Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

A Holnapot ismerem, de minimum mondast nem latok sehol. A TOur magazin tesztje, ja bocs.

SIZES & COLORS :
700X20C (20-622) / 127 TPI / 185g / 87-116 PSI / dark grey+black
700X23C (23-622) / 127 TPI / 200g / 87-116 PSI / digital blue+black

Ha olvastad a tesztet akkor láthattad ,hogy azért ott nem neki álltak véleményeket írogatni róluk...
a Pro2t 3 évig használtam így .. a GP-t 2ig.. és nem volt rá panasz.. (általában 1BARal haladtam meg a maxot...)

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

merevebb kormány? ha 165 cm vagy, akkor biztos nem vagy nehéztüzér, hagyjuk meg a merev/nem merev dolgokat a 90kg+ ridereknek. ha merev kormányra van szükség, érdemes alu kormányt használni. a hagyományos stucni egész sokáig jó volt mindenkinek, sõt 99-ben még ilyennel nyertek a tdf-n.
egyébként mi nyikorog/hajlik? ennyire meg kell tépni? nem lehet hogy a stucni befogója és a kormány nem ugyanaz a méret?

Nos, a stucni szemre jónak tûnik, és ez van hozzá eredetileg is. Ha rátehénkedtem (kiálltam) a kormányra, akkor lefelé engedett picit, a stucni forgó részénél. Valamint amikor kiállok, és egyik majd másik oldalra nehezedek (pl.: emelkedõ) akkor néha nyekken egyet középen. Egyébként 62kg vagyok, ez tényleg nem sok.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Holnapot ismerem, de minimum mondast nem latok sehol. A TOur magazin tesztje, ja bocs.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

>MichPro2-3 Race 8,5BAR (versenyen 9) (gyári minimum asszem 6,5)
Minimumrol nem tudok (hol van ez leirva?), ellenben max az van, megpedig 8 bar.

Honlap?...(bocs a 3asoké csk 6Bar)
Egyébként tisztában vagyok a Maxokkal.. Tour magazinban volt valamikor egy teszt .. amiben a Pro3 tényleges MAXja 11, a GPjé 12,5

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Szia!
A szerelõ javasolta inkább az adaptert, azt mondta, hogy bár nem túl szép (de ez van), de sokkal merevebb lesz tõle a kormány.
Szó mi szó, egyszer visszamentem meghúzatni, és most is néha nyikorog, de elõtte hajlott is. Most úgy meghúzták, hogy itthon a kis szerszámomat simára nyúztam miatta :) Ezt figyelmen kívül hagyva nekem is a hagyományos stucni tetszett volna (nem esztétikailag). Bízom a szerelõben, 7-szer végigtekert a Giro-n, ezért minden tiszteletem az övé.

Most 10kg-os a bringa, de ha akarnék és lenne pénzem lehetne könnyíteni rajta sokat, karbon villa, és akkor már rendes stucni, 32 küllõs felni helyett 24 küllõs. Ezekkel már sokat könnyítenék rajta, meg egy rendes pedállal. De egyelõre így jó, csak a stucni zavar. 165cm vagyok, és úgy érzem nyújtózkodni kell a kormányért.

merevebb kormány? ha 165 cm vagy, akkor biztos nem vagy nehéztüzér, hagyjuk meg a merev/nem merev dolgokat a 90kg+ ridereknek. ha merev kormányra van szükség, érdemes alu kormányt használni. a hagyományos stucni egész sokáig jó volt mindenkinek, sõt 99-ben még ilyennel nyertek a tdf-n.
egyébként mi nyikorog/hajlik? ennyire meg kell tépni? nem lehet hogy a stucni befogója és a kormány nem ugyanaz a méret?

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

én nem adaptereznék mert tényleg nehéz és csúnya. ha jól látom ez menetes villa, tehát 90 mm hosszú és (adaptert felejtve) hagyományos stucnit vennék. abból is van 26 mm-es. 5000 ft-ért pedig már könnyût is kapsz (bár mindenképp nehezebb lesz az ahead típusoknál). a legkönnyebb hagyományos stucni asszem a cinelli grammo titán, 190 gramm és elég drága. 220-240 gramm lehet a befutó, 90mm-el talán kicsivel könnyebb.

egyébként egyetértek, ilyen kicsi vázakra nem szokás 125-s stucnit tenni

Szia!
A szerelõ javasolta inkább az adaptert, azt mondta, hogy bár nem túl szép (de ez van), de sokkal merevebb lesz tõle a kormány.
Szó mi szó, egyszer visszamentem meghúzatni, és most is néha nyikorog, de elõtte hajlott is. Most úgy meghúzták, hogy itthon a kis szerszámomat simára nyúztam miatta :) Ezt figyelmen kívül hagyva nekem is a hagyományos stucni tetszett volna (nem esztétikailag). Bízom a szerelõben, 7-szer végigtekert a Giro-n, ezért minden tiszteletem az övé.

Most 10kg-os a bringa, de ha akarnék és lenne pénzem lehetne könnyíteni rajta sokat, karbon villa, és akkor már rendes stucni, 32 küllõs felni helyett 24 küllõs. Ezekkel már sokat könnyítenék rajta, meg egy rendes pedállal. De egyelõre így jó, csak a stucni zavar. 165cm vagyok, és úgy érzem nyújtózkodni kell a kormányért.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
184-hez jó lehet az 57, de lehet nagyobb is, láttam már 188 cm magas ridert 60-62-es vázon
segít ez: Fit Calculator - Competitive Cyclist érdemes mm-re pontosan mérni a dolgokat, külsõ segítséggel

én nem adaptereznék mert tényleg nehéz és csúnya. ha jól látom ez menetes villa, tehát 90 mm hosszú és (adaptert felejtve) hagyományos stucnit vennék. abból is van 26 mm-es. 5000 ft-ért pedig már könnyût is kapsz (bár mindenképp nehezebb lesz az ahead típusoknál). a legkönnyebb hagyományos stucni asszem a cinelli grammo titán, 190 gramm és elég drága. 220-240 gramm lehet a befutó, 90mm-el talán kicsivel könnyebb.

egyébként egyetértek, ilyen kicsi vázakra nem szokás 125-s stucnit tenni

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Sziasztok!

Most vettem egy ilyen bicót.
Ez az elsõ országútim, de máris imádom. De vannak gondok is. A stucni túl hosszú (125mm). Szeretnék egy 90mm-est rá, de õszintén szólva elég sokat kerestem, de nem találok olyat ami nem nagyon drága (10.000 HUF alatt, de mégjobb ha 5000 HUF körül lenne), vagy ami nem +1000 HUF a szállítási költség, mert nem lehet érte menni (ebike).
Használt is érdekelne, csak szép állapotban legyen.

Ami fontos (szerelõ utasítás): 5+/- (max 6) fokos emelkedés. 26mm-es kormány befokó, 90mm. Azt én akarom, hogy legyen legalább 150gr alatt, mert még ehhez egy adapter is kell, ami mégegyszer ennyi, vagy több :(

A gumi nyomáshoz hozzászólva, a gumikban nekem most 7bar van (60kg vagyok) és elégnek érzem.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
184 centi körüli magassághoz milyen méretû váz kellene?57es megfelelõ lenne?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

belépõ szintü kerék,láttam 1 szettet az apróban. gondolom azért kérded. ez még acéltengelyes,iparicsapágyas kerék. nem rosz cucc. tartósságról nem sokat tudok mondani,de ált. a campa csapágyak elég jók szoktak lenni,még ilyen szinten is. a küllõzése elég egyedi. a felnirõl nem sokat tudok. még élõben nem láttam,de sztem nem rosz. fõleg,ha nem számít annyira a tömege. úgy emlékszem kicsivel 1 kg felett van a hátsó,az elsõ meg alatta 1 picivel. a reteszelõ mechanika is tuti szokott lenni még a campának. 3 méretes kilincsmû van bennük. szval,ez elég atombiztos része a gurigának. az apróban asszem 25ért kínálták,ezért nem rosz ár. fõleg,ha utána számol az ember. kézzel fûzött kerék nem jön ki ennyibõl. már ami hasonló kategória.

Hát ez az.. :/

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ok, biztos csak en vagyok ilyen konzervativ. A gyakorlatban mukodo fusival nem lehet vitatkozni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Elkepeszto... Es miert gondolod ezt jo otletnek?

1,mert kb nincs más ha latexezni akar 29ben
2, mert bírja gond nélkül
3, mert minden 29-er (legalábbis itthó, igy csinálja, márcsak az 1-sõ pont miatt is)
:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A latex elég rugalmas. Pl. amikor felfújod külsõ nélkül egy lufi lesz valahol benne és nem durran el. Az pár mm nem hiszem hogy sokat számít.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Elkepeszto... Es miert gondolod ezt jo otletnek?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

29-es kerekben 26-os gumit??? vagy a 26 ott szelesseget akar jelolni?

Igen. 26"-os latexet használok 29"-es kerékben, mindenféle gond nélkül. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
29-es kerekben 26-os gumit??? vagy a 26 ott szelesseget akar jelolni?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

re:Latex
Minden nap pumpalni kell, kb. 5-6 lenyomas egy muhelypumpaval. De egy igen hosszu ut alatt se fogy fel bar sem. Aki mondjuk 12-24 orat megy egyhuzamban, annak azert lehet gondolni kell erre is.
Nehogy nagyobb meretu kulsobe tedd, mint amire specifikaltak, tuti nem fogja jol birni!

Tapasztalatból mondod, hogy nem bírja? 29es montiban használok 26os michelin latexet, azt gond nélkül viseli. A gond csak az, hogy az országúti verzióval nincs semmi tapasztalatom...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
re:Latex
Minden nap pumpalni kell, kb. 5-6 lenyomas egy muhelypumpaval. De egy igen hosszu ut alatt se fogy fel bar sem. Aki mondjuk 12-24 orat megy egyhuzamban, annak azert lehet gondolni kell erre is.
Nehogy nagyobb meretu kulsobe tedd, mint amire specifikaltak, tuti nem fogja jol birni!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
blizzardról mindig elmondom amikor szóbakerül (bár legutóbb kibírtam :D ) hogy darabokban vált le a futófelülete, és nem futott többet 2000km-nél egyik keréken sem, és 4db-ot használtam el belõle, mind szar volt.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Campa Khamsinról mi a véleményetek?

belépõ szintü kerék,láttam 1 szettet az apróban. gondolom azért kérded. ez még acéltengelyes,iparicsapágyas kerék. nem rosz cucc. tartósságról nem sokat tudok mondani,de ált. a campa csapágyak elég jók szoktak lenni,még ilyen szinten is. a küllõzése elég egyedi. a felnirõl nem sokat tudok. még élõben nem láttam,de sztem nem rosz. fõleg,ha nem számít annyira a tömege. úgy emlékszem kicsivel 1 kg felett van a hátsó,az elsõ meg alatta 1 picivel. a reteszelõ mechanika is tuti szokott lenni még a campának. 3 méretes kilincsmû van bennük. szval,ez elég atombiztos része a gurigának. az apróban asszem 25ért kínálták,ezért nem rosz ár. fõleg,ha utána számol az ember. kézzel fûzött kerék nem jön ki ennyibõl. már ami hasonló kategória.