Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
ennek tudatában tavasszal lehet én is 6700-as láncot rendelek. :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

gabe.

gabe.

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Köszi, a lánc is 6700 lesz (esetleg 7900). A sort már vissza is igazolták! :)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Láncból is vedd a 6700-ast! Én 6600 as ultegra és 5600-as 105-ös sorral használtam és jobb mint a régebbi 6600-as. Felfelé jobban vált, simábban teszi fel a láncot a nagyobb kerékre, lefeé nem éreztem különbséget. A 6700-nál a lánc oldallapjai is oldalanként megmunkáltak vagyis az sem mindegy, hogyan szereled fel.
Felváltva cserélgettem a 6600 és 6700 láncokat 6-700 km után és érezhetõ volt a különbség. Amúgy a 6600 is teszi a dolgát de az újabb azért egy hangyányit faszább.

Sziasztok,
rendeltem egy CS-6600-as 12-25-ös fgaskoszorút, de jelenleg a forgalmazó nem tudja beszerezni (az európai shimano elosztóban sincs). Ajánlották helyette a CS-6700-ast (új Ultegra), de nem tudom okozhat -e vmi. kompatibilitási problémát, ha ezt ST-6600-as fékváltókarral használnám, és 5600-as (105) agyra kerülne. Lánc még nincs, úgyhogy abban tudok alkalmazkodni, a hajtómû, az nem shimano (Ergomo).

Köszi, üdv.
Gabe

gabe.

gabe.

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
ave, kiskubai
köszi a válaszokat, módosítom a rendelésem egy 6700-as sorra!
Idõközben kutakodtam kicsit, az alábbi linken is a Ti véleményeteket igazolják.
gearEleven International: Shimano Ultegra Cassette Sprockets CS-6700 10 speed Compatibility and Specs

Köszi.
Gabe

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Sziasztok,
rendeltem egy CS-6600-as 12-25-ös fgaskoszorút, de jelenleg a forgalmazó nem tudja beszerezni (az európai shimano elosztóban sincs). Ajánlották helyette a CS-6700-ast (új Ultegra), de nem tudom okozhat -e vmi. kompatibilitási problémát, ha ezt ST-6600-as fékváltókarral használnám, és 5600-as (105) agyra kerülne. Lánc még nincs, úgyhogy abban tudok alkalmazkodni, a hajtómû, az nem shimano (Ergomo).

Köszi, üdv.
Gabe

jelenleg 6600-as ultegra sort használok 7800as fékváltókarral és lánccal, de volt bent kölcsönbe 6700-as soros kerék. Semmi kompatibilitási probléma nem adódott, nyugodtan helyettesíthetõ.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@gabe: Ha 6700-est veszel, egy hozza valo lanccal tokeletes lesz.

gabe.

gabe.

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok,

Köszi, üdv.
Gabe

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Lehet mondjuk egy kerek konnyu is. Vagy aerodinamikailag kiemelkedo. Lehet nagy teherbirasu. Lehet kenyelmes. Kinek mi a fontosabb.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Radiálisan tengelyig is lehet rugalmas...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

>"van jobb megoldás."
Define jobb... Kerekepitesben nagyon sok szempont lehet fontos, nemcsak a merevseg. (Epitok mondjak)

Az meg mi?
Ha igazán merev kereket akarnék akkor egy alu tömbõl csináltatnék kereket. :)
Milyen építõk, akik a házakat építik? :)
A kerék oldalirányban és erõátvitelben legyen merev, minden más irányban pedig rugalmas.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>"van jobb megoldás."
Define jobb... Kerekepitesben nagyon sok szempont lehet fontos, nemcsak a merevseg. (Epitok mondjak)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Annak idején sokat keresgeltém, hogy melyik oldal legyen radiális és mindkettõre találtam érveket. Az elsõ írás neked ad igazat, a második meg nekem.

Wheel Lacing Information - Strong Rear Wheel Lacing
Wheelbuilding

Az új modellem szerint nincs igazam abban, hogy a 3 kereszt a jobb a nem hajtás oldalon, mert felrajzolva a háromszögeket látszik, hogy elhanyagolható a különbség köztük (mint írtam 0,09fok a radiál javára, tehát ez alapján az a jobb) és a 4-5%os hosszkülönbség is még a gyártók hibahatárán van anyagmennyiségben és minõségben.
Ha elég merev az agytest akkor nincs az az ember aki be tudja bizonyítani nekem, hogy a hajtás oldali radiál és a nem hajtás oldali 3 keresztnél van jobb megoldás.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Legjobb tudomásom szerint erre embert itthon max egyet találsz, ha találsz egyáltalán. Kérdezd meg itt, asszem valamelyik srác említett ilyesmit: országúti kerékpárok - Index Fórum

Ez most mire is vonatkozik?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Legjobb tudomásom szerint erre embert itthon max egyet találsz, ha találsz egyáltalán. Kérdezd meg itt, asszem valamelyik srác említett ilyesmit: országúti kerékpárok - Index Fórum

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Vagy ugy, azt hittem geometria teren valtozna.
Vegulis fene tudja, a kerekepites a legmagasabb szinten mar szinte muveszet.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Annak idején sokat keresgeltém, hogy melyik oldal legyen radiális és mindkettõre találtam érveket. Az elsõ írás neked ad igazat, a második meg nekem.

Wheel Lacing Information - Strong Rear Wheel Lacing
Wheelbuilding

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Épp ellenkezõleg, most a nem hajtás odalon minden küllõ fejjel kifelé áll, tehát csökkent a két oldal között a különbség.

Érdekes, amit írsz. Eddig ezzel még nem számoltam. Viszont most kiszámoltam, a radiál nyert 0,09 fokkal, tehát tudja ellensúlyozni az átfogó rövidülését a rövidebbik befogó rövidülésével. De a kb 4-5%os küllõhossz rövidülésbõl eredõ rugalmasság különbséget nem tudom kiszámolni.
Állapodjunk meg döntetlenben. :)

Szerintem arra gondol, hogy még nagyobb lesz a jobb- és baloldali küllõk feszessége közötti különbség.

Igen, arra.

...szimm(!)etria...

Jogos. Köszi.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Szerintem arra gondol, hogy még nagyobb lesz a jobb- és baloldali küllõk feszessége közötti különbség.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Mar miert valtozna a szimm(!)etria? Milyen teren erted?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Mûködni mûködik, de ezzel tovább növeled a két oldal közti asszimetriát.

Épp ellenkezõleg, most a nem hajtás odalon minden küllõ fejjel kifelé áll, tehát csökkent a két oldal között a különbség.