Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
jól emlékszel. holnap veszem át.

Azt hiszem talán Jettison fórumtárs akart múltkor Merida Road Race 905 vázat venni, amit én láttatlanban lefikáztam. A napokban láttam egyet élõben és nagyon megtetszett és mivel új vázat szeretnék venni, nagy dilemmában vagyok, mert a Canyon Outletben van Roadlite váz 400 euróért, ami kb. 10-15 ezerrel volna több, mint a Merida.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.385 hozzászólás

Még sose volt országútim,most hogy építem az outi vázra az ss-t,felmerült bennem a kérdés ,hogy mekkora stucni kellene?A váz 55-ös,én meg vagyok vagy 177cm.A sportosabb tekerési módot jobban szeretem,értem ezalatt azt,hogy,nem szeretek nagyon fel egyenesedve ülni a bringán.
Ha valami infó kéne a segítséghez még,szóljatok,hirtelen ennyit adattal tudtam szolgálni.
A kérdés tehát:milyen hosszú kormányszárat?

ezt így konkrétan látatlanba sztem senki nem tudja megmondani neked. a jó hír az,hogy ezt te magad fogod meglátni. felülsz a bringára,fékkar megfog,kormányra lenéz. ha a kormány kitakarja ebben a pozícióban az elsõ agyat akkor az a tuti. ha a úgy látszik,hogy az agy mögött van a kormány akkor rövid a stucni. ha az agy elõtt,akkor hosszú. szóval vlhogy így. én a 170cm-es mélységemmel 120mm-es stucnival jó a vázam nekem. 52-es váz középtõl középig. 532-es felsõcsõvel. pinarello méretezés alapján lett elkészítve.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hat a 150-es a te mereted mellett eleg sportos fogast jelent, vagy tobb kozgyurut.

Cervelo... Azert az megiscsak erdekes, nem, hogy egy ujonnan jovo ceg kitalalja, hogy hulyek voltak eddig, akik vazat mereteztek. :)
Van annak oka, hogy valtozik a szog.

Bar teny, hogy mindent meg lehet marketingelni. Pl. a Giant compact vazait is.

Ha nem így volna, akkor még ma is mondjuk Ford T-modellel közlekednénk. Persze ettõl még lehet, hogy tényleg csak marketing szöveg.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat a 150-es a te mereted mellett eleg sportos fogast jelent, vagy tobb kozgyurut.

Cervelo... Azert az megiscsak erdekes, nem, hogy egy ujonnan jovo ceg kitalalja, hogy hulyek voltak eddig, akik vazat mereteztek. :)
Van annak oka, hogy valtozik a szog.

Bar teny, hogy mindent meg lehet marketingelni. Pl. a Giant compact vazait is.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Whist: Felsocso meret, ulescso szog elsokorben ami kell, de ezek alapjan is csak durva saccot lehet mondani a pontos testparametereid nelkul.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Itt mas szamokat latok:
http://www.canyon.co...ecs.html?b=1934
Az 58-as Canyon fejcsove is 170-es.

Az hogy 575/563-e a jobb felsocso, csak magassag alapjan nehez megmondani.

Es ne feledd a 0.5 fok kulonbseget az ulescso szogeben.
Ugyanolyan hajtokar-ules tavolsagokat feltetelezve meredekebb ulescso eseten rovidebb felsocso is eleg ugyanahhoz a kormany nyereg tavolsaghoz. (~fel centi)

Mert nem olvastad figyelmesen amit írtam: 2008-as modellen még rövidebb volt.

Az üléscsõ szöget illetõen ezért szimpatikus a Cervelo hozzáállása: náluk minden váznak 73 fokos a szöge, mert indoklásuk szerint a más gyártóknál bevett szokás, miszerint a kisebb vázaknak egyre meredekebb a szöge, hülyeség, ugyanis annyival hátrébb is kell tolni a nyerget ugyanazon üléspozíció megtartásához és így szinte elvész a két méret közt a felsõcsõhossz különbség.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Még sose volt országútim,most hogy építem az outi vázra az ss-t,felmerült bennem a kérdés ,hogy mekkora stucni kellene?A váz 55-ös,én meg vagyok vagy 177cm.A sportosabb tekerési módot jobban szeretem,értem ezalatt azt,hogy,nem szeretek nagyon fel egyenesedve ülni a bringán.
Ha valami infó kéne a segítséghez még,szóljatok,hirtelen ennyit adattal tudtam szolgálni.
A kérdés tehát:milyen hosszú kormányszárat?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Itt mas szamokat latok:
http://www.canyon.co...ecs.html?b=1934
Az 58-as Canyon fejcsove is 170-es.

Az hogy 575/563-e a jobb felsocso, csak magassag alapjan nehez megmondani.

Es ne feledd a 0.5 fok kulonbseget az ulescso szogeben.
Ugyanolyan hajtokar-ules tavolsagokat feltetelezve meredekebb ulescso eseten rovidebb felsocso is eleg ugyanahhoz a kormany nyereg tavolsaghoz. (~fel centi)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.385 hozzászólás

A Canyon 2008-as modell, aminek rövidebb a homlokcsöve, mint az ideinek és felsõcsöve is rövidebb, mint a Meridáé

Canyon (58): f. csõ: 565, h. csõ: 150
Merida (L): f.csõ: 575, h. csõ: 170

Kipróbáltam a Canyon vázkalkulátorát és 56-58 határán vagyok, sõt inkább 56 felé hajlik, amit azért 188-as magassággal furcsálok, bár marha "pro" lenne az 56-os váz 140-es stucnival.

megnéztem 1 régebbi pinarello katalógusomat,és ott a merida 59-es vizszintes felsõcsöves váznak felel meg. a canyon meg 57-esnek. középtõl középig mérve az ülõcsövet. kicsit zavaróak ezek az ejtett felsõcsövek. sztem az 56-os kicsi lenne neked. még talán az 57-es is. a legjobb az lenne,ha 1 állítható próba kerékpáron meg tudnád nézni,hogy valójában mekkora vázra meg egyebekre (stucni,hajtókar,stb) lenne szükséged.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Geometriat osszenezted mar? Nalam nem lenne dilemma, egyertelmuen Canyon.

A Canyon 2008-as modell, aminek rövidebb a homlokcsöve, mint az ideinek és felsõcsöve is rövidebb, mint a Meridáé

Canyon (58): f. csõ: 565, h. csõ: 150
Merida (L): f.csõ: 575, h. csõ: 170

Kipróbáltam a Canyon vázkalkulátorát és 56-58 határán vagyok, sõt inkább 56 felé hajlik, amit azért 188-as magassággal furcsálok, bár marha "pro" lenne az 56-os váz 140-es stucnival.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Azt hiszem talán Jettison fórumtárs akart múltkor Merida Road Race 905 vázat venni, amit én láttatlanban lefikáztam. A napokban láttam egyet élõben és nagyon megtetszett és mivel új vázat szeretnék venni, nagy dilemmában vagyok, mert a Canyon Outletben van Roadlite váz 400 euróért, ami kb. 10-15 ezerrel volna több, mint a Merida.

Geometriat osszenezted mar? Nalam nem lenne dilemma, egyertelmuen Canyon.

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás

Köszi a felajánlást,de mivel reggel kell ezért továbbra is várom a "megváltást":)

megoldódott a problémám:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
Köszi a felajánlást,de mivel reggel kell ezért továbbra is várom a "megváltást":)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Hirtelen nem találtam jobb topicot,szal bocsi ha kicsit off:

Kölcsön tudna adni valaki keddre egy 9es országúti kereket egy terhelésteszt erejéig? (CSC-nél országútira van belõve a görgõ és nekem csak montim van)
Bp-en bárhová el tudok menni érte.
Elõre is THX!

Megy a privát.

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
Hirtelen nem találtam jobb topicot,szal bocsi ha kicsit off:

Kölcsön tudna adni valaki keddre egy 9es országúti kereket egy terhelésteszt erejéig? (CSC-nél országútira van belõve a görgõ és nekem csak montim van)
Bp-en bárhová el tudok menni érte.
Elõre is THX!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
arpi nemfértvolnael mert a sár egy cxpályáneltömítiegypercalatt a féket. Dobjunk fel valami új témát.

Orfû környékén tud valaki jó minõségû aszfaltozott edzõkört ajánlani? Sosem jártam még arra bringával, de tervezem hogy a duatlon ob-n elindulok, ezen felbuzdulva el akarok látogatni egy kis terepszemlére milyen a környék két keréken.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

a féktõl elfért volna.a villába nem fért be

Téényleg? :D

Andris Savaria:
"42-28al fel tudok menni a 12%os emelkedõn is.."

Én meg 39-16-al, naés?

Rémhöri, köszönöm a segítséget!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

vagy inkabb elhihetned amit mondanak, hogy nem lesz az ugy jo.

nem veletlen hasznalnak a CX bringakon kantifeket.

a féktõl elfért volna.a villába nem fért be

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vagy inkabb elhihetned amit mondanak, hogy nem lesz az ugy jo.

nem veletlen hasznalnak a CX bringakon kantifeket.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F