vittore30: Miert a Campa allithato?
Egy modern kormannyal vizszintes a Shimano is.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Started by
Endroo
, 2006. January 10. 21:34
Posted 2010. November 12. - 00:19
Posted 2010. November 12. - 00:14
Posted 2010. November 12. - 00:02
Ave Te a Pro3 Race kerületétt hány mm-re írtad be az órádba?
én 2121mm-re...az reális nem?
Nem jobb ha leméred magadnak?
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2010. November 11. - 22:13
Remelem elfer itt a kerdesem, leven regi francia orszagutirol van szo.
Van egy 1976-os Gitane Tour de France bringam, Stronglight 93 hajtomuvel. Le szeretnem venni a hajtomuvet, viszont 1982-ig a Stronglight hajtomuvekben a lehuzashoz hasznalt menet atmeroje eleg vicces meret volt: 23.35 mm. Tudtok valahol ilyen leszedorol kishazankban? Ebay-en nezegettem, most eppen van font vagy harom, de ha lehet, akkor szeretnem orszagon belul megoldani, akar a kolcsonvetelt, akar a vasarlast. Emlekeim szerint Pajti banak van egy, de ot nem szivesen zaklatnam ilyenekkel.
Esetleg tudtok olyan bicajboltot Pest kornyeken, ahol fellelheto ilyen lehuzo?
Van egy 1976-os Gitane Tour de France bringam, Stronglight 93 hajtomuvel. Le szeretnem venni a hajtomuvet, viszont 1982-ig a Stronglight hajtomuvekben a lehuzashoz hasznalt menet atmeroje eleg vicces meret volt: 23.35 mm. Tudtok valahol ilyen leszedorol kishazankban? Ebay-en nezegettem, most eppen van font vagy harom, de ha lehet, akkor szeretnem orszagon belul megoldani, akar a kolcsonvetelt, akar a vasarlast. Emlekeim szerint Pajti banak van egy, de ot nem szivesen zaklatnam ilyenekkel.
Esetleg tudtok olyan bicajboltot Pest kornyeken, ahol fellelheto ilyen lehuzo?
Posted 2010. November 11. - 21:04
tripla hajtómûvel meg lehet oldani a trimmelést azaz hogy mind2 lánckeréken 2-2 állás legyen?
másik dolog, most nincs kedvem leszerelni bandázst és fvkart: shimano fvkar esetében a kormányra rögzítõ bilincs szöge fix? 97% hogy az, de igazán megalkothatták volna a japók hogy állítható legyen legalább 3 állásban. így pl fel lehetne szerelni úgy is mint a campákat hogy a felsõ fvkarfogás is vízszintes legyen
másik dolog, most nincs kedvem leszerelni bandázst és fvkart: shimano fvkar esetében a kormányra rögzítõ bilincs szöge fix? 97% hogy az, de igazán megalkothatták volna a japók hogy állítható legyen legalább 3 állásban. így pl fel lehetne szerelni úgy is mint a campákat hogy a felsõ fvkarfogás is vízszintes legyen
Posted 2010. November 11. - 19:27
Posted 2010. November 11. - 19:01
szóval ha az elsõ váltó végállása be lesz állítva 2-re, akkor a fékváltókar sem nem fog tovább menni
akkor így mükszik, tehát vehetek egy duplás hajtómûvet?
akkor így mükszik, tehát vehetek egy duplás hajtómûvet?
Posted 2010. November 11. - 18:09
A fékkarváltó legfelsõ állásába a végállító csavarod nem fogja engedni a váltást....
(én használtam Tripla váltót,dupla tányérral is..)
(én használtam Tripla váltót,dupla tányérral is..)
Posted 2010. November 11. - 17:54
ma megkaptam a 105-ös fékváltókarokat
minden oké velük, máris szerelmes vagyok:)
olvastam lentebb hogy 2 illetve 3 sebesség van elõl
váltogattam vele "szárazon" és 3-at tudok vele fel-le váltani
hogy tudom én azt beállítani hogy ez csak kettõ legyen? (az elsõ váltó függõ lesz gondolom)
vagy alapban 3-as a cucc?
minden oké velük, máris szerelmes vagyok:)
olvastam lentebb hogy 2 illetve 3 sebesség van elõl
váltogattam vele "szárazon" és 3-at tudok vele fel-le váltani
hogy tudom én azt beállítani hogy ez csak kettõ legyen? (az elsõ váltó függõ lesz gondolom)
vagy alapban 3-as a cucc?
Posted 2010. November 11. - 14:45
Posted 2010. November 10. - 21:06
A ritchey pro road v hajtómûrõl tud valaki valamit? Esetleg használt valaki ilyet?
Szinte semmi nincs róla a neten, még a súlya sincs sehol megadva.
Szinte semmi nincs róla a neten, még a súlya sincs sehol megadva.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. November 10. - 18:02
>azonos nyomás mellett. ami persze hülyeség, mert hiába gördül könnyebben a 28as, ha a 23ast meg 2-3barral nagyobb nyomásra is lehet fújni.
A 28-as hogy kerult a kepbe?
Es miert lehet (lehet?) egy 19-es szingot 2-3 barral kemenyebbre fujni, mint egy 22-est?
A 28-as hogy kerult a kepbe?
Es miert lehet (lehet?) egy 19-es szingot 2-3 barral kemenyebbre fujni, mint egy 22-est?
Posted 2010. November 10. - 18:01
Én ezt a részt nem értem:
A wide tire is flattened over its width whereas a narrow tire has a slimmer but longer contact area.
miért?
A wide tire is flattened over its width whereas a narrow tire has a slimmer but longer contact area.
miért?
Posted 2010. November 10. - 17:58
>nem függ a súrlódás a felületek nagyságától.
Ez igaz. A gordulesi ellenallas a lenyeg, nem a surlodas.
Ez igaz. A gordulesi ellenallas a lenyeg, nem a surlodas.
Posted 2010. November 10. - 17:52
És ezt pár havonta mindig megbeszéljük.
Ott van a schwalbe honlapján is világosan leírva minden.
Ott van a schwalbe honlapján is világosan leírva minden.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. November 10. - 17:32
Why do wide tires roll better than narrow ones?
The answer to this question lies in tire deflection. Each tire is flattened a little under load. This creates a flat contact area. At the same tire pressure, a wide and a narrow tire have the same contact area. A wide tire is flattened over its width whereas a narrow tire has a slimmer but longer contact area. The flattened area can be considered as a counterweight to tire rotation. Because of the longer flattened area of the narrow tire, the wheel loses more of its "roundness" and produces more deformation during rotation. However, in the wide tire, the radial length of the flattened area is shorter, making the tire "rounder" and so it rolls better.
The answer to this question lies in tire deflection. Each tire is flattened a little under load. This creates a flat contact area. At the same tire pressure, a wide and a narrow tire have the same contact area. A wide tire is flattened over its width whereas a narrow tire has a slimmer but longer contact area. The flattened area can be considered as a counterweight to tire rotation. Because of the longer flattened area of the narrow tire, the wheel loses more of its "roundness" and produces more deformation during rotation. However, in the wide tire, the radial length of the flattened area is shorter, making the tire "rounder" and so it rolls better.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2010. November 10. - 17:30
mert olvastam en mar olyat, hogy konkretan a szelesbb guminak kisebb a gordulesi ellenallasa.
azonos nyomás mellett. ami persze hülyeség, mert hiába gördül könnyebben a 28as, ha a 23ast meg 2-3barral nagyobb nyomásra is lehet fújni.
Az aszfalthoz tapado felulet nagysaga nem vezetheto le egyenesen a gumikopeny legnagyobb szelessegbol.
nem függ a súrlódás a felületek nagyságától.
gumiméretek közt a deformációban van különbség.
Posted 2010. November 10. - 17:20
>a legkeskenyebbel mennek, minek növeljék maguknak a gördülési ellenállást ha nem muszály.
pl. a kenyelem miatt. Ami tobbet szamit egy GT-n, mint az a 0.1 W, amit sporolni tudnak..
Ha egyaltalan tudnak, mert olvastam en mar olyat, hogy konkretan a szelesbb guminak kisebb a gordulesi ellenallasa.
Az aszfalthoz tapado felulet nagysaga nem vezetheto le egyenesen a gumikopeny legnagyobb szelessegbol.
>kanyarokban is sokkal késõbb tudtam vagy mertem fékezni
Ez csak teged dicser igazabol. Ha kepes vagy annyira a hataron fekezni, hogy mas fekekkel elestel/kicsusztal volna, akkor nagyon tudsz hataron menni es mersz is. Ez jo.
pl. a kenyelem miatt. Ami tobbet szamit egy GT-n, mint az a 0.1 W, amit sporolni tudnak..
Ha egyaltalan tudnak, mert olvastam en mar olyat, hogy konkretan a szelesbb guminak kisebb a gordulesi ellenallasa.
>kanyarokban is sokkal késõbb tudtam vagy mertem fékezni
Ez csak teged dicser igazabol. Ha kepes vagy annyira a hataron fekezni, hogy mas fekekkel elestel/kicsusztal volna, akkor nagyon tudsz hataron menni es mersz is. Ez jo.
Posted 2010. November 10. - 16:58
Troy: milyen a "nagy" bringád, ha 220at gondoltál a télire? Kiváncsi leszek a képekre.
Jo azota merlegeltem es max 150 lenne a limit, es arra se kell kulon penzt kiadnom, ezert a nagyvonalusag..
Hat igyekszem majd digi geppel kepet csinalni, bar meg egy ket dolog hianyzik a bringarol amit szeretnek ra

Sign In
Create Account

Back to top