Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Egy picit más témában szeretnék infót gyüjteni , szívesen venném a véleményeket.
A pulzusmérés alapú edzés ill. ha van ilyen , versenyzés érdekelne.
Találtam egy kerékpáros edzéstervet ami a különbözõ szintû pulzusszámon alapszik.
Conconi teszt alapján megállapított anaerob küszöb szint adja a bázist.
Az edzésterv különbözõ intenzitású -idejû -terhelésû szakaszokból áll, amit a pulzusmérés alapján kell betartani.
Ez idáig egyszerû szerintem, de hogy lehet alkalmazni ezt a technikát pl. versenyen ahol a versenytársak iramához is kell alkalmazkodni.
Vagy ez inkább csak edzésre használható?

Van itt köztünk nálam nagyobb versenyzõ is, de szerintem versenyen csak egy visszajelzés a pulzus. Nem fogok nekiállni a vége elõtt 20km-el szökni, ha 198-as pulzusal alig maradok fent a mezõnyön, mert 200m után meghalnék :)
Sokan nem is használnak versenyen pulzusmérõt.

Aki kicsit is komolyan veszi a sportot, az pulzus alapján edz (idõtartam és pulzus, nem táv alapján), aki még komolyabban, az watt alapján.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Egy picit más témában szeretnék infót gyüjteni , szívesen venném a véleményeket.
A pulzusmérés alapú edzés ill. ha van ilyen , versenyzés érdekelne.
Találtam egy kerékpáros edzéstervet ami a különbözõ szintû pulzusszámon alapszik.
Conconi teszt alapján megállapított anaerob küszöb szint adja a bázist.
Az edzésterv különbözõ intenzitású -idejû -terhelésû szakaszokból áll, amit a pulzusmérés alapján kell betartani.
Ez idáig egyszerû szerintem, de hogy lehet alkalmazni ezt a technikát pl. versenyen ahol a versenytársak iramához is kell alkalmazkodni.
Vagy ez inkább csak edzésre használható?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Shimano karbon hajtokar tenyleg volt, a nepnek tetszett is, de megsincs. Mert nem volt jobb semmivel. Persze annak ugyanugy alu belseje volt.
Az mindenkeppen figyelemremelto, hogy a Shimano mennyire tojik a vasarloi "latszatigenyre". Sokaig nem volt rejtett bovden, karbon hajtokart dobtak, mai napig nincs BB30-as hajtokarjuk. Egyszeruen megcsinaljak, ami szerintuk a legjobb.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@Jettison: Koszi a tippet, irtam is nekik.
@donciccio: Ez jo tablazat, koszi, en ugyan probaltam a miche honlapjan ezt megtalalni, de csak egy ures oldal jott be nekem.
Ezek alapjan ez tuti mukodo megoldas, mar csak beszerzesi forrast kell talalnom

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
olaszokhoz képest(még a csavarok is karbonból) gyerekcipõ
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Karbon váltókanál. :)
11:38:11 IM 2012

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

carbon fékváltókar (nem csak a csúcsszettben), carbon hajtókar (láttunk ilyet) ?

Kerékszett.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

amíg a japók nem kurvulnak el a karbon irányába, hanem megmaradnak a fémnél, én vakon fogok bennük hinni...

mondjuk a 7900-as karbon pedál nem túl jó elõjel....

carbon fékváltókar (nem csak a csúcsszettben), carbon hajtókar (láttunk ilyet) ?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

A teli bicomon most 11-28-as 8-as Shimano kazetta van, a 27-28 koruli veget szeretnem is megtartani, ilyenkor telen meg ez is keves nekem, hogy a hegyes terepen kis terhelessel tudjak kozlekedni.
Viszont az aljat szivesen bealdoznam a kisebb ugrasok erdekeben. 14-15 koruli legkisebb is megfelelne.
15-16-17-18-19-21-24-28
vagy 14-15-16-17-19-21-14-28
esetleg 13-14-15-17-19-21-24-28

Tud valaki forrast ilyenhez? Az mindegy, ki gyartja, a mostani Shimanoval sem tul pontos a valtas, megszoktam.
Neten nem nagyon talalok semmit.

sztem nézd meg ezt: http://www.miche.it/...rimato_2011.pdf ha jobban megnézed a legkisebb fogaskerék akár 18as is lehet. a legnagyobb meg 29es.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
ja igaz, de ez viszont jó, bár nincs odaírva hogy Shimano vagy Campa? Csak 26os a nagy fogaskerék az a bibi.

Miche 8-fach Zahnkranz Kassette 13-26 für Miche bei eBay.de: Fahrradteile (endet 03.02.11 11:38:42 MEZ)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
igen, azok 8as racsnik.

szerk: így végignézve a kínálaton lehet egyszerûbb ha külön lánckerekekbõl és távtartókból állítod össze.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
hercehurcában próbálkozz

Az ebayen ami van azok nem kazettak, hanem egyben vannak a szabadonfutoval, nem? Fel kilo meg ilyen sulyok mashogy nehezen jonnek ki.
A linkelt Miche Campas.
Az ifi sorokkal az a baj, hogy nekik eloiras, hogy ne legyen 14-nel (vagy mennyinel) kisebb, viszont ok nagyon erosek, es versenyre nem kell nekik 28-as vegu. Gondolom ezert vannak inkabb vegig egyesevel lepkedo sorok, de 28-ig meno nincs, legalabbis en meg nem lattam sehol konkretan.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Az ebayen ami van azok nem kazettak, hanem egyben vannak a szabadonfutoval, nem? Fel kilo meg ilyen sulyok mashogy nehezen jonnek ki.
A linkelt Miche Campas.
Az ifi sorokkal az a baj, hogy nekik eloiras, hogy ne legyen 14-nel (vagy mennyinel) kisebb, viszont ok nagyon erosek, es versenyre nem kell nekik 28-as vegu. Gondolom ezert vannak inkabb vegig egyesevel lepkedo sorok, de 28-ig meno nincs, legalabbis en meg nem lattam sehol konkretan.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

A shimano most nagyot fogott a Leoparddal. Cancellara meg a Schleck testvérek azért fognak pár gyõzelmet szállítani ez boritékolható azt hiszem.

amíg a japók nem kurvulnak el a karbon irányába, hanem megmaradnak a fémnél, én vakon fogok bennük hinni...

mondjuk a 7900-as karbon pedál nem túl jó elõjel....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A Miche gyárt elég nagy fogszámmal kezdõdõ sorokat.

Race Parts - Cassettes - Miche 8-speed Cassette for Shimano

Talán össze lehetne párosítani a mostanival?

Illetve itt van 13-28

http://www.dotbike.c...tm_campaign=DDI

Sheldon Brown is segít

http://www.sheldonbrown.com/k8.shtml

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
ebayon:

13-28 8fach Angebote - attraktive Preise für Antrieb, Zahnkranz Artikel bei eBay.de

Érdemes még itt böngészni alaposabban hátha van azért valami jobb minõségû is. Vagy "ifjúsági" sort keress az is tuti lesz.

14 est ott sem nagyon találtam

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A teli bicomon most 11-28-as 8-as Shimano kazetta van, a 27-28 koruli veget szeretnem is megtartani, ilyenkor telen meg ez is keves nekem, hogy a hegyes terepen kis terhelessel tudjak kozlekedni.
Viszont az aljat szivesen bealdoznam a kisebb ugrasok erdekeben. 14-15 koruli legkisebb is megfelelne.
15-16-17-18-19-21-24-28
vagy 14-15-16-17-19-21-14-28
esetleg 13-14-15-17-19-21-24-28

Tud valaki forrast ilyenhez? Az mindegy, ki gyartja, a mostani Shimanoval sem tul pontos a valtas, megszoktam.
Neten nem nagyon talalok semmit.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A shimano most nagyot fogott a Leoparddal. Cancellara meg a Schleck testvérek azért fognak pár gyõzelmet szállítani ez boritékolható azt hiszem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
SRAM: Nem keves penzt olhetnek abba, hogy nyomjak kifele a Shimanot es a Campat. Az teny, hogy nagyon konnyu, es nem is nagyon rossz.

De a biznisz az az OEM piac, es ott mar nem lehet izmozni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Sastre utoljara 2008-ban volt ProTour licenszes.