Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Pingi

Pingi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv minden kerékpárosnak!

Rá szántam magam, hogy vegyek egy oútit, de elég hamar elakadtam! Kinéztem egy pár bicajt, de a választásom a Neuzer Whirlwind 1.0-ra esett, a 2008-as modell, alu vázas Sora szettes, van valakinek tapasztalata róla? Jó ez a bringa elsõ oútinak?
Jelenleg egy Trek montit hajtok és lassan kirajzolódik, hogy inkább tempómenõ vagyok, mint hegyimenõ... ez bringába jelent valamit?
Vagy valami egyéb jó tanács!
Elõre is köszönöm!
Üdv. Laci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jaj hat az enyemre is 100psi-t hazudnak, de igazabol ranezek es latom hogy nem kell tole csodat varni. vagy aki egy ekkora [74gramm az egesz] kezipumpaval felfuj egy kereket 100psi-re annak 3szor akkora karja van mint nekem :D es nagyon sok szabadideje.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

...
*: Conti fanok szerint van ;)...

Ave gondol rám is 8) szerintem egy sima drótos Eliriummal vagy Speediummal vagy Oriummal is el lenne... (de dynamic-ot ne vegyél ... az egy halál... akkorákat estem vele hogy meglátszik az aszfalton a nyoma..)

Tényleg AVE: a Garminod GPS- vagy kerék által számolja a sebességet/megtett utat?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

itt hirtelen mindenki annyira el volt ajulva ettol a huzigalos puNpatol hogy nem mertem mit szolni, pedig pont erre gondoltam en is. :)

nekem fel van csattintva a vazra egy BBB Compactroad, itthoni hasznalatra meg van egy BBB Airstrike 2.

Én csak tolmácsoltam. Nekem egy SKS Wese van a bringán, nem a legjobb (állítólag 10 bart kéne teljesítenie, hát...), de egy párszor már hazajuttatott. Szerintem a semminél bármi jobb. Ez most marha bölcs gondolat volt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nehéz, túlkomplikált, és a sima pumpák túlteljesítik.

itt hirtelen mindenki annyira el volt ajulva ettol a huzigalos puNpatol hogy nem mertem mit szolni, pedig pont erre gondoltam en is. :)

nekem fel van csattintva a vazra egy BBB Compactroad, itthoni hasznalatra meg van egy BBB Airstrike 2.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Hello!
2, Szeretnék külsõ gumit is venni, ezt is néztem Deca-ban, de ott nem annyira találtam jót....

Nem talaltal jot? Hogy kerestel? Ettol jobb nincs*, es ez van a Decaban is.
http://www.decathlon...89104-71842151/
Persze nem gondolom, hogy ez kell neked, ez versenygumi.
*: Conti fanok szerint van ;)

4, A legutolsó pedig hogy még sose láttam olyat, hogy országútin csomagtartó, és azon az ember több cucca...

-Pl. van aki parazik, hogy a szeme fenyet ellopjak, amig alszik, bevasarol, egyeb nem kerekparozo tevekenyseget vegez.
-Aztan ott a problema, hogy orszagutin nincs tartoszem. Ha van tartoszem, akkor a csomagtol nem fer el a labfejed. Ha egyik sem problema, akkor semmi akadalya nem lehet a dolognak.
-Van kenyelmesebb megoldas turazashoz.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nehéz, túlkomplikált, és a sima pumpák túlteljesítik.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Így már világos a történet :).
Én most vettem 5800ért egy kézit, azt mondja a srác õ ezzel tud 10bart fújni a gumiba, a 8nekem is menni fog, remélem tényleg így van. Nem átverõs helyen vettem, úgyh majd kiderül :).

Ha valaki megtenné, hogy röviden leírja, mivel szídják, azt megköszönném! (elvileg tudok angolul valamennyire, de itt nem igazán értek semmit...)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat sok jot itt nem irnak a Cyclaire Plus-rol:
http://www.bikeradar...duct/plus-23219

Amugy nem ertem, eleve utra nem viszek magammal ekkora pakkot, hisz, ha defekt utan pumpalni kell, akkor -egyszer egy evben- kibirom, hogy a kis minipumpaval fujjam fel 6 barra.

Otthon, tekeres elott meg csak par tolas az allopumpaval es kesz a 8 bar. Aminel tobbet epeszu ember nem tol belsos, peremes gumiba.

Szoval en sem ertem igazan minek az alternativaja ez az eleg bonyolult mechanikat hasznalo pumpa.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
halvány lila segédfogalmam nincs... dekába vettem... bár akkor amikor mind a 2 "Kék Termék" volt... szóval azé nem fizettem én semmit se érte...

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
A honlapjukon nem szerepel, ott a legdrábább álló pumpa is 14ezer, és 10bírig fúj, kézibõl az SKS a legolcsóbb, és az is 10ig bírja, itt 3890 a nem ALU neves. Amit te mondtál, azt 5500ért láttam, lehet, hogy van olcsóbban, akkor talán én is benézek dekába, ha 6000ezer környékén kapni olyan pumpát, ami 15barig fúj.
Meg tudod mondani mi ennek a pumpának a típusa?
Köszi!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
brutális 10e ftomba fájt a 2 pumpa(2-3 napi koplalás...) ....

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
[quote name='mci']Itt részletes leírást találhatsz róla. Van bemutatótermük is :)
Én a marokpumpám meggyilkolása után kerestem valami kétutas masszív dolgot, akkor ajánlotta egy fórumtárs, hogy ilyet vegyek. Egy pillanatig sem bántam meg.[/QUOTE]

És egyébként a 8,5bar-t neked is kinyomta magából? Mennyi idõ alatt?
Az a baj, hogy most nincs pénzem két pumpát venni, egyébként én is úgy terveztem, hogy egy kicsivel, és egy naggyal elboldogulok, de kénytelen leszek köztes megoldást választani. A patronosnál egy patron= 1 gumi? Mennyi egy ilyen patron (újratöltése gondolom)? Nem igazán szeretem a fogyó dolgokat :)

bloke: Látom vágod a dolgokat, mint a penge.... Ha visszaolvasol, válaszoltak, és még hasznos infót is adtak, az mindig jól jön annak, aki nem ért hozzá ;) Erre figyelj oda szerintem...[/QUOTE]

Visszaolvastam, nem látom, hogy valaki ezt leírta volna elõttem. Segítségnek szántam, kérdezted, én válaszoltam.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Itt részletes leírást találhatsz róla. Van bemutatótermük is :)
Én a marokpumpám meggyilkolása után kerestem valami kétutas masszív dolgot, akkor ajánlotta egy fórumtárs, hogy ilyet vegyek. Egy pillanatig sem bántam meg.[/QUOTE]

És egyébként a 8,5bar-t neked is kinyomta magából? Mennyi idõ alatt?
Az a baj, hogy most nincs pénzem két pumpát venni, egyébként én is úgy terveztem, hogy egy kicsivel, és egy naggyal elboldogulok, de kénytelen leszek köztes megoldást választani. A patronosnál egy patron= 1 gumi? Mennyi egy ilyen patron (újratöltése gondolom)? Nem igazán szeretem a fogyó dolgokat :)

bloke: Látom vágod a dolgokat, mint a penge.... Ha visszaolvasol, válaszoltak, és még hasznos infót is adtak, az mindig jól jön annak, aki nem ért hozzá ;) Erre figyelj oda szerintem...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
2. Még nem írta senki: a hajtogathatós, nem fogod kitalálni, hajtogathatós, a drótperemes meg nem.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
outit nem túrázásra használják...ezért nem is fogsz nagyon látni outit csomagtartóval (ahogy DH-ra se raknak könyöklõt)

én SKS Wese ALU(max10Bar) pumpát használok mozgás közben, és egy decathlonos(max15Bar) pumpát használok egyébként. SKS-bõl eddig 3 perc munkával kiprodukáltam a 7,5Bart... a decással meg kb 10 lökés és kész...

Egyébként SKS Airgun és pumpálni se kell. A patron fellövi 10 barra azonnal...

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat!

1, Akkor azt hiszem, a kézipumpáról lemondok, mert utálok valami drága dolgot tönkretenni... A nagy pumpával az a baj, hogy nagy, ez a Cyclaire viszont könnyûnek tûnik, és 8,5 bar sztem elég lesz (bár 10et terveztem, persze attól függõen, milyen külsõt veszek, de azt mondták, addig fel lehet nyomni õket). Ha jól láttam, csak az evobike-nél lehet ilyet kapni, úgyh majd benézek hozzájuk.
Remélem tényleg tartós, és mûködik :S.

2, Ezt a részt beírom a gumitopikba, nem akarom ezt szennyezni :).

3, Oké, ha valaki tud ilyen boltot, az írjon légyszi!!! (sõt, bármilyen bringásboltot... Jó, már nézem az ehhez tartozó topikot :D), pm is jó, sõt... A videó alapján szerintem én is megbírom csinálni, a kormány végénél nem láttam pontosan, hogy hogyan csinálja, ráadásul nekem a mostani csak egy szövetszalag, és a fék rögzítõje alá is be van rakva, de szerintem megoldom azért :).

4, Nem tudom :( Tegnap túráztunk 2napot, és csak sima országútisokkal találkztam, elõtte Bföldváron voltam, ott is csak olyanokat láttam, akiken nincsen csomagtartó... Megpróbálok beférni valami kisebb táskába majd :)

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
[quote name='Jettison'][quote name='epinefrin']Cyclaire Plus 8,5 bar-t tud. Ráadásul két utas és mivel szalagos, ezerszer jobb, mint egy kézipumpa. Nem olcsó, de én miután kettétörtem (elsõ használattal) egy SKS marokpumpát, az életben nincs kedvem szívni olyan használhatatlan vackokkal.

hhúúúú, tetszik ez a pumpa, van róla tapasztalat? tényleg olyan jó mint ahogy leírják? hol lehet ilyet kapni? és mennyiért? esetleg kipróbálni egy ilyet? mennyire strapabíró a szerkezet? eddig nagyon tetszik![/QUOTE]

Itt részletes leírást találhatsz róla. Van bemutatótermük is :)
Én a marokpumpám meggyilkolása után kerestem valami kétutas masszív dolgot, akkor ajánlotta egy fórumtárs, hogy ilyet vegyek. Egy pillanatig sem bántam meg.

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
[quote name='epinefrin']Cyclaire Plus 8,5 bar-t tud. Ráadásul két utas és mivel szalagos, ezerszer jobb, mint egy kézipumpa. Nem olcsó, de én miután kettétörtem (elsõ használattal) egy SKS marokpumpát, az életben nincs kedvem szívni olyan használhatatlan vackokkal.

hhúúúú, tetszik ez a pumpa, van róla tapasztalat? tényleg olyan jó mint ahogy leírják? hol lehet ilyet kapni? és mennyiért? esetleg kipróbálni egy ilyet? mennyire strapabíró a szerkezet? eddig nagyon tetszik!

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Hello!
Néhány kérdés:
1, Olyan pumpa, ami fel tud fújni egy országútit min. 8barra, gondolom csak talpas van, tehát kézi nincs. Decathlon-ban találtam, itt nyilván valamelyik clever-t venném meg (vagy a nyomogatós lábpumpának is van itt keresnivalója?).
Ha ez nem túl jó, hol lehet olcsón (nyilván relative, tehát nem kétezret akarok érte kiadni) ilyet kapni?

Cyclaire Plus 8,5 bar-t tud. Ráadásul két utas és mivel szalagos, ezerszer jobb, mint egy kézipumpa. Nem olcsó, de én miután kettétörtem (elsõ használattal) egy SKS marokpumpát, az életben nincs kedvem szívni olyan használhatatlan vackokkal.

4, A legutolsó pedig hogy még sose láttam olyat, hogy országútin csomagtartó, és azon az ember több cucca. Én azt terveztem, hogy a 3napos túrára az országútimmal megyek el, van hely a csomagtartónak hátul, oda felpakolom a cuccaimat, és azzal tekerek? Még sose láttam embert ilyet csinálni, van ennek valami nagy hátránya?

Hátránya? A magyar útminõség és a relatíve rövid láncvilla (sarkaddal rugdoshatod majd a csomagot). Persze nem lehetetlen kivitelezni a dolgot, sok múlik a bringa geoján és a tatyón. De nem értem, hogy Te merre szoktál tekerni, hogy még sosem láttál csomagtartós outist? :D

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -