Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Vehetsz Specialized cipõt is. Mifelénk jobban szeretik, mint a Sidi-t. Elég tartós cipõk és betét nagyon jó bennük.

Én csak akkor vennék Spec cipõt ha a bicóm is olyan lenne....

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

télicipõben a Northwave celsius a nagy sláger ha jók az értesüléseim
Feltöltött kép

Vagy Farenheit, az is téli nem?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Feltöltött kép

az tény hogy a magasan a legjobb
csak 4-5 évvel ezelõtt nem nagyon volt itthon beszerezhetõ
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

nekem pl a téli cipõm sidi (mikor vettem nem nagyon volt más)

na ennél igénytelenbebb szutykot keveset láttam. és aki fázós annak inkább csak õszi -bár ez a tulajdonság jelen diskurzusban lényegtelen-

Feltöltött kép

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
nekem pl a téli cipõm sidi (mikor vettem nem nagyon volt más)

na ennél igénytelenbebb szutykot keveset láttam. és aki fázós annak inkább csak õszi -bár ez a tulajdonság jelen diskurzusban lényegtelen-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vehetsz Specialized cipõt is. Mifelénk jobban szeretik, mint a Sidi-t. Elég tartós cipõk és betét nagyon jó bennük.

A sebesség mindent megold.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
kezdtek meggyõzni, hogy mégse SH legyen az utis cipõm..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Akkor azt hiszem kimondhatjuk, hogy a kerékpározás Sidi nélkül olyan, mint a Dallas Bobby nélkül.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Én is teljesen jól elkaristoltam a 10ezres merida cipõvel amíg bele nem léptem egy SIDI-be fél órára...

a cipõ szerintem is sidi

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ha jól emlékszem a KEO 2-ben más a csapágyazás is egy kicsit, mert az új modellben erre jobban ráfókuszáltak.

SIDI cipõt vegyél, inkább legyen kicsit drágább, de a tekerésed tönkre teheti egy nem kényelmes, merev stb... cipõ.
Ezen nem szabad spórolni:)

Én is teljesen jól elkaristoltam a 10ezres merida cipõvel amíg bele nem léptem egy SIDI-be fél órára...

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ha jól emlékszem a KEO 2-ben más a csapágyazás is egy kicsit, mert az új modellben erre jobban ráfókuszáltak.

SIDI cipõt vegyél, inkább legyen kicsit drágább, de a tekerésed tönkre teheti egy nem kényelmes, merev stb... cipõ.
Ezen nem szabad spórolni:)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A Highroad jövõ évi csapatbringája. Az a Di2 akksi szerintem nagyon aggasztó helyen van, bukásnál az lesz az elsõ, ami lejön.

szerintem emiatt neked nem kell aggasztanod magadat :D

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

A Highroad jövõ évi csapatbringája. Az a Di2 akksi szerintem nagyon aggasztó helyen van, bukásnál az lesz az elsõ, ami lejön.

Vitatom... egyébként meg ha bukás... úgyis valszeg új bringa.. akkor meg nem mindegy? (mármint a HRnél)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Keo Carbon (ez "A" Keo) pedaltest nem muanyag. (nem poly...) Mellesleg ma mar csak a Keo 2 max kaphato, ami mar acellapos mint az SPD-SL.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Feltöltött kép

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Én mondjuk nem megyek ennyit, idén 6000-m van, de azt betonkeményen nyomtam :-)
Amit leírtam az részben saját tapasztalat, részben másé.
Az elsõ kb. 8 éves shimano montipedálom csapágya most is ugyanolyan jó mint újkorában pedig még egyszer sem szedtem szét. Ja igen, az SH csapágyai bonthatók és zsírozhatók, a többinél (Look, Time) ezt nem tudom. Egy másik vellgo csapágya 2000km után lett kotyogós, mondjuk azóta nem lötyõgött jobban, simán használtam úgy még vagy 8000-et. Most sem kuka, megy a téli bicóra.
Van olyan bringabolt-tulaj ismerõsöm aki BÁRMIT megengedhet magának (Most is Pro-Tour kategóriás karboncsodája van csúcsszettel, csúcskerekekkel) és évek óta ugyanazt a DA pedált nyúzza, nyilván nem véletlenül.

Azért arra ne fogadj, hogy 10 év (100-150ekm) múlva is úgy fog forogni mint most és a cipõ sem hullik szét. A monti pedálnál persze jó a shimano, de egy idõ után a cipõ talpa elkoptatja a pedáltestet és a pedál belseje sem lesz az igazi (ugyanaz belülrõl, mint az országúti pedál).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Cipõ pedál kérdésben érdemes futni pár kört, én õsszel féláron vettem vadiúj dura-ace pedált a Melts Andrástól (Montos srác. Velo-n hirdette) 25-ért volt ez,
emellé meg a bringalandban lõttem egy Specialized Road Comp cipõt ákciósan asszem 35 ért, a kettõ együtt 60, ami nem kevés de ezek szerintem minimum 5 de inkább 10 évig cuccok lesznek. Alap országúti cipõ/pedál kombó nem áll meg 40 alatt, szerintem a +20-at ez így megérte.
Ahogy kérdezgettem másokat pedálból Shimano ami nyerõ, lehet, hogy picit nehezebb de a csapágya 10 év múlva is úgy fog forogni mint most és amióta a taposófelület egy acéllap azóta a kopással sincs gond. Montipedállal ugyanez van, nem is gondoltam volna de az eggbeater egy akkora fos...mindenkinél törnek a tengelyek meg mennek szét a csapágyak.
KEO-val is szemeztem (könnyû) de lebeszéltek a csapágy miatt meg amiatt, hogy a pedáltest (mûanyag) hajlamos a kikopásra.
Persze ez is használható, elég sokan mennek look-al, nyilván nem véletlenül.

Azért arra ne fogadj, hogy 10 év (100-150ekm) múlva is úgy fog forogni mint most és a cipõ sem hullik szét. A monti pedálnál persze jó a shimano, de egy idõ után a cipõ talpa elkoptatja a pedáltestet és a pedál belseje sem lesz az igazi (ugyanaz belülrõl, mint az országúti pedál).

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Cipõ pedál kérdésben érdemes futni pár kört, én õsszel féláron vettem vadiúj dura-ace pedált a Melts Andrástól (Montos srác. Velo-n hirdette) 25-ért volt ez,
emellé meg a bringalandban lõttem egy Specialized Road Comp cipõt ákciósan asszem 35 ért, a kettõ együtt 60, ami nem kevés de ezek szerintem minimum 5 de inkább 10 évig cuccok lesznek. Alap országúti cipõ/pedál kombó nem áll meg 40 alatt, szerintem a +20-at ez így megérte.
Ahogy kérdezgettem másokat pedálból Shimano ami nyerõ, lehet, hogy picit nehezebb de a csapágya 10 év múlva is úgy fog forogni mint most és amióta a taposófelület egy acéllap azóta a kopással sincs gond. Montipedállal ugyanez van, nem is gondoltam volna de az eggbeater egy akkora fos...mindenkinél törnek a tengelyek meg mennek szét a csapágyak.
KEO-val is szemeztem (könnyû) de lebeszéltek a csapágy miatt meg amiatt, hogy a pedáltest (mûanyag) hajlamos a kikopásra.
Persze ez is használható, elég sokan mennek look-al, nyilván nem véletlenül.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
hogy?
csak mert azt a mûbõrt nem viszi el minden varrógép.....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Tépõzár cserélhetõ fillérekbõl.