Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ez szép volt. szeretem amikor más mondja meg hogy mit miért csináltam. ha ettõl érzed okosabbnak magad, ám legyen.

Ha nincs igazam akkor elnézést. Ha meg igen akkor nem. Nem akartam ilyen nagy traumát okozni.
Egyébként nem ettõl érzem magam okosabbnak. :P Ez csak fogyasztói magatartás.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Meg akarod nyugtatni magad (azzal hogy keresel másokat akik szintén akkora vázat használnak mint te), hogy a te vázméreted a magasságodhoz pont jó. De tudjuk, hogy nagy vázat használsz. Neked ez a kényelmes, ezen nem kell vitatkozni, de akkor sem ez az átlagos. Sokkal-sokkal többen vannak az ennél kisebb vázméretet használók és nekik az a kényelmes. Egyébként az 56 még pont belefér.
Annyit mondok, hogy nekem alacsony intenzitású edzésen simán centikkel közelebb kéne hozni a kormányt, hogy kényelmes legyen a bringa.

ez szép volt. szeretem amikor más mondja meg hogy mit miért csináltam. ha ettõl érzed okosabbnak magad, ám legyen.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Igen most olvastam, hogy bírja a "terepezést", igazából a legtöbbet arra használnám, hogy suliba járnék vele heti 2-3x (oda-vissza 80km), ezért is kell egy megbízható, a szingótól félek, azt már nem is írom, hogy egy pár szingó gumi, annyi mint nekem ez az egész felni csere:D

Bocsi elírtam, nem 80 hanem 40km, fel sem tûnt, hogy kétszer szoroztam be:)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Ezt én is nézegettem. Paris-Roubaix-n a legnépszerûbb felni az Ambrosio, tehát a minõséggel biztos nincs gond.

Igen most olvastam, hogy bírja a "terepezést", igazából a legtöbbet arra használnám, hogy suliba járnék vele heti 2-3x (oda-vissza 80km), ezért is kell egy megbízható, a szingótól félek, azt már nem is írom, hogy egy pár szingó gumi, annyi mint nekem ez az egész felni csere:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nekem sajnos a sima van. S-t még nem próbáltam, de állítólag az még jobb.

Pedig az olcsóbb.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Pro Bike: Philippe Gilbert's Omega-Pharma Lotto Canyon Aeroad CF | Cyclingnews.com

ezt csak azért linkelem, mert érdekes hogy a pro riderek közt sem mindenki erõlködik kis vázakon, illetve vki kérdezte is korábban hogy 178-179 magassághoz milyen vázat vegyen. PG 56-ossal (top tube) tolja :-)

Meg akarod nyugtatni magad (azzal hogy keresel másokat akik szintén akkora vázat használnak mint te), hogy a te vázméreted a magasságodhoz pont jó. De tudjuk, hogy nagy vázat használsz. Neked ez a kényelmes, ezen nem kell vitatkozni, de akkor sem ez az átlagos. Sokkal-sokkal többen vannak az ennél kisebb vázméretet használók és nekik az a kényelmes. Egyébként az 56 még pont belefér.
Annyit mondok, hogy nekem alacsony intenzitású edzésen simán centikkel közelebb kéne hozni a kormányt, hogy kényelmes legyen a bringa.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Azt szeretném, de nem szeretnék várni. Neuzerben sok mach1 van (pl.: cfx-bõl van bõven), mivel a kereket is ott fûzik a gépek, nem kizárt hogy lesz a raktárban, de ha nem akkor assault lesz. Még néztem a RIGIDA FLYER-t, de az nem szegecselt.
Nem vagyok könnyû eset tudom, de ezt találtam még.... Jelenleg is ambrosio van a gépen, csak szingós, más bajom nincs vele.

Ezt én is nézegettem. Paris-Roubaix-n a legnépszerûbb felni az Ambrosio, tehát a minõséggel biztos nincs gond.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Azt szeretném, de nem szeretnék várni. Neuzerben sok mach1 van (pl.: cfx-bõl van bõven), mivel a kereket is ott fûzik a gépek, nem kizárt hogy lesz a raktárban, de ha nem akkor assault lesz. Még néztem a RIGIDA FLYER-t, de az nem szegecselt.
Nem vagyok könnyû eset tudom, de ezt találtam még.... Jelenleg is ambrosio van a gépen, csak szingós, más bajom nincs vele.

ez az ambrosio is elég jó!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

nálunk még vannak csodák. a leltár alatt találtam 72 db alu küllõanyát 15 Ft/db áron. régen szerezte be az üzlet,és ennyiért árulja. olvasom milyen felniket írtok. kövezzetek meg,de sztem hosszútávon nem éri meg ilyen 6000es felniket venni. mavic open pro,azt kész. nincs az,h kibír kb 2 évet,aztán kuka. sokkal tovább bírja mint a többi. tudom,h drága. évek óta használok open pro-t. kb 3-4 alkalommal centíroztam. elötte meg volt sok más,de évente vehettem 1et.

szerintem is a kerék/felni az mavic. nyáriban edzeni openpro télibe opensport. hibátlan mindkettõ. ha talál az ember vmi alkalkmi vételt akkor úgy megéri. én vmi 11kért vettem a pro darabját

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

A simára vagy amelyiknek S van a végén?

nekem sajnos a sima van. S-t még nem próbáltam, de állítólag az még jobb.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Pro Bike: Philippe Gilbert's Omega-Pharma Lotto Canyon Aeroad CF | Cyclingnews.com

ezt csak azért linkelem, mert érdekes hogy a pro riderek közt sem mindenki erõlködik kis vázakon, illetve vki kérdezte is korábban hogy 178-179 magassághoz milyen vázat vegyen. PG 56-ossal (top tube) tolja :-)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Azt hittem a mach1-et veszed. Néztem is, hogy azt mióta forgalmazza a neuzer.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Eddig csak szóbeli egyeztetés volt, most kérdeztem kb. 1-2 hónap.... 3-4 évig használt assault felnit és õ ajánlja, mivel beszerezhetõ és jövõhéten kész lenne, lehet megkockáztatom:), ha nem jön be majd a következõ áldozatokat eltántorítom:p.

Azt hittem a mach1-et veszed. Néztem is, hogy azt mióta forgalmazza a neuzer.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Van nekik? Azt hittem, hogy nincs az országban.

Eddig csak szóbeli egyeztetés volt, most kérdeztem kb. 1-2 hónap.... 3-4 évig használt assault felnit és õ ajánlja, mivel beszerezhetõ és jövõhéten kész lenne, lehet megkockáztatom:), ha nem jön be majd a következõ áldozatokat eltántorítom:p.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az egyik klubtársam szervizes a neuzerban, felnibõl 20% jön le, fûzés ingyen.....

Van nekik? Azt hittem, hogy nincs az országban.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Honnan rendeled meg?

Az egyik klubtársam szervizes a neuzerban, felnibõl 20% jön le, fûzés ingyen.....

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
nálunk még vannak csodák. a leltár alatt találtam 72 db alu küllõanyát 15 Ft/db áron. régen szerezte be az üzlet,és ennyiért árulja. olvasom milyen felniket írtok. kövezzetek meg,de sztem hosszútávon nem éri meg ilyen 6000es felniket venni. mavic open pro,azt kész. nincs az,h kibír kb 2 évet,aztán kuka. sokkal tovább bírja mint a többi. tudom,h drága. évek óta használok open pro-t. kb 3-4 alkalommal centíroztam. elötte meg volt sok más,de évente vehettem 1et.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én teljesen véletlenül jutottam egy pár Michelin Pro2-höz. Sokáig Continental párti voltam (egyszerûen csak szimpatikudabbnak találtam a made in germany-t, mint a france-t), de most már csak Michelin-t vennék (estleg még kipróbálnám a peremes Tufo-t)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

vagy gp4000 én arra esküszöm, 10kért vettem egy párat újonnan.

A simára vagy amelyiknek S van a végén?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
vagy gp4000 én arra esküszöm, 10kért vettem egy párat újonnan.

Ha jól sejtem, lehet azon a bringán többet könnyíteni ennyi pénzért :) kb 250ft/db a revo, így 16ezer lenne +kifûzés+befûzés, tegyük fel hogy megállna 20ezerbõl. Ezzel a DT champion-hoz képest 161 grammot könnyítenél összesen. Az 80 gramm kerekenként.
Nem tudom milyen külsõgumid van, de ha valami drótperemes, vagy egyszerûbb hajtogatható, akkor az olyan 250-300g /db. Vegyél két schwalbe ultremo-t 11ezerért, és feleannyiból spóroltál ugyanannyi grammot, ráadásul a kerék kerületén, ahol a legjobban lehet érezni, bár kérdés hogy ennyit meg lehet-e érezni.