16 éves vagyok, szóval a 220-életkor majdnem pontos. a 199-es átlag pedig szerintem megállja a helyét, mivel ez nem edzés volt, hanem úgy tekertem mintha verseny lenne. A valaha elért legmagasabb pulzusom 215 volt, ezért 170-180-as pulzussal szoktam edzeni. Meg amúgyis, egy hónapban egyszer csinálok ilyet, tekints úgy rá mintha egy idõfutamversenyen mentem volna. szerintem nem vészesek. "csinaltass egy terhelses EKG-t, ultrahangot es egyeztess egy sportorvossal/kardiologussal." Ezekre hol van lehetõségem? Mert kíváncsi lennék rá.Hany eves vagy?
sztem a max pulzus hatarat nem erdemes feszegetni.. 220-eletkor. ennyi a max!! Edzesnel a 75-80%-on szabad tartosan terhelni, akar tobb oran at. A 199 atlag bpm sztem nagyon sok!! A szivednek nem tesz jot. A 205-os maxrol nem is beszelve. Ha szereted feszegetni a hatarokat, mindenkepp csinaltass egy terhelses EKG-t, ultrahangot es egyeztess egy sportorvossal/kardiologussal. A tulzott terheles akar kamrafibrilaciot is okozhat!
Szoval ovatosan!
Az adatokat egy Polar CS200 órával mértem. Ez azért szerintem nem a 4ezer ft-os pulzusmérõ kategória:D
Amúgy akkor nézzük egy átlagos edzésemet. 26,6km, 29,1km/h az átlag, és 158az átlagpulzus...jó mondjuk itt volt egy 6km, hogy szélárnyékban mentem, végig 32km/hval, 50-es pedálfordulattal és 140-es pulzussal:D de a többi ellensúlyozta...és így is csak 158-as átlagpulzus...

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére