Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás

Üdv!

Lenne egy fék problémám:
Vettem már kb egy hónapja egy féket az országútimra, és ma próbáltam meg felrakni, viszont az lenne a gond, hogy a hátsó tengely csak kb 16mm, nekem pedig legalább 3cm kellene, hogy úgy rakjam fel, hogy ne mozogjon... Ilyen a fék egyébként.

Csak legvégsõ esetben vinném vissza a boltba, mert tényleg nem mostanában vettem, illetve részben az eladó tudatlansága miatt hosszúra nyúlt a vásárlás, és nem biztos, hogy tárt karokkal fogadják vissza a féket (ha egyáltalán megteszik, ugye :) ).

Tud valaki valami megoldást a problémára?

minden modernebb h fék csavarja ilyen rövid. hosszabb csavar kell rá. amit linkeltek az jó rá.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Áh, kb könnyebb legyártani mint mûszakilag helyesen lerajzolni. Majd jelentkezem ha megcsináltam :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Mintha Jettison lett volna, aki betett egyszer képet az ilyen megoldásáról. Én is kísérleteztem, de végül maradtam a fváltókar idõfutamos felhelyezésénél.

Az a bajom hogy 8-as SORA fékváltókar lesz a downgrade-elt meridán -amit néha át fogok építeni idõfutamra-, és ott mivel nem dualcontrolos, lehetetlen elérni a lefelé váltó gombot normális pozicióból, csak kifordult csuklóval.

Igazából kb pont ilyet gondoltam csinálni, csak a karhoz egy szabvány négyszög csonkot benne menettel:
Feltöltött kép

Meg persze kevésbé dizájnos :) Diós megoldással rögzülne a könyöklõ végében. Lehet most le is rajzolom aztán tolok be képet.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Mintha Jettison lett volna, aki betett egyszer képet az ilyen megoldásáról. Én is kísérleteztem, de végül maradtam a fváltókar idõfutamos felhelyezésénél.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Köszi, én is ezt néztem ki :)

Ha jól értem: belül menetes, és rá kell csavarni a csavarra? Nem teljesen értem, hogy hogyan mûködik, de ha mégis, akkor attól tartok nekem nem lesz jó (ha a mostanira rácsavarom, akkoris forogni fog a fék, hiszen nem fogja semmi sem odaszorítani).

Simán ez megy a mostani csavar helyett, és mivel ez hosszabb, el fogja érni a fék csavarjának a végét és meg fogja fogni. Vagy ez kell neked, vagy félreértettük a kérdésedet.

más: Volna-e kereslet/igény egy olyan alkatrészre, amivel normál vázváltókar rakható fel idõfutamkönyöklõre? Avagy létezik-e ilyen? Nekem biztosan szükségem van ilyenre, és már meg is van a fejemben hogy milyen lesz, csak le kell firkantanom, aztán meg legyártanom.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
én most nõttem ki, a vége felé már elég sokat mentem és hosszú távon már kényelmetlen...márciusban ha elõveszem a bringát akkor váltok :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

nemrég váltottam monti SPD-rõl outi SPD-re lengõ stoplival, Lengõ stopli érzésre többet enged mint monti spd oldalirányban de ez nem jelenti azt, hogy van holtjáték. Stabilan tartja a lábat. a lábfej beáll egy adott szögre és aztán ott marad.
Egyébként a ki és beszállás még letekert rugóerõvel is jóval nehezebb, határozott mozdulatot igényel mint a monti spd. Viszont a szélesebb kontakt felület miatt egyértelmûen stabilabban tartja a lábadat az outi rendszer. országútra egyértelmûen jobb az outi, (ha nem akarsz járkálni benne) és a teljesítméy is számít.
Még egy dolog: ha simán átteszed a pedált és belövöd a stoplit középre akkor beleérhet a sarkad a láncvillába kiállásnál lengõ stoplival, ezen ne lepõdj meg. Én ki kellett, hogy tegyem a stoplit a szélre és kicsit elforgatni hogy ezt ne tapasztaljam, ja és a nyergen is emelni kell 5-6mm-t mert az outi pedál magasabb (a talpad messzebb van a pedáltengelytõl)

Köszi a választ!
Akkor költséghatékonyságból elõször egy Shimano M520 lesz montis cipõvel, aztán ha "kinövöm" akkor váltok.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Köszi, én is ezt néztem ki :)

Ha jól értem: belül menetes, és rá kell csavarni a csavarra? Nem teljesen értem, hogy hogyan mûködik, de ha mégis, akkor attól tartok nekem nem lesz jó (ha a mostanira rácsavarom, akkoris forogni fog a fék, hiszen nem fogja semmi sem odaszorítani).

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
keress ilyet Hátsó fékbõl elsõ? | Herce-Hurca

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Üdv!

Lenne egy fék problémám:
Vettem már kb egy hónapja egy féket az országútimra, és ma próbáltam meg felrakni, viszont az lenne a gond, hogy a hátsó tengely csak kb 16mm, nekem pedig legalább 3cm kellene, hogy úgy rakjam fel, hogy ne mozogjon... Ilyen a fék egyébként.

Csak legvégsõ esetben vinném vissza a boltba, mert tényleg nem mostanában vettem, illetve részben az eladó tudatlansága miatt hosszúra nyúlt a vásárlás, és nem biztos, hogy tárt karokkal fogadják vissza a féket (ha egyáltalán megteszik, ugye :) ).

Tud valaki valami megoldást a problémára?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Akartam is már kérdezni, nem akarod feltölteni a honlapodon a "Kerékpárom" menüpontot? :) Engem érdekelne.
Jettisonnak.

fúú de már mióta fel akarom tölteni, csak valahogy soha nem jut rá idõ...:S de januárban szeretném már végre befejezeni.
Andris: dancsmarton.tk

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
engem maga a honlap is érdekelne!! :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Akartam is már kérdezni, nem akarod feltölteni a honlapodon a "Kerékpárom" menüpontot? :) Engem érdekelne.
Jettisonnak.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Így már ok. Azt hittem képes vagy csak belsõt cserélni verseny elõtt. :)

mondjuk az is kb két perc, csak sok értelme nem lenne...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

meg más külsõt, és szerencsére jövõre már másik kereket is:)

Így már ok. Azt hittem képes vagy csak belsõt cserélni verseny elõtt. :)

A sebesség mindent megold.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Köszi a választ.
Versenyre más belsõt használsz, mint edzésen?

meg más külsõt, és szerencsére jövõre már másik kereket is:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

maxxis flyweightet használok versenyre, eddig egy darab lukadt ki, 70nel felütöttem, de sztem ott mind1 hogy mi volt bent. más gondom nem volt vele, sztem nagyon király, úri cucc, a felniszalag amit adnak hozzá, az is jó, csak vigyázni kell h a gumis része ne kerüljön lyukhoz a felnin, mert akk lehetnek vele gondok. 32lyukasnál pont jól jönnek ki a lyukak hozzá. és sztem árban is ez a legjobb a könnyû gumik közül. valami 4000-ért vettem 3at. bár elég nehéz beszerezni...

Köszi a választ.
Versenyre más belsõt használsz, mint edzésen?

A sebesség mindent megold.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Országúti belsõbõl szabad venni light-ot (pl maxxis ultralight vagy fly)? Vagy itt lehetnek vele gondok? Csak mert montin mindegy hogy milyen belsõ van bent, de hátha országúton más a helyzet.

maxxis flyweightet használok versenyre, eddig egy darab lukadt ki, 70nel felütöttem, de sztem ott mind1 hogy mi volt bent. más gondom nem volt vele, sztem nagyon király, úri cucc, a felniszalag amit adnak hozzá, az is jó, csak vigyázni kell h a gumis része ne kerüljön lyukhoz a felnin, mert akk lehetnek vele gondok. 32lyukasnál pont jól jönnek ki a lyukak hozzá. és sztem árban is ez a legjobb a könnyû gumik közül. valami 4000-ért vettem 3at. bár elég nehéz beszerezni...

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Egyébként a ki és beszállás még letekert rugóerõvel is jóval nehezebb, határozott mozdulatot igényel mint a monti spd. Viszont a szélesebb kontakt felület miatt egyértelmûen stabilabban tartja a lábadat az outi rendszer.

Én mindíg elõre tolom a lábamat kiszálláskor és akkor álom módon patentolok ki. Ha nem így teszed akkor próbáld ki !

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
off:
de ha nem párhuzamos lesz azzal nagyon elszabod az egészet... szóval én nem próbálkoznék.
van egy nagyon jó mester a szondi#dózsa sarok mellett ha jársz még a városban.