az allergiám miatt én Ginko tablettát szedek (FLP), és szerintem az is használ..
amúgy bringázás közben powerade-t, és ásványvízzel hígitott narancslét iszok, a narancslé tart életben...
még életemben nem ettem edzésen semmilyen gélt, pedig kipróbálnék valamit, mert "már unom a banánt"...
egyszer ettem versenyen Born gélt, de begörcsöltem tõle, szóval azt örökre letettem..
A ginko biloba tablettáért azért sokat ne fizess. Pont egy ilyen nemzetközi gyártó/forgalmazó cégnél voltam amikor éppen piaci bevezetés elõtt állt egy ilyen étrend kiegészítõ. Azonban a magyar gyógyszer törvények ezesetben nagyon szigorúak és az eredetileg alkalmazott ginkó hatóanyag mennyiségének a töredékét engedélyezték az itthon forgalomba hozott termékben (az étrendkiegészítõk nagyon kevés hatóanyagot tartalmazhatnak). És ezzel a csökkentett adaggal a klinikai tesztek nem tudták kimutatni a vérkeringésre gyakorolt jótékony hatását, így emiatt majdnem el kellett halasztani a bevezetést (marketing etikai okokból).
Az egyik sport étrend kiegészítõ márkánál (elég neves, akkor vette át a cég a forgalmazási és gyártási jogot) állítólag az engedélyeztetési eljárás során nem tudtak két egyforma színû port bemutatni...... A mindenféle amerikai elnevezésû cégeknek meg akkoriban kicsit utánatúrtam hivatalból, és az állítólag amerikai székhelyû cégeket magyarországi gyártással találtam, kamu amerikai címekkel, vagy ottani ugyanolyan nevû céggel, de más termékprofillal és székhellyel, stb.
Szóval vannak jó és hasznos termékek, de érdemes jól megnézni mit vesztek és milyen hatást vártok tõle.

Sign In
Create Account

Back to top