Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34361 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Aaa, az nem penz erte. Szoval aki tud szep Utegra 600 tricolor hatso valtot az engem lehuzhat nyugodtan jobban is. :)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
azt még nem lehet tudni

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Kínok kínja upgrade. 3500m szint. nem mellesleg egy nagyon jó film.

Az utóbbival tisztában voltam, az elõbbi érdekelne, de semmit nem találtam róla. Láttam, hogy ave a velo-n írt róla, azért kérdeztem tõle. Mikor lesz?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
Kínok kínja upgrade. 3500m szint. nem mellesleg egy nagyon jó film.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
ave, mi az a "Hegyek Pokla"?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
STI 6400-t vettem nemrég csak jobbost, karcmentes állapotban, valószínûleg keveset volt használva 11k-ért. nem volt olcsó de ahhoz képest hogy rommá harcolt rsx-eket árulnak ennyiért (igaz párban), akkor talán nem fizettem túl.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

kiskubai,
Hatso valtoert es STI karokert mit kernek mostansag, nem tudod?

sti kar éppen nem volt nálam, hátsóváltó ha szép állapotban van akkor 5 körül, amúgy 3,5-4.

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 posts
sziasztok

épülget a ciöcc (: holnapra lesz kép is meg hirdetés is róla. mert gazdát keres. ha valakit érdekel szóljon.

éés aki tud 600as tricolor hátsó váltót írjon egy privit mert sürgõsen kellene csótánybringára((:

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Ti használtok lánc leesés ellen Deda Dogfang-et, vagy más hasonló dolgot? Nekem van, de nem igazán teszi a dolgát.

Nekem nem tudom hogy Deda e, de van fent és nálam tökéletesen mûködik! Nekem sokszor leesett a lánc, de ez mindig megfogja...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
akk elég a rövidkanalas

Seneca

Seneca

fórumtag

• fórumtag
  • 46 posts

vagy ha 3tányéros a hajtómû

Csak kéttányéros, integrált

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
vagy ha 3tányéros a hajtómû

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Köszi a megerõsítést. Nem szándékozom bûnözni 30 feletti fogszámmal, nem készülök a Himalaya-ra :-)
A 10-es fogaskoszorúhoz már kötelezõ a 10-es váltókar is ugye? Elöl már Ultegra váltó van, de egy kicsit régebbi széria nem a 10-es. A 10-es elsõnél a váltóvilla a keskenyebb 10-es lánchoz van már optimalizálva, vagyis szûkebb egy kicsit?

Bocs a sok hülye kérdésért, de halálra idegesít, ha nem zajtalan a hajtás és a nem igazán összeférõ komponensek néha köszörülnek.

Így van, beállítás kicsit nehézkesebb lesz.

Seneca

Seneca

fórumtag

• fórumtag
  • 46 posts

Mûködni fog. Hosszúkanalas váltó akkor kéne, ha hátul 30-asnál nagyobb fogszámot akarsz (ami tilos, mint azt a Rules of the Euro Cyclist is kimondja :D)

Köszi a megerõsítést. Nem szándékozom bûnözni 30 feletti fogszámmal, nem készülök a Himalaya-ra :-)
A 10-es fogaskoszorúhoz már kötelezõ a 10-es váltókar is ugye? Elöl már Ultegra váltó van, de egy kicsit régebbi széria nem a 10-es. A 10-es elsõnél a váltóvilla a keskenyebb 10-es lánchoz van már optimalizálva, vagyis szûkebb egy kicsit?

Bocs a sok hülye kérdésért, de halálra idegesít, ha nem zajtalan a hajtás és a nem igazán összeférõ komponensek néha köszörülnek.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Váltókérdés

Sziasztok, apránkénti bringafejlesztés alatt állok (vagyis a cangám). Most újítottam egy '08-as Ultegra hajtómûvet és ehhez méltó hátsó váltó lenne terítéken. Egy új Ultegra váltón gondolkodom, de vannak félelmeim. A távlati terv egy komplett 10-es Ultegra rendszer, de anyagi okokból csak csipegetek. Ez azt jelenti, hogy átmenetileg a régi 8-as Sora fékváltókarral és fogsorral kellene együttmûködnie. Nekem azt mondták, hogy lefelé kompatibilis.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek se okozna gondot a váltás? Úgy gondolom, hogy a váltókar határozza meg azt, hogy egy kattintásra mennyit mozduljon a kanál, így elvileg a 8-as váltókar / 8-as fogsor / Ultegra 10-es váltó gond nélkül együttmûködne. Ebben kérnék szakvéleményt.

A másik kérdés, hogy hosszú,- vagy rövidkanalas váltót vegyek, mûködésben mi a különbség?

Mûködni fog. Hosszúkanalas váltó akkor kéne, ha hátul 30-asnál nagyobb fogszámot akarsz (ami tilos, mint azt a Rules of the Euro Cyclist is kimondja :D)

Seneca

Seneca

fórumtag

• fórumtag
  • 46 posts
Váltókérdés

Sziasztok, apránkénti bringafejlesztés alatt állok (vagyis a cangám). Most újítottam egy '08-as Ultegra hajtómûvet és ehhez méltó hátsó váltó lenne terítéken. Egy új Ultegra váltón gondolkodom, de vannak félelmeim. A távlati terv egy komplett 10-es Ultegra rendszer, de anyagi okokból csak csipegetek. Ez azt jelenti, hogy átmenetileg a régi 8-as Sora fékváltókarral és fogsorral kellene együttmûködnie. Nekem azt mondták, hogy lefelé kompatibilis.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek se okozna gondot a váltás? Úgy gondolom, hogy a váltókar határozza meg azt, hogy egy kattintásra mennyit mozduljon a kanál, így elvileg a 8-as váltókar / 8-as fogsor / Ultegra 10-es váltó gond nélkül együttmûködne. Ebben kérnék szakvéleményt.

A másik kérdés, hogy hosszú,- vagy rövidkanalas váltót vegyek, mûködésben mi a különbség?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,378 posts

Most hogy ilyen tartós a rossz idõ, tervezgetem, hogy összerakok valami "csótány" bringát, amivel rosszabb körülmények között is nekiindulnék a jövõben. Milyen szettet javasolnátok egy ilyen gépre? Inkább egy 6400as ultegra vagy egy 9es rendszer, esetleg Campa?

sztem vlmi 8as cuccot vegyél. azok a legtartósabbak. a neuzernek van olcsó cromo váza,sok méretben. úgy 120-ból ki lehet hozni 1 aránylag jól használ6ó téli bringát. ebbe az összegbe beleférhet 1 régi ultegra is.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nekem is az elsõ országútim egy alap Mali volt 300EX szettel, amire az évek alatt ráspóroltam egy 600as trikolor szettet. Azért is gondoltam a télibringára ezt a szettet mintegy tisztelgésnek a múlt elõtt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
kiskubai,
Hatso valtoert es STI karokert mit kernek mostansag, nem tudod?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Hm, hat a K-Edge ebben a szempontbol biztos jobb, de szerintem a Deda eseten is csak beallitas kerdese lesz ez. Talan kicsit magasabbra, kicsit kozelebb, vagy pont tavolabb kell tenni a lanckerektol.

Hát szinte a komplett profi mezõny használja, biztos nem rossz. Van még egy Ngear nevû, most kísérletezek egy darab L-alakban hajlított fémlappal, hogy a Dogfang-bõl valami hasonlót csináljak.

Feltöltött kép