Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nem NW Celsiusom van, hanem NW Lizard MTB verzió. :DD
.. és nem kell gyömöszölni. :)

Inkább ne fázzak meg, mint 'stílus és elegancia'. Drága a gyógyszer. :/

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Na..ma megneztem kozelebbrol a dolgokat, es az van, hogy azokban a fokozatokban hatul ( 13-19 ), ahol abszolut nem fut siman, ott a hatso valtonak a guide pulley-ja abszolut nincs egy sikban a racsni adott fokozataval...viszont 25-ben meg sikban van a guide pulley, aztan szepen fokozatosan elcsuszik...mitol lehet ez? Mi lett rosszul beallitva?
Egy deore XT hatsovaltot siman belovok, de ennek valahogy nem merek nekiallni..

a campa nem különbözik annyira a shimano-tól. a h.váltónál 2 dologra kell figyelni. a campánál a legkissebb fogaskerék alatt kell legyen pontosan a felsõ váltógörgõnek. a következõ fokozatoknál is pont alatta kell legyen. ennyi. a shimano ajánlása más ebben a 2 dologban. náluk a legkisebbnél kicsit kijjebb kell legyen. a többi fokozatnál meg fordítva. egy kis segítség:http://www.campagnol..._derailleur.pdf

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Na..ma megneztem kozelebbrol a dolgokat, es az van, hogy azokban a fokozatokban hatul ( 13-19 ), ahol abszolut nem fut siman, ott a hatso valtonak a guide pulley-ja abszolut nincs egy sikban a racsni adott fokozataval...viszont 25-ben meg sikban van a guide pulley, aztan szepen fokozatosan elcsuszik...mitol lehet ez? Mi lett rosszul beallitva?
Egy deore XT hatsovaltot siman belovok, de ennek valahogy nem merek nekiallni..

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

az teljesen más h bakancs alá vetted, 1x, mert muszáj volt. de bringáscipõ alá rendszeresen biztos nem tenném...

Most januárban már kicsit jobban rákészülve megyünk majd, azzal a nemtitkolt szándékkal hogy megnyerjük :D Szerintem outi cipõ+vékonykamásli+vastagkamásli lesz a nyerõ felállás....nameg a nicoflex :D az tényleg jól jött...

szerk: jameg ez nem 4-5-6 órás edzés volt, hanem kb 3...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
az teljesen más h bakancs alá vetted, 1x, mert muszáj volt. de bringáscipõ alá rendszeresen biztos nem tenném...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
am én télire akartam venni egy northwave fahrenheit-et ami ugyanat mint a celsius, csak outis stoplihoz. de ki hazánkban egyáltalán nem kapni, úgyh végül hanyagoltam

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

két zokni nagy hidegben még elmegy, de 100x inkább két kamásli mint két zokni sztem. de hogy még oda egy zacskó is...

-1 / 0 / 1 fok volt, és térdig csicsogtunk a latyakban...és esett az esõ...el tudod képzelni milyen hálásan néztünk az osztrák nénire, aki adott nekünk a boltban zacskókat? :) :) Kamásli meg nem volt egy sem, ami ráment volna a túrabakancsra. A Merida cipõben el sem indultam volna...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
két zokni nagy hidegben még elmegy, de 100x inkább két kamásli mint két zokni sztem. de hogy még oda egy zacskó is...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Januárbal toltuk úgy a bécs-pozsony singlespeed versenyen, hogy zokni-zacskó-zokni-túrabakancs....és beázott.

szerk: utolsó 20km-re levettük az egészet a lábunkról, bekentük a lábfejünket és a talpunkat nicoflex-el, száraz zokni-újzacsó-szárazzokni-túrabakancs....és jólesõ melegséggel a lábunkban tekertük le a végét :D

Jettison: Gondolom nem NW celsius, vagy hasonló téli cipõ alá vett fel 2 zoknit....

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
én még két zoknit se szívesen vennél fel bringáscipõ alá nemh még egy zacskót is begyömöszöljek oda....

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Lábon mondjuk annyira nem izzadok. Bár ez az egyéni problémám(?). A zacsis megoldást én is használtam/om. de én 2 zokni közé húzom hideg idõben és akkor a meleget is tartja, meg vizes se lesz a lábam és nem fázik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Meg beleizzadtok a mindenálló kamásliba és attól is vizes lesz.

A sebesség mindent megold.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
vizesnek mindenben vizes lesz egy idõ után. ha nincs sárvédõ rendes leffentyûvel. ha van akkor nem gond bármilyen vízálló megteszi. én pl kínok kínján úgy mentem h kamásli, alatta nejlonzacsi, ergo teljesen vízhatlannak kéne lennie, mégis beázott, igaz ha csak olyan 1-másfél óra után. felülrõl persze.
sárvédõnek egyértelmûen pálcás. nem reklám miatt, hanem mert nehéz jó sárvédõt normális áron beszerezni. hercehurca, spyral. 3000ft volt két éve. most asszem 3500. van hozzá pótalkatrész is stb... nekem mocskosmód bevált. elsõ felszereléshez azért türelem kell

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Fene tudja hogy miert, de nekem BBB Waterflex (Aqua shield felirat, 5 csillagos viz ellen), es minden vizes versenyen tiszta viz volt a zoknim es a cipom is.
Mas kerdes, hogy csak vizes, nem trutyis, szoval nagyon hasznos. Es 10-20 percig tenyleg szaraznak is ereztem.
Hideget meg nem ereztem benne, de ez lesz az elso tele.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Szél és esõ álló kamáslit hol tudnék szerezni relatíve jó áron? Nektek milyen van, bevált? (Kezd hideg lenni és a Shimano cipõmbe befúj a hideg. :) )
Sárhányó ügyben mit tanácsolnátok a téli edzõ bringára? Könnyen felcsatolható, esetleg pálcás? Tapasztalatok? Honnan lenne érdemes beszerezni?

Nekem BBB winterflex (vagy valami hasonló) van, idén már lehet máshogy hívják, de elég erõsen fel van gumizva az oldala, az orra, és az egész eleje. Én még nem tudtam olyan zuhéban, latyakban menni, hogy bezázzon. Igaz a talp elülsõ részén lévõ gumiréteg egy tél után cipészért kiáltott, de ügyesen megoldotta egy másik réteg gumival.

És ami még nagyon fontos, az a jó vastag gumi talpbetét. A láb általában alulról hül ki, és nem felülrõl, a vékony talp (fõleg spd cipõ esetén) nagyon hamar jéghideggé változik és ezen a kamásli nem segít.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Kamáslit most vettem Longust bringabutikban. Az M-es méret kicsit nehezen megy rá a 41-es cipõmre, de nagyobb nem volt (Am elvileg 41-42 cipõre jó), a pár lépés séta alatt ráadásul ki is szakította a mtb stoplija (nem ami a pedálba megy, hanem ami elvileg a terepre volt, amikor nem lehet tekerni, stb stb).

Szóval kicsit fos a megerõsítése a láb elején, de azt varrónõvel megoldatom, am asszem vmi 5680 körül volt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Sarhanyot csakis palcasat, es minel hosszabbat. Egyik se eleg hosszu leffentyu nelkul, a hatso csak a mogotted jovoket zavarja, de az elso kerek a te labadra dobja a vizet, ha nincs leffentyu.
Kamaslit meg szerintem barmelyik rendesebb bringaboltban kapsz jofajtat.
De esoben viz ellen a legtutibb vizelleni kamasli sem ved, engem legalabbis nem.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Szél és esõ álló kamáslit hol tudnék szerezni relatíve jó áron? Nektek milyen van, bevált? (Kezd hideg lenni és a Shimano cipõmbe befúj a hideg. :) )
Sárhányó ügyben mit tanácsolnátok a téli edzõ bringára? Könnyen felcsatolható, esetleg pálcás? Tapasztalatok? Honnan lenne érdemes beszerezni?

kamásli:Decathlon - lábbeli kiegészítők kamásli cipővédő B'TWIN - Neoprén kamásli 7 B'TWIN - a láb melegen tartásához hideg időben.
nekem ilyen van,és nagyon bevált. ez is át tud ázni,de nem fázik benne a lábam még vizesen sem.
sárvédõ: mindenképpen pálcást ajánlanék. amit én használok az 38mm széles. ennél keskenyebb nincsen,de ez lenne az ideális. 45-50mm körüli a következõ szélesség,de ennél már a fékkel gondok lehetnek. ha nincs a vázon sárvédõszem,akkor régi cateye bilincsekbõl lehet hozzá barkácsolni. sárvédõtoldat nagyon ajánlott elõre,és hátulra is. elõre magad miatt. sok vizet ver fel az elsõ kerék,ami miatt a lábfejed,és a lábszárad baromira el tud ázni. hátulra meg a többi spori miatt kell.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
39-12nél (12-25ös sor) nekem is a nagytányérba ér bele a lánc, nem a váltóba! 52-es vázam van.
de asszem már 13nál is röszög...:) épp ezért nem használom...
(Shimano rendszer)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr