[Yasec] A Campa olajzónyílást használt. Azért volt elég az agytest közepére, onnan terült szét az anyag.
A régi Shimano agyakon is van olajzónyílás. Csak azt nem értem, hogy a beöntött olaj nem oldja ki a zsírt az agyból??? És milyen gyakran szokták használni? A használata kiváltja-e az évenkénti szétszedést, és zsírzást?
Tehát hogy is van ez?
Hopp, ez akkor nekem is föltûnt, mert a Campa agyam idõnkénti
zsírzására emlékeztem ugyan, ám lusta voltam ellenõrizni. Most viszont megtettem: egy Campagnolo Record 10/11 agy kézikönyvébõl idézem (12., 17. o.). Olajozásról nincs szó, az a pattintós bilinccsel fedett lyuk ott középen bizony
zsírzónyílás. Zsírzást (e lyukon át) 4-5000 km-enként ajánlanak, teljes szétszedést, tisztogatást, zsírzást 30000-nél, persze hozzáteszik, hogy függ a használat módjától. A szabadonfutó csapágyait is ugyanakkor kell az azon lévõ (azaz a másik) lyukon át zsírozni (ahhoz le kell venni a fogaskoszorút). Olyan Campagnolo agyaknál, ahol nincs ilyen lyuk, a hagyományos szétszedést és újrazsírzást javasolják.