobb megoldást nem tudok, csepelt, egyéb olcsó új bringát nem vennék. 150e-ig a használt szerintem jobb, kifizetõdõbb, kevesebb szerelgetéssel jár, precízebben mûködik. Triatlonos/idõfutam méretezést itt találsz: http://www.competiti...R&SITE.CODE=TRI

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Adamszeged:

3 féle beállítást ad, a Competitive fit a legkényelmetlenebb, versenyre kihegyezett pozíció - maximális aerodinamika. Inkább az Eddy fit lehet a jó, az olyan átmenet a másik kettõ között, arany középút - kényelmesebb, de aerodinamikus helyzet. A már leírt gyakorlatnál ha nem tudod megérinteni a talajt, akkor pedig a French fit, és akkor megkímélted magad a fájdalmaktól és az ortopédiát is elkerülöd. Annyi még a tapasztalat, hogy szerintem a nyeregmagasságot ne ezek alapján állítsd be. 2 centit nyugodtan kivonhatsz a kapott számokból, avagy segít a klasszikus Lemond formula: lábhossz*0.883 - nekem tökéletesen bevált, térd és derékfájás nélkül.
Have fun!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
hasonlóképpen voltam :D ... bár nem sokkal jobb a helyzet ha folyamatosan ölöd bele a pénzt 8)

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Köszi szépen,amúgy egy idõ után a váltószett majd úgyis lecserélõdik meg a kerekek is,talán 1 év használat után.Úgy gondoltam,hogy majd folyamatosan cserélgetem az alkatrészeket rajta,ahogy az anyagi helyzet engedi:)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
igaz... én is így kezdtem 8)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Adamszeged:

El lehet ugyan ezekkel versenyezni, de gondolom tudod, hogy eléggé az alsó kategóriában vannak az országútik között. Ez nem akkora baj mint a montiknál, hiszen sokkal jobbak ezek az országútik, mûködésre, teljesítményre mint a hasonló kategóriás montik.

Tehát jó lesz, de ha komolyan gondolod a versenyzést, akkor nem sokáig.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Duplafalú felnit szeretnék az outimra, és szeretném megõrizni a retro fílingjét. Tudtok mondani valami olcsó felnit ami bírja azért a strapát is?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Megmértem mindent, ezt dobta ki a gép:

felsõcsõ: 50,2-50,6 cm
stucni: 9,7-10,3 cm

Elég rövidek a kezeim. Ezek alapján az 514 mm-es felsõcsövõ 50'-es Cube pont jó lesz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Gondolom vagy a Csepel Tour-t nézted,vagy az óccóbat,aminek a nevére nem emlékszem.Nem valami jók,triatlonhoz egyáltalán nem jó.Szerintem sokkal jobban megérné ~100e Ft-ért:Merida road 880,Wenson Stinger(esetleg Gepida Bandon 810).Ez a minimum:)Jövõre én is vagy meridát,vagy wensont veszek versenyezni.Ezek remélem jók versenyzéshez,ugye guruk?:chin:
Szerk:Most itt apróban látam egy Merida road 880-at 85e-Ftért

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Helló!

Szerintem érdemesebb lenne használt országútikat nézegetned, 100ezerért egész komoly gépek vannak, vagy nézz körül a decathlon bringáknál...
használtat itt: apro.bikemag.hu

pyroboy

pyroboy

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Üdvözlet Fórumtársak!

Egy olyan dologban kérném segítségeteket, hogy elkezdtem triatlonozni, egyelõre a bringa részét kicsit átalakitott montimmal csinálom ( holnap is azzal megyek egy amatõr versenyre ), de mivel komolyan folytatnám kellene egy országuti bringa, de nem igazán állok/lunk ugy anyagilag, hogy ilyen 300k-s bringa legyen a kiválasztott... Egy CSepel bringát néztem jól összerakott állitolag Testbike-on olyan 4.7-8 at kapott ha jól emlékszem, azt irták, hogy árához képest nagyon jó ! Szerintetek jó lenne az nékem? Nincs sok elvárás: Gyorsabban lehessen haladni mint eggy vastagkerekû montival, lehetõleg minden nagyjából úgy helyezkedjen el, ahogy annak kell! Esetleg egyéb más ajánlat? Elõre is Köszönöm Szépen !

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Ismerem látásból a tulajdonosát, nemrég vette a kerekeket és a hajtómûvet innen: http://huntech.extra.hu/ meg stoplit is keresett a pedáljához, ja és olaszmenetes monoblokkot...lehet nem talált monoblokkot, viszont kapott valami kedvezõ ajánlatot egy másik vázra, és ezért adja el...ha nagyon érdekel hétfõn utánakérdezhetek.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
most így elolvastam 3szorra, rájöttem csak a vázról van szó

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Több, mint gyanús!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
http://piacter.bikem...t=165439&cat=56
Errõl vélemény? Kicsit furcsálom az árát...