Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ave: mondom én 2 évig azt a fékváltókart használtam .. pontosan 2 napomba telt megszokni a 105-st :D szóval nem oan vészes..

hmm hmm 15 óra... maratont meg ieneket azé nem ... de 10 órás keringések szoktak lenni..
jónak tûnik de azért megkérik az árát (neked meik van?)... :(

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ave: mennyire vagy megelégedve vele,tartósság pontosság használhatóság élettartam
mert most a sigma-mat majdnem földhözvágtam

Nagyon meg vagyok elegedve. Szerintem nincs jobb jelenleg. Mondom neha vannak tuskek sebessegben, de nagyon jol ki lehet szurni.
GPS nelkul nem tudom mire mennek a rogzitett adatokkal. Ez igy viszont felelmetes, mindent vissza lehet nezni pontosan.
Ajandekba meg navigalni is tud, bar ez nem erossege, de parszor hasznaltam mar ilyen celra is.
De meg kell emlitenem egy nagy negativumot is, miszerint 24 oras maratonokat nem tudsz menni vele, mert kb. 15 orat bir csak.
Az is gond meg, hogy csak 2x 8adatot tudok kitenni a kepernyore. :)
Nagyon tuti keszulek.

Sora lehet hogy massziv, de nem koveti a Shimano tobbi valtokarjanak mukodeset. Kar ezt megszokni, ha nem muszaj. Szerintem.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
olaj nem minden esetbe elég... néha kell oda a zsír...

ave: mennyire vagy megelégedve vele,tartósság pontosság használhatóság élettartam
mert most a sigma-mat majdnem földhözvágtam... Soroksár és Taksony között semmit se mért pedig DTS jeladója van... Bugyi felé elmentem ... megtettem 2km-t és egybõl jó...

Pingi: fain bringa... ha évi 2-3000 km-t tekersz .. kb 4 évig gondod nem lesz vele.. nekem is ilyen volt az elsõ(csináltam vele egy Ironman-t meg egy féltávot) a sora azért jó mert olyan szinten igénytelen hogy nem lehet elcseszni.. páros lábbal ugrálhatsz a váltókarokon akkor se lesz semmi baja

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a brigeciol kimossa a szutykot de a kenest vegzo anyagot is, igy nyilvan miutan kimostad ujra kell kenni a valtot/lancot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Van-e ebben hiba:
Brigéciollal lemostam a váltókat, hogy szép tiszták legyenek, és még nem raktam össze a biciklit (csak pár dolgot szedtem le: kerék, lánc, meg a hátsó váltórol a két görgõ), de mintha csúnya hangja lenne. Ha megnézem, minek kell mozognia, és oda egy kis mûszerolajat becseppentek, akkor ez máskor is elvégezhetõ gond nélkül?

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Remélem, hogy ezzel a kis pumpával is fogok tudni bele eleget fújni. A külsõre max 7,5bar van, ezt mennyire kell komolyan venni? 8barig gondolom mehet.

ave: de én városban akarom használni, úgyh nem akartam kiadni rá túl sokat, ráadásul nem is lett volna ennyi pénzem :). Max 10ezer a kettõre, és az volt a felsõ határ. Végül Schwalbe Lugano lett, ennek is van defektvédelme, az eladó szerint van olyan jó, mint a Kevlaros (legalábbis nem jelentõsen rosszabb).
Én nem félek az ellopástól, egyébként is, az enyém maximum 30ér, barátom 120ezres Magellan-nal jön (monti, nem tudom már melyik sajnos...). Az enyémen hátul van egy tartószem, most a sárvédõ van ott, vagy ráfér mellé, vagy lecserélem, de megpróbálok elférni valami hátibb táskában. Egyébként a monti tényleg kényelmesebb, de ha jó minõségû úton megyünk, annyira talán nem nagy a különbség, ráadásul így sokkal gyorsabban tudok haladni.

Egyébként engem érdekelt volna ez a huzigatós pumpa is, csak nem volt a boltban, nekem meg kellett egy végre :).

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
http://alleycat.hu/b...0716/punk-sznob

:))

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Olcsonak tunik, de nem tudom mit lehet majd megtartani belole, ha fejlesztenel kesobb.

Keves penzbol inkabb hasznaltat, en azt mondom. Nem kell extra bringakra vadaszni, eleg egy tisztes vaz es minimum Tiagra, szerintem. Fekvaltokarbol a Sora nagyon fapados megoldas.

Pl. http://piacter.bikem...t=236671&cat=56

Szerintem meg nem kell feltétlen Tiagra. A Sora megbízható, és teszi a dolgát rendesen, igazából sok hátrányát nem látom.
Persze ha van zsé akkor minimum Dura-Ace:D
vagy egészséges kompromisszum,

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Nehéz, túlkomplikált, és a sima pumpák túlteljesítik.

Mitõl lenne túlkomplikált? Ahelyett, hogy nyomogatnod kell egy kart, itt húznod kell (kb. nulla erõkifejtéssel). Szerintem nem macerásabb használni, mint egy sima pumpát. (mellesleg az a "sima pumpa" törik, mint a pálcika, ez viszont elnyûhetetlen)

Az viszont tény, hogy nem grammhuszároknak való, de ilyen alapon a kulacsba se tölts semmit, mert az minimum fél kiló. ;)

De szerintem a többi menjen a pumpa topicba.

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Üdv minden kerékpárosnak!

Kinéztem egy pár bicajt, de a választásom a Neuzer Whirlwind 1.0-ra esett, a 2008-as modell, alu vázas Sora szettes, van valakinek tapasztalata róla? Jó ez a bringa elsõ oútinak?

Olcsonak tunik, de nem tudom mit lehet majd megtartani belole, ha fejlesztenel kesobb.

Keves penzbol inkabb hasznaltat, en azt mondom. Nem kell extra bringakra vadaszni, eleg egy tisztes vaz es minimum Tiagra, szerintem. Fekvaltokarbol a Sora nagyon fapados megoldas.

Pl. http://piacter.bikem...t=236671&cat=56

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Tényleg AVE: a Garminod GPS- vagy kerék által számolja a sebességet/megtett utat?

Kerek, de ha kiesik a vezeteknelkuli szenzor vetele, akkor GPS. Nem tokeletes, sajnos, vannak tuskek.

Pingi

Pingi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv minden kerékpárosnak!

Rá szántam magam, hogy vegyek egy oútit, de elég hamar elakadtam! Kinéztem egy pár bicajt, de a választásom a Neuzer Whirlwind 1.0-ra esett, a 2008-as modell, alu vázas Sora szettes, van valakinek tapasztalata róla? Jó ez a bringa elsõ oútinak?
Jelenleg egy Trek montit hajtok és lassan kirajzolódik, hogy inkább tempómenõ vagyok, mint hegyimenõ... ez bringába jelent valamit?
Vagy valami egyéb jó tanács!
Elõre is köszönöm!
Üdv. Laci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jaj hat az enyemre is 100psi-t hazudnak, de igazabol ranezek es latom hogy nem kell tole csodat varni. vagy aki egy ekkora [74gramm az egesz] kezipumpaval felfuj egy kereket 100psi-re annak 3szor akkora karja van mint nekem :D es nagyon sok szabadideje.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

...
*: Conti fanok szerint van ;)...

Ave gondol rám is 8) szerintem egy sima drótos Eliriummal vagy Speediummal vagy Oriummal is el lenne... (de dynamic-ot ne vegyél ... az egy halál... akkorákat estem vele hogy meglátszik az aszfalton a nyoma..)

Tényleg AVE: a Garminod GPS- vagy kerék által számolja a sebességet/megtett utat?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

itt hirtelen mindenki annyira el volt ajulva ettol a huzigalos puNpatol hogy nem mertem mit szolni, pedig pont erre gondoltam en is. :)

nekem fel van csattintva a vazra egy BBB Compactroad, itthoni hasznalatra meg van egy BBB Airstrike 2.

Én csak tolmácsoltam. Nekem egy SKS Wese van a bringán, nem a legjobb (állítólag 10 bart kéne teljesítenie, hát...), de egy párszor már hazajuttatott. Szerintem a semminél bármi jobb. Ez most marha bölcs gondolat volt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

itt hirtelen mindenki annyira el volt ajulva ettol a huzigalos puNpatol hogy nem mertem mit szolni, pedig pont erre gondoltam en is. :)

nekem fel van csattintva a vazra egy BBB Compactroad, itthoni hasznalatra meg van egy BBB Airstrike 2.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Hello!
2, Szeretnék külsõ gumit is venni, ezt is néztem Deca-ban, de ott nem annyira találtam jót....

Nem talaltal jot? Hogy kerestel? Ettol jobb nincs*, es ez van a Decaban is.
http://www.decathlon...89104-71842151/
Persze nem gondolom, hogy ez kell neked, ez versenygumi.
*: Conti fanok szerint van ;)

4, A legutolsó pedig hogy még sose láttam olyat, hogy országútin csomagtartó, és azon az ember több cucca...

-Pl. van aki parazik, hogy a szeme fenyet ellopjak, amig alszik, bevasarol, egyeb nem kerekparozo tevekenyseget vegez.
-Aztan ott a problema, hogy orszagutin nincs tartoszem. Ha van tartoszem, akkor a csomagtol nem fer el a labfejed. Ha egyik sem problema, akkor semmi akadalya nem lehet a dolognak.
-Van kenyelmesebb megoldas turazashoz.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Így már világos a történet :).
Én most vettem 5800ért egy kézit, azt mondja a srác õ ezzel tud 10bart fújni a gumiba, a 8nekem is menni fog, remélem tényleg így van. Nem átverõs helyen vettem, úgyh majd kiderül :).

Ha valaki megtenné, hogy röviden leírja, mivel szídják, azt megköszönném! (elvileg tudok angolul valamennyire, de itt nem igazán értek semmit...)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat sok jot itt nem irnak a Cyclaire Plus-rol:
http://www.bikeradar...duct/plus-23219

Amugy nem ertem, eleve utra nem viszek magammal ekkora pakkot, hisz, ha defekt utan pumpalni kell, akkor -egyszer egy evben- kibirom, hogy a kis minipumpaval fujjam fel 6 barra.

Otthon, tekeres elott meg csak par tolas az allopumpaval es kesz a 8 bar. Aminel tobbet epeszu ember nem tol belsos, peremes gumiba.

Szoval en sem ertem igazan minek az alternativaja ez az eleg bonyolult mechanikat hasznalo pumpa.