Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2010. March 11. - 11:03

Posted 2010. March 11. - 09:46

Posted 2010. March 11. - 09:28

Azthiszem lemondok róla. De ígymár nem is értem hogyan mûködhet ez a felállás valakinek. Elvileg képtelenség, hogy mûködjön. Másmilyen (nem lineáris) mozgású hátsó váltó paralelogrammára van szükség. Gyanítom a Campagnolo váltók ilyenek. Vagy ha hülyeséget írtam, egy lehetséges másik megodás, hogy a fékváltókar húz nem ugyanannyi bowdent minden fokozathoz.
Posted 2010. March 11. - 07:37

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
a kistányér is elfáradt rendesen. ha jobban megnézitek,akkor már át lehet látni a lánc,és a fogak között.
Posted 2010. March 11. - 00:39

Illetve valoszinuleg tehetsz Fulcrum shimanos rotort a Campa kerekre.
Eleg bonyi ez igy, szoval en nem vennem meg.
Olyan is van, aki problema nelkul hasznalja a Campa/Sh kombot. Masok szerint csak allitja, hogy problema nelkul.

Posted 2010. March 10. - 22:50

Nem. Nemtudom. Nem.Mûködne szerintetek? Ugyan olyan széles a két sor és ugyanon a távolság a fogaskerekek között Shimano és Campagnolo esetében is?
Köszi!
A campánál változó a lánckerekek közti távolság (ezért nem mindegy hogy milyen sorrendben vannak a hézagolók, meg vannak számozva).
Posted 2010. March 10. - 22:34

Teljesen más téma, lehet volt már, sõt biztos.
Teljes Shimano Ultegra 10-es hajtás-váltás van a bringámon.
Tudnék venni olcsón egy Campa kerékszettet 10-es Chorus sorral.
Minden más maradna, Ultegra 10-es hátsó váltó és fékváltókar is.
Mûködne szerintetek? Ugyan olyan széles a két sor és ugyanon a távolság a fogaskerekek között Shimano és Campagnolo esetében is?
Köszi!
Posted 2010. March 10. - 22:32

Nem semmi "pedál"

De a hajtókaron is van valami gagyi felirat....
Amúgy a pedálok tényleg parádésak (megnéztem a honlapjukat), de kicsit fordított a helyzet, mert a stopli akkora mint egy pedál és olyan bonyolult is... a 45 € nem is sok érte!
viszont érdekes, hogy a Decathlon Deltának hívott Wellgo pedál a honlapon nincs is rajta csak a W-40-es ami majdnem ugyanaz. A stopli is tetszik, mert szintén olyan gumiszerû betétes (http://www.wellgo.co...-image/RF5B.jpg) Decában meg is néztem, persze futni nem tudok benne.
Bloke a W-01 es stoplija mûanyag vagy fém?

Posted 2010. March 10. - 21:02

Posted 2010. March 10. - 20:39

Posted 2010. March 10. - 18:23

A bico joval konnyebb lesz, mivel a cipot nem szokas a bringa sulyaba beleszamitani.

Posted 2010. March 10. - 16:14

Viszont ami miatt írok: tud valaki magyar shimano kisker árlistát a neten? Lehet én vagyok a béna de egyet sem találtam. Az új Dura ace meg az Ultegra alkatrészek egymáshoz viszonyított itthoni árai érdekelnének.
Posted 2010. March 10. - 14:00

a Time-ok nekem is szimpatikusak.
Nos, nekem Time RXE pedálom van 232 g egy pár, már nem tudom pontosan mennyi volt, 60 euró körül rémlik, és a stopli gumis, nem csúszkál, és nem a dokkoló részen érintkezik a talajjal, tehát nem kopik.
Posted 2010. March 10. - 13:06

Na és ilyennel ki megy:
Én két éve nyúzok egy ilyet és nagyon bejött!
Wellgo W-41 de a Malinál ACOR néven is kapható detto ugyanez.
Montis rendszer, montis stoplival, ellenben 1 oldalas, egyszerû és könnyû.
Egy kemény montis cipõnél egyáltalán nem érzem azt, hogy jobb lenne a nagyobb dokkoló felület (ami az outi. pedálok elõnye) és én szeretem ha nem fix a stopli hanem mozgolódik kicsit.
Ja és párban 260g! Outi pedálban ez a súly minimum 25-30.000HUF, ez meg 8000 körül van
A többieken meg csak röhögök amikor csúszkálnak a kövön és pisilni is félve szállnak le mert kopok a stopli.... sörért meg már le se szállnak :-)
Nem jobb ez mint egy pl Keo vagy egy Time, ugyanúgy ennek is vannak elõnyei és hátrányai is.
Amúgy többen kérdezték már azt, hogy ez meg milyen pedál a bringámon?
Nos, nekem Time RXE pedálom van 232 g egy pár, már nem tudom pontosan mennyi volt, 60 euró körül rémlik, és a stopli gumis, nem csúszkál, és nem a dokkoló részen érintkezik a talajjal, tehát nem kopik.
Posted 2010. March 10. - 12:44

Én két éve nyúzok egy ilyet és nagyon bejött!
Wellgo W-41 de a Malinál ACOR néven is kapható detto ugyanez.
Montis rendszer, montis stoplival, ellenben 1 oldalas, egyszerû és könnyû.
Egy kemény montis cipõnél egyáltalán nem érzem azt, hogy jobb lenne a nagyobb dokkoló felület (ami az outi. pedálok elõnye) és én szeretem ha nem fix a stopli hanem mozgolódik kicsit.
Ja és párban 260g! Outi pedálban ez a súly minimum 25-30.000HUF, ez meg 8000 körül van
A többieken meg csak röhögök amikor csúszkálnak a kövön és pisilni is félve szállnak le mert kopok a stopli.... sörért meg már le se szállnak :-)
Nem jobb ez mint egy pl Keo vagy egy Time, ugyanúgy ennek is vannak elõnyei és hátrányai is.
Amúgy többen kérdezték már azt, hogy ez meg milyen pedál a bringámon?
Helló!
Véleményeteket kérném megint, két pedál között habozok:
1. LOOK PP337 10 - 12 EFt között mozog, illetve:
2 http://www.decathlon...96159-72381063/
Stoplija majdnem ua. mint a look stopli.
Szerintetek? Vagy egyéb ajánlat?
Posted 2010. March 10. - 11:52

Én tavaj tavasszal kerestem 7-es országúti sort és szinténa Zoogie-t találtam de a nagykerban akkor ez nem volt és sehol égen-földön nem találtam, még hasonlót sem. Viszont mákom volt és a Ridebike-ban (asszem övék az ebike is) volt 1 db. 12-24-es Sunrace. Megrendeltem, elmentem érte és meglepõdtem, hogy milyen igényes a cucc! Könnyû, finom darab igényes dobozban, stb... Azóta az van a barátnõm bringáján (ami az én téli gépem is) és teljesen jól mûködik. Vegyél hozzá új láncot is, de vehetsz akár egybõl kettõt is és 500-1000 km után cserélgetheted, ezzel szerintem 10.000 km felett fog futni ez az összeállítás. 5000-et biztosan kibír de egy rosszminõségû, hamar nyúló lánc a sort is hazavágja. Vagyis kb 1000Ft-ért érdemes venni egy láncnyúlás mérõt is és nem megvárni amig teljesen kinyúlik a láncod.
A korábbi bringám 9-es sora összesen 4 lánccal alattam 10.000-et ment és még teljesen jó! A vadiúj lánccal sem ugrál. És ez is egy alap 9-es sor, asszem 950-es.
sziasztok!segítségre lenne szükségem a hozzáértõktõl.
1.ezeke a fogsorok: http://ebike.hu/term... fogaskeréksor/ és
http://ebike.hu/term...race csm637 7s/ attól hogy ilyen olcsóak, még lehetnek jók, na nem verseny célra, csak egy régi mali ironmanba, úgy hogy ha 5000 et beleteszek a nyáron, akkor duplaannyi szabadidõm lesz, mint amire számítokszval, attól hogy olcsók még kibírhatnak egy-két "szezont" ?
2.sh exage 500ex 7s. hátsóváltóm van, az elviszi a 11-28 as fogkiosztást?
3.http://ebike.hu/term...ritchey streem/ ezzel a nyereggel szemezgetek, mert fehéret szeretnék, de az hogy ez MTB, az számít valamit az országúti felhasználásban, persze hátrányra gondolok., na meg hogy fekete gyatya nagyon mocskolja?kösz, ha valaki megválaszolja ezeket!
Posted 2010. March 10. - 11:36

elõl montinál (igy gondolom itt is) teljesen kompatibilis (sõt montinál sram karral még jobban is mûkdik a sh átdobó)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. March 10. - 11:22

Vagyis SRAM valtokar csak SRAM valtoval, legalabbis hatul. Elso valtonal allitolag jobb a helyzet, de nem az igazi.
Posted 2010. March 10. - 10:12

Posted 2010. March 10. - 09:53