Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Annak idején sokat keresgeltém, hogy melyik oldal legyen radiális és mindkettõre találtam érveket. Az elsõ írás neked ad igazat, a második meg nekem.

Wheel Lacing Information - Strong Rear Wheel Lacing
Wheelbuilding

Az új modellem szerint nincs igazam abban, hogy a 3 kereszt a jobb a nem hajtás oldalon, mert felrajzolva a háromszögeket látszik, hogy elhanyagolható a különbség köztük (mint írtam 0,09fok a radiál javára, tehát ez alapján az a jobb) és a 4-5%os hosszkülönbség is még a gyártók hibahatárán van anyagmennyiségben és minõségben.
Ha elég merev az agytest akkor nincs az az ember aki be tudja bizonyítani nekem, hogy a hajtás oldali radiál és a nem hajtás oldali 3 keresztnél van jobb megoldás.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Legjobb tudomásom szerint erre embert itthon max egyet találsz, ha találsz egyáltalán. Kérdezd meg itt, asszem valamelyik srác említett ilyesmit: országúti kerékpárok - Index Fórum

Ez most mire is vonatkozik?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Legjobb tudomásom szerint erre embert itthon max egyet találsz, ha találsz egyáltalán. Kérdezd meg itt, asszem valamelyik srác említett ilyesmit: országúti kerékpárok - Index Fórum

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Vagy ugy, azt hittem geometria teren valtozna.
Vegulis fene tudja, a kerekepites a legmagasabb szinten mar szinte muveszet.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Annak idején sokat keresgeltém, hogy melyik oldal legyen radiális és mindkettõre találtam érveket. Az elsõ írás neked ad igazat, a második meg nekem.

Wheel Lacing Information - Strong Rear Wheel Lacing
Wheelbuilding

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Épp ellenkezõleg, most a nem hajtás odalon minden küllõ fejjel kifelé áll, tehát csökkent a két oldal között a különbség.

Érdekes, amit írsz. Eddig ezzel még nem számoltam. Viszont most kiszámoltam, a radiál nyert 0,09 fokkal, tehát tudja ellensúlyozni az átfogó rövidülését a rövidebbik befogó rövidülésével. De a kb 4-5%os küllõhossz rövidülésbõl eredõ rugalmasság különbséget nem tudom kiszámolni.
Állapodjunk meg döntetlenben. :)

Szerintem arra gondol, hogy még nagyobb lesz a jobb- és baloldali küllõk feszessége közötti különbség.

Igen, arra.

...szimm(!)etria...

Jogos. Köszi.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Szerintem arra gondol, hogy még nagyobb lesz a jobb- és baloldali küllõk feszessége közötti különbség.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Mar miert valtozna a szimm(!)etria? Milyen teren erted?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Mûködni mûködik, de ezzel tovább növeled a két oldal közti asszimetriát.

Épp ellenkezõleg, most a nem hajtás odalon minden küllõ fejjel kifelé áll, tehát csökkent a két oldal között a különbség.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Most jut eszembe, nem tudom írtam-e már, a hátsó kerekemben a nem-hajtás oldalon elkezdtek kitöredezni a küllõim és gondoltam már úgyis megérett egy csere, próba-szerencse alapon átfûztem azt az oldalt radiálisra és kíválóan mûködik.

Mûködni mûködik, de ezzel tovább növeled a két oldal közti asszimetriát.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Most jut eszembe, nem tudom írtam-e már, a hátsó kerekemben a nem-hajtás oldalon elkezdtek kitöredezni a küllõim és gondoltam már úgyis megérett egy csere, próba-szerencse alapon átfûztem azt az oldalt radiálisra és kíválóan mûködik.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Nem tudom, hogy még téma-e, de nekem is volt egy pár kerekem SUN ASSAULT felnivel. kb 10000-et mentem vele igazából gond nélkül. Én szerettem és tetszett is.
Két dolog volt vele, az egyik a már említett nehézkes gumicserék mert pl Michelin Pro2 Race gumit alig bírtam felrakni rá. A másik meg az, hogy 10000 km alatt elöl megevett 2-3 garnitúra fékpofát és hátul is cseréltem 1-2 szer pedig nem fékeztem agyon magam. A mostani kerekem (Ksyrium elite) mesze nem eszi ennyire a pofákat. Ez meg valamiért ette a pofákat. Amúgy könnyû kis kerekek voltak.

Ja nekem azóta is bejönnek a fûzött kerekek anniyra, hogy pénteken vettem is egy párat tarcsiba és "eddzõkeréknek": vatta újszerû 32-es Open Pro felnik, 7700-as Dura-Ace agyak, 215g-os Conti külsõkkel, elöl húzott küllõkkel, stb.. Nagyon patentek és nagyon jó áron!

Ez minden SUN felnire igaz, legyen az monti, vagy országúti. Nekem a montin szenvedés rá felrakni egy kevláros külsõt, amit másmilyen felnire kézzel felrakok...

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

No mindegy. Szervaltam uj teli kamaslit, ebben ma 2 orat siman elvoltam, szoval a masikban korabban valoszinuleg azert fazott a labfejem, mert az tavaszra/oszre valo.

nekem egy BBB heavyduty van, ma volt rajtam elõször (eddig nem is volt kamáslim) közel 4 órát tekertem de végre nem fázott a lábfejem :)
igaz, northwave celsiusom van mellé (alá), de magában nem volt elég.....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Borzalom az "uj" bikemag forumon a kereses. Egy sajat regi hozzaszolasom probaltam megkeresni, de a listan csak az van, hogy mikor irtam, azt, hogy mit az nem. FCUK erosen.

No mindegy. Szervaltam uj teli kamaslit, ebben ma 2 orat siman elvoltam, szoval a masikban korabban valoszinuleg azert fazott a labfejem, mert az tavaszra/oszre valo.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Ez nem segít?

http://techdocs.shim...69830646710.pdf

Ebben az 1-es, keretes részben van a hiba sajnos.

samuelolah

samuelolah

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Ha valaki lemaradt volna a TDU-ról. itt egy összefoglalás;)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ez nem segít?

http://techdocs.shim...69830646710.pdf

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Tud valaki olyan helyet, ahol shimano fékváltókart szervízelnek? Valami eltörött benne, csak nem tudom hova való, egyébként a pontos mását még el is tudnám készíteni. Csakhogy, a shimano honlapján a lényegi részt nem kívánják a felhasználók orrára kötni. Egy 105-ös 10-es modellrõl lenne szó, bal.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

ja paszentos gumi nagyon nehezen megy rá fel

Ez minden SUN felnire igaz, legyen az monti, vagy országúti. Nekem a montin szenvedés rá felrakni egy kevláros külsõt, amit másmilyen felnire kézzel felrakok...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ja paszentos gumi nagyon nehezen megy rá fel

A dt "csúcs küllõje" dt aerolite revo:240huf/db , aerolite 990huf /db /brutto kisker ár/

SUN - Assault felnit használtam anno, normál körülmények között, mint ahogy irtad is 5-7 e km-t simán lehet vele évente tekerni.
Az egyedüli bajom az volt vele, hogy a 20 as maxxis Xenith, a 23 as Michelin Megamium külsõ nagyon nehezen ment rá fel.
Mostanában DT RR1.1 használok, ez tökéletes számomra.