Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Egy tipp a vázhossz- stucnihossz kérdéshez: ha a könyököd nekitámasztod a nyereg orrához a kinyújtott ujjaidnak kb 2-3 ujjnyira kell lennie a kormánybefogórész középvonalától. A vázméretet nagyjából be lehet lõni testmagasság alapján, (kulccsont-talaj távolság, derék-talajtávolság, belsõ lábhossz) a stucni hosszat meg kb be lehet lõni ezzel a nyereghez a kezed módszerrel. Leírni nehezebb volt mint megcsinálni, ha nem világos nekifutok mégegyszer holnap reggel :) vadászok képeket a neten róla.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ohh. kicsit hosszú a láncvilla mind1iknél.

410 az hosszu? Merj meg egy Csepel Maratont. :)
Egyebkent a Lotto Canyon CF Ultimate vaza is ugyanilyen hosszu lancvillaval keszul. 405 korul van a legtobb perf. vaz (kozepes meretnel)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Na, ilyenem nincs.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Bocs srácok,az elfelejtettem mondani hogy a-head-es kormányszár kell,colos befogóval,a kormánybefogója valószínû 26os lesz.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Azt tudom,hogy tippeket tudtok adni,és hogy magam fogom megtapasztalni igazán.
Csak azért kérdeztem mert a kormányszárat úgy gyártatom le külön elõre,és most tanakodom,hogy milyen hosszú legyen a kormányszár,90-100 vagy mégnagyobb e.
Szerint az én méretemnél egy 55-ös váz már a felsõ határt súrolja,ezért gondoltam azt,hogy nem volna szerencsés egy hosszabb stucni.A vázam egyébként új,de régi "vágású" muffos acél outi,semmi ejtett csõ és korszerû dolog.

ez tényleg csak az én véleményem,de én jobban szeretem a hosszabb stucnit. az én stílusomhoz jobban passzol. http://matuzmaster.h...ik/7026-big.JPG ezek között biztos lenne olyan ami jó neked

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

sztem ez a faszság. hogyan állapítod meg,hogy hol van 55/45%. szögmérõvel gondolom kiméred a karod helyzetét. 1ik sem tuti,de amit én írtam az használ6óbb.

Ha ennyire szõrözünk hogy most akkor 90mm vagy 100mm-es stucnija legyen, akkor szerintem igenis belefér hogy szögmérõvel kimérje :) Én is vízszintezõvel állítom be a nyergem :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
És milyen kormányszár való bele? Nincs ismerõsöd akinek van otthon a kacatosládában több fajta? Nekem pipás van legalább öt féle, ahead is négy.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Azt tudom,hogy tippeket tudtok adni,és hogy magam fogom megtapasztalni igazán.
Csak azért kérdeztem mert a kormányszárat úgy gyártatom le külön elõre,és most tanakodom,hogy milyen hosszú legyen a kormányszár,90-100 vagy mégnagyobb e.
Szerint az én méretemnél egy 55-ös váz már a felsõ határt súrolja,ezért gondoltam azt,hogy nem volna szerencsés egy hosszabb stucni.A vázam egyébként új,de régi "vágású" muffos acél outi,semmi ejtett csõ és korszerû dolog.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

F.szság :)
10. Pont ITT.

sztem ez a faszság. hogyan állapítod meg,hogy hol van 55/45%. szögmérõvel gondolom kiméred a karod helyzetét. 1ik sem tuti,de amit én írtam az használ6óbb.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

ha a kormány kitakarja ebben a pozícióban az elsõ agyat akkor az a tuti.

F.szság :)
10. Pont ITT.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Itt mas szamokat latok:
http://www.canyon.co...ecs.html?b=1934
Az 58-as Canyon fejcsove is 170-es.

Az hogy 575/563-e a jobb felsocso, csak magassag alapjan nehez megmondani.

Es ne feledd a 0.5 fok kulonbseget az ulescso szogeben.
Ugyanolyan hajtokar-ules tavolsagokat feltetelezve meredekebb ulescso eseten rovidebb felsocso is eleg ugyanahhoz a kormany nyereg tavolsaghoz. (~fel centi)

ohh. kicsit hosszú a láncvilla mind1iknél.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
jól emlékszel. holnap veszem át.

Azt hiszem talán Jettison fórumtárs akart múltkor Merida Road Race 905 vázat venni, amit én láttatlanban lefikáztam. A napokban láttam egyet élõben és nagyon megtetszett és mivel új vázat szeretnék venni, nagy dilemmában vagyok, mert a Canyon Outletben van Roadlite váz 400 euróért, ami kb. 10-15 ezerrel volna több, mint a Merida.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Még sose volt országútim,most hogy építem az outi vázra az ss-t,felmerült bennem a kérdés ,hogy mekkora stucni kellene?A váz 55-ös,én meg vagyok vagy 177cm.A sportosabb tekerési módot jobban szeretem,értem ezalatt azt,hogy,nem szeretek nagyon fel egyenesedve ülni a bringán.
Ha valami infó kéne a segítséghez még,szóljatok,hirtelen ennyit adattal tudtam szolgálni.
A kérdés tehát:milyen hosszú kormányszárat?

ezt így konkrétan látatlanba sztem senki nem tudja megmondani neked. a jó hír az,hogy ezt te magad fogod meglátni. felülsz a bringára,fékkar megfog,kormányra lenéz. ha a kormány kitakarja ebben a pozícióban az elsõ agyat akkor az a tuti. ha a úgy látszik,hogy az agy mögött van a kormány akkor rövid a stucni. ha az agy elõtt,akkor hosszú. szóval vlhogy így. én a 170cm-es mélységemmel 120mm-es stucnival jó a vázam nekem. 52-es váz középtõl középig. 532-es felsõcsõvel. pinarello méretezés alapján lett elkészítve.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hat a 150-es a te mereted mellett eleg sportos fogast jelent, vagy tobb kozgyurut.

Cervelo... Azert az megiscsak erdekes, nem, hogy egy ujonnan jovo ceg kitalalja, hogy hulyek voltak eddig, akik vazat mereteztek. :)
Van annak oka, hogy valtozik a szog.

Bar teny, hogy mindent meg lehet marketingelni. Pl. a Giant compact vazait is.

Ha nem így volna, akkor még ma is mondjuk Ford T-modellel közlekednénk. Persze ettõl még lehet, hogy tényleg csak marketing szöveg.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat a 150-es a te mereted mellett eleg sportos fogast jelent, vagy tobb kozgyurut.

Cervelo... Azert az megiscsak erdekes, nem, hogy egy ujonnan jovo ceg kitalalja, hogy hulyek voltak eddig, akik vazat mereteztek. :)
Van annak oka, hogy valtozik a szog.

Bar teny, hogy mindent meg lehet marketingelni. Pl. a Giant compact vazait is.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Whist: Felsocso meret, ulescso szog elsokorben ami kell, de ezek alapjan is csak durva saccot lehet mondani a pontos testparametereid nelkul.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Itt mas szamokat latok:

Ugyanolyan hajtokar-ules tavolsagokat feltetelezve meredekebb ulescso eseten rovidebb felsocso is eleg ugyanahhoz a kormany nyereg tavolsaghoz. (~fel centi)

Mert nem olvastad figyelmesen amit írtam: 2008-as modellen még rövidebb volt.

Az üléscsõ szöget illetõen ezért szimpatikus a Cervelo hozzáállása: náluk minden váznak 73 fokos a szöge, mert indoklásuk szerint a más gyártóknál bevett szokás, miszerint a kisebb vázaknak egyre meredekebb a szöge, hülyeség, ugyanis annyival hátrébb is kell tolni a nyerget ugyanazon üléspozíció megtartásához és így szinte elvész a két méret közt a felsõcsõhossz különbség.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Még sose volt országútim,most hogy építem az outi vázra az ss-t,felmerült bennem a kérdés ,hogy mekkora stucni kellene?A váz 55-ös,én meg vagyok vagy 177cm.A sportosabb tekerési módot jobban szeretem,értem ezalatt azt,hogy,nem szeretek nagyon fel egyenesedve ülni a bringán.
Ha valami infó kéne a segítséghez még,szóljatok,hirtelen ennyit adattal tudtam szolgálni.
A kérdés tehát:milyen hosszú kormányszárat?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Itt mas szamokat latok:

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

A Canyon 2008-as modell, aminek rövidebb a homlokcsöve, mint az ideinek és felsõcsöve is rövidebb, mint a Meridáé

Canyon (58): f. csõ: 565, h. csõ: 150
Merida (L): f.csõ: 575, h. csõ: 170

Kipróbáltam a Canyon vázkalkulátorát és 56-58 határán vagyok, sõt inkább 56 felé hajlik, amit azért 188-as magassággal furcsálok, bár marha "pro" lenne az 56-os váz 140-es stucnival.

megnéztem 1 régebbi pinarello katalógusomat,és ott a merida 59-es vizszintes felsõcsöves váznak felel meg. a canyon meg 57-esnek. középtõl középig mérve az ülõcsövet. kicsit zavaróak ezek az ejtett felsõcsövek. sztem az 56-os kicsi lenne neked. még talán az 57-es is. a legjobb az lenne,ha 1 állítható próba kerékpáron meg tudnád nézni,hogy valójában mekkora vázra meg egyebekre (stucni,hajtókar,stb) lenne szükséged.