Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Szia! Én sramot használok. Csak pozitívakat tudok róla írni. Semmi gond nincs az elsõ váltóval. Felsõ helyzetben 2állás közül választhatsz ha a legkülsõre rakod, lefedi kb a 10es sor elsõ 4kiskerekét. Ha középsõ állásba, akkor lefedi a sor másik felét kb a 3-8as fogaskerékig. Az, hogy a 39es tányéron nem lehet pozicionálni egyáltalán nem gáz, 39 13-nál beleér a lánc a sorba, de a 39-13 az kb annyi mint egy 53-19-20. Tehát többet kell használni a nagytányért, de az elsõ váltó úgy pozicionálható a nagy tányér felett, hogy a kis tányért nem is nagyon használom, csak extrém emelkedõkön. Ott meg amúgy sem 39-13-12-11 felállásban megyek.

A váltás is nagyon klassz, sokkal jobb mint a Dura ace, jóval kisebb utat tesz meg a váltókar. Én imádom. Az eddigi legjobb fékváltókarom. Ráadásul designban, súlyban mindent visz.

Igaz a Campa 11es rendszerét nem próbáltam.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Sziasztok! Sram Rival-t használ itt valaki?
Érdekelnének a tapasztalatai, egy ilyen szettel szerelt bicót szeretnék venni de a szettel vannak fenntartásaim:
1. Az elsõ váltókar csak 3 pozíciót tud, az alsó lánckereken nem lehet "trimmelni" csak felül. Vagyis egy 10-es soron a 3-4 legkissebb fokozatban a lánc így elvileg beleérne az elsõ váltó terelõkeretébe.
Ez valóban így van?

2. A hátsó váltókaron a könnyebb fokozatba váltás felsõ fogásnál (amikor csak a markolat tetejére támaszkodsz) könnyen kivitelezhetõ? Ahogy próbálgattam a felfelé váltáshoz elég sokat kell mozdítani a váltókaron mivel át kell tolni azt a leváltási pozíción is.

Elõre is kösz a gyakorlati tapasztalatokat!

Üdv!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Az alu váz inkább behorpad és nem törik, mint egy karbon, tehát valószínû, hogy ahol nem látsz sérülést, ott nem is sérült meg. De ha még a hajtómûnél is van probléma, akkor lehet, hogy eldeformálódott az egész váz.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Sziasztok! Ma elütött egy autó. Körforgalomban haladtam, nem adta meg az elsõbbséget. A hátsó kereket kapta el, fellökött én meg csúsztam az aszfalton. 1-2 nap alatt felépülök. A kerék totálkáros. Nagyon drága országúti gépem van. Betétlapot cseréltünk. állítólag a károkozó autós kötelezõje fizet. Holnap jön a kárszakértõ. Jó volna sürgõsen felderítenem addig minden rejtett hibát a bringán.

A alu váz és villa vetemedéseit milyen módszerrel lehet észrevenni? Az ember csak a szemmértékére támaszkodhat? Ismer valaki olyan mûhelyet, ahol esetleg van erre valami tesztelõ pad féleség?

Horzsolás van a hátsó váltón, jobb fékkaron és a könyöklõ kiálló részein. A karbon elsõ villáról nem jött le a festék. A gyanús (rejtett hibás)alkatrészek tesztelésére jól jönne néhány tipp! A lánctányéron is van valami kis sérülés és üt kb 1-2mm-ert! Ez talán még természetes és nem a balesettõl van?

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Aki bringavásárláson töri a fejét, érdemes lehet szétnéznie a Speci háza táján, vannak nagy leértékelések...
- egy bolygó, két kerék -

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

Hajtómû: talán matuznál lenne érdemes szétnézni egy régebbi 9es hajtókart 12-20 körül árul az oldalon, octalink meg minden. 10es rendszerrel is simán elmegy. Elég a gyerkõcnek bõven, úgyis 1-2év és kinövi. Ha U17es a srác és most kezdi a bringázást egy ilyen kis bringán, nem lesz sok neki az 52/39?

Amúgy a hajtókarhossznál mennyire számít a hossz? Pl egy 172feles kar és egy 175ös között ennyi különbség lenne?

Matuz jó ötlet! Bár inkább e-mailben kommunikálnék vele. :D
Biztosan van neki integrált rendszerû is. A srác nem zöldfülû, nyeri a versenyeket, csak alacsony és sok neki az a plusz fél centi (2×2,5mm). Azt sem hinném, hogy kinövi majd...
Az a kis különbség elég lehet ahhoz, hogy már pattogj a nyeregben, fájjon a térded, vagy hogy lecsökkenjen a fordulatod. Olvastam egy versenyzõrõl, akinek 1 év kellett, mire megszokta a 2,5mm-el hosszabb kart - biztosan van jelentõsége. Nekem 175-ös kompakt Mirage van és 110 körüli fordulatnál elég pattogós, rövidebbel könnyebb volt a magas fordulatot tartani, viszont a hegyeken jól jön a hosszabb erõkar.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Mivel ÉN 185 cm magas vagyok kb86kg .Lábam talpamtól mérve felfelé kb 84-85cm(ágyékig :) ,nemtom mit hogyan kell mérni...)

Beteszel valami merev vonalzoszerut a labad koze es addig emeled, amig megy. Szoval mintha elnel rajta. Szerintem noni fog az a 84-85cm.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én azt mondanám 58 jó, de az igazság az, hogy ahány gyártó, annyi 58-as vázméret. A Meridából az L-est venném.

tommi000001

tommi000001

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Helosztok

A segítségeteket kérem...
Kerékpár vásárlás elõtt állok .Van már némi elképzelésem ...viszont hátha valami elkerülte a figyelmemet.
Nos kb 300eFt-ot szánok ra (MAX)
Ahogy nézegettem a különbözõ gyártók különbözõ vázaival szerelt bringákat egyre inkább azt vettem észre ,hogy a karbon váz számomra nem elérhetõ.
Így jutottam el a Merida 905 RoadRace HFS hez ,amit sajna most magyarországon most nem lehet kapni..
Mivel ÉN 185 cm magas vagyok kb86kg .Lábam talpamtól mérve felfelé kb 84-85cm(ágyékig :) ,nemtom mit hogyan kell mérni...)
Kezem kb 70 cm hosszú.

Ezek alapján 58cm váz kellhet nekem?

Segítséget elõre is köszi

Üdv
Tomi

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ja, jó van na, nem tudtam, hogy az is feltétel. Na majd keresek olyat.

Itt van:

http://forum.slowtwi...items_P1973361/

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ez nem jo, mas a szett es mas a kerek is. :)
A ket gyerekbicaj csak festesben kulonbozik.

A karbon vazaknal eleg gyakori, hogy tokugyanaz a vaz van mas neven is. Pl. a Karbona is csak egy generic vazat matricaz.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Hehe, tok jo...

A Pro-Lite es a Focus tokugyanaz a bico.

Itt egy másik példa, Merida és Centurion

Feltöltött kép

Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A Mavic Aksiumra visszatérve, régebben vettem egy roadbike nevû német magazint és abból rémlett, hogy sok bringán láttam. Most kikerestem és egy olyan tesztben volt kb. minden második bringán, ami 2000 eurós, karbon kerékpárok összehasonlító tesztje volt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hoppa a sokat fikazott R-Sys (is) bizonyit. :)

Nem gondoltam volna, hogy ennyire latszik egy ilyen utes.

Nem kicsit erosebb kalapaccsal:

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
~200 ezer forint környékéig keresünk országútit egy 175 cm magas leányzónak.
(tehát ilyen ~52-54-es méret lenne a megfelelõ)
nem kitétel, hogy új legyen, de jó állapotnak örvendjen :)
akár konkrét ajánlat is jöhet, ha van
köszi

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hehe, tok jo...

A Pro-Lite es a Focus tokugyanaz a bico.

http://www.focus-bik...okie_frei09.jpg

es

http://www.chainreac...ginal/34163.jpg

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Megbízható a maxi-bike vettem már tõle 3db bringát. Személyesen kell megnézni, mert elõfordulhatnak rejtett hibák. pl berágott nyeregcsõ amit aztán kukáznom kellett, vagy szanaszétkopott fogaskoszorú, de komolyabb még nem volt.

Hajtómû: talán matuznál lenne érdemes szétnézni egy régebbi 9es hajtókart 12-20 körül árul az oldalon, octalink meg minden. 10es rendszerrel is simán elmegy. Elég a gyerkõcnek bõven, úgyis 1-2év és kinövi. Ha U17es a srác és most kezdi a bringázást egy ilyen kis bringán, nem lesz sok neki az 52/39?

Amúgy a hajtókarhossznál mennyire számít a hossz? Pl egy 172feles kar és egy 175ös között ennyi különbség lenne?

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Köszi kipage!

Végül egy Gepidát vettek a kicsinek, azt hiszem ezt:
http://www.gepida.hu...ekek&bike_id=18

Tudtok mutatni a Tiagrán kívül 170mm-es hajtómûvet 52/39-cel, ami max. 30e körül van? 10s Sh 105 rendszerhez kell egy U17-es srácnak. Kicsit hosszú neki a 172,5-es, amit adtak a bringához, sztem a 167,5 sem lenne túlzás... Járható út az is, ha csak karokat szerzek tányér nélkül. Azt szokták mondani, hogy a tányér inkább egyel többre legyen tervezve, itt most fordított a helyzet. A szetthez illõ hajtómû kb. 45-50e pénz lenne.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Tudtok nekem segíteni gyerek méretû/24"-es/kb. 43cm országútiban? Hol kapható itthon? Utoljára Mártinál láttam Biondot, a Trek oldalán van 1.2-es, de inkább a "bõven 200e alatti" kategória az érdekes. Maxi-Bike jutott még eszembe... és ezeket találtam:

Az aprók közt keresgélve még egy-két hete láttam ezt. Talán még mindig megvan.
http://piacter.bikem...=252958&cat=all

Amúgy hadd kérdezzek rá, a Maxi-Bike mennyire megbízható hely? Vásárlás és eladás szempontból is kíváncsi vagyok... Úgy látom elég sok "vintage" országútijuk van, viszonylag olcsón.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Tudtok nekem segíteni gyerek méretû/24"-es/kb. 43cm országútiban? Hol kapható itthon? Utoljára Mártinál láttam Biondot, a Trek oldalán van 1.2-es, de inkább a "bõven 200e alatti" kategória az érdekes. Maxi-Bike jutott még eszembe... és ezeket találtam:
http://www.chainreac...x?ModelID=34163
http://trek.hu/orsza...1.2-es-d-2.html
http://www.amazon.co...ref=pd_sim_sg_3

S

swn ez egészen jó vételnek néz ki, ha használt is érdekel.
http://cgi.ebay.de/G...id=p3286.c0.m14

akár alkatrészcserével egy jó kis gyermekbringát lehet belõle kigyúrni. Késõbb meg viszonylag jól eladható a Giant azért név a szakmában :)

vagy még gyerekbringa féleség a Focus-tól

http://www.focus-bik...r=753076&do=det