Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

tudom nem ez a forum:valaki nincs Monor környékéröl aki jönne 1et tekerni holnap?

Merre szoktál onnan tekerni?

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
apropo,bringás utak,szoktatok kijárni külföldre is?

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
jah,ezen gondolkodtam én is,500k bol simán kilyön a 2 903-as meg a kiegészitök,most
175k darabja...

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
250-ért vennék egy bringát ami tetszik, a maradékot megtartanám a fenntartására, órára, kiegészítõkre, ruházatra, esetleg bringás utak finanszírozására (az élményre! :) ). Felfelé torzulnak az árak, ennyiért pedig már kapsz olyat, ami minden igényednek megfelel.
Csak egy ötlet.

Módosítás: utólag olvastam, hogy asszony... tehát akkor vegyél két jó bringát. :)

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
tudom nem ez a forum:valaki nincs Monor környékéröl aki jönne 1et tekerni holnap?

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás

A Mortirolóra gondoltam, már csak egy elfogadható thm-s hitelt kellene találnom, mert mire összejön a pénz december/január félõ, hogy elfogy a nekem megfelelõ méret. Kelly's urc 6.93 2009-est kapnék jó áron, de nem merem bevállalni, még a legkisebb vázuk (S-es) is 545 mm-es felsõcsõvel rendelkezik, nekem meg a generátor szerint 510 körüli kellene. A Specialized, ami tetszik csak májusra lenne itt. Kuota Kharma Basic-et kapnék 20 km-re innen ausztriában, de most nagyon elszállt az euró, úgyhogy az is kiesett. Amúgy a keret max. 350ezer és karbon váz a kritérium.

Május itt van hamar,föleg ha az tetszik,thm-ek meg elég magassak áruvásárlásnál....

iserf

iserf

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok,

Errõl a bringáról érdeklõdnék: http://piacter.bikem...t=170038&cat=56

Valakinek van tapasztalata ilyennel? Megéri?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A Mortirolóra gondoltam, már csak egy elfogadható thm-s hitelt kellene találnom, mert mire összejön a pénz december/január félõ, hogy elfogy a nekem megfelelõ méret. Kelly's urc 6.93 2009-est kapnék jó áron, de nem merem bevállalni, még a legkisebb vázuk (S-es) is 545 mm-es felsõcsõvel rendelkezik, nekem meg a generátor szerint 510 körüli kellene. A Specialized, ami tetszik csak májusra lenne itt. Kuota Kharma Basic-et kapnék 20 km-re innen ausztriában, de most nagyon elszállt az euró, úgyhogy az is kiesett. Amúgy a keret max. 350ezer és karbon váz a kritérium.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

mikor a 901et vettem, rá 2 hétre ültem egy 903on igaz csak egy kilométer erejéig.mintha gördülékenyebb lett volna,gyorsabbnak éreztem,(igaz ultegra kerekek voltak benne)de lehet csak bebeszéltem magamnak.
lehet veszek megint meridát csak most 903-at igy az asszonynak is tudnák venni 1et,nem lenne balhé:)csak megint nem olyan bringám lenne amibe beleszeretek....ész vagy sziv?:)

A kerék sokat számít szerintem, bár ki tudja.:)

Hát ha asszony is szeret komolyabban országútizni, akkor megéri neki is bringát venni, így mehettek együtt és mindenki boldog:)

Amúgy 500e bõl két jó bringát is tudtok venni simán. Kicsit többért meg pláne.
pl itt van ez: http://biondobike.hu...duct&id=113295#
280/db-nál megáll pedállal és a Wilier nem rossz márka.

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás
MI szintünkön talán ész...:D

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
mikor a 901et vettem, rá 2 hétre ültem egy 903on igaz csak egy kilométer erejéig.mintha gördülékenyebb lett volna,gyorsabbnak éreztem,(igaz ultegra kerekek voltak benne)de lehet csak bebeszéltem magamnak.
lehet veszek megint meridát csak most 903-at igy az asszonynak is tudnák venni 1et,nem lenne balhé:)csak megint nem olyan bringám lenne amibe beleszeretek....ész vagy sziv?:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
használ valaki Wenson Expert országútit?
méretekrõl lenne kérdésem

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
http://www.evanscycl...d-bike-ec000081

Ez nem tûnik rossznak.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Átlagsebességben viszont nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lesz, bármelyiket is veszed

Persze, de nem is ezért vesz az ember jó bringát. Egy Mercedes se megy sokkal gyorsabban át a városon, mint egy Suzuki, mégis vesznek az emberek Mercedest.:)

torkis

torkis

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Az evanscycles esetén 40 font volt (UPS). De elég nagyok a különbségek, mert van ahol 100 font fölött van egy komplett bringa szállítása. Volt akinek írtam is, hogy miért ilyen sok, mert máshol sokkal kevesebb hasonló szállítóval. Azt mondták, hogy ennyi és kész. :)

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
mennyi a kiszállitás kb..

torkis

torkis

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Egyébként én most biztos az apróból választanék. Nagyon jó outikat lehet venni 200 körül. Nekem a méret miatt nem volt erre lehetõségem és persze nyár végén még nem volt akkora a kínálat, mint most a bringás szezon vége felé.

Átlagsebességben viszont nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lesz, bármelyiket is veszed. Súlyra a Merida 901 sincs sokkal több, mint egy drágább karbon modell. Ha nem versenyzel akkor a váltás milyensége sem számít olyan nagyon. Inkább talán a vázgeometria számíthat.

torkis

torkis

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Ha ilyen drága bringát akarsz venni, akkor talán külföldön is érdemes szétnézni, mert nagyobb a választék és ki lehet fogni olykor nagy akciókat is. Én pl. az Evan's Cycles-nél vettem idén szeptember elején egy Bianchi 1885-öt Centaur szettel. Ez egy alu-karbon, 2006-os modell, ami 230 körül volt szállítással együtt. Itthon a 2008-as modell 460 ezer körül volt akkor a rob4bike-ban (most már nincs náluk ilyen modell). A 2008-as verziótól persze azért egy picit gyengébb, mert ezen a hajtókar és az elsõ váltó veloce, bár pl. a kerekek szerintem jobbak mint az új modellen (Fulcrum 5).
903-as Meridát akartam venni akkoriban, csak nem volt S-es méret, ami nekem kellett volna, tegyük hozzá: szerencsére :) Nincs összehasonlítási alapom a két gépet illetõen és persze az ára sem ugyanaz a kategória, mert akciósan inkább a 904-el van egy szinten, de gyanítom, hogy ez a Bianchi messze jobb annál. Sajnos most gyengélkedik a forint. Nekem akkor szerencsém volt, mert pont a csúcson vettem (300 alatt volt egy font, ma meg 350 körül van már).

Ja és mellesleg imádom ezt a bringát és nagyon jó vételnek tartom. Nem celeste zöld, hanem fehér/ezüst, de így is gyönyörû szép, amolyan szerelem elsõ látásra típus :)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

szép az a mata de félek a karbontol,ez lessz minden pénzem ,egy alu vázat még csak csak lehet javitani....viszont nézem ezeket a trek-eket,örök gari van rá....:)

Hát ha gyári hibás a váz az kiderül a szokásos 1 éven belül szerintem, ha meg elesel vele, akkor meg nem biztos hogy él a gari, bár lehet.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Üdv!

A Campa' Veloce szettrõl kérnék némi véleményt, Shimano szinten ez kb. melyik szettenek felel meg? A biondonál találtam egy egész jó árú karbon bicajt. Megbízható bolt? Nem értek túl sokat az országútikhoz, aztán nem szeretném, ha átvágnának.

Elõre is kösz.

Biondoban értenek az országúti bringákhoz, ott nyugodtan lehet bringát venni és néha vannak jó akciók nagyon. Ha a mortirolo-ra gondolsz 340ért az tényleg nem rossz vétel.