azért ez nem egészen van így. ha elhagyod a muffokat már leugrik a vázról jó néhány gramm. az új ötvözetû csövek sem feltétlenül vékonyabb faluak. inkább az van,hogy megoldották a hegesztést. nem ég át a csõ az újjaknál. az 1,5kg acélváz modern csövekbõl csak közepes súlynak tekinthetõ. van olyan csõszett amire a gyártó azt írja,hogy 1kg körülire hozható ki a váz. azért nem künnyû írni róla,mert az alapok nélkül nem lesz érthetõ. nem árt ismerni a vas-szén állapot ábrát,az acél ötvözõit,és azt,hogy hogyan befolyásolják az acél tulajdonságait (anyagismeret). persze azt sem árt hozzá tudni,hogy a vázban milyen dolgok mennek végbe hajtás közben (mechanika).
amikor télen megrendeltem a Biondo vázat, filóztam egy ideig az õ acélvázain, de letettem róla mert a belépõ szint is kiló felett van +25e a festés. élõben nem láttam de a képeken szinte ugyanúgy néz ki mint az alu, legalábbis a csõvastagság egyáltalán nem a muffos korszakra emlékeztet. de még beszélni / olvasni sem nagyon tudok róla mert nem ismerek senkit (még a fórumokon sem) aki nem-muffos acélvázzal közlekedik, szaklapok tesztjében nincs, talán egyszer volt Pegoretti a bikemagon.

Sign In
Create Account

Back to top