Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Egy átlagos, nem túl drága országúti keréknek mennyit kell forognia ha így megpörgetem?

Terhelés nélkül még csak megpörgetni sincs értelme, ez ilyen vitrin kerekeknél látványos csak. Leszámítva ha éppen centrírozol... De ezt már számtalanszor kitárgyaltuk.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nekem 8-asban olyan, hogy nem volt hianyom csak 13-23-as racsnival volt, de ez is csaloka picit, mivel a 12 azert neha elkelt volna. Aztan az Alpokban a 23 is keves volt, es a megoldasnak talalt 11-28-as sorban ugyan a vegeken minden rendben volt, de kozepen borzalom.
A 9-es ezen azert csak segit. (10/11 meg foleg)

A szuperporgo kerekek gondolom mind ipari csapagyasak keramigolyobisokkal.
Ez tenyleg jo, ha a szuperforgas a musorszam. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Egy átlagos, nem túl drága országúti keréknek mennyit kell forognia ha így megpörgetem?

hány newton erõvel pörgeted meg? (tized pontossággal, ha lehet)

Eléggé értelmetlen kérdés volt.

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

hi,

nekem ez már komplikált, agyat nem szedek szét (és monoblokot se, mert nincs hozzá szerszámom) - minden mást megoldok.

nekem most talán már jó, bár ha a vázban megpörgetem, akkor pontosan fél percig forog, a végén talán túl hamar megáll, szóval lehet hogy még mindig szoros kissé.

az etalon persze ez

ami azért is durva mert ez az SL sokkal könnyebb mint az átlag kerekek

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Ha jól emlékszem ráadásul a Campa 8-as váltókarok is elviszik a 8-as Shimano rendszereket (nemrég volt egy Mirage eladó ennyiért).

http://www.sheldonbr...html#8cassettes
Vagyis a teljes Campa váltórendszerbe építhetsz Sh HG 8-as sort. Mást nem.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Alexander the Great
Én konkrétan arra a 105-ösre gondoltam, amit belinkeltem. Bár most találtam egy tiagrát, http://cgi.ebay.com/...e=STRK:MEWAX:IT , bár nem is tudom, kicsit olyan "lógósnak" tûnik ezen a képen.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Nem ismerem a MAvic Cosmost, de ha esetleg mindkét oldalon állítható, akkor én a jobb oldalon állítgatnám, a bal oldalon meg összeszorítanám a két csavart, amennyire lehet. A baloldalon ugyanis - ellentétban a jobbal - a laza kónuszt a golyók maguk felé húzhatják, ami szoruláshoz vezethet, a jobb oldalon viszont kifelé csavarják, neki az ellenanyának.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
többen mondtátok hogy nektek is mavic cosmos kereketek van. a kérdés azért jön, mert igyekszem minél több dolgot magamnak állítani/javítani

tehát ha azt szeretném beállítani hogy a hátsóagy mennyire szoruljon/kotyogjon, akkor:

1, a tengely két különbözõ oldalán lévõ, kézzel is (racsnioldalon) tekerhetõ, 17-es zárócsavarokkal kell belõni?

2, vagy: csak a nem-hajtás oldalon kell melózni és a 17-es csavart lazítva/meghúzva, úgy, hogy a beljebb lévõ 15-ös csavarra ellentartok?

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 posts

És jelen állás szerint jobb döntés volna ahelyett a 105-ös helyett egy új sora, jól értem?

Én lebeszélnélek a soráról, sztem tiagra alá nem érdemes adni, de inkább a használt 105 szvsz

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 posts

Ha használtat nézel, akkor nálunk már 8-tól elég jó darabokat kapni.

szike81: hogy érted pontosan, hogy 8-tól? 8E/fékváltó kar? Milyen típus? Az apróhirdetõbe szokták feldobni, vagy más oldalon is találhatnék ilyesmit?

Szóval gyakorlatban olyan nagy különbség nincs a két rendszer között, csak a 8-as rendszer nehezebben beszerezhetõ.

És jelen állás szerint jobb döntés volna ahelyett a 105-ös helyett egy új sora, jól értem?

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
8-as szettet ritkán kapni. Ha használtat nézel, akkor nálunk már 8-tól elég jó darabokat kapni. Ha jól emlékszem ráadásul a Campa 8-as váltókarok is elviszik a 8-as Shimano rendszereket (nemrég volt egy Mirage eladó ennyiért). Nézegesd az aprót, ki kell fogni, de nem lehetetlen.
Az ebay-es hírdetésben amit linkeltél, az a darab agyon van használva ránézésre. Bár mechanikailag valszeg semmi baja még.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Hali!
Tudnátok ajánlani valami jó fékbetétet nekem? egy Exage 300-as fékem van és egy Campagnolo Melbourne '56 felnim. Most BBB van benne, elakarok menni a Mátra körre, és nem érzem elég izmosnak ezeket oda. Talán valami puha kéne.(?)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
2*8 vs 2*9: nem sok elõnnyel jár szerintem, komoly keresztbeváltás nélkül ugyanúgy 2x6 variáció reális, mindkét esetben

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,969 posts
Szerintem annyit nem, mint amennyit be kell rá ruházni. Biztos kényelmesebb és jobban megtalálod a megfelelõ fokozatot.
Én 8as rendszert használok és egyáltalán nincs sebesség fokozat hiányom, sõt....

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Tényleg!

Nézegettem, itthon kb 25 körül van egy új sora 2x8-as váltószett, melyik érné meg jobban szerintetek, az a használt ebay-es vagy egy az új sora?

Plusz, gyakorlati használhatóságot tekintve, mennyit dob a bringán, hogy ha nem 2x8-as, hanem 2x9-es?

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Tehát, ha 2x8-ról 2x9-re szeretnék váltani, elég lecserélnem a fékváltókart és a fogaskerék sort, vagy magát a hátsó váltót is le kell cserélni?

Hátsó váltót nem kell, 7-10-ig jó, kivéve egy Dura Ace típust.
Láncot viszont még szintén kell cserélned a fentieken kívül.

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Errõl pl mi a véleményetek?
http://cgi.ebay.com/...id=p3911.c0.m14

Elnézést a láma kérdésért, de valahonnan tanulnom kell ezeket a dolgokat. Tehát, ha 2x8-ról 2x9-re szeretnék váltani, elég lecserélnem a fékváltókart és a fogaskerék sort, vagy magát a hátsó váltót is le kell cserélni?

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Hát úgy néz ki egyelõre kimarad az ismerkedés a prowheel hajtómûvel, beruháztam másba.

Fékváltókart keresnék (használtan is megfelel), elöl-hátul shimano 105-ös váltók vannak, elöl 2, hátul 8 fogaskerék sor, tudtok ajánlani esetleg valamit ilyen téren?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

udv a kedves bringasoknak!
elore is elnezest a lama, illetve hulye kerdesekert!!
azt szeretnem kerdezni, hogy a ket kerekpar kozul melyik jobb valasztani??
Cube Aerium HPC vagy Cube LITENING SUPER HPC es hogy ezeket siman orszagutra (figyelembe veve az utak minoseget) ajanlatos-e hasznalni??
vagy ha ezeket esetleg nem ajanljatok, akkor hasonlo arban mi mast??
elore is koszonom
udv

Az Aerium az idofutam/triatlon bringa 76 fok koruli ulocsoszoggel, a Litening meg orszaguti, 73 korulivel.
Azert ezt el kell tudni donteni megis mire is van szukseged. :)
Araikat nem tudom, de az biztos, hogy hasonlo aron mas gyartoktol (markaktol) is jo bicajt kapni.
Geometria nagyon fontos, hogy passzoljon hozzad, egyes gyartok egyes vazait remekul ki lehet zarni ilyen alapon, es utan eleg donteni a maradek kozul szubjektiv alapon.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

udv a kedves bringasoknak!
elore is elnezest a lama, illetve hulye kerdesekert!!
azt szeretnem kerdezni, hogy a ket kerekpar kozul melyik jobb valasztani??
Cube Aerium HPC vagy Cube LITENING SUPER HPC es hogy ezeket siman orszagutra (figyelembe veve az utak minoseget) ajanlatos-e hasznalni??
vagy ha ezeket esetleg nem ajanljatok, akkor hasonlo arban mi mast??
elore is koszonom
udv

Vajon ki mer tanácsot adni kb.7000Euros bringa megvételére....:-)
Néztem a lengyel versenyt ahol a top csapatok nagy része is indult top bringákkal. Ott sem voltak jobb utak mint nálunk.