Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Yasec olyanra festet, amilyent kérsz, választhatsz Ral színskálából, ez feláras, pórszórással festik. A normál árban sima festés van, Standox színek közül választhatsz. Karbon bicajt szeretnék, nála egy alu 150ezer (mtb esetén), szóval jóval többe kerülne az Õ vázával összerakni egy bicajt. A következõ merev monti vázam viszont lehet, hogy Tõle lesz.

Orbea Onix Bira, holnap reggelig még változhat (akkor adom le a rendelést), de eddig piros :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
a festes szerintem olyan amilyenre te akarod, de szólj ha tévedek :D

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
Gabe84 most nézem te soproni vagy,irány yasec:)

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

yasec.hu-n próbáltad már?
:)

ja néztem de gyenge

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
yasec.hu-n próbáltad már?
:)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

Már megvan milyen lesz :) Csak az a kérdés kék, piros vagy fehér legyen :cool2:

nah mit veszel?hátha nekem is megtetszik:)én most elkezdtem yasec-ba gondolkodni,mégiscsak az a tökéletes csö és vázméret,de eddig amiket találtam képeket,nem igazán jön be a festés,nem tudjátok hol találok yasec munkáirol valami gyüjteményt?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nem rossz. Na az ilyenek miatt kockázatos a külföldi beszerzés.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Valamelyik nap beugrottam a sarki bringaboltba pár percre, és volt ott az állványon egy nem különösebben szép országuti acélváz. Az tûnt fel rajta, hogy pályaváz.

Kérdezem mi féle. Mondja a srác, hogy most jött rendelésre amierikából nem kevés pénzért (vadi új, a gyártótól rendelve), és õ rakja éppen össze. A márkára sajnos nem emlékszem, valami délamerikai ország neve volt a fejcsövön az emblémában,

Az "egyetlen" baj az volt vele, hogy:
-nem volt menet a középcsapágynak
-a hátsó villát utólag kellett használhatóra hajlítani
-úgy lett rendelve, hogy van az elsõ féknek lyuk a villán, de nem volt
-és ami a legkomolyabb, hogy a villa sajátságos méretezésénél fogva nem ment bele egy sima 23mm -is országuti gumi!!!! magyarán a villa kuka azt hittem nem jól látok, a villaszár 5 mm-el rövidebb volt, mint kellett volna

A tulaj állítólag majdnem sírógörcsöt kapott a hírek hallatán...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

legyen zöld :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Sziasztok!

Használ valaki Shimano WH-RS10 vagy WH-RS20-as kereket? Kb. milyen szintûek az agyaik?

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

Mennyire merjek karbonvázas országútit külföldrõl rendelni? Gondolok itt a garanciára és fõleg a szállítás kockázatára. Ebay-en és Evans cycles-on is találtam 1-1 nekem teccõs'-t.
Ha választhatnátok, hogy itthonról magam hazaszállított Wilier Mortirolo Campa Veloce-al vagy kb. hasonló árban lévõ Specialized Tarmac Elite:
http://www.evanscycl...d-bike-ec001382

külföldrõl, 105-ös szettel a hosszú szállítás kockázatával?
Mondjuk az utóbbi márka esetén a szállításon kívüli garancia érvényesítésétõl nem aggódom.
Az ebay-es bicaj egy Stevens, de ott ugye nem tudom még a végsõ árat, jó eséllyel több lesz, mint amit rászánok.

látom te sem tudod eldönteni mit vegyél:)néz szét jo alapossan én multkor találtam pinarellot full chorus szettel 1500euroért igaz 2007-es modell

torkis

torkis

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Az "olcsó online bringásbolt"-os topikban valaki panaszkodott arra, hogy hibásan érkezett meg a bringája, ami egyébként alu vázas volt azt hiszem. Reklamált és küldtek neki újat, átvállalták a szállítási költséget is. Az enyémen nem volt egy karcolás sem. Eredeti Bianchi dobozban érkezett hibátlanul. Bár mivel nagy volt a doboz ezért csináltak rá egy-egy lyukat a kézzel történõ megfogáshoz, de azt nem tudom, hogy nem e itthon csinálta ezt a UPS. A szállítás nekem picit kevesebb, mint 2 hét volt a kártyás vásárlástól számítva.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Mennyire merjek karbonvázas országútit külföldrõl rendelni? Gondolok itt a garanciára és fõleg a szállítás kockázatára. Ebay-en és Evans cycles-on is találtam 1-1 nekem teccõs'-t.
Ha választhatnátok, hogy itthonról magam hazaszállított Wilier Mortirolo Campa Veloce-al vagy kb. hasonló árban lévõ Specialized Tarmac Elite:
http://www.evanscycl...d-bike-ec001382

külföldrõl, 105-ös szettel a hosszú szállítás kockázatával?
Mondjuk az utóbbi márka esetén a szállításon kívüli garancia érvényesítésétõl nem aggódom.
Az ebay-es bicaj egy Stevens, de ott ugye nem tudom még a végsõ árat, jó eséllyel több lesz, mint amit rászánok.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
OFF
Nyithatnánk külön Matúz topicot is...:D
Nemcsak az alkatrészek reális árával kell tisztában lenni, hanem hogy az adott cucc kinek mennyit ér meg. Nála megtalálható olyan alkatrész ami másnál nem, vagy a világ másik felén. És lehet hogy e-bayen olcsóbb, de többe kerül a posta jóval, mint az árkülönbözet.
Én még drága dolgot soem vettem nála (egszerre nem hagytam ott 10e Ft-nál többet), legtöbbször csak csavar, anya, tengely. Türelmes volt, a banánosládákban néha órákig lomoltam, nem nézett ki a helységbõl, mint sok boltban teszik.

Ugyanakkor az is igaz, hogy kereskedõ! El akar adni...
ON

Törött hajlott vázat ne végy tartós használatra! Ha aszett OK, akkor amiatt vedd meg, váz mehet a MÉHbe.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Sziasztok! Találtam neten egy Moser vázas outit. Egyetlen hibája hogy a felsõcsõ el van hajolva, ránézésre, csak lefelé. Campa Victory váltók vannak rajta amik miatt már magában megérné a cucc. Azt írják használható, de mivel tudnék megbizonyosodni róla hogy tényleg az? Elengedett kormánnyal megfelelõ egyenfutás elég hozzá?

Ha hajlott a váz szerintem a geometria is módosult.
Nem feltétlenül egészséges dolog, bár én is hajtottam anno a montim kissé felfelé hajlott alsócsõvel.

Matuzhoz egyszer benézek, alkudozni tudok is meg szeretek is :D

Vázat meg nem tervezek venni (jók a mostani gépeim), úgyhogy nem valószínû hogy belefutok átmatricázott példányba
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
kiskubai ne itt nézelödj:)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Sziasztok! Találtam neten egy Moser vázas outit. Egyetlen hibája hogy a felsõcsõ el van hajolva, ránézésre, csak lefelé. Campa Victory váltók vannak rajta amik miatt már magában megérné a cucc. Azt írják használható, de mivel tudnék megbizonyosodni róla hogy tényleg az? Elengedett kormánnyal megfelelõ egyenfutás elég hozzá?

Hát nekem az a magán véleményem, hogy egy olyan vázból, ami már meg van hajolva, nem lesz olyan bringa mint amilyen volt újkorában.:)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

MAtuzzal tényleg vigyázni kell, nemcsak túláraz, hanem manipulál is, régi alkatrészeket, vázakat, és persze a számlát, garancialevelet hírból sem ismeri, az ún. újnak mondott dolgoknál sem. Mindezt teszi nagyon bátran a sorozatos problémák után is, mert megteheti...

Hát igen. Mondhatjuk úgy is hogy igaz dörzsölt kereskedõ, akinek a vérében van az alkudozás, stb. Valakinek ez bejön, de a többségnek nem. Olyan érzése van az embernek, mintha piacon alkudozna az ember. Volt olyan, hogy nézegettem a cuccokat ott és valami megakadt a kezemben, ami majdnem jó lett volna nekem, de nem stimmelt a méret így érdektelen lett nekem. Vissza akartam adni, hogy nem veszem meg, mert nem jó nekem, de nem akarta elvenni tõlem, mondván hogy mondjak rá árat, mondom nem mondok, mert nem kell, de de mondjak, mondtam egy jó alacsonyat direkt, akkor meg megsértõdött(legalábbis ezt játszotta.):)

Az alapfeltétel, hogy aki odamegy tisztában legyen a kerékpáralkatrészekkel és reális áraival, de még az alkudozásban is otthon kell lenni és a kereskedõi húzásokra is oda kell figyelni. De sok jó cucc is van, néha muszáj odamenni:)

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts