Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

holnap átpakolom a cx gépbõl az országútiba a kereket és meglátjuk :)

nem látjuk meg:icon_sad:

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Hi! Most regisztráltam ide, és lenne egy kérdésem: Gepida Bandon 810 típusú versenybringámra lehet-e csomagtartót szerelni és ha igen, milyet?
Mert üzletben azt mondták, hogy nem valószínû. Márpedig én már láttam versenybringán csomagtartó táskát.
Köszönöm elõre is a segítséget!

Posted Image

gepidabandon810

gepidabandon810

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hi! Most regisztráltam ide, és lenne egy kérdésem: Gepida Bandon 810 típusú versenybringámra lehet-e csomagtartót szerelni és ha igen, milyet?
Mert üzletben azt mondták, hogy nem valószínû. Márpedig én már láttam versenybringán csomagtartó táskát.
Köszönöm elõre is a segítséget!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Szerintem szerzek egy 11/12-28-as fogaskoszorút hátra, nem egy drága döntés, de biztos hatékony... Nem?

42-28al fel tudok menni a 12%os emelkedõn is..
szóval az már adható
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Megnézem :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Pont egy LX (32) tányért raktam az SS-re, 4600 ft...

Oké, de nekem M560-as LX van, amin 110 az osztókör, és 5 csavaros. Szóval kompakt outi méret, ahhoz nincs valami occsóé'? :(
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Szerintem szerzek egy 11/12-28-as fogaskoszorút hátra, nem egy drága döntés, de biztos hatékony... Nem?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Nekem 2x10 sebességnél mind a 20 fokozatot végig tudtam váltani -trimmeléssel persze- váltócicergés és kanálbaérõ lánc nélkül. De ugyebár nyilván nem használunk 53-27 kombót...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Pont egy LX (32) tányért raktam az SS-re, 4600 ft...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Nemtom hogy leszedhetõ-e. De neked a tányér kell? Vagy mi? ..

A 34-es kistányér, egy LX-re jó volna a kopott helyett.

Ave, egy alu lánctányér min. kilencezer, még a legolcsóbb is, ebbõl gondolom. Meg ilyen hajtókarom van otthon, s ha jól emlékszem, akkor acél.
Race, no Rest!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Viszont a kistányér eme hiányosságát kiküszöböli, hogy az elsõváltót a középsõ állásban hagyva(még nagytányéron) felzongorázhatsz a 8-9.fogaskerékig hátul persze ha jól van beállítva a váltód, ami áttételben szinte ugyanaz mint a 39/12-13-14. Nekem nagyon tetszik a Sram. Kellett már egy ilyen tõkeerõs cég ami kis színt visz a Shimano-Campagnolo párharcba, rögtön fel is pörgött az országúti piac. Az utóbbi 2-3év radikális újításokat hozott, szerintem ebben nem kis szerepe van a Sram piacra törésének.

A Double Tapban van 3as rendszer is elöl, a fitness országúti elsõváltójuk 3×9es, igaz ahhoz montis elsõváltót kell felszerelni. a 34-32es áttétel is messze elég egy hobby kerékpárosnak. Ahol ilyen áttétellel nembír felmenni, ott mással sem fog tudni, mert már egyhelyben pörget. :)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

Posted Image

Apex delivers trickle down technology from RED, Force, and Rival, including Reach Adjust, Exact Actuation™, ZeroLoss™, and, of course, DoubleTap®. And now we proudly introduce WiFLi technology, which is marked by two chainrings up front and the World’s first 11-32 cassette on the rear for the road, providing significant functional improvement over triples with a Wider gear range, Faster shifting performance, and Lighter weight.

hmm...
A turazoktol is elveszi a triplat a Sram. 34x32 azert tenyleg eleg minden aszfaltozott utra...

Ja-ja olvastam én is cikket, de azért azt hozzátenném, hogy a kompakt elõnyeként a kisebb Q faktort említik Sram-ék a triplával szemben de ez a szett és a 34/32 áttétel csak egy kényszermegoldás. A Sram balos fékváltókar konstrukciója csak 3 állást ismer, emiatt nem csinál a Sram tripla hajtómûvet és nem a Q faktor miatt!
Mellesleg elöl nem lehet Sram-mal kistányéron "trimmelni", csak egy poziciót ismer, emiatt alulról a 4. fokozat már cicereg és a lánc beleér az elsõ váltó keretébe.
Én kizárólag emiatt nem a Sram-mal vettem nemrég az új bringámat.
Ja nekem még a váltás kivitelezése sem jött be elsõre (double tap) de azt szerintem simán meg lehet szokni. A váltás amúgy erõteljesebb mint SH.

KP

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Posted Image

Apex delivers trickle down technology from RED, Force, and Rival, including Reach Adjust, Exact Actuation™, ZeroLoss™, and, of course, DoubleTap®. And now we proudly introduce WiFLi technology, which is marked by two chainrings up front and the World’s first 11-32 cassette on the rear for the road, providing significant functional improvement over triples with a Wider gear range, Faster shifting performance, and Lighter weight.

hmm...
A turazoktol is elveszi a triplat a Sram. 34x32 azert tenyleg eleg minden aszfaltozott utra...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@Henger: Mibol gondolod, hogy acel? Biztos? Egy rozsdamentes lanckerek szerintem biztosan dragabb mint egy preselt alu.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Nekem a Sram rival fékben nem fért el a 622-32-es Specialized Houffalize CX Pro. A villában elfért volna, de a féknél nem, kb 1,5mm-t darált bele fékbe. Ha egy 5ezer/pár árú fékrõl lett volna szó, fogom, és kireszelem... :D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Ha még aktuális:
Új sorhoz tervezz be új láncot is! Nem biztos, hogy kell, de ha elég kopott a mostani lánc, akkor ugrani fog.

Rémhörcsög,
arról az Altrix karról le lehet mûteni a kistányért? Acél, és talán nem venném meg miatta az egész szettet.

Nemtom hogy leszedhetõ-e. De neked a tányér kell? Vagy mi? Neuzer nem hiszem hogy szétbontja neked a kart, ha leszedhetõ, ha nem...

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
holnap átpakolom a cx gépbõl az országútiba a kereket és meglátjuk :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

elsõ kérdés:

második kérdés: az országúti féked elég magas kiállású egy ballonosabb CX gumi fogadáshoz? Szerintem nem fog elférni.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Ó, igen ezeket elfelejtettem megmondani :D
Ha minden igaz, akkor kazettás, és 7 sebességes.

Ha még aktuális:
Új sorhoz tervezz be új láncot is! Nem biztos, hogy kell, de ha elég kopott a mostani lánc, akkor ugrani fog.

Rémhörcsög,
arról az Altrix karról le lehet mûteni a kistányért? Acél, és talán nem venném meg miatta az egész szettet.
Race, no Rest!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
elsõ kérdés: elfér a bütykös gumi a vázadban?

Flickr