Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha értesz angolul, itt pontosan errõl írnak

Alex's Cycle Blog: Turbocharged Training

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Vannak viszont olyanok is akik hasznáknak versenyen is. Az milyen idegesítõ amikor mész felfelé a hegyre, valaki meghúzza a sort majd 20 másodpercen belül elkezdenek csipogni a pulzusmérõk körülötted ZÓNÁN KÍVÜL VAGY! ÁLLJÁL MÁR LE!
Legyenek kedvesek és kapcsolják ki ezt a funkciót! Ja és egy amatõr versenyen ne dobáljuk már el a gélestasakot meg a csokipapírt mint a protour-ban!

Árpopó pulzus, nekem is lenne egy kérdésem: bringán simán megyek 185 körüli max pulzust síkon is de otthon a "görgõn" valahogy nem megy 170 fölé, mi lehet ennek az oka?
Arra gondolok, hogy a "görgõ" amit használok egy tuningolt szobabringa de sajnos csak 150-es hajtókarja van (aminek spéci a csatlakozása, nem tudom lecserélni) egyébként meg 172,5-öt használok. Lehet, hogy emiatt kevesebb az izommunka és ez kevésbé emeli a pulzust? Ja és kiállni sem tudok igazán rajta.
Nektek otthon görgõn kijön ugyanaz a max pulzus mint bringán?

Van itt köztünk nálam nagyobb versenyzõ is, de szerintem versenyen csak egy visszajelzés a pulzus. Nem fogok nekiállni a vége elõtt 20km-el szökni, ha 198-as pulzusal alig maradok fent a mezõnyön, mert 200m után meghalnék :)
Sokan nem is használnak versenyen pulzusmérõt.

Aki kicsit is komolyan veszi a sportot, az pulzus alapján edz (idõtartam és pulzus, nem táv alapján), aki még komolyabban, az watt alapján.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

A Schwinn forgalmazza a Miche cuccokat, arrafelé kopogtass.

a matuzékat is kérdezd meg. náluk sztem hamarabb lesz.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

@Jettison: Koszi a tippet, irtam is nekik.
@donciccio: Ez jo tablazat, koszi, en ugyan probaltam a miche honlapjan ezt megtalalni, de csak egy ures oldal jott be nekem.
Ezek alapjan ez tuti mukodo megoldas, mar csak beszerzesi forrast kell talalnom

A Schwinn forgalmazza a Miche cuccokat, arrafelé kopogtass.
- egy bolygó, két kerék -

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

verseny közben a pulzus inkább visszajelzés értékû, fõleg mezõnyversenyen. idõfutamon azért lehet vele számolgatni, hogy mikor mennyinek kéne lenni. a versenyen gyûjtött adatok a késõbbi kiértékelés szempontjából nagyon fontosak.

Bõvebben?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Egy picit más témában szeretnék infót gyüjteni , szívesen venném a véleményeket.
A pulzusmérés alapú edzés ill. ha van ilyen , versenyzés érdekelne.
Találtam egy kerékpáros edzéstervet ami a különbözõ szintû pulzusszámon alapszik.
Conconi teszt alapján megállapított anaerob küszöb szint adja a bázist.
Az edzésterv különbözõ intenzitású -idejû -terhelésû szakaszokból áll, amit a pulzusmérés alapján kell betartani.
Ez idáig egyszerû szerintem, de hogy lehet alkalmazni ezt a technikát pl. versenyen ahol a versenytársak iramához is kell alkalmazkodni.
Vagy ez inkább csak edzésre használható?

nekem fogyasztanom kellene :-) a baleset óta tök jól bírnám a futást tüdõvel meg keringéssel, de nem bírja a lábam a pluszsúlyt :-) bringára sajnálok felülni

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
verseny közben a pulzus inkább visszajelzés értékû, fõleg mezõnyversenyen. idõfutamon azért lehet vele számolgatni, hogy mikor mennyinek kéne lenni. a versenyen gyûjtött adatok a késõbbi kiértékelés szempontjából nagyon fontosak.

Egy picit más témában szeretnék infót gyüjteni , szívesen venném a véleményeket.
Találtam egy kerékpáros edzéstervet ami a különbözõ szintû pulzusszámon alapszik.
Az edzésterv különbözõ intenzitású -idejû -terhelésû szakaszokból áll, amit a pulzusmérés alapján kell betartani.
Ez idáig egyszerû szerintem, de hogy lehet alkalmazni ezt a technikát pl. versenyen ahol a versenytársak iramához is kell alkalmazkodni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Van itt köztünk nálam nagyobb versenyzõ is, de szerintem versenyen csak egy visszajelzés a pulzus. Nem fogok nekiállni a vége elõtt 20km-el szökni, ha 198-as pulzusal alig maradok fent a mezõnyön, mert 200m után meghalnék :)
Sokan nem is használnak versenyen pulzusmérõt.

Aki kicsit is komolyan veszi a sportot, az pulzus alapján edz (idõtartam és pulzus, nem táv alapján), aki még komolyabban, az watt alapján.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Shimano karbon hajtokar tenyleg volt, a nepnek tetszett is, de megsincs. Mert nem volt jobb semmivel. Persze annak ugyanugy alu belseje volt.
Az mindenkeppen figyelemremelto, hogy a Shimano mennyire tojik a vasarloi "latszatigenyre". Sokaig nem volt rejtett bovden, karbon hajtokart dobtak, mai napig nincs BB30-as hajtokarjuk. Egyszeruen megcsinaljak, ami szerintuk a legjobb.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@Jettison: Koszi a tippet, irtam is nekik.
@donciccio: Ez jo tablazat, koszi, en ugyan probaltam a miche honlapjan ezt megtalalni, de csak egy ures oldal jott be nekem.
Ezek alapjan ez tuti mukodo megoldas, mar csak beszerzesi forrast kell talalnom

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
olaszokhoz képest(még a csavarok is karbonból) gyerekcipõ
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Karbon váltókanál. :)
11:38:11 IM 2012

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

carbon fékváltókar (nem csak a csúcsszettben), carbon hajtókar (láttunk ilyet) ?

Kerékszett.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

amíg a japók nem kurvulnak el a karbon irányába, hanem megmaradnak a fémnél, én vakon fogok bennük hinni...

mondjuk a 7900-as karbon pedál nem túl jó elõjel....

carbon fékváltókar (nem csak a csúcsszettben), carbon hajtókar (láttunk ilyet) ?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

A teli bicomon most 11-28-as 8-as Shimano kazetta van, a 27-28 koruli veget szeretnem is megtartani, ilyenkor telen meg ez is keves nekem, hogy a hegyes terepen kis terhelessel tudjak kozlekedni.
Viszont az aljat szivesen bealdoznam a kisebb ugrasok erdekeben. 14-15 koruli legkisebb is megfelelne.
15-16-17-18-19-21-24-28
vagy 14-15-16-17-19-21-14-28
esetleg 13-14-15-17-19-21-24-28

Tud valaki forrast ilyenhez? Az mindegy, ki gyartja, a mostani Shimanoval sem tul pontos a valtas, megszoktam.
Neten nem nagyon talalok semmit.

sztem nézd meg ezt: http://www.miche.it/...rimato_2011.pdf ha jobban megnézed a legkisebb fogaskerék akár 18as is lehet. a legnagyobb meg 29es.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
ja igaz, de ez viszont jó, bár nincs odaírva hogy Shimano vagy Campa? Csak 26os a nagy fogaskerék az a bibi.

Miche 8-fach Zahnkranz Kassette 13-26 für Miche bei eBay.de: Fahrradteile (endet 03.02.11 11:38:42 MEZ)
11:38:11 IM 2012

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
igen, azok 8as racsnik.

szerk: így végignézve a kínálaton lehet egyszerûbb ha külön lánckerekekbõl és távtartókból állítod össze.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
hercehurcában próbálkozz

Az ebayen ami van azok nem kazettak, hanem egyben vannak a szabadonfutoval, nem? Fel kilo meg ilyen sulyok mashogy nehezen jonnek ki.
A linkelt Miche Campas.
Az ifi sorokkal az a baj, hogy nekik eloiras, hogy ne legyen 14-nel (vagy mennyinel) kisebb, viszont ok nagyon erosek, es versenyre nem kell nekik 28-as vegu. Gondolom ezert vannak inkabb vegig egyesevel lepkedo sorok, de 28-ig meno nincs, legalabbis en meg nem lattam sehol konkretan.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Az ebayen ami van azok nem kazettak, hanem egyben vannak a szabadonfutoval, nem? Fel kilo meg ilyen sulyok mashogy nehezen jonnek ki.
A linkelt Miche Campas.
Az ifi sorokkal az a baj, hogy nekik eloiras, hogy ne legyen 14-nel (vagy mennyinel) kisebb, viszont ok nagyon erosek, es versenyre nem kell nekik 28-as vegu. Gondolom ezert vannak inkabb vegig egyesevel lepkedo sorok, de 28-ig meno nincs, legalabbis en meg nem lattam sehol konkretan.