Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
En azert kiprobalnam, es ki is fogom mielott velemenyt alkotnek rola :) Majd beszamolok

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

ja az a stoplivédõ nagyon gáz. [..]

Ha ennyien mondjátok, lemondok róla... Sejtettem, hogy nem csodafegyver.

Gren: ha meglátsz az erdõben valami megnéznivalót, odarongyolsz országútistól át a sáron országútis cipõben? :) arra kell menni mégegyszer turamtb-vel, túracipõvel. Nekem erre a célra van egy Adidas El moro rendszeresítve utcai cipõnek is vígan jó.

Igen, van egy spd-vel szerelt biciklim (meg extra SPD pedálom is, váltogathatnám a kedvenc gépemen), és mentem már ugyanoda Look Delta, máskor meg SPD pedállal ill. cipõvel is (fõleg a bicikliket meg magamat teszteltem). A Shimano SPD cipõben tényleg lehet járni.
Minden túra egyedi azonban, s az országúti pedál valamivel jobb tekerni (országúton), ezért reménykedtem titkon a stoplivédõben. Most az erdõkön vezetõ országutakon, ha megállok a verõfényes tisztáson, továbbindulás elõtt kötelességszerûen tisztogatom a sarat kis gallyakkal (az erdei sár különösen ragaszkodó). Hamar megtanultam, amikor nem akadt be a pedál.
Városban klipszet használok (ez évek óta bevált, gyakorlatilag mindenhova, pl. koncertre is így járok), sokáig országúton is, de hatékonyabb (különösen hegyre) és biztonságosabb is a patentpedál+cipõ.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ez évezred vetítése

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Sürgõssen eladó a képen látható altrix kerékpár

"volt egy gyûjtõ barátom akinek megvolt minden évrõl egy Altrix kerékpár "

hahaha én meg a zacskós tej leharapott sarkait gyûjtöm

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

....Ha tekerni megyek az országútival mindig egy rossz papucsban szoktam lemenni az 5.rõl bringával együtt, a földszinten aztán cipõcsere a papucsot meg otthagyom a lépcsõ alatt..

Koliban én iezt csináltam .. szerencsére most ahol lakom van lift(és belefér a bringa) illetve padlószõnyev van majdnem végig mindenhol, így aztán én csak zokniban lesonfordálok 8) (bár a grip-es stoplival lehet úgy menni hogy ne verd fel a házat... csak hát nem egyszerû)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
ja az a stoplivédõ nagyon gáz. Ráhúzod a stoplira és még jobban pipálni fog a lábfejed az amúgy sem alacsony stoplin még emel egy nagyot. Nekem adtak gyárilag a Lookhoz, de semmit nem ér. A Keo nem nyekereg, de csak fix stoplival szabad használni, mert a szürke ami szögben mozog, kikoptatja a pedált. Én nem bírom a fix beállítást, 3éve használom a mozgó stoplival már látszik a dörzsölõdés. A Keonak kisebb laposabb a stoplija kicsit könnyebb benne menni.

Gren: ha meglátsz az erdõben valami megnéznivalót, odarongyolsz országútistól át a sáron országútis cipõben? :) arra kell menni mégegyszer turamtb-vel, túracipõvel. Nekem erre a célra van egy Adidas El moro rendszeresítve utcai cipõnek is vígan jó.

Ha tekerni megyek az országútival mindig egy rossz papucsban szoktam lemenni az 5.rõl bringával együtt, a földszinten aztán cipõcsere a papucsot meg otthagyom a lépcsõ alatt. Visszafelé fordított sorrendben ugyanez. Sokkal jobb, mert nem verem fel a lépcsõházat mintha a cipõben csattognék le, csúszás esés esélye is minimalizálva van. Amúgy is utálnak a lépcsõházban, mert a lakók meg vannak gyõzõdve róla hogy egyedül én piszkolom össze a lépcsõház falát a gumimmal ahogy viszem a bringát.
11:38:11 IM 2012

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Marmint delta vs. Keo? A Keo nem nyekereg allitolag. + A Keo Grip stopli nagyon jo.

Ha nem csak kerekparozik az ember, akkor a rendes cipo igen kellemetlen.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ettol aztan tenyleg osszemegy. :) LOOKhoz is van ilyen, de szerintem ember nem hasznalja.

Bár szerintem is marhaság (abba a zsebbe ui. elég sokmindennek el kéne még férnie), bevallom, néha használnám, pl. laza túrázáskor, amikor a hegyek mellett erdõk vannak (sártól védne), vagy amikor 20 m-nél vagy egy emeletnél többet kell gyalogolnom sima kövezeten. Ám eddig csak Look Keo-ban láttam, én meg még mindig Deltát használok (több biciklin is). Ahhoz látott valaki ilyet mostanában? A CRC-n már nem kapható:
Exustar Look Delta Cleat Cover | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Ha nincs másutt sem, illetve ettõl persze függetlenül is meghallgatnám a Keo melletti érveket (fõleg a Deltával szembenieket). A könnyûség rémlik, mi még?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ettol aztan tenyleg osszemegy. :) LOOKhoz is van ilyen, de szerintem ember nem hasznalja.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Bike24 - Speedplay Coffee-Shop Zero Cleat Protector

Ez azer nem egy nagy befektetes, es hatso zsebben elfer

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Barátnõmnek Speedplay Zero van. Egy hátránya van: marha nagy a stoplija. Végülis a pedál fele a cipõ talpára van szerelve. A stoplin meg nincs gyárilag "kopogásmentesítõ" gumilapocska az alján így ha menni kell benne akkor csörög csattog minden és csúszik is, fõleg lépcsõn és a járólapra meg vigyázni kell mert eltöri.

:)

Én is szimpatizáltam a Speedplayjel mert nagyon szép és kecses pedál nameg kétoldali a dokkolása ami nagy elõny, de a fenti hátrányok miatt szerintem a Look jobb. De persze van aki a Speedplayre esküszik biztos.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

A pedal egy Speedplay Zero Stainless lesz

Van valakinek tapasztalata már a speedplay zeroval? Megéri a többszörös árkülönbséget pl. egy Lookhoz képest?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
12megapixeles kep a Canyon kormanycsapagyrol, tenyleg eleg magas.
http://spacewalker.j...28_canyon15.jpg

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

kiskubai jol emlekszik :)

2011es Chorus, 2011es Fulcrum Racing 3, Michelin Pro3 Race, Syntace F119, 3T Rotundo LTD, Selle Italia SLR fontosabb tudnivalok

Iszonyatos merev a gep, es baromi kenyelmes..

És szabad olyat kérdezni hogy mennyibe fájt kompletten? Ha nem publikus, jöhet privibe is.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
kiskubai jol emlekszik :)

2011es Chorus, 2011es Fulcrum Racing 3, Michelin Pro3 Race, Syntace F119, 3T Rotundo LTD, Selle Italia SLR fontosabb tudnivalok

Iszonyatos merev a gep, es baromi kenyelmes..

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Ha jól emlékszem, Chorus.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás
szép bringa. mivel van szerelve? azt látom,hogy campa,de micsoda? record talán?

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Nem, ez az Acrosnak a speci kormanycsapagya, amihez top cap se kell, mas elven mukodik, mint a hagyomanyos csapagyak, ez ekkora! :) Ha lesz nalam digit fenykepezogep lefenykepezem, es akkor atjon a mukodesi elve :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az nem egy egybe kúpos hézagoló? A kiszélesedõ része gyakran eltakarja a kormánycsapágy felsõ perselyét. Láttam már ilyen magasított kormánycsapágyat többek között a Campa és az FSa is csinál, de ilyen magasat még nem. Elsõ bringának ez több mint qrvajó. Gratulálok sok km-t vele.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Ja annyi megjegyzes, hogy hezagolot nem hasznalok, meg ha ugy is tunik, ekkora a kormanycsapagy :D

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Hetek ota mindig videken felejtem a kamerat, szal unalmas percemben lottem egy webcameras kepet..erdemes feltekreni a fenyerot a kijelzokon, mert eleg gany a kep..elso orszagutim..minden meter elvezet vele..meg az orszaguti pedalnak kell megerkeznie, es akkor valik teljesse a tortenet
Feltöltött kép