Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34361 replies to this topic

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Országútra keresek nem túl drága gumit. Melóbajárásra és edzésre lenne használva. 25mm alá nem mennék, elég rosszak a Bp-i utak. Schwalbe Blizzard-ot és Stelvio-t találtam ami jelenleg jó áron elérhetõ. Mik a tapasztalatok ezekkel? Defektállóság és vizes tapadás érdekelne leginkább, de a tartósság sem utolsó szempont.

nekem volt blizzardom 23as(drótos)
szerintem jó gumi...télen is azzal mentem,nem csúszkáltam.defektem sosem volt, bár ez lehet, hogy a pana r'air-nek köszönhetõ.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
sala is nem rég vett stelviot a ss-re. kontaktolj véleményért, mert nem hiszem, hogy ide benézne.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
én csak jót hallottam mindkettõrõl. azt hiszem csak Kiskubai kolléga volt akinek nem jött be. pár csapattársam használt ilyen gumikat. nem volt gond. bár futásteljesítményt nem tudok

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Országútra keresek nem túl drága gumit. Melóbajárásra és edzésre lenne használva. 25mm alá nem mennék, elég rosszak a Bp-i utak. Schwalbe Blizzard-ot és Stelvio-t találtam ami jelenleg jó áron elérhetõ. Mik a tapasztalatok ezekkel? Defektállóság és vizes tapadás érdekelne leginkább, de a tartósság sem utolsó szempont.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ez egy nagy hülyeség. max versenyen lehet létjogosultsága. nem valami megbízható. összevissza megy a gáz mindenfele. nem akkor ereszti amikor kéne stb. ugyan én még nem próbáltam de sokan anyáztak már rá ismerõsök közül.

Szerintetek ez hogy mûködik:
az a kis bigyula amibe belecsavarom a patront egyben maga a "pumpa" is?

Innovations Air Chuck Elite with 16g Cartridge - Pumps/Inflation - Accessories :: all3sports :: Triathlon Bike Parts, Frames & tri gear, cervelo, kuota

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
én sks injex t-zoom minipumpát haszálok 3-4 éve. még semmi baja nem volt. 11barig van írva. 8-9barra föl lehet fújni de azért nyilván nem olyan könnyen mint egy mûhelypumpával. nekem bevált. mindíg ott van a bicón kivéve versenyen.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Campa Khamsinról mi a véleményetek?

én vento-t használok...az egyel jobb...
nekem teljesen bevált.0 nyolcas,0 tojás,szépen fut...

ja és vad hangja van :D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Campa Khamsinról mi a véleményetek?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>MichPro2-3 Race 8,5BAR (versenyen 9) (gyári minimum asszem 6,5)
Minimumrol nem tudok (hol van ez leirva?), ellenben max az van, megpedig 8 bar.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Nincs valakinek otthon elfekvõben Alexrims AT450es felnije? :)
Ha nincs, esetleg nem tudjátok ki forgalmazza Magyarországon?
A magyar utak szétszedték a hátsó felnimet, szeretném ugyanolyannal pótolni ha van rá mód... :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
60kiló vagyok..
MichPro2-3 Race 8,5BAR (versenyen 9) (gyári minimum asszem 6,5)
ContiGP4000S 8,5-9,5BARon... (versenyen 10) (gyári minimum 7,5)
TUFO peremessel megyek 10,5-12,5BAR-on... még nem versenyeztem vele (gyári minimum 8,5)

7Bar alatt havi egy felütésem mindig megvolt..
És pontosan a hazai """jóminõségû""" utak miatt pumpálom beton keményre... ha zavarna hogy ráz .. vennék egy 25öst...

szerk: 420Ft-os BTWIN belsõt használok.. Deda felniszalaggal...

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Én 7 bar fölé soha nem pumpálom. Hazai jó minõségû utakra bõven elég.-

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@kiskubai: Shimano szerint megis a veloplug a veszelyesebb.
Shimano warns of puncture prone Dura-ace

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Igen. Ami volt nekem az úgy mûködött, hogy akkor lõtte ki a levegõt a patronból, amikor rányomtad a szelepre.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Innovations Air Chuck Elite with 16g Cartridge - Pumps/Inflation - Accessories :: all3sports :: Triathlon Bike Parts, Frames & tri gear, cervelo, kuota

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

szerintem 80 kg felett kell a min. 8 bar

Na igen, azért eléggé testsúly függõ is. Az Én 65 kilómnak elég a ~7 Bar.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
szerintem 80 kg felett kell a min. 8 bar

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

re:12bar
WARNING! Do not over-inflate clincher tires. - Bethel Cycle
Ez 10 barral tortent!
Kozepen valahol a Shimano nem ajanlja, hogy 10barra pumpaljanak peremest, hiaba engedi a gumi.

Kipróbálás erejéig. A felniszalagon meglátszódik a 12bar, veloplug-on nem, tökéletesen bírja a nagy nyomást.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

Engem pl ez a veszély nem fenyeget. Nem nagyon fújok 7 bar fölé. Az pont jó még az ilyen szarabb utakhoz nekem. tükörsima utakon meg jelenleg nem megyek szóval nem is érdekel a 8+++ baros nyomás.

Ezzel azt is akarom mondani, hogy aki csak magyar utakon használ outit, annak szintén fölösleges 7-8 fölé fújnia. De lehet, hogy még a 7 is sok. Vesekövet akinek van biztos, hogy szétveri.

Én meg el se bírom képzelni,hogy ne legyen minimum 7bar a gumikban.Ha az alá csökken a nyomás akkor ha minimálisan nem figyelek oda már fel is ütöm...
Ez a hely sem az utairól híres,mégis legtöbször kényelmesen utazok 8,5 bar-on,szóval szerintem ez a dolog,hogy milyen nyomáson használja a gumijait,mindenkinél más.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

re:12bar
WARNING! Do not over-inflate clincher tires. - Bethel Cycle
Ez 10 barral tortent!
Kozepen valahol a Shimano nem ajanlja, hogy 10barra pumpaljanak peremest, hiaba engedi a gumi.

Engem pl ez a veszély nem fenyeget. Nem nagyon fújok 7 bar fölé. Az pont jó még az ilyen szarabb utakhoz nekem. tükörsima utakon meg jelenleg nem megyek szóval nem is érdekel a 8+++ baros nyomás.

Ezzel azt is akarom mondani, hogy aki csak magyar utakon használ outit, annak szintén fölösleges 7-8 fölé fújnia. De lehet, hogy még a 7 is sok. Vesekövet akinek van biztos, hogy szétveri.