Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts
ez a verseny régen a békás kupában is benne volt. talán életem 2. versenye volt amin részt vettem. 15-16 éves lehettem. akkoriban 52kg lehettem aránylag jól mentek az emelkedõk,de mikor megláttam milyen meredek,azt hittem hanyatt esek... megnéztem hol lakik a jó Isten. addig még sohasem fingottam ki annyira mint ott. a lefelében is pofaszél volt,ez nagyon brutális körpálya. erõsen ajánlott a 39/25. a legtetejénél nem is tudom,hogy ülve fel lehet e menni. lesz ott halszálka rendesen. :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Ha már ez szóba került, sajnos nekem nagyon el szokta venni az amatõr kupa versenyektõl a kedvem, amikor azt látom, hogy a többség tényleg csak "kummant".

Ez csak akkor bosszantó, ha a cél elõtt kilõ, mert nem vezetett egy métert sem. Nem fair dolog, fõleg hogy a 210- helyett lehet akár 198. is, ha elég nagy boly verõdött össze.
Hétvégén Tahi idõfutam, az már sokkal szimpatikusabb.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ez amint látom a KSI kupa versenykiirása.
Ez a verseny NAGYON komoly lesz!
Aki ismeri a pályát az tudja, hogy 4 kör az itt nagyon sok tud lenni aki meg nem ismeri az majd meg fogja ismerni :-)

A piliszántói fal a legmeredekebb általam ismert pilisi emelkedõ és a csobánkaiban is vannak 12-13%-os részek. Mondjuk egyik sem túl hosszú de éppen ezért kemény versenyenkörülmények között. Ezen a pályán vagy lefelé gurulsz vagy felfelé mászol, gyakorlatilag alig van benne sík rész. Aki a bolyban szeretne kummantani az inkább el se menjen :-)

Hajrá!

Ha már ez szóba került, sajnos nekem nagyon el szokta venni az amatõr kupa versenyektõl a kedvem, amikor azt látom, hogy a többség tényleg csak "kummant". Nagyon sok olyan résztvevõ van, aki a tévébõl tanult versenyezni. Láttam már olyat, aki mindig kiállt a sorból, amikor õ következett volna a vezetésben, utána meg elkezdett cikázni az út egyik szélétõl a másikig, mint a profik, kár, hogy mindezt száz km-el a vége elõtt csinálta...

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Ez amint látom a KSI kupa versenykiirása.
Ez a verseny NAGYON komoly lesz!
Aki ismeri a pályát az tudja, hogy 4 kör az itt nagyon sok tud lenni aki meg nem ismeri az majd meg fogja ismerni :-)

A piliszántói fal a legmeredekebb általam ismert pilisi emelkedõ és a csobánkaiban is vannak 12-13%-os részek. Mondjuk egyik sem túl hosszú de éppen ezért kemény versenyenkörülmények között. Ezen a pályán vagy lefelé gurulsz vagy felfelé mászol, gyakorlatilag alig van benne sík rész. Aki a bolyban szeretne kummantani az inkább el se menjen :-)

Hajrá!

üdv. az alábbi szöveget a magazinban lévõ versenykiírásból vettem, és ezt nem értem, már azt igen hogy áttételmegkötés, csak azt nem hogy mi ez a méter dolog, valaki el tudná magyarázni egyszerûen? nem akarok én versenyezni, csak ezen töprengek, és nem vágom.
"ÁTTÉTELMEGKÖTÉSEK:
Serdülõk (U-17) 7,01 méter,
Ifi fiúk (U-19) 7,93 méter.
Open: 8 méter. Ebben a kategóriában is le kell kötni az áttételeket, mivel a hasonló áttétel-kötöttségû ifjúságiakkal
versenyeznek, és ne az áttétel különbsége, hanem a teljesítmény legyen a meghatározó. Természetesen
nem várjuk el, hogy minden open induló szerezzen be 14-es fogszámú fogaskeréksort, itt a lekötést engedélyezzük,
vagy a váltó állítócsavarja által, vagy a bowden feszítésével, vagy a kisebb fogasok leragasztásával,
stb. Aki ennek a feltételnek nem tesz eleget, eredménye nem lesz érvényes."

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Az elmúlt oldalakon beszéltük a kompatibilitási problémákat, a napokban láttam egy Sram Rival fékváltókaros, a többi cucc Ultegra volt rajta Giant-ot. Olyan lehet ez mint Shimano meg a Campa, össze lehet lõni õket, mûködik is de nem biztos hogy a végeredmény 100% lesz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Kerekparra szvsz messze nem Polar a legjobb kutyu.
Mar ranezesre lehuztam a listamrol oket, foleg a kijelzo miatt. Cross sportra (triatlon) viszont no contest...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

VISZONT!
Mit hallotatok tapasztaltaok, gondoltok errõl a computerrõl???

Blackburn / 2010 / Cyclometers

Tényleg érdekel a véleményetek, sok pénzt már nem tudok rászánni, de fontos a pulzus mérés és a pedál fordulat is. No meg az emelkedõkre is kíváncsi lennék, bár ez csak az egérmozi mániám. Vagy vegyek egy computert + egy pulzusmérõt?

Helló! Ha megjön, majd dobok fel képeket, ha érdekel Titeket!

Én nemtudom hogy ez mennyibe kerül, de -szerintem- ha pulzusmérés, akkor Polar. Nekem CS200-am van, és tökéletes. egyszerûen csak mûködik. tud mindent, amit kell neki, és vízálló...stb. Annyi bajom van vele, hogy nem tudom feltölteni az adatokat a gépemre, mert miután megvettem, rá fél évre Mac-re váltottam, és ahhoz még nincs a sima uploader program.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
kösz, így világos.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

üdv. az alábbi szöveget a magazinban lévõ versenykiírásból vettem, és ezt nem értem, már azt igen hogy áttételmegkötés, csak azt nem hogy mi ez a méter dolog, valaki el tudná magyarázni egyszerûen? nem akarok én versenyezni, csak ezen töprengek, és nem vágom.
"ÁTTÉTELMEGKÖTÉSEK:
Open: 8 méter. Ebben a kategóriában is le kell kötni az áttételeket, mivel a hasonló áttétel-kötöttségû ifjúságiakkal
versenyeznek, és ne az áttétel különbsége, hanem a teljesítmény legyen a meghatározó. Természetesen
nem várjuk el, hogy minden open induló szerezzen be 14-es fogszámú fogaskeréksort, itt a lekötést engedélyezzük,
vagy a váltó állítócsavarja által, vagy a bowden feszítésével, vagy a kisebb fogasok leragasztásával,

A hajtókar egy fordulata alatt ennyit tesz meg a hátsókerék.

A sebesség mindent megold.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
"ÁTTÉTELMEGKÖTÉSEK:

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ha at lehet tolteni PC-re, akkor jo.
Szerintem ne vegyel kulon uccot, ha teheted.

Ndee

Ndee

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Hi!

Yesssss!!!!!!!!!! Ma hívtak a Gebüder-Weisstõl, hoogy otthon voltam-e mert egy csomagot akartak kézbesíteni Olaszországból, persze otthon voltam, csak õk a pöcsök, de elmagyaráztam hol lakom, úgyhogy holnap jön a VAS!!!! Gyorsan meg is vettem a Wellgo pedált, sima Look kompatibilis pedál teljesen szimpatikus, nagyjából ugyanez KÉO ban 70%-kal drágább.

VISZONT!
Mit hallotatok tapasztaltaok, gondoltok errõl a computerrõl???

Blackburn / 2010 / Cyclometers

Tényleg érdekel a véleményetek, sok pénzt már nem tudok rászánni, de fontos a pulzus mérés és a pedál fordulat is. No meg az emelkedõkre is kíváncsi lennék, bár ez csak az egérmozi mániám. Vagy vegyek egy computert + egy pulzusmérõt?

Helló! Ha megjön, majd dobok fel képeket, ha érdekel Titeket!
"...és mondá az úr: Aki horgászorsót gyárt, ne próbálkozzon mással..." :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts
jól látod a helyzetet. ha összekevered a típusokat,akkor nem lesz jó a váltás. a campánál a hátsó soron is van hasonló betûs kódolás. nekem van 2 sorom is,de ha összevariálom õket,akkor tényleg nem vált megfelelõen.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Nem tudjátok, hogy ilyen lánctányér beszerezhetõ-e még Magyarországon valahol?

http://farm4.static....c59f494.jpg?v=0

és ha van is, gondolom nem lesz olcsó...

most hogy így szóba került, miben más az A-típus és a B-típus?
azt látom hogy más az egymáshoz passzoló fogkiosztás, de még valamiben?
máshol vannak a váltáskönnyítõ csapok, meg bemarások?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Vagy esetleg itt: F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Biztos.
Kinezed hany fogas kell, es barmelyik Shimanoval foglalkozo kiskereskedo utanajar. 3-4 het minimum, mert eleg nagy eselyt latok arra, hogy idehaza nem lesz keszleten. :)
Ha 7700-es akkor:
http://techdocs.shim...69830611772.pdf
vagy 7800-as?
http://techdocs.shim...69830608870.pdf

Nekem 27mm-es elsofek rogzitoanya kellett, azt is 3 hetre igertek.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Jobbulast!

En is a vadi uj bicommal estem majd 10 ev utan eloszor. Ossz 150km volt benne, 4x mentem vele elotte.
Amikor eszheztertem, hogy elestem, az elso az volt, hogy neztem a bicot mi baja lett. Szerencsere "csak" a fekkar serult. Most visszatekintve mar nem banom, igy legalabb mar nem kell annyira vigyazni ra. Addig meg ha megalltam sem tudtam hova tamasztani, mert megkarcolodik. :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
exhibiciklista..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Andris te valami exhibicionista vagy, hogy minden sérülésedet dokumentálod itt nekünk a bikemagon :) :) Rossz így lezúzni az alkatrészeket, nemrég én is estem egy lazát egy keresztezõdésben vesztett is a bringám 20ezer forintot az értékébõl azon pillanatban :(

Szerintem a fórumon én vagyok az egyetlen Sram rajongó. :( vagy legalábbis a hozzászólók között. Holnap én is megyek tekerni alig várom.

Nem csak te vagy. Én ilyen wannabe sram rajongó vagyok, mert ha vennék, akkor már RED-et, de arra meg nincs pénzem :D Így marad a 7800-as Dura Ace sram rival fékekkel.
És azokról a fékekrõl csak jót tudok mondani! Nagyonjó fékhatás, Dura Ace súly alatt, féláron!