[..]Megéri a 10e difi az alábbi bringáknál? Raleigh vs. Puch, látszólag mindkettõ tip-top, raleighre csak egy új nyereg kéne, puchra meg új gumi, ezek nem nagy befektetések, igazából az outizás megízleléséhez illetve edzésre nézelõdöm... Súlyban mekkora lehet a különbség az említett bringák között, egyáltalán milyen súlyban vannak az ilyen retro outik?
Rövid válasz: nem.
Hosszabb: Egyik sem éri meg, mint Jettison és mások is írták. Emellett a képek sem elég informatívak, nincs a más hasonló hírdetéseknél szokásos közelkép egyes részletekrõl. A kerekekrõl semmi (min. 30000 Ft kiadás, ha új kell, nem beszélve a további cserélnivalókról). Amúgy mindkettõ csinos, ki kéne próbálni, ellenõrizni a 4x2 csapágy mûködését (a pedálokéitól eltekintek), a felnik állapotát. Ha minden tökéletes, azaz ha a hírdetõ (aki ugyanaz mindkét gépre) rendesen karbantartotta illetve tárolta, neadjisten még emellett használta is, az ár akkor is erõsen túlzott, egyikért sem adnék 25000 Ft-nál többet, (mármint ha venni akarnék), pedig több régi gépem is van, s tucatnyit újítottam már föl. Ha a súly izgat, vigyél mérleget is a próbához. Mindkettõt 10.5 kp alá várnám.
A retro elnevezés amúgy szerintem nem a ,,régi" szó helyett áll, hanem eredeti felszereltséget is jelent, úgy tényleg lehetne drága (gyüjtõnek éri meg); ezek nem olyanok, azaz évrõl évre olcsóbbaknak kéne lenniük a használtak piacán, hisz ezeknél (átlagban) jobb újabb használtak bõvítik folyamatosan e piacot.
(Lakhelyemen fékváltókaros régi biciklik 70 eurónál kezdõdnek, 150-200-ért már kifogástalan, teljesen edzésképes géppel lehet tovagurulni.)Még annyit, hogy amatõr elsõ gépének szerintem mindkettõ bõven megfelelne.