Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

na ez pl igaz. beletenni egy uj kerekszettet otthon fel ora alatt elvegezheto muvelet. komplett valtast meg feket atszerelni valamivel tobb lenne...

És ha még csak az átszerelésrõl lenne szó! Nekem - sajnos - jobban fáj az anyagi vonzata!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Én még ennél "high end-ebb" bringán is láttam már aksiumot. Valószínû, hogy a legtöbb vásárlónak elég, hogy jobban néz ki, mint egy hagyományos, több- és nem lapított küllõs kerék.

sajnos ebben igazad van, sokan bedolnek a mavic feliratnak. nyilvan nem tudja mindenki fejbol az osszes gyarto egesz kinalatat. csak nem kene atverni a johiszemueket. mert nalam ez abba a kategoriaba esik. persze hulye aki nem nez utana alaposan hogy mire kolti el a szazezreit, de akkoris.

Igen. De talán, ha ezt a modellt választom, akkor fejlesztés szempontjából is jobban járok, nem? Hiszen egyértelmû, hogy mit kell cserélni és egyszerûbb is új kerekeket venni, mint egy szettet...

Mondjuk még mindig nem döntöttem... :D

na ez pl igaz. beletenni egy uj kerekszettet otthon fel ora alatt elvegezheto muvelet. komplett valtast meg feket atszerelni valamivel tobb lenne...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

... az ultegra sl kerek 1680gramm, az aksium meg 1980.

nyilvan valahol sporolni kellett hogy meg tudjanak maradni egy meghatarozott arszint alatt, csak nekem nem tetszik amikor ennyire egyertelmu hogy hol "fogyott el" a penz.

Igen. De talán, ha ezt a modellt választom, akkor fejlesztés szempontjából is jobban járok, nem? Hiszen egyértelmû, hogy mit kell cserélni és egyszerûbb is új kerekeket venni, mint egy szettet...

Mondjuk még mindig nem döntöttem... :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én még ennél "high end-ebb" bringán is láttam már aksiumot. Valószínû, hogy a legtöbb vásárlónak elég, hogy jobban néz ki, mint egy hagyományos, több- és nem lapított küllõs kerék.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en sem azt mondtam hogy pocsek [bar vannak fenntartasaim az olcso mavic kerekszettekkel kapcsolatban] csak azt hogy a masodik legjobb shimano szettet parositani a belepo szintu mavic kerekhez nekem picit meredek.

ha azt vesszuk az ultegra sl kerek 1680gramm, az aksium meg 1980.

nyilvan valahol sporolni kellett hogy meg tudjanak maradni egy meghatarozott arszint alatt, csak nekem nem tetszik amikor ennyire egyertelmu hogy hol "fogyott el" a penz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

16200? Akkor a sima Ultegra meg olcsobb is mint a 105? :D

Lehet... a Dura Ace-t meg a Sora árában adják! :D De tényleg ennyi!

Aksyum vs. Ksyrium Elite eseten is a RM-et vennem, valoszinuleg azert, mert nem probaltam meg az Aksyumot. Bar nehezen kepzelem el, hogy olyan pocsek lenne.

Én sem hiszem, hogy pocsék lenne, csupán mérlegelek...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

A komplett Ultegra SL és 105-ös szettek ára közt 16.200 a különbség. A Mavic Aksium és Ksyrium Equipe kerékszettek ára közt 41.000. Szóval mégiscsak kérdés. Ráadásul a 349.000 helyett most a másik gép is 310.000, tehát kábé egy árban vannak.

Mégsem olyan egyértelmû a dolog, legalábbis nekem...

16200? Akkor a sima Ultegra meg olcsobb is mint a 105? :D

Aksyum vs. Ksyrium Elite eseten is a RM-et vennem, valoszinuleg azert, mert nem probaltam meg az Aksyumot. Bar nehezen kepzelem el, hogy olyan pocsek lenne.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Azért az ifiknek nemcsak ezeket kéne tanítani az egyesületekben, hanem sportkultúrát is, vagy mit...
Tisza-tó maratonon idén (akkor még 16 éves voltam) volt egy bukás. Pedig elég szépen haladtam az elsõ 30-ban benne voltam, nyomtuk a 42-es átlagot, és a 20. km-nél kettõvel elõttem (kettessorban mentünk) elesett egy srác, mi meg ugye bele...Mikor kapartuk magunkat össze az aszfaltról közben egy kb velem egykorú srác a kurv@anyjától kezdve az összes felmenõjének a lóval való közösülését kilátásba helyezve fejezte ki nemtetszését az esést illetõen...Én szégyelltem magam. És utána is ott szentségelt...kb 10-en estünk-keltünk, én voltam az elsõ aki elindult, és a második bolyhoz sikerült felzárkóznom, és összetettben 50. lettem...

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Tudtok nekem segíteni gyerek méretû/24"-es/kb. 43cm országútiban? Hol kapható itthon? Utoljára Mártinál láttam Biondot, a Trek oldalán van 1.2-es, de inkább a "bõven 200e alatti" kategória az érdekes. Maxi-Bike jutott még eszembe... és ezeket találtam:
http://www.chainreac...x?ModelID=34163
http://trek.hu/orsza...1.2-es-d-2.html
http://www.amazon.co...ref=pd_sim_sg_3

Sztem cyclocrosshoz 42-es tányér jó lesz, amúgy az a 3 fog hátul számít kb. 1-et.
A serdülõ/junior sor: mutass nekem olyan embert, aki nem vált akár véletlenül is egyel nehezebbre. Kivéve FlightDeck tulajok talán :D de nem hiszem, hogy amikor mennek ing-gatya, akkor azt nézik. Tehát jó dolog, oka van, hogy használják és tényleg logikus; itt még nem annak kell döntenie, hogy valaki korábban érik, mint a többiek - vicces különbségeket lehet látni a dobogón. A kerékpáros edzés pedig gyakorlatilag 10 éves korban kezdõdik, addig leginkább a mozgásoktatás, úszás, sportjátékok...

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Authoron meg Tektro fékek vannak. Hát nem tudom. Te tudod, mi a fontosabb. Nekem akkor is az RM a nyerõ.

A hajtókar is az RM mellett szól, talán az Ultegra jobb, mint az FSA Gossamer... :D

Semmit nem tudok viszont a vázakról... az Author heggesztése a képeken szebbnek tûnik. (De melyik-milyen technológiával készült? Milyen nehéz?)

Meg persze a felsoroltak mind-mind elméleti dolgok számomra, jó lenne tudni, hogy mindez a gyakorlatra milyen hatással van!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Authoron meg Tektro fékek vannak. Hát nem tudom. Te tudod, mi a fontosabb. Nekem akkor is az RM a nyerõ.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Az Aksyum vs. Ksyrium Equipe nem akkora kulonbseg, hogy kerdes legyen melyik jobb vetel, ha az alkatreszlistat nezzuk.
De hat ez eleg egyertlemu ebbol is, nem?
Ár: 559 900 Ft helyett 317 940 Ft

vs.

349.000

A komplett Ultegra SL és 105-ös szettek ára közt 16.200 a különbség. A Mavic Aksium és Ksyrium Equipe kerékszettek ára közt 41.000. Szóval mégiscsak kérdés. Ráadásul a 349.000 helyett most a másik gép is 310.000, tehát kábé egy árban vannak.

Mégsem olyan egyértelmû a dolog, legalábbis nekem...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Az Aksyum vs. Ksyrium Equipe nem akkora kulonbseg, hogy kerdes legyen melyik jobb vetel, ha az alkatreszlistat nezzuk.
De hat ez eleg egyertlemu ebbol is, nem?
Ár: 559 900 Ft helyett 317 940 Ft

vs.

349.000

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem az Aksium nem egy Ultegra SL szintu kerek. nagyon nem.

RAUH-Welt
B E G R I F F

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Felszereltséget tekintve az RM jobb. Full Ultegra. Ráadásul olcsóbb is. Szerintem nem kérdés melyik a jobb vétel.

Na persze, ráadásul Ultegra SL. De a kerékszetteket is érdemes megnézni...

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Hello!

Országúti bicikli vásárlásán töröm a fejem. Kicsit zavarban vagyok, mert nem ismerem az utóbbi évek modelljeit, nem vagyok képben a mai szettekkel... Olyan biciklit keresek, amivel azért itthon is ki lehet merészkedni az utakra és nem jövök sírva haza, hogy a jó minõségû hazai aszfalt darabokra szaggatta a gépemet. Szóval nem a grammok jelentenek mindet. De azért szeretnék kicsit elszakadni a tíz évvel ezelõtti gépek gyönyöreitõl is.

Most két modellt is találtam, ami érdekel, tetszik.

Author A5500
http://www.author-hu...mod=tip&ev=2009

Rock Machine RaceRide 900
http://www.bringapon...kparok&Itemid=1

Melyik felé induljak? Esetleg más javaslatok?

Felszereltséget tekintve az RM jobb. Full Ultegra. Ráadásul olcsóbb is. Szerintem nem kérdés melyik a jobb vétel.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nekem alapból szimpatikus az Author, de szerintem az egyik legtúlárazottabb márka.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Hello!

Országúti bicikli vásárlásán töröm a fejem. Kicsit zavarban vagyok, mert nem ismerem az utóbbi évek modelljeit, nem vagyok képben a mai szettekkel... Olyan biciklit keresek, amivel azért itthon is ki lehet merészkedni az utakra és nem jövök sírva haza, hogy a jó minõségû hazai aszfalt darabokra szaggatta a gépemet. Szóval nem a grammok jelentenek mindet. De azért szeretnék kicsit elszakadni a tíz évvel ezelõtti gépek gyönyöreitõl is.

Most két modellt is találtam, ami érdekel, tetszik.

Author A5500
http://www.author-hu...mod=tip&ev=2009

Rock Machine RaceRide 900
http://www.bringapon...kparok&Itemid=1

Melyik felé induljak? Esetleg más javaslatok?

sragli

sragli

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Csak egy egész kicsit kellett guglizni hozzá.:)
A CRC-n van néhány dolog.
http://www.chainreac...Search=dura ace

Elnézést, nem voltam elég pontos. Ezt én is megtaláltam, de nekem elsõ-hátsó váltó és fékváltókar kellene. Egy icycleusa.com-ot találtam, de nem mûködik a webshop és a levelemre sem válaszol.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Sziasztok!

Nem tud valaki olyan üzletet (magyart vagy külföldit), ahol még árulnak DA 7700 alkatrészeket?

Csak egy egész kicsit kellett guglizni hozzá.:)
A CRC-n van néhány dolog.
http://www.chainreac...Search=dura ace