Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azt hittem, hogy a grammánia az amatõrök "betegsége", de most találtam egy pár érdekességet Michael Rasmussen-el kapcsolatban: a testén minden létezõ szõrt leborotvál, nem viseli a Livestrong karkötõt (igen, a súlya miatt), nem használ kilóméterórát, csak egy kulacsot visz magával (nincs is két kulacstartója), a kerékpárja nincs lefestve (legalábbis a Rabobankos Colnago nem volt), ha valamelyik alkatrészt túl nehéznek találja, megveszi a sajátját, addig rá sem ül a bringára, amíg a saját szemével meg nem gyõzõdött róla, hogy nem nehezebb 6.81 kilónál.

És a lényeg, ha valaki nem tudná, kirõl van szó:

És a nyaklánc, meg a tinta a karján? :D

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Azt hittem, hogy a grammánia az amatõrök "betegsége", de most találtam egy pár érdekességet Michael Rasmussen-el kapcsolatban: a testén minden létezõ szõrt leborotvál, nem viseli a Livestrong karkötõt (igen, a súlya miatt), nem használ kilóméterórát, csak egy kulacsot visz magával (nincs is két kulacstartója), a kerékpárja nincs lefestve (legalábbis a Rabobankos Colnago nem volt), ha valamelyik alkatrészt túl nehéznek találja, megveszi a sajátját, addig rá sem ül a bringára, amíg a saját szemével meg nem gyõzõdött róla, hogy nem nehezebb 6.81 kilónál.

És a lényeg, ha valaki nem tudná, kirõl van szó:
Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A 8ason végig tilos menni, megjegyzem épeszû bringás nem merészkedik fel rá. hatalmas kamionforgalom, nagy sebesség, nemhiába hívják halálútnak. Ks tulzással 50m-enként van egy fejfa. Hiába csinálták meg 2sávosnak Márkóig szerintem rosszabb lett, mert úgy mennek rajta az autósok mintha pályán mennének. Tudom mert én is arra járok, de én 110el megyek. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Bocsi, Bloke-nak címeztem...

Szerintem "kivéve célforgalom" tábla van, de lehet, hogy még az sincs. Márkó elõtt az új elkerülõ elágazásnál már lehet, hogy kint van.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

Érdekes, de ezt az emelkedõt Tési emelkedõnek hívják pedig 450m vagy 400m magasan a tetõn Csõszpuszta van. onnét lehet tovább teperni Szápár -Bakonycsernye - Balinka- Fehérvárcsúrgó, mind gyönyörû helyek ideális országúti útvonal.

De Csõszpuszta után egyenesen Tés van. Nemhiába hívják tési-domboknak az a helyet...Amúgy tényleg jó környék csak lefelé a tank átjáróknál kell figyelni mert ott nem aszfalt van hanem beton ami eléggé lukacsos más.

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

Miért a 8-ason lehet bringázni Veszprémbõl Márkó felé?? Nincsenek kitiltva a bringások egyszámjegyû fõutakról? Vagy nincs kinn tiltó tábla? (Várpalota irányába tilos bringázni a 8-ason, azt tudom)

Bocsi, Bloke-nak címeztem...

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

Mi is hasonlót csináltunk vagy két hete. Igaz, Bánkútig nem mentünk fel, hanem lekanyarodtunk elõtte. A lejtõkön tényleg nem ártott óvatosnak lenni, így nem kaptunk defektet. Nem volt nagy forgalom, de a teherautók valahogy mindig a be nem látható kanyarokban jöttek szembe, így volt néhány meleg helyzet...96 km lett a vége, a szintet pedig csak saccolni tudom, talán 1500-1600. http://picasaweb.goo...ukkOrszagutiKor#

Miért a 8-ason lehet bringázni Veszprémbõl Márkó felé?? Nincsenek kitiltva a bringások egyszámjegyû fõutakról? Vagy nincs kinn tiltó tábla? (Várpalota irányába tilos bringázni a 8-ason, azt tudom)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

hercehurcába spyral sárvédõ
tavaly 3k volt
no1
egész télen azzal mentem. egyszer a felrakás elég nehézkes, nekem nincs tartószem, de csináltam aluból bilincset és az fogja a pálcákat. egyforgáspotos fék alatt is simán elfér. esetleg gumilappal lehet tuningolni az alját, elöl hátul. ennél jobb tuti nincs, pláne ennyiért

Én is Spyral-t használok, szerintem a legjobb!
Atomkemény a pálcája, rendesen tartja a sárvédõt és maga a sárvédõ sem túl széles. A felrakás kissé nehézkes de megéri kicsit szívni vele. Szerintem nincs idegesítõbb egy lifegõ sárvédõnél ami állandóan beleér valahova.
A pálcák anyaga elég kemény és méretre is kell vágnod. Ez nekem flexel ment.... egy sima, igaz otvar állapotban lévõ fûrész nem vitte el.
Ami még hasznos, sõt ha többen tekertek akkor egyszerûen nélkülözhetetlen az a leffentyû elõre és hátra is. Én polofoam lapból vágtam ki (ez elég masszív ahhoz, hogy a menetszél ne hajtsa be) egy kb. 8 centi széles és 20-25 centi hosszú csíkot és ezt ragasztottam a sárvédõk alsó végére, hogy a földtõl úgy 10-15 centire legyen az aljuk. Ha ezt nem teszed fel akkor a dzsuvát folyamatosan veri az elsõ kerék a lábadra és a csapágyházra vagy a hátsó kerék a mögötted jövõ arcába!
Bolyból télen kiutálnak, ha nincs ilyened!
Érdemes nézni a futárokat, hogy mit használnak. Õk tudják mi a frankó télen.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
hercehurcába spyral sárvédõ
tavaly 3k volt
no1
egész télen azzal mentem. egyszer a felrakás elég nehézkes, nekem nincs tartószem, de csináltam aluból bilincset és az fogja a pálcákat. egyforgáspotos fék alatt is simán elfér. esetleg gumilappal lehet tuningolni az alját, elöl hátul. ennél jobb tuti nincs, pláne ennyiért

Sziasztok!
A téli bringámra keresek sárvédõt. Van valakinek valami jó ajánlata, amit használ?
Én az SKS Bluemels Racer-t néztem?!
Elõre is köszi!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

@kipage: Rajzold meg az utvonalat a bikemap.net -en, meglesz, hogy mennyi volt a szint. Saccnak jo.

Ehh nem találom a megrajzolt utamat :( Miért nem jeleníti meg, pedig elmentettem. Totál kiidegelt estére.

Én SKS Bluemels-t használok a slick gumis montimon már 3. tél óta gond nélkül. Nekem bevált. Kicsit körülményes volt az elsõ beállítás, kb 2órát szöszöltem vele és a gyári csavarmennyiség is kevés volt, de ezt leszámítva nekem bevált.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Én Bluemels-et biztos nem vennék, az elsõ sárvédõ rögzítése ilyen biztonsági mûanyag szar, egy kátyú és el is törik, utána nem javítható (meg is kérdeztem, megerõsítettek több helyen is).

Ha drágább sárvédõt akarsz akkor SKS Chromoplastic vagy ahhoz hasonló pálcarögzítésû közt keresgélj. Én a virsligumis montira vettem egy olcsót és házilag csináltam belõle Chromoplasticot (csak a pálca rözítésében különbözik az olcsótól, a mûanyag ua, az árkülönbség 3x-os...)

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Sziasztok!
A téli bringámra keresek sárvédõt. Van valakinek valami jó ajánlata, amit használ?
Én az SKS Bluemels Racer-t néztem?!
Elõre is köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Érdekes, de ezt az emelkedõt Tési emelkedõnek hívják pedig 450m vagy 400m magasan a tetõn Csõszpuszta van.

Azért hívják úgy, mert a Tési-fennsíkra visz föl.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Csak 10 kg!

Bakker a #7276 zavart ossze, ott nem sikerult jol hasznalni a quote-ot. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Csak 10 kg!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@loituma69:
7 honap alatt -40kg? Biztos? Az brutal sok!

A kerdeses emelkedo viszont inkabb csak 3km, de atlag 7%.
http://www.bikemap.net/route/332405 (Vagy nem stimmel az utvonal?)
Ez mondjuk nem rossz! Amig Gyorben laktam mit nem adtam volna egy ilyen hegyert.

Egyebkent en meg pont most kezdek attetelt kemenyiteni. /Na jo, csak kiprobaltam./
Aldo Sassi mester egyik modszere a sullyal gugolas helyett. 53x13-15 6-8%-on felfele 5percen at, kb. 30-40 fordulat/perc.
Az a vicces, hogy egyaltalan nem olyan nehez, mint gondoltam.
Utana ledobni kis tanyerra es porgetni felelmetes erzes, nagyon konnyen megy.

Szerintem 52-42-nel nem eleg nagy ugras, erdemes legalabb 39-ig lemenni.
Ahhoz 25-os vegu racsni mar kenyelmes lehet idehaza szinte mindenhol.
170 mindenkeppen rovid, 175 lenne az en tippem is neked, igy vakon. Ez ugye nem testmagassag, hanem labhosssz fuggo.

@kipage: Rajzold meg az utvonalat a bikemap.net -en, meglesz, hogy mennyi volt a szint. Saccnak jo.

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Múlt héten megmásztuk Miskolc felõl Bánkútig a Bükköt. Volt vagy 20km-nyi tömény szerpentin, hol kisebb hol nagyobb meredekséggel. Sajnos nincs szuper mindent mérõ km órám, pedig jó lett volna tudni mennyi szintet gyûjthettünk. Bánkútról legurultunk Szilvásváradig, onnan Mályinka felõl visszakapaszkodtunk a Bánkúti idõfutam útvonalán, majd haza Miskolcra. Ajánlom mindenkinek kegyetlen útvonal(nak éreztem) annyit hozzáteszek, hogy slick gumis montival érdemes menni, országútinak nem való az út. Mondjuk fölfelé tökmindegy, de lefele könnyen defektbe torkollhat a száguldás, mert az utak pocsék állapotban vannak Lillafüred után.

Mi is hasonlót csináltunk vagy két hete. Igaz, Bánkútig nem mentünk fel, hanem lekanyarodtunk elõtte. A lejtõkön tényleg nem ártott óvatosnak lenni, így nem kaptunk defektet. Nem volt nagy forgalom, de a teherautók valahogy mindig a be nem látható kanyarokban jöttek szembe, így volt néhány meleg helyzet...96 km lett a vége, a szintet pedig csak saccolni tudom, talán 1500-1600. http://picasaweb.goo...ukkOrszagutiKor#

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Akkor jól éreztem hogy kiadós emelkedõ :)
Én Veszprémbõl vagyok, szerencsére itt a környéken könnyû jó útvonalakat találni, bár azt nagyon sajnálom hogy Veszprémbõl nagyon körülményes eljutni a kis forgalmú Bakonyi mellékutakra, mert a 82-es Zirc felé nagyon szûk és forgalmas, nem szívesen tekernék rajta, a 8-as fõút felé szintén nincs lehetõség aszfalton kijutni Márkóig, ahonnan szintén kellemes kaptatók lennének Hárskút-Lókút fele, onnan pedig szintén bejárható lenne az egész Bakony. A Tapolcai útra hétvégenként ki szoktam merészkedni, onnan is nagyon szép terepek vannak a Kab-hegy és a Balaton felvidék irányába. Összességében azért szerencsére vannak lehetõségek...

Miért ne volna? Két sávos út, sokkal nyugisabb, mint a tapolcai.

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

Várpalotától fel Csõszpusztáig az 7 km végig kint van a 10%-os tábla kemény felfelé, edzés nélkül nagy bátorság nekivágni, én alapszint alatti edzettséggel indultam és 3 hónap edzés vagyis tekerés után vágtam neki elõszõr. Érdekes, de ezt az emelkedõt Tési emelkedõnek hívják pedig 450m vagy 400m magasan a tetõn Csõszpuszta van. onnét lehet tovább teperni Szápár -Bakonycsernye - Balinka- Fehérvárcsúrgó, mind gyönyörû helyek ideális országúti útvonal. Székesfehérváriak szerintem mind ismerik.

Akkor jól éreztem hogy kiadós emelkedõ :)
Én Veszprémbõl vagyok, szerencsére itt a környéken könnyû jó útvonalakat találni, bár azt nagyon sajnálom hogy Veszprémbõl nagyon körülményes eljutni a kis forgalmú Bakonyi mellékutakra, mert a 82-es Zirc felé nagyon szûk és forgalmas, nem szívesen tekernék rajta, a 8-as fõút felé szintén nincs lehetõség aszfalton kijutni Márkóig, ahonnan szintén kellemes kaptatók lennének Hárskút-Lókút fele, onnan pedig szintén bejárható lenne az egész Bakony. A Tapolcai útra hétvégenként ki szoktam merészkedni, onnan is nagyon szép terepek vannak a Kab-hegy és a Balaton felvidék irányába. Összességében azért szerencsére vannak lehetõségek...

loituma69

loituma69

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Palotáról Csõszpusztára mennyire számít kemény emelkedõnek? Tavasszal csináltunk egy túrát arra, de nem tudtam tesztelni a tûréshatárom, mivel meg kellett várni a csapat hölgytagjait, szóval kényelmesen mentem. Mindenesetre kellemetlen, hosszú emelkedõnek tûnt.
Épp ezeket az emelkedõket szeretném még jobban élvezni és keményebben "támadni" egy könnyû, agilis országútival, a mostani majd 15 kilós teleszkópos cross bringám után biztosan nagy élmény lenne a váltás...

Várpalotától fel Csõszpusztáig az 7 km végig kint van a 10%-os tábla kemény felfelé, edzés nélkül nagy bátorság nekivágni, én alapszint alatti edzettséggel indultam és 3 hónap edzés vagyis tekerés után vágtam neki elõszõr. Érdekes, de ezt az emelkedõt Tési emelkedõnek hívják pedig 450m vagy 400m magasan a tetõn Csõszpuszta van. onnét lehet tovább teperni Szápár -Bakonycsernye - Balinka- Fehérvárcsúrgó, mind gyönyörû helyek ideális országúti útvonal. Székesfehérváriak szerintem mind ismerik. Döbbenet, de nyár elején Scarpea Rush cross teleszkopos 16kg binyoval mentem fel elõszõr Csõszpusztára! :) Hozzáteszem könnyebbn felmentem vele mint most a 42/23 áttétes országútimmal!