Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2010. november 01. - 11:57

Még annyit akarok kérdezni,hogy akkor kb ár/értékben ez a kerékpár jó vételnek minõsülne?
mégegyszer köszönöm
üdv,Péter
Írta 2010. november 01. - 11:52

Campagolo Sram Shimano
Super Record Titanium Dura Ace Di2
Super Record Red Dura Ace
Record Red Dura Ace
Chorus Force
Athena Force Ultegra
Centaur Rival Ultegra
Veloce Rival-Apex 105
Mirage Apex Tiagra
Xenon Apex Sora
Írta 2010. november 01. - 11:38

Írta 2010. november 01. - 11:35

Valaki eltudná mondani fejlettségi szintben a campa váltásokat,kb úgy mint ahogy shimanónál is van?
Mert addig világos,hogy super record meg record de a többi ami lejjebb van a sorban nem tudom,hiába tudom,hogy van athena,mirage,veloce,de nem sokat mond az nekem.Biondóéknál néztem neten,és úgy vettem észre,hogy a mirage az az alsó szinten van,a mirage kb shimanóék sorájához vagy tiagra szettjéhez hasonlítható inkább?
Köszönöm,üdv Péter
Írta 2010. november 01. - 11:22

Írta 2010. november 01. - 08:52

Írta 2010. november 01. - 03:29

Na es, ha nem fogja. Attol meg be lehetne tekerni.nemnagyon fogjuk a kormányt ott lent, a legvégén.
Mondjuk rendes versenybiciklin (ertsd amivel versenyeznek is) nem is latni ilyen megoldast, csak az ilyen "projecteken".
Írta 2010. október 31. - 23:24

Hát akkor le kell csapni
... ha már úgyse fogod ott 8) az is gramm
Like!

De am tényleg, akkor az minek. Egy kicsit otthagyni, hogy ne csússzon le a kezed, a többi mehet fûrész alá.

Easton Cycling Carbon Road Bars
Nekem ilyen formájú a kormányom mint ez, ha akarnám se tudnám megfogni a végét, olyan rövid, de cserébe az elõtte levõ hajlított egyenes rész pont egyenes kormányfogást ad, ha nagyritkán lenyúlok hegyrõl le. Nagyon kézreáll. A felsõ részen is van egy hasonló hajlítás ott meg kifelé fordítva a kezem tudom kényelmesen megfogni. (általában úgy szoktam menni, nem is felsõ fékváltókar fogásban)
Nekem is hasonló stílusú az ITM kormányom, de mondjuk nekem a kezem is kicsi, szóval Én tudom fogni rendesen az alját is és am sokszor baromi kényelmes.
Bár kompaktra fáj a fogam, ez is benne van a 4 éves tervben.

Írta 2010. október 31. - 22:26

Az hogy -tisztelet a kivételnek- nemnagyon fogjuk a kormányt ott lent, a legvégén.
Hát akkor le kell csapni

Írta 2010. október 31. - 22:13

Nekem ilyen formájú a kormányom mint ez, ha akarnám se tudnám megfogni a végét, olyan rövid, de cserébe az elõtte levõ hajlított egyenes rész pont egyenes kormányfogást ad, ha nagyritkán lenyúlok hegyrõl le. Nagyon kézreáll. A felsõ részen is van egy hasonló hajlítás ott meg kifelé fordítva a kezem tudom kényelmesen megfogni. (általában úgy szoktam menni, nem is felsõ fékváltókar fogásban)
Írta 2010. október 31. - 21:59

Megis mi az otlet emogott az idetlen nem bandazsolom vegig a kormanyt dolog mogott?
Az extrem gramm fighter bicokon megertem, de ez nem az.
Az hogy -tisztelet a kivételnek- nemnagyon fogjuk a kormányt ott lent, a legvégén.
Írta 2010. október 31. - 21:50

Az extrem gramm fighter bicokon megertem, de ez nem az.
Írta 2010. október 31. - 21:15

Nem kell annyira túlrugózni ezt a vázméret dolgot. Kb 2-3 havonta elõjön a probléma, aztán megy a szakértés, mindenki mond mindent, de szerintem elég kb-ra belõni a helyes vázméretet, nyugodtan lehet internetrõl is vásárolni, én a bolti "szakértõkben" nem bízok, mert érdekük, hogy eladják a készletüket (konkrétan fiatal srácként rámsóztak egyszer egy 56os merida vázat az egyik boltban, nagy is volt el kellett adnom de 2-3évig erõlködtem vele, kormánycsere stucnicsere nyeregvariálás de sehogy sem lett jó)
Jelen esetben a 176cm hez jó egy akármelyik gyártó (nem sloopingos) 520mm-545mm hosszú nyeregcsövû váza (center-top) ezt aztán be lehet lõni stucnival nyeregtoligálással kormányelõrenyúlással a megfelelõ pozícióba.
Írta 2010. október 31. - 20:33

Írta 2010. október 31. - 19:57

Helló.
2010-es merida road race sorozatra azt találtam bikefun oldalán,hogy az én kicsi 176 cntis magasságomhoz az M-es váz ideálisabb lenne,viszont amiket kinéztem azokból már csak L-es nagyságúak vannak vagy S-esek.Ismerõsöm szerint,meg ahogy én számolgattam 52-54-es méretû bringa lehetne jó nekem.Bikefunon az M-es mérete 52,5 az L-esnek 55.
Az L-es vázat is gond nélkül tudnám használni egy rövidebb stucni használatával,vagy akár még "gyárilag" is jó lenne?
Ez így, a neten keresztüli tanácsadás olyan mint a távgyógyítás....
Szerintem ülj rá a boltban és nézd meg, nézzenek meg az eladók (ha értene hozzá), mert így látatlanban elég rizikós.
Ha abban a boltban nincs méret, akkor járj utána hol lehet hasonló geometriát kipróbálni, mert különben befürdesz és kidobott pénz lesz az egész és nem fogod élvezni a tekerést
Írta 2010. október 31. - 16:09

Helló.
köszönöm a válaszokat.
Akkor még egy olyan kérdésem lenne,hogy az s-es méret jó lenne vagy csakis az m-es ami szóbajöhet? az s-es ahogy én gondolom kicsi lenne már.
üdv,Péter
felejtsd el a meridát. keress vlmi más márkát. lehetõség szerint olyat keress aminek a vízszintesen mérhetõ felsõ csöve 540-545mm körüli legyen. ez kb az 53-54es méret.
Írta 2010. október 31. - 16:03

összesen 5 db méret van a meridaban? akkor azt kell mondjam, ezek idióták. 176 cm-hez sok az 57,5 felsõcsõ, 2-3 cm-el rövidebb kellene
én is ezt mondom. nagyon gáz a merida országuti felhozatala. néha olyan érzésem van a fejlesztéseikkel kapcsolatban,mintha újra fel akarnák találni a versenybringákat.
Írta 2010. október 31. - 15:50

köszönöm a válaszokat.
Akkor még egy olyan kérdésem lenne,hogy az s-es méret jó lenne vagy csakis az m-es ami szóbajöhet? az s-es ahogy én gondolom kicsi lenne már.
üdv,Péter
Írta 2010. október 31. - 14:22

ezek a bringák tényleg gusztustalanok, engem taszítanak a ló méretû márkajelzések
fehér bandázs nem hiba, mert ha nem a váz színéhez, akkor passzolhat a vázon lévõ matricázás/feliratozás színéhez is (ez a 2-es opció)
nekem is kék a váz, fehér betûkkel és fehér bandázst kapott :-)
:-)
Nekem ilyen királykék festése van a bringámnak, de egyszerûen a citromsárga bandázs annyira jól megy hozzá, pedig a betûk fehérek. Mondjuk nem olyan nagyok.
Írta 2010. október 31. - 14:19