Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Korábban már néztem az oldalt, és pont a címlapon vannak elérhetõ árú fullkarbon akciós bringák Veloceval. De lehet hogy nem jól gondolom.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
Gabe84 nem irta milyen márkáju a bicaj,csak hogy karbon,jo hogy te tudod,hogy megéri..._)

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
azt hiszem 105-nek felel meg kb,1x voltam a biondoba,tulaj csaj vágja a bringát de kereskedö....:)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Ha megnézed, hogy csak a váznak mennyi a listaára, akkor látnád, hogy nagyon megéri. Ha van annyi pénzed, nyugodtan vedd meg. Veloce kb. 105.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
szép az a mata de félek a karbontol,ez lessz minden pénzem ,egy alu vázat még csak csak lehet javitani....viszont nézem ezeket a trek-eket,örök gari van rá....:)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Üdv!

A Campa' Veloce szettrõl kérnék némi véleményt, Shimano szinten ez kb. melyik szettenek felel meg? A biondonál találtam egy egész jó árú karbon bicajt. Megbízható bolt? Nem értek túl sokat az országútikhoz, aztán nem szeretném, ha átvágnának.

Elõre is kösz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

szerintem az euro,mivel németországban van...

Az amit linkeltél euro, csak utána én is linkeltem neked alternatívát, de az fontba volt.:(

Itt érdemes körülnézni:

bikeexpress.hu
biondobike.hu
bikeart.hu
rob4bike.hu
nella.hu (trek)
bringavilag.hu (cube)

Én 500e pénzbõl vennék a bikeexpressben egy Mata Malles karbon vázat, Campagnolo Centaur szettet(vagy ultegra sl-t kinek mi tetszik), fulcrum 5 kereket, Keo classic pedált és a maradékból még kijön a kormány, stucni nyereg, nyeregcsõ.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
szerintem az euro,mivel németországban van...

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
az a baj messze van ez a bringa,2400km oda vissza.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

még sem jo?:)

Jó csak nem euro-ban volt az ár hanem fontban.:(

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
még sem jo?:)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
hopp elnéztem

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

más:jelenleg egy merida 901em van,kinéztem egy bringát és he lejár az életbiztositásom megvenném.a kérdésem az lenne milyen az ár érték aránya a gépnek és érezhetö különbséget találnák e az átlagsebeségben?esetleg más gépet is ajánlhattok de ez valahogy megtetszett,500.000 a plafon ,azt hiszem anyit kapok.
http://www.s-tec-spo..._team_gross.jpg

Szép bringa.:)
de ennyi pénzért nagyon sok szép bringa van. Majdnem minden gyártónál találhatsz ennyiért hasonlóan jót. Azt kell venni amelyikbe beleszeretsz.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Nem kattogas ez, annal finomabb hang. Inkabb pattog/perceg stb.
MIndenesetre idegesit. En nem tudom szetszedni, mert csak tonkretennem, melyik szervizbe vigyem? Eddig szinte csak rossz tapasztalataim vannak, volt olyan, hogy a masik bringamat 4 kulon szervizbe vittem be, egyik sem tudott mit csinalni a hibaval (megcsak nem is jo helyen keresgeltek) vegul en oldottam meg otthon.. azota is tokeletes.
A Nella megbizhato?

Hónapokig kínlódtam én is ilyesmivel (integrált 105-ös), kínomban szétszedtem többször az egészet meg a pedált is. Aztán végül meghúztam a a bowdenfordító mûanyag csavarját ott alul jó laposan, azóta jó....
Hátha.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
más:jelenleg egy merida 901em van,kinéztem egy bringát és he lejár az életbiztositásom megvenném.a kérdésem az lenne milyen az ár érték aránya a gépnek és érezhetö különbséget találnák e az átlagsebeségben?esetleg más gépet is ajánlhattok de ez valahogy megtetszett,500.000 a plafon ,azt hiszem anyit kapok.
http://www.s-tec-spo..._team_gross.jpg

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
nekem is nyekerget egy darabig.de észrevettük ha a feleségem tekeri semmi hang,90kg-omat biztos nem szerette:) de mostanra beált.most szinte minden nyekereg,a hidegre gyanakodunk,vagy ez hülyeség?

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Még mielõtt mindnki neki esik a monoblokknak, és szétszedi, elsõ körben ki kéne venni a nyeregcsövet és megtisztítani(a nyeregvázcsövet is belülrõl), ha fém a váz és a nyeregcsõ is ,akkor bezsírozni és visszatenni. Én is megettem egyszer, hogy a monoblokkom pattog, fõleg mikor kiállok a nyeregbõl, aztán kiderûlt, hogy csak kosz kerûlt a nyeregcsõ és a váz közé és mivel fõként kiállásnál hajladozik a váz, akkor pattogott.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Az ilyen hang feltehetõleg a monoblokktól származik. Ha csak valami apró szennyezõdés belemegy, már attól is lehet. A Nellások eléggé tapasztaltak ebben a kérdésben, én magam is többször vittem ilyen dologgal a gépemet hozzájuk. Ha viszon a percegõ hang csak kiállásnál vagy beleerõsítéseknél van, akkor a váz hajladozik annyit, hogy beleér a lánc az átdobóba (de ez csak szélsõállásnál nornális: 53-12 v. 19, 39-25 v. 17-15). Monoblokk-probléma esetén rGy szétszedés, tisztítás és jó visszarakás után nem szabadna hangot adnia. Ha ezután is van hang akkor érdemes megnézni a vázat is a monoblokkháznál és esetleg a hajtómûvet.

Sved1K

Sved1K

vendég

• fórumtag
  • 15 posts

Hajtókar nem hajlik, akkor törne...
Váz lehet gyenge és akkor hajlik oldalirányban.
Kattogás meg kosz miatt is lehet, én szétszedném, megtisztítanám, zsírba és össze. Aztán ha kattog, akkor nem jól van összerakva, mert nem szabad neki.

Nem kattogas ez, annal finomabb hang. Inkabb pattog/perceg stb.
MIndenesetre idegesit. En nem tudom szetszedni, mert csak tonkretennem, melyik szervizbe vigyem? Eddig szinte csak rossz tapasztalataim vannak, volt olyan, hogy a masik bringamat 4 kulon szervizbe vittem be, egyik sem tudott mit csinalni a hibaval (megcsak nem is jo helyen keresgeltek) vegul en oldottam meg otthon.. azota is tokeletes.
A Nella megbizhato?

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Mennyire vagy jó erõben? Kevésbé komoly hajtómû esetén elõfordulhat, hogy kolbász (hajlik) a hajtókar és emiatt ér bele az elsõ váltóba.

Hajtókar nem hajlik, akkor törne...
Váz lehet gyenge és akkor hajlik oldalirányban.
Kattogás meg kosz miatt is lehet, én szétszedném, megtisztítanám, zsírba és össze. Aztán ha kattog, akkor nem jól van összerakva, mert nem szabad neki.