Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34322 hozzászólás a témában

inas

inas

fórumtag

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Vejne. Olvastam egy régebbi írásodban,hogy acetonnal szedted le a logót egy stucniról.
Én is próbáltam, de halványan rajtamaradt. Fülpiszkálót használtam. Te hogyan csináltad?
Áztattad?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.cyclecycl...es/IMG_7222.jpg

ez az? ezt kell benne acélra cserélni?

ez egy ultrashift kar.. nem erről beszéltem.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

más: már írtam-beszéltük miriádszor, hogy, a powershift mukodest imádom, mivel finomabb, kisebb izomerőt igényel, lágyabb. ráadásul, a 15-től gyártott powershift karok kioldója eps-szeruen lefelé ívelt, nagy tappancs.

ugyebár a ps egyetlen hibája-gyengesége, hogy a ricnikerék muanyag. de ismerős említette, hogy orosz fórumon látta, hogy elkészítették a kis ricnikereket acélból, aztán.. hmm..

egy olyan ps kar lenne az ideális megoldás szerintem :) tartós-jól használható..

http://www.cyclecycl...es/IMG_7222.jpg

ez az? ezt kell benne acélra cserélni?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

C12-t vettem végül, nem csúszópapucsos. (Nyerget cseréltem selle italia slr xp-re.)
Kényelmesebb mint a Focus Cayo, merevebbnek is érzem. A kereket szerettem volna cserélni fulcrum quattrora+25ös gumira. Most nem tudom merre induljak, újratervezés van. 

ennyiből vehettél volna hong fu fm-66-ost, ott tuti elfért volna a 25-ös gumi :(

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

nem lesz vele gond, főleg hátul nem.

teljesen jó lesz Neked.

amúgy milyen váz? ha csúszópapucsos, próbáld meg hátratolni a kereket koppig..

egyébként, gyári bringán simán tesznek 23-ast a 19c széles felnire, szóval, 15c-re 21 teljesen oké, hátul meg azátn főleg (igen, mentem 20assal 15-ösön hónapokig..)

C12-t vettem végül, nem csúszópapucsos. (Nyerget cseréltem selle italia slr xp-re.)
Kényelmesebb mint a Focus Cayo, merevebbnek is érzem. A kereket szerettem volna cserélni fulcrum quattrora+25ös gumira. Most nem tudom merre induljak, újratervezés van. 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!
Kicsit bajban vagyok. Jelenleg 13c kerék van hátul 21-es gumival. Ezt cseréltem volna le fulcrum quattro-ra (17c) és 25-ös gumira. Egy probléma van csak, hogy nem fér el a vázban. Még szerencse, hogy nem rendeltem meg... 23-as gumit feldobtam az is nagy, szóval úgy néz ki 21-es a max. Táblázatokat nézegettem, de nem találtam választ: 21-es gumi 15c felnin mennyire vállalható?

nem lesz vele gond, főleg hátul nem.

teljesen jó lesz Neked.

amúgy milyen váz? ha csúszópapucsos, próbáld meg hátratolni a kereket koppig..

egyébként, gyári bringán simán tesznek 23-ast a 19c széles felnire, szóval, 15c-re 21 teljesen oké, hátul meg azátn főleg (igen, mentem 20assal 15-ösön hónapokig..)

Vejne módosította - 2017. március 04. - 13:13

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Sziasztok!
Kicsit bajban vagyok. Jelenleg 13c kerék van hátul 21-es gumival. Ezt cseréltem volna le fulcrum quattro-ra (17c) és 25-ös gumira. Egy probléma van csak, hogy nem fér el a vázban. Még szerencse, hogy nem rendeltem meg... 23-as gumit feldobtam az is nagy, szóval úgy néz ki 21-es a max. Táblázatokat nézegettem, de nem találtam választ: 21-es gumi 15c felnin mennyire vállalható?

jackbacsi87 módosította - 2017. március 04. - 12:16

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

más: már írtam-beszéltük miriádszor, hogy, a powershift mukodest imádom, mivel finomabb, kisebb izomerőt igényel, lágyabb. ráadásul, a 15-től gyártott powershift karok kioldója eps-szeruen lefelé ívelt, nagy tappancs.

ugyebár a ps egyetlen hibája-gyengesége, hogy a ricnikerék muanyag. de ismerős említette, hogy orosz fórumon látta, hogy elkészítették a kis ricnikereket acélból, aztán.. hmm..

egy olyan ps kar lenne az ideális megoldás szerintem :) tartós-jól használható..

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ja, tenyleg, emlekszem mar.

Kar, akkor marad a 7800.

Shiftmate sincs a celra, ha jol latom, vagy legalabbis nem tudom melyik jo.

ha van olyan, amivel campagnolo régi váltókart shimano váltóval-soron tudsz használni, az jó lehet. 

mert, ha jól látom, egyforma "actuation ratio"-ja van a régi campagnolo-új shimano váltóknak (coincidence at its best!)

shiftmate 4 jó lehet.. próba-szerencse

Vejne módosította - 2017. március 04. - 07:25

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

hogy kerül a nehéz, a szar és a shimano egy mondatba?  :lol:

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ja, tenyleg, emlekszem mar.

Kar, akkor marad a 7800.

Shiftmate sincs a celra, ha jol latom, vagy legalabbis nem tudom melyik jo.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Koszi,

Az tok jo, a 7800-as 420g, azt valtana ki.  Alternativa egy 6700-as, az meg 450g, es meg sz*r is.

nem lesz jó..

a 47-es karok hosszabb bowdenhúzásúak, kelleni fog hozzá 6800-5800-4700 váltó hátra. Azért is JÓ az "új" tiagra (4700), mert hosszabb húzású, nem olyan érzékeny (ld. 11s rendszerek dizájnját)

mondjuk az shimanonál nem tétel, a 10s sor meg marad..

Vejne módosította - 2017. március 03. - 20:38

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Koszi,

Az tok jo, a 7800-as 420g, azt valtana ki.  Alternativa egy 6700-as, az meg 450g, es meg sz*r is.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://road.cc/conte...a-v-shimano-105

aszondja, 493. legyen 500.

http://www.chainreac...t/rp-prod137777

qa-ban 486-ot ír.

Vejne módosította - 2017. március 03. - 18:34

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ST-4700 sulyat (tomeget) tudja valaki?   Gugli rajtam nem segitett.

Amjad

Amjad

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

hol laksz?

amúgy tekerj a b-csavaron, szerintem akkora tárcsánál hátul már nem jó a gyári alapállás.

Valóban! Tökig ki volt tekerve. Sokkal jobb lett. Viszont volt egy banális hiba. A hajtómű mellett lévő láncleesés gátló műanyag bizbasz is elérte a láncot.
Most már csend van. (Legalábbis terhelés nélkül, kézzel hajtva a pedált...)
Kössz!

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

A nagy gumiteszt!!

http://www.bikeradar...b-tested-49101/

• Vejne kedveli ezt

Amjad

Amjad

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Bakony.
De gyenge vagyok még, mint a harmat.
De már dolgozom rajta...

Amjad módosította - 2017. március 02. - 21:58

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Helo.
Van egy Merida Ride 200 kerékpárom.
Egy hetes, még csak ~150Km van benne.
Olyan gondom van vele, hogy hegymenetben, kistányér/30,32-ben elég darálós hangot ad a hátsó sor. Akárhogy tekergetem a finomállítót a bovdenen.
Ez a Sora ennyit tud?

hol laksz?

amúgy tekerj a b-csavaron, szerintem akkora tárcsánál hátul már nem jó a gyári alapállás.

Vejne módosította - 2017. március 02. - 21:38

• Amjad kedveli ezt

Amjad

Amjad

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Helo.
Van egy Merida Ride 200 kerékpárom.
Egy hetes, még csak ~150Km van benne.
Olyan gondom van vele, hogy hegymenetben, kistányér/30,32-ben elég darálós hangot ad a hátsó sor. Akárhogy tekergetem a finomállítót a bovdenen.
Ez a Sora ennyit tud?