Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én leszoktam róla, sok defektem volt. Vegyél inkább latexet.

Ha már itt vagy, nem tudod otthoni módszerekkel hogy tudnék korcsolyát élezni?

Felütéses vagy szúrásos?

Otthon tûreszelõvel lehet megélezni, mondjuk még sohasem csináltam így, nem volt rá szükségem. De láttam már olyat is, hogy flexszel éleztek korcsolyát, tettek bele egy korcsolyaélezésre alkalmas követ és azzal csinálták.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én leszoktam róla, sok defektem volt. Vegyél inkább latexet.

Ha már itt vagy, nem tudod otthoni módszerekkel hogy tudnék korcsolyát élezni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Országúti belsõbõl szabad venni light-ot (pl maxxis ultralight vagy fly)? Vagy itt lehetnek vele gondok? Csak mert montin mindegy hogy milyen belsõ van bent, de hátha országúton más a helyzet.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Feltöltött kép

Team leopard-trek

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
nemrég váltottam monti SPD-rõl outi SPD-re lengõ stoplival, Lengõ stopli érzésre többet enged mint monti spd oldalirányban de ez nem jelenti azt, hogy van holtjáték. Stabilan tartja a lábat. a lábfej beáll egy adott szögre és aztán ott marad.
Egyébként a ki és beszállás még letekert rugóerõvel is jóval nehezebb, határozott mozdulatot igényel mint a monti spd. Viszont a szélesebb kontakt felület miatt egyértelmûen stabilabban tartja a lábadat az outi rendszer. országútra egyértelmûen jobb az outi, (ha nem akarsz járkálni benne) és a teljesítméy is számít.
Még egy dolog: ha simán átteszed a pedált és belövöd a stoplit középre akkor beleérhet a sarkad a láncvillába kiállásnál lengõ stoplival, ezen ne lepõdj meg. Én ki kellett, hogy tegyem a stoplit a szélre és kicsit elforgatni hogy ezt ne tapasztaljam, ja és a nyergen is emelni kell 5-6mm-t mert az outi pedál magasabb (a talpad messzebb van a pedáltengelytõl)

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

A fix az konkrétan fix, amelyiknek holtjátéka van, az meg annyit mozog, amennyit írnak (bár nem hiszem, hogy ezt valaki is lemérte volna)

Ok, köszi. Akkor utánaolvasok a szögeknek :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A fix az konkrétan fix, amelyiknek holtjátéka van, az meg annyit mozog, amennyit írnak (bár nem hiszem, hogy ezt valaki is lemérte volna)

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

én egyértelmûen sh-t ajánlok, abból is az újabbik 105öst. az hogy fix vagy lengõ stoplit akarsz, az egyéfügõ erõsen, van aki sezereti, ha van mozgása a lábának, van aki nem. sh-hoz alapból lengõt (sárga) adnak,ha jól emlékszem a lookhoz (piros) is, ha újonnan veszed sztemé rdemes elõször inkább azzal kezdeni, és utána érezni fogod h kell a fix stopli v sem. igazából shnál olyan nagy különbséget nem érzek a mozgó és nem mozgó köött. looknál ne tudom, abból ne használtam lengõt.

Egy montis SPD rendszerhez hasonlítva a fix/lengõ stoplis oúti patentpedál mennyivel ad stabilabb rögzítést?
Stabilitás alatt fõleg a holtjátékot értem.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

A régi Shimano agyakon is van olajzónyílás. Csak azt nem értem, hogy a beöntött olaj nem oldja ki a zsírt az agyból??? És milyen gyakran szokták használni? A használata kiváltja-e az évenkénti szétszedést, és zsírzást?
Tehát hogy is van ez?

Oldja.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[Yasec] A Campa olajzónyílást használt. Azért volt elég az agytest közepére, onnan terült szét az anyag.
A régi Shimano agyakon is van olajzónyílás. Csak azt nem értem, hogy a beöntött olaj nem oldja ki a zsírt az agyból??? És milyen gyakran szokták használni? A használata kiváltja-e az évenkénti szétszedést, és zsírzást?
Tehát hogy is van ez?

Hopp, ez akkor nekem is föltûnt, mert a Campa agyam idõnkénti zsírzására emlékeztem ugyan, ám lusta voltam ellenõrizni. Most viszont megtettem: egy Campagnolo Record 10/11 agy kézikönyvébõl idézem (12., 17. o.). Olajozásról nincs szó, az a pattintós bilinccsel fedett lyuk ott középen bizony zsírzónyílás. Zsírzást (e lyukon át) 4-5000 km-enként ajánlanak, teljes szétszedést, tisztogatást, zsírzást 30000-nél, persze hozzáteszik, hogy függ a használat módjától. A szabadonfutó csapágyait is ugyanakkor kell az azon lévõ (azaz a másik) lyukon át zsírozni (ahhoz le kell venni a fogaskoszorút). Olyan Campagnolo agyaknál, ahol nincs ilyen lyuk, a hagyományos szétszedést és újrazsírzást javasolják.

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 posts

A Campa olajzónyílást használt. Azért volt elég az agytest közepére, onnan terült szét az anyag.

Tehát hogy is van ez?

gabe.

gabe.

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Köszi, olvastam persze, de a Time amolyan sötét ló, igazán az érdekelne, hogyan állja meg a helyét a többivel szemben.
Üdv.
gabe

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Sziasztok,
országúti pedálbeszerzés elõtt állok, az alábbi 3 típusban gondolkodom:
- LOOK KEO Classic
- Shimano 105 PD-5700
- Time RXS First

Van esetleg ezekrõl véleményetek, tapasztalatotok?
Köszi.
gabe

Csak pár hozzászólást olvass vissza, tárgyaltunk róla :) Time elõnye hogy közelebb van a lábad a tengelyhez.

gabe.

gabe.

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok,
országúti pedálbeszerzés elõtt állok, az alábbi 3 típusban gondolkodom:
- LOOK KEO Classic
- Shimano 105 PD-5700
- Time RXS First

Van esetleg ezekrõl véleményetek, tapasztalatotok?
Köszi.
gabe

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Sziasztok!
Használt valaki Altrix Whirlwind 2.0-ás bringát?
Elvileg jó áron jutnék ilyen vázhoz és érdekelnének a tapasztalatok róla.

üdv: Teo

nekem rövid ideig volt, aztán menekültem tõle. elõször egy 1.0 váz volt, de nagyon nehézre sikerült összerakniuk (2kg) egy egykilós hi-ten villával :-(
gyárilag vmi ultrahajlékony hajtómû volt hozzá, brrr

helyette használtam 2 évig egy rs tt nevû gyöngyházfehéret, ez súlyban oké, de a geometria nagyon hasalós, 56-os felsõcsõhöz van 52-es (c-c) nyeregvázcsõ, ez eléggé kényelmetlen, szerintük versenygeometria, szerintem inkább szargeometria :-)

nem tudom mi lehet a jó ár, a nagyker ára egy ilyen váznak max 15e ft lehet.

összességében nem szerethetõ. télre viszont csótányfelhasználásra ideális

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Sziasztok!
Használt valaki Altrix Whirlwind 2.0-ás bringát?
Elvileg jó áron jutnék ilyen vázhoz és érdekelnének a tapasztalatok róla.

üdv: Teo

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Koszonom a valaszokat! A 2011-es 105-tel szemezek...
Most mar regelek WW-re... Azt hittem, 500 EUR alatt nem nagyon fordulnak elo ott alkatreszek, de most felkeltetted az erdeklodesemet... :)

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Shimano karbon Dura Ace pedálja nagyon nagyon tetszetõs dolog, nem tudom láttátok-e..valószinüleg hibátlanul is müködik mint valamennyi shimano pedál...
Ha már pedál, elvileg ma indul útra a US of A-bõl egy érdekes pedálzat! Speedplay Zero Cro-moly-ként látta meg a napvilágot, és egy ottani neves mesterember ( Ward ) által legyártott titanium tengelyeket kapta meg..nagyon nagyon jó áron jutottam hozzá, fõleg úgy, hogy vadiúj, szinte már szégyellem, épp ezért ajánlom is olvasásra néha a WeightWeenies eladó részlegét ( olcsóbb dolgoktól a méregdrága dolgokig minden van )! 160 gramm a pár...:D Na erre kiváncsi leszek

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Keo Carbonhoz szurket ("lengo") adtak. A piros megjobban leng, de szerintem arra tenyleg nincs szukseg, a szurke is ad eleg teret.
Amugy semmi szukseg a lengesre, de a bellitas ugye akkor nagyon pontos kell legyen, marpedig ezt fixnel nagyon nehez elerni. Ha leng egy kicsit, akkor korulbelul jol beallitott stoplival be tud allni az ember laba a helyes szogbe.

Van a LOOK-nak egy beallito pedalja, nem tudom itthon elerheto-e barmely boltban. Egy 20 perc tekeres utan kikopi pontosan hova allitsd be a fix stoplit. (csak a szoget)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
én egyértelmûen sh-t ajánlok, abból is az újabbik 105öst. az hogy fix vagy lengõ stoplit akarsz, az egyéfügõ erõsen, van aki sezereti, ha van mozgása a lábának, van aki nem. sh-hoz alapból lengõt (sárga) adnak,ha jól emlékszem a lookhoz (piros) is, ha újonnan veszed sztemé rdemes elõször inkább azzal kezdeni, és utána érezni fogod h kell a fix stopli v sem. igazából shnál olyan nagy különbséget nem érzek a mozgó és nem mozgó köött. looknál ne tudom, abból ne használtam lengõt.