Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Találtam apró pénzért egy Dura-Ace hátsó agyat.Régi mint a biblia FH-7370 a jelzése.Ezen még olyan a szabadonfutó hogy kívül van rajta a menet és az utolsó lánckerékkel szorítom fel a többit.Rá lehet e tenni arra 8-9-10 sebességes mostani újabb szabadonfutót? Az illetõ aki árulja nem valami nagy szakértõ és nem tudja.Ha nem tudom átcserélni akkor az üzlet lefújva.Feltöltött kép

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts
nekem volt olyan felállás,hogy campa veloce fékváltókar,veloce h.váltó,dura ace sor. mindez 9es felállásban. tökéletesen mûködött.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Köszi a választ!

Azthiszem lemondok róla. De ígymár nem is értem hogyan mûködhet ez a felállás valakinek. Elvileg képtelenség, hogy mûködjön. Másmilyen (nem lineáris) mozgású hátsó váltó paralelogrammára van szükség. Gyanítom a Campagnolo váltók ilyenek. Vagy ha hülyeséget írtam, egy lehetséges másik megodás, hogy a fékváltókar húz nem ugyanannyi bowdent minden fokozathoz.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts
azt hiszem ezt hívhatjuk jelentõs kopásnak: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
a kistányér is elfáradt rendesen. ha jobban megnézitek,akkor már át lehet látni a lánc,és a fogak között.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A kereket megveheted, ha veszel egy speci sort is, ami Shimano tavolsagot tart a fogaskerekek kozott, de Campa rotorra megy ra. Azt hiszem Miche gyart ilyet.

Illetve valoszinuleg tehetsz Fulcrum shimanos rotort a Campa kerekre.

Eleg bonyi ez igy, szoval en nem vennem meg.

Olyan is van, aki problema nelkul hasznalja a Campa/Sh kombot. Masok szerint csak allitja, hogy problema nelkul. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Mûködne szerintetek? Ugyan olyan széles a két sor és ugyanon a távolság a fogaskerekek között Shimano és Campagnolo esetében is?

Köszi!

Nem. Nemtudom. Nem.
A campánál változó a lánckerekek közti távolság (ezért nem mindegy hogy milyen sorrendben vannak a hézagolók, meg vannak számozva).

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Üdv!

Teljesen más téma, lehet volt már, sõt biztos.
Teljes Shimano Ultegra 10-es hajtás-váltás van a bringámon.
Tudnék venni olcsón egy Campa kerékszettet 10-es Chorus sorral.
Minden más maradna, Ultegra 10-es hátsó váltó és fékváltókar is.
Mûködne szerintetek? Ugyan olyan széles a két sor és ugyanon a távolság a fogaskerekek között Shimano és Campagnolo esetében is?

Köszi!

Ndee

Ndee

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Aha....

Nem semmi "pedál" :D
De a hajtókaron is van valami gagyi felirat....
Amúgy a pedálok tényleg parádésak (megnéztem a honlapjukat), de kicsit fordított a helyzet, mert a stopli akkora mint egy pedál és olyan bonyolult is... a 45 € nem is sok érte!

viszont érdekes, hogy a Decathlon Deltának hívott Wellgo pedál a honlapon nincs is rajta csak a W-40-es ami majdnem ugyanaz. A stopli is tetszik, mert szintén olyan gumiszerû betétes (http://www.wellgo.co...-image/RF5B.jpg) Decában meg is néztem, persze futni nem tudok benne.

Bloke a W-01 es stoplija mûanyag vagy fém?
"...és mondá az úr: Aki horgászorsót gyárt, ne próbálkozzon mással..." :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én ilyen Speedplay-t szeretnék, sajnos ezt halandók nem kaphatják meg

Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Húú Ave igazad van, a járulékos költségét nem is néztem hogy mennyibe kerül a pót stopli. Lehet hogy várok még a cserével, megvárom mennyit bír a gyárilag melléadott stopli. 45 euro a pótstopli hozzá, míg a Lookhoz 8-14 euro. Nem kis árdifferencia.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Speedplaynel azert kiemelt hatranykent emlitenem azt, hogy a "stopli" draga es a mozgo, kopo reszek nem a pedalon vannak, hanem a stopliban. A pedal persze tenyleg strapabiro. :)
A bico joval konnyebb lesz, mivel a cipot nem szokas a bringa sulyaba beleszamitani. :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Én mindenkinek ajánlom a Speedplay-t. Itthon nemnagyon kapni de rendkívül strapabaró pedál, kiváló súllyal. Széles a modelpaletta is. Kétoldali dokkolás, a belépéshez elõre kell nyomni a lábfejet, az elsõ pedálnyomásra gyakorlatilag magától bekattan. Nem lehet mellélépni. Eddig Lookot és Shimano-t használtam de váltani fogok én is Speedplayra. Nemrég próbáltam ki nagyon jó megkockáztatom az eddigi legjobb pedál. Hátránya, hogy a stopli kicsit nagy méretû, de nem vészes simán lehet benne tipegni amennyit kell.

Viszont ami miatt írok: tud valaki magyar shimano kisker árlistát a neten? Lehet én vagyok a béna de egyet sem találtam. Az új Dura ace meg az Ultegra alkatrészek egymáshoz viszonyított itthoni árai érdekelnének.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Akkor az a tuti!
a Time-ok nekem is szimpatikusak.

Nos, nekem Time RXE pedálom van 232 g egy pár, már nem tudom pontosan mennyi volt, 60 euró körül rémlik, és a stopli gumis, nem csúszkál, és nem a dokkoló részen érintkezik a talajjal, tehát nem kopik.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Na és ilyennel ki megy:

Feltöltött kép

Én két éve nyúzok egy ilyet és nagyon bejött!
Wellgo W-41 de a Malinál ACOR néven is kapható detto ugyanez.
Montis rendszer, montis stoplival, ellenben 1 oldalas, egyszerû és könnyû.
Egy kemény montis cipõnél egyáltalán nem érzem azt, hogy jobb lenne a nagyobb dokkoló felület (ami az outi. pedálok elõnye) és én szeretem ha nem fix a stopli hanem mozgolódik kicsit.

Ja és párban 260g! Outi pedálban ez a súly minimum 25-30.000HUF, ez meg 8000 körül van

A többieken meg csak röhögök amikor csúszkálnak a kövön és pisilni is félve szállnak le mert kopok a stopli.... sörért meg már le se szállnak :-)
Nem jobb ez mint egy pl Keo vagy egy Time, ugyanúgy ennek is vannak elõnyei és hátrányai is.

Amúgy többen kérdezték már azt, hogy ez meg milyen pedál a bringámon?

Nos, nekem Time RXE pedálom van 232 g egy pár, már nem tudom pontosan mennyi volt, 60 euró körül rémlik, és a stopli gumis, nem csúszkál, és nem a dokkoló részen érintkezik a talajjal, tehát nem kopik.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Na és ilyennel ki megy:

Feltöltött kép

Én két éve nyúzok egy ilyet és nagyon bejött!
Wellgo W-41 de a Malinál ACOR néven is kapható detto ugyanez.
Montis rendszer, montis stoplival, ellenben 1 oldalas, egyszerû és könnyû.
Egy kemény montis cipõnél egyáltalán nem érzem azt, hogy jobb lenne a nagyobb dokkoló felület (ami az outi. pedálok elõnye) és én szeretem ha nem fix a stopli hanem mozgolódik kicsit.

Ja és párban 260g! Outi pedálban ez a súly minimum 25-30.000HUF, ez meg 8000 körül van

A többieken meg csak röhögök amikor csúszkálnak a kövön és pisilni is félve szállnak le mert kopok a stopli.... sörért meg már le se szállnak :-)
Nem jobb ez mint egy pl Keo vagy egy Time, ugyanúgy ennek is vannak elõnyei és hátrányai is.

Amúgy többen kérdezték már azt, hogy ez meg milyen pedál a bringámon?

Helló!

Véleményeteket kérném megint, két pedál között habozok:

1. LOOK PP337 10 - 12 EFt között mozog, illetve:
2 http://www.decathlon...96159-72381063/
Stoplija majdnem ua. mint a look stopli.

Szerintetek? Vagy egyéb ajánlat?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Szevasz!
Én tavaj tavasszal kerestem 7-es országúti sort és szinténa Zoogie-t találtam de a nagykerban akkor ez nem volt és sehol égen-földön nem találtam, még hasonlót sem. Viszont mákom volt és a Ridebike-ban (asszem övék az ebike is) volt 1 db. 12-24-es Sunrace. Megrendeltem, elmentem érte és meglepõdtem, hogy milyen igényes a cucc! Könnyû, finom darab igényes dobozban, stb... Azóta az van a barátnõm bringáján (ami az én téli gépem is) és teljesen jól mûködik. Vegyél hozzá új láncot is, de vehetsz akár egybõl kettõt is és 500-1000 km után cserélgetheted, ezzel szerintem 10.000 km felett fog futni ez az összeállítás. 5000-et biztosan kibír de egy rosszminõségû, hamar nyúló lánc a sort is hazavágja. Vagyis kb 1000Ft-ért érdemes venni egy láncnyúlás mérõt is és nem megvárni amig teljesen kinyúlik a láncod.
A korábbi bringám 9-es sora összesen 4 lánccal alattam 10.000-et ment és még teljesen jó! A vadiúj lánccal sem ugrál. És ez is egy alap 9-es sor, asszem 950-es.

sziasztok!segítségre lenne szükségem a hozzáértõktõl.
1.ezeke a fogsorok: http://ebike.hu/term... fogaskeréksor/ és
http://ebike.hu/term...race csm637 7s/ attól hogy ilyen olcsóak, még lehetnek jók, na nem verseny célra, csak egy régi mali ironmanba, úgy hogy ha 5000 et beleteszek a nyáron, akkor duplaannyi szabadidõm lesz, mint amire számítok :( szval, attól hogy olcsók még kibírhatnak egy-két "szezont" ?
2.sh exage 500ex 7s. hátsóváltóm van, az elviszi a 11-28 as fogkiosztást?
3.http://ebike.hu/term...ritchey streem/ ezzel a nyereggel szemezgetek, mert fehéret szeretnék, de az hogy ez MTB, az számít valamit az országúti felhasználásban, persze hátrányra gondolok., na meg hogy fekete gyatya nagyon mocskolja?kösz, ha valaki megválaszolja ezeket!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
sram 1:1-et "húz" (hátsó), shimano tudtommal nem. szal nem biztos hogz mûxik

elõl montinál (igy gondolom itt is) teljesen kompatibilis (sõt montinál sram karral még jobban is mûkdik a sh átdobó)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
SRAM racsni teljesn kompatibilis a Shimanoval, de a valtokarok tudtommal nem kereszt kompatibilisek.
Vagyis SRAM valtokar csak SRAM valtoval, legalabbis hatul. Elso valtonal allitolag jobb a helyzet, de nem az igazi.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts
sztem inkább a LOOK. nagyon jó lehet a Wellgo is,nekem volt is. a csapágyak kitûnõek,de nálam eltörtek a mûanyag részei. mondjuk senki mástól nem hallottam ilyen esetet,úh lehet hogy csak az enyém volt xar. a LOOK mellett az szól,hogy a stoplit hamarabb be lehet szerezni. kipróbált technika. mondhatni atombiztos. ez talán még jobb lehet: http://www.decathlon...33579-35987921/ ehhez meg szinte minden utcasarkon lehet kapni stoplit. ez 2 papírral drágább,de,ha nem kapsz majd stoplit a Wellgo-hoz,akkor vehetsz még 1 pedált. ja,és lesz 1 faxa Wellgo porfogód.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A Wellgo nem rossz, az egy idõben itthon is kapható, Xpedo márka mögött is õk állnak, ha jól tudom. Az a Look már eléggé õskövületnek tûnik.