kis helyzetjelentés:
-a téli bringába szánt tpu belsőket sikerült szerelés közben kilyukasztani. sikerült megfoltozni.
-rendeltem másik record kcs-at is, de máshonnan.
tpu belsők: 3 belsőt sikerült becsípni. rendeltem ridenow javító készletet, meg még 4 db ridenow tpu belsőt. ebből 2 ment egyből a téli bringa nyeregtáskájába. 2 meg a bianchi könnyű kerekeibe fog menni, de még nem most.
tpu foltozás: a gyári foltok kb semmit sem érnek. öntapadósak. egy csomagban 2 db van, és ehhez képest meg elég drága. a ragasztó elég hamar elenged. aztán olvastam, h a tubolito folt készlet is jó hozzá. ezt is rendeltem a kcs-al együtt. múlt héten megpróbáltam a gyári foltokkal javítani a belsőket. nem sok sikerrel. aztán hétfőn megjött a tubolito foltkészlet. kedden nekiálltam javítani belsőket, de két külön módszerrel. egyik a tubolitó foltot kapta. ez kb olyan, mint egy normál tiptop javító cucc. van hozzá ragasztó is. a használati utasítást követve sikerült a beavatkozás. következő belsőt már másképp csináltam meg. leszedtem a gyári foltot, és pillanatragasztóval tettem vissza. első körben azt hittem, h nem lett jó, de mint kiderült, volt még egy lyuk. szóval ennél a belsőnél a gyári foltot pillanatragasztóval helyeztem fel, és ez is sikeres művelet volt. a 3. belsővel még nem foglalkoztam, de azon eleve két lyuk van. a két foltozott belsőt feldudáltam kb 1 bar nyomásra, és egy darabig hagytam lógva őket. nem eresztett le egyik sem, így beszereltem a téli bringába őket. ott már megkapták a 7-7,5 bar nyomást. eddig okés minden, de nem tudom, h mennyire lesz tartós a dolog. ennyit erről.
record kcs: most a bike-components oldalról rendeltem. amikor első körben néztem még 50 euró felett volt az ára. viszont volt közben vlmi leárazás, és 45 euróért sikerült megrendelni. ezzel minden oké. az előző télen nem volt felújítva a bianchi. most télen viszont meg fogom csinálni. ekkor lesz beépítve a kcs is. sztem teszek majd a menetekre egy pötty menetrögzítőt is. meg remélem, h vlmi jobb szériát fogtam ki, és nem ütődik be a csapágy.
így röviden ennyi.