Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2010. augusztus 18. - 12:35
Írta 2010. augusztus 18. - 11:45
Írta 2010. augusztus 18. - 11:38
Milyen kézi pumpát ajánlanátok, ha cél a 7-8bar elérése? A montimhoz használt pumpával képtelenség ekkora nyomást elérni.
Telópumpa?
Szinte az összes kézipumpámon van ilyen rápattintós megoldás.Ezt a szelepre szoritast szerintem nem kell tulmisztifikalni. Rateszed a pumpat, egyik kezzel tartod, masikkal fujatod. Konkretan szoritani nem kell, nem szokik ki a levego anelkul se. Aki nagyon ugyetlen, az esetleg eltorheti a szelepet, ha rangatja rajta a pumpat, de ahhoz tenyleg benazni kell - nekem egyszer sikerult. Ha emiatt aggodsz, akkkor egy par forintos flexibilis csotoldattal ez is kikuszobolheto.
Kezipumpan olyan rapattintos megoldast meg nem lattam, ami a muhelypumpakon szokott lenni.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. augusztus 18. - 10:11
Nem írtam sehol, hogy latexet használok országúton... Másrészt nem felnire szorítást írtam, hanem szelepre.
Ezt a szelepre szoritast szerintem nem kell tulmisztifikalni. Rateszed a pumpat, egyik kezzel tartod, masikkal fujatod. Konkretan szoritani nem kell, nem szokik ki a levego anelkul se. Aki nagyon ugyetlen, az esetleg eltorheti a szelepet, ha rangatja rajta a pumpat, de ahhoz tenyleg benazni kell - nekem egyszer sikerult. Ha emiatt aggodsz, akkkor egy par forintos flexibilis csotoldattal ez is kikuszobolheto.
Kezipumpan olyan rapattintos megoldast meg nem lattam, ami a muhelypumpakon szokott lenni.
Írta 2010. augusztus 18. - 09:57
Ja tényleg elfelejtettem hogy latexszel nyomulsz. De az ilyen hamar leereszt 4bart? Akkor elvész a bringázás élményének egy része ha folyton a guminyomás miatt kell izgulni.
![]()
Én még olyan pumpáról nem is hallottam, amit rá lehet szorítani a felnire, igaz nem vagyok a téma szakértõje, csak amikor az enyémet vettem akkor néztem körbe a piaci kínálatot.
Nem írtam sehol, hogy latexet használok országúton... Másrészt nem felnire szorítást írtam, hanem szelepre.
Írta 2010. augusztus 18. - 09:47
Én még olyan pumpáról nem is hallottam, amit rá lehet szorítani a felnire, igaz nem vagyok a téma szakértõje, csak amikor az enyémet vettem akkor néztem körbe a piaci kínálatot.
Írta 2010. augusztus 18. - 09:31
Miért kell kézi pumpa a 7-8bar eléréshez? Otthon úgysem kézipumpával fujkálod a gépet, a kispumpára meg általában út mellett van szükség javításkor, ott meg úgysem a 7-8bar a cél hanem a biztonságos hazajutás. Egy kis kézipumpával mire 7barig felnyomod a gumit, lehet hogy kiszakad a szelep, mert nem lehet olyan jól összemarkolni (nem jutott jobb szó az eszembe) a felnivel a szelepet rajta a pumpával.
Én az SKS-t ajánlom nekem ennek a modellnek az elõdje van
Pumpen - WESE - SKS Germany
De szerintem cseréld le az otthoni mûhelypumpád egy univerzálisra. Csak egyszer kell megvenni és az pumpa marad 20évig
Pl. azért akarok kézipumpával 7-8bart fújni, mert elõfordul hogy 3-4órányi tekerésre elkolbászolok otthonról, azért nincs kedvem 25ös gumival 3baron hazakopogni...
Csak olyan pumpa jöhet szóba, amit nem kell folyamatosan a szelepre szorítani, hanem valami karral rászorítható.
Írta 2010. augusztus 18. - 09:23
Milyen kézi pumpát ajánlanátok, ha cél a 7-8bar elérése? A montimhoz használt pumpával képtelenség ekkora nyomást elérni.
SKS Wese XL
Pumpen - WESE XL - SKS Germany
Nekem bejott. Itthon is kaphato sok helyen.
Írta 2010. augusztus 18. - 09:21
Én az SKS-t ajánlom nekem ennek a modellnek az elõdje van
Pumpen - WESE - SKS Germany
De szerintem cseréld le az otthoni mûhelypumpád egy univerzálisra. Csak egyszer kell megvenni és az pumpa marad 20évig
Írta 2010. augusztus 18. - 08:36
Írta 2010. augusztus 17. - 16:56
Nos, a stucni szemre jónak tûnik, és ez van hozzá eredetileg is. Ha rátehénkedtem (kiálltam) a kormányra, akkor lefelé engedett picit, a stucni forgó részénél. Valamint amikor kiállok, és egyik majd másik oldalra nehezedek (pl.: emelkedõ) akkor néha nyekken egyet középen. Egyébként 62kg vagyok, ez tényleg nem sok.
én 90 kg felett vagyok és nem volt ilyen gondom a hagyományos stucnikkal. kormánycsapágy rendben van?
Írta 2010. augusztus 17. - 15:28
A Holnapot ismerem, de minimum mondast nem latok sehol. A TOur magazin tesztje, ja bocs.
SIZES & COLORS :
700X20C (20-622) / 127 TPI / 185g / 87-116 PSI / dark grey+black
700X23C (23-622) / 127 TPI / 200g / 87-116 PSI / digital blue+black
Ha olvastad a tesztet akkor láthattad ,hogy azért ott nem neki álltak véleményeket írogatni róluk...
a Pro2t 3 évig használtam így .. a GP-t 2ig.. és nem volt rá panasz.. (általában 1BARal haladtam meg a maxot...)
Írta 2010. augusztus 17. - 15:19
merevebb kormány? ha 165 cm vagy, akkor biztos nem vagy nehéztüzér, hagyjuk meg a merev/nem merev dolgokat a 90kg+ ridereknek. ha merev kormányra van szükség, érdemes alu kormányt használni. a hagyományos stucni egész sokáig jó volt mindenkinek, sõt 99-ben még ilyennel nyertek a tdf-n.
egyébként mi nyikorog/hajlik? ennyire meg kell tépni? nem lehet hogy a stucni befogója és a kormány nem ugyanaz a méret?
Nos, a stucni szemre jónak tûnik, és ez van hozzá eredetileg is. Ha rátehénkedtem (kiálltam) a kormányra, akkor lefelé engedett picit, a stucni forgó részénél. Valamint amikor kiállok, és egyik majd másik oldalra nehezedek (pl.: emelkedõ) akkor néha nyekken egyet középen. Egyébként 62kg vagyok, ez tényleg nem sok.
Írta 2010. augusztus 17. - 14:31
Írta 2010. augusztus 17. - 11:44
>MichPro2-3 Race 8,5BAR (versenyen 9) (gyári minimum asszem 6,5)
Minimumrol nem tudok (hol van ez leirva?), ellenben max az van, megpedig 8 bar.
Honlap?...(bocs a 3asoké csk 6Bar)
Egyébként tisztában vagyok a Maxokkal.. Tour magazinban volt valamikor egy teszt .. amiben a Pro3 tényleges MAXja 11, a GPjé 12,5
Írta 2010. augusztus 17. - 09:42
Szia!
A szerelõ javasolta inkább az adaptert, azt mondta, hogy bár nem túl szép (de ez van), de sokkal merevebb lesz tõle a kormány.
Szó mi szó, egyszer visszamentem meghúzatni, és most is néha nyikorog, de elõtte hajlott is. Most úgy meghúzták, hogy itthon a kis szerszámomat simára nyúztam miattaEzt figyelmen kívül hagyva nekem is a hagyományos stucni tetszett volna (nem esztétikailag). Bízom a szerelõben, 7-szer végigtekert a Giro-n, ezért minden tiszteletem az övé.
Most 10kg-os a bringa, de ha akarnék és lenne pénzem lehetne könnyíteni rajta sokat, karbon villa, és akkor már rendes stucni, 32 küllõs felni helyett 24 küllõs. Ezekkel már sokat könnyítenék rajta, meg egy rendes pedállal. De egyelõre így jó, csak a stucni zavar. 165cm vagyok, és úgy érzem nyújtózkodni kell a kormányért.
merevebb kormány? ha 165 cm vagy, akkor biztos nem vagy nehéztüzér, hagyjuk meg a merev/nem merev dolgokat a 90kg+ ridereknek. ha merev kormányra van szükség, érdemes alu kormányt használni. a hagyományos stucni egész sokáig jó volt mindenkinek, sõt 99-ben még ilyennel nyertek a tdf-n.
egyébként mi nyikorog/hajlik? ennyire meg kell tépni? nem lehet hogy a stucni befogója és a kormány nem ugyanaz a méret?
Írta 2010. augusztus 17. - 06:17
én nem adaptereznék mert tényleg nehéz és csúnya. ha jól látom ez menetes villa, tehát 90 mm hosszú és (adaptert felejtve) hagyományos stucnit vennék. abból is van 26 mm-es. 5000 ft-ért pedig már könnyût is kapsz (bár mindenképp nehezebb lesz az ahead típusoknál). a legkönnyebb hagyományos stucni asszem a cinelli grammo titán, 190 gramm és elég drága. 220-240 gramm lehet a befutó, 90mm-el talán kicsivel könnyebb.
egyébként egyetértek, ilyen kicsi vázakra nem szokás 125-s stucnit tenni
Szia!
A szerelõ javasolta inkább az adaptert, azt mondta, hogy bár nem túl szép (de ez van), de sokkal merevebb lesz tõle a kormány.
Szó mi szó, egyszer visszamentem meghúzatni, és most is néha nyikorog, de elõtte hajlott is. Most úgy meghúzták, hogy itthon a kis szerszámomat simára nyúztam miatta
Most 10kg-os a bringa, de ha akarnék és lenne pénzem lehetne könnyíteni rajta sokat, karbon villa, és akkor már rendes stucni, 32 küllõs felni helyett 24 küllõs. Ezekkel már sokat könnyítenék rajta, meg egy rendes pedállal. De egyelõre így jó, csak a stucni zavar. 165cm vagyok, és úgy érzem nyújtózkodni kell a kormányért.
Írta 2010. augusztus 16. - 23:13
segít ez: Fit Calculator - Competitive Cyclist érdemes mm-re pontosan mérni a dolgokat, külsõ segítséggel
én nem adaptereznék mert tényleg nehéz és csúnya. ha jól látom ez menetes villa, tehát 90 mm hosszú és (adaptert felejtve) hagyományos stucnit vennék. abból is van 26 mm-es. 5000 ft-ért pedig már könnyût is kapsz (bár mindenképp nehezebb lesz az ahead típusoknál). a legkönnyebb hagyományos stucni asszem a cinelli grammo titán, 190 gramm és elég drága. 220-240 gramm lehet a befutó, 90mm-el talán kicsivel könnyebb.
egyébként egyetértek, ilyen kicsi vázakra nem szokás 125-s stucnit tenni
Írta 2010. augusztus 16. - 20:53
Most vettem egy ilyen bicót.
Ez az elsõ országútim, de máris imádom. De vannak gondok is. A stucni túl hosszú (125mm). Szeretnék egy 90mm-est rá, de õszintén szólva elég sokat kerestem, de nem találok olyat ami nem nagyon drága (10.000 HUF alatt, de mégjobb ha 5000 HUF körül lenne), vagy ami nem +1000 HUF a szállítási költség, mert nem lehet érte menni (ebike).
Használt is érdekelne, csak szép állapotban legyen.
Ami fontos (szerelõ utasítás): 5+/- (max 6) fokos emelkedés. 26mm-es kormány befokó, 90mm. Azt én akarom, hogy legyen legalább 150gr alatt, mert még ehhez egy adapter is kell, ami mégegyszer ennyi, vagy több
A gumi nyomáshoz hozzászólva, a gumikban nekem most 7bar van (60kg vagyok) és elégnek érzem.
Írta 2010. augusztus 16. - 20:50

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére