Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2009. augusztus 17. - 14:43

Tudnátok ajánlani valami jó fékbetétet nekem? egy Exage 300-as fékem van és egy Campagnolo Melbourne '56 felnim. Most BBB van benne, elakarok menni a Mátra körre, és nem érzem elég izmosnak ezeket oda. Talán valami puha kéne.(?)
Írta 2009. augusztus 17. - 14:34

Írta 2009. augusztus 17. - 13:40

Én 8as rendszert használok és egyáltalán nincs sebesség fokozat hiányom, sõt....
Írta 2009. augusztus 17. - 12:59

Nézegettem, itthon kb 25 körül van egy új sora 2x8-as váltószett, melyik érné meg jobban szerintetek, az a használt ebay-es vagy egy az új sora?
Plusz, gyakorlati használhatóságot tekintve, mennyit dob a bringán, hogy ha nem 2x8-as, hanem 2x9-es?
Írta 2009. augusztus 17. - 12:28

Tehát, ha 2x8-ról 2x9-re szeretnék váltani, elég lecserélnem a fékváltókart és a fogaskerék sort, vagy magát a hátsó váltót is le kell cserélni?
Hátsó váltót nem kell, 7-10-ig jó, kivéve egy Dura Ace típust.
Láncot viszont még szintén kell cserélned a fentieken kívül.
Írta 2009. augusztus 17. - 11:18

http://cgi.ebay.com/...id=p3911.c0.m14
Elnézést a láma kérdésért, de valahonnan tanulnom kell ezeket a dolgokat. Tehát, ha 2x8-ról 2x9-re szeretnék váltani, elég lecserélnem a fékváltókart és a fogaskerék sort, vagy magát a hátsó váltót is le kell cserélni?
Írta 2009. augusztus 17. - 00:19

Fékváltókart keresnék (használtan is megfelel), elöl-hátul shimano 105-ös váltók vannak, elöl 2, hátul 8 fogaskerék sor, tudtok ajánlani esetleg valamit ilyen téren?
Írta 2009. augusztus 16. - 23:47

udv a kedves bringasoknak!
elore is elnezest a lama, illetve hulye kerdesekert!!
azt szeretnem kerdezni, hogy a ket kerekpar kozul melyik jobb valasztani??
Cube Aerium HPC vagy Cube LITENING SUPER HPC es hogy ezeket siman orszagutra (figyelembe veve az utak minoseget) ajanlatos-e hasznalni??
vagy ha ezeket esetleg nem ajanljatok, akkor hasonlo arban mi mast??
elore is koszonom
udv
Az Aerium az idofutam/triatlon bringa 76 fok koruli ulocsoszoggel, a Litening meg orszaguti, 73 korulivel.
Azert ezt el kell tudni donteni megis mire is van szukseged.

Araikat nem tudom, de az biztos, hogy hasonlo aron mas gyartoktol (markaktol) is jo bicajt kapni.
Geometria nagyon fontos, hogy passzoljon hozzad, egyes gyartok egyes vazait remekul ki lehet zarni ilyen alapon, es utan eleg donteni a maradek kozul szubjektiv alapon.
Írta 2009. augusztus 16. - 23:18

udv a kedves bringasoknak!
Cube Aerium HPC vagy Cube LITENING SUPER HPC es hogy ezeket siman orszagutra (figyelembe veve az utak minoseget) ajanlatos-e hasznalni??
elore is koszonom
udv
Vajon ki mer tanácsot adni kb.7000Euros bringa megvételére....:-)
Néztem a lengyel versenyt ahol a top csapatok nagy része is indult top bringákkal. Ott sem voltak jobb utak mint nálunk.
Írta 2009. augusztus 16. - 21:59

Írta 2009. augusztus 16. - 21:47

Írta 2009. augusztus 16. - 20:12

Írta 2009. augusztus 16. - 20:09

elore is koszonom
udv
Írta 2009. augusztus 16. - 19:54

Kérdés: A maszk milyen városba? Mennyire szûr / mennyire lehet benne levegõt kapni, illetve mennyire melegszik bele az ember egy kellemes kis Bp belvárosi tekerés alatt? És egyéb tapasztalatok.
Nekem van egy Respro City maszkom. Nyáron nem szoktam használni,mert 30fok fölött szauna van alatta. Azt hogy mennyire szûr nem tudom,de engem megnyugtat a tudat hogy ha rajtam van a maszk,illetve ha sokáig használom,aztán tekerek egyet nélküle,akkor zavar a szmog. Ami furcsa volt az elején, hogy alig kaptam benne levegõt,de pár nap alatt ahhoz is hozzá lehet szokni.
Írta 2009. augusztus 16. - 16:18

Kérdés: A maszk milyen városba? Mennyire szûr / mennyire lehet benne levegõt kapni, illetve mennyire melegszik bele az ember egy kellemes kis Bp belvárosi tekerés alatt? És egyéb tapasztalatok.
Írta 2009. augusztus 16. - 16:01

Hello!
Tudnátok nekem számomra is érthetõ tanácsot adni?
Most vettem észre, hogy a hátsó agyam egy picit ropog, kivettem a kereket, és nekem is olyan, mint vittore30nak, tehát mintha homok lenne benne, nem forog szépen. Ha elfordítom úgy, hogy agumi vízszintesen legyen (tehát a csapágy tehermentesül), természetesen tökéletes.
Szerintem két lehetõség van: kosz ment a hátsó agyba, a csapágyba, vagy pedig eltört az egyik csapágygolyó. Ezeket megjavítani csak ugye az agy szétszedésével lehet. Valahogy meg lehet tudni, hogy melyik a probléma? Be szeretnék vállalni egy egynapos Balatonkerülést kedden, de úgy érzem, ezt még hétfõn jó lenne kijavítani.
A másik meg hogy valahogy meg lehet tudni az agyról, hogy olyan-e, ami kinyomja az elhasználódott zsírt/olajat?
Köszi!
Nem hinném, hogy csapágygolyó eltörne, de nem egy bonyolult feladat az agy szervíz, szedd szét, nézd meg.
http://www.parktool....owto.asp?id=105
Írta 2009. augusztus 16. - 14:13

Hello!
Most vettem észre, hogy a hátsó agyam egy picit ropog, kivettem a kereket, és nekem is olyan, mint vittore30nak, tehát mintha homok lenne benne, nem forog szépen. Ha elfordítom úgy, hogy agumi vízszintesen legyen (tehát a csapágy tehermentesül), természetesen tökéletes.
Szerintem két lehetõség van: kosz ment a hátsó agyba, a csapágyba, vagy pedig eltört az egyik csapágygolyó. Ezeket megjavítani csak ugye az agy szétszedésével lehet. Valahogy meg lehet tudni, hogy melyik a probléma? Be szeretnék vállalni egy egynapos Balatonkerülést kedden, de úgy érzem, ezt még hétfõn jó lenne kijavítani.
A másik meg hogy valahogy meg lehet tudni az agyról, hogy olyan-e, ami kinyomja az elhasználódott zsírt/olajat?
Köszi!
hi,
nekem ez már komplikált, agyat nem szedek szét (és monoblokot se, mert nincs hozzá szerszámom) - minden mást megoldok.
nekem most talán már jó, bár ha a vázban megpörgetem, akkor pontosan fél percig forog, a végén talán túl hamar megáll, szóval lehet hogy még mindig szoros kissé.
az etalon persze ez
ami azért is durva mert ez az SL sokkal könnyebb mint az átlag kerekek
Írta 2009. augusztus 16. - 14:08

Köszi!
Írta 2009. augusztus 16. - 09:25

én látatlanban használt bringát nem vennék. am az ár reális, de lesz vele meló, ha valamire való gépet akarsz, mondjuk ez ugye attól is függ mire akarod használni...
Én is tartottam te,de remélem nem lesz vele gond. 10e Ft nem volt sok szerintem se érte. Csak munkába járásra kell,mondjuk az napi 30km.
Nézegettem már pár napja itt bikemagon is a hirdetéseket,de nem találtam ilyen olcson jónak tünõt. Nameg az is szempont volt, hogy lehetõleg peremse felnijei legyenek,mert Bp-n fogom hajtani és ott benne van a defekt a tekerésben. Szingóval meg nem volt még dolgom,mert eddig montiztam.
Írta 2009. augusztus 15. - 21:15

milyen agyhoz kell??
Spinergy revX-hez...
Csak a jobb oldala kónuszos, ezért csak az állítható, kisebb nem lehet, mert "elnyeli" a rotor, nagyobb se, mert 17 mm (+ a kontraanya) esetén kerül a jobb villa pont a megfelelõ helyre a tengelyen.
A jelenlegi szerintem már picit megkopott (11 év) így 100%-osan nem tudom már beállítani új golyókkal sem, csak 90-re. Az új golyókhoz amúgy is jobb lenne új kónusz.