Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
XVIII ker.
Ha otthon nyomom akkor kijárok Gyál-Felsõpakony-Üllõ-Vecsés körökre vagy néha Pécel felé is - mostanában egy fehér acélvázas Trek télibicóval nyáron meg fekete-fehér mûanyag Scottal

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A diploma megléte önmagában semmi. Az USA-ban nagy divat, hogy a mindenféle fõsulikra meg egyetemekre felvesznek arcokat csak azért mert megy nekik a kosár, az am.foci, baseball ilyenek de amúgy annyit tudnak min egy gorilla - sok meg úgy is néz ki :). Mert ott számítanak ezek a bajnokságok is és így emelik a sportszínvonalat.
De anno a 70-80 as években a fél Magyar olimpiai csapat is dilpomás volt, sõt orvos! vicc tárgya is volt, hogy szinte az összes vizilabdázó pl. állatorvos lett de a Magyar Zoltán tornász (Magyar-vándor) is a környékünkön praktizál mint állatorvos. A Kemény Dénes pl. milyen doktor tudja valaki?

Egyébként meg a sportolónak egészen más tudásra és agyi képességekre van szüksége mint egy mérnöknek, orvosnak, stb de ez evidens gondolom. A jó helyzetfelismerést meg taktikát úgysem lehet iskolapadban megtanulni.
Ettõl nem többek vagy kevesebbek senkinél.

Régen én is a Magyar Zoltánhoz hordtam a kutyát, de most abban a rendelõben mintha nem õ lenne. Délpesti-e vagy?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Sok sportolo mar 20-as evei kozepen kioregszik a sportagabol, ok meg siman mehetnek diplomazni, orvosnak. (Egerszegire emlekszem, o pl. 22 evesen hagyta abba)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Megvan: Sporttevékenysége mellett 1986-ig Magyarországon, 1996-ig Olaszországban gyakorlati és kutató állatorvosként is tevékenykedett

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
A diploma megléte önmagában semmi. Az USA-ban nagy divat, hogy a mindenféle fõsulikra meg egyetemekre felvesznek arcokat csak azért mert megy nekik a kosár, az am.foci, baseball ilyenek de amúgy annyit tudnak min egy gorilla - sok meg úgy is néz ki :). Mert ott számítanak ezek a bajnokságok is és így emelik a sportszínvonalat.
De anno a 70-80 as években a fél Magyar olimpiai csapat is dilpomás volt, sõt orvos! vicc tárgya is volt, hogy szinte az összes vizilabdázó pl. állatorvos lett de a Magyar Zoltán tornász (Magyar-vándor) is a környékünkön praktizál mint állatorvos. A Kemény Dénes pl. milyen doktor tudja valaki?

Egyébként meg a sportolónak egészen más tudásra és agyi képességekre van szüksége mint egy mérnöknek, orvosnak, stb de ez evidens gondolom. A jó helyzetfelismerést meg taktikát úgysem lehet iskolapadban megtanulni.
Ettõl nem többek vagy kevesebbek senkinél.

Van egy pár diplomás, hirtelen akiket találtam az Manuel Quinziato, Serge Pauwels, Marco Pinotti.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Van egy pár diplomás, hirtelen akiket találtam az Manuel Quinziato, Serge Pauwels, Marco Pinotti.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha mar az esznel tartunk.
Konyvekben lehet errol olvasni, hogy regen hiresen igaz volt, hogy nem voltak nagy eszkombajnok, valoszinuleg sokan most sem azok. Jogot vegulis tenyleg eleg nehez lehet napi 6-8 edzes mellett elvegezni.

A legjobban az tetszett, amit Richard Virenque mondott magarol:
"I soon realised that I didn't have the brain to be anything but a racing cyclist"
kb. "hamar rajottem, hogy a keves eszemmel nemigen lehetek mas, mint kerekparversenyzo"

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás
versenyzõnek nagyon okos volt. jól átlátta a mezõnyben a dolgokat.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Ja azt nem mondtam, hogy ez az fícsör (oldalanként máshogy megmunkált oldallapok) már az új 105-ös láncban is benne van. Idén egy ilyet meg egy 6700-ast fogok használni, kivácsi vagyok melyik bírja majd jobban.

Ezen meg beszartam: tudjátok hogy hívják Erik Zabel pályaversenyzõ csemetéjét? Rick Zabel!

Hát Eriket sem az eszéért szerettük....

ennek tudatában tavasszal lehet én is 6700-as láncot rendelek. :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
ennek tudatában tavasszal lehet én is 6700-as láncot rendelek. :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

gabe.

gabe.

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Köszi, a lánc is 6700 lesz (esetleg 7900). A sort már vissza is igazolták! :)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Láncból is vedd a 6700-ast! Én 6600 as ultegra és 5600-as 105-ös sorral használtam és jobb mint a régebbi 6600-as. Felfelé jobban vált, simábban teszi fel a láncot a nagyobb kerékre, lefeé nem éreztem különbséget. A 6700-nál a lánc oldallapjai is oldalanként megmunkáltak vagyis az sem mindegy, hogyan szereled fel.
Felváltva cserélgettem a 6600 és 6700 láncokat 6-700 km után és érezhetõ volt a különbség. Amúgy a 6600 is teszi a dolgát de az újabb azért egy hangyányit faszább.

Sziasztok,
rendeltem egy CS-6600-as 12-25-ös fgaskoszorút, de jelenleg a forgalmazó nem tudja beszerezni (az európai shimano elosztóban sincs). Ajánlották helyette a CS-6700-ast (új Ultegra), de nem tudom okozhat -e vmi. kompatibilitási problémát, ha ezt ST-6600-as fékváltókarral használnám, és 5600-as (105) agyra kerülne. Lánc még nincs, úgyhogy abban tudok alkalmazkodni, a hajtómû, az nem shimano (Ergomo).

Köszi, üdv.
Gabe

gabe.

gabe.

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
ave, kiskubai
köszi a válaszokat, módosítom a rendelésem egy 6700-as sorra!
Idõközben kutakodtam kicsit, az alábbi linken is a Ti véleményeteket igazolják.
gearEleven International: Shimano Ultegra Cassette Sprockets CS-6700 10 speed Compatibility and Specs

Köszi.
Gabe

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Sziasztok,
rendeltem egy CS-6600-as 12-25-ös fgaskoszorút, de jelenleg a forgalmazó nem tudja beszerezni (az európai shimano elosztóban sincs). Ajánlották helyette a CS-6700-ast (új Ultegra), de nem tudom okozhat -e vmi. kompatibilitási problémát, ha ezt ST-6600-as fékváltókarral használnám, és 5600-as (105) agyra kerülne. Lánc még nincs, úgyhogy abban tudok alkalmazkodni, a hajtómû, az nem shimano (Ergomo).

Köszi, üdv.
Gabe

jelenleg 6600-as ultegra sort használok 7800as fékváltókarral és lánccal, de volt bent kölcsönbe 6700-as soros kerék. Semmi kompatibilitási probléma nem adódott, nyugodtan helyettesíthetõ.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@gabe: Ha 6700-est veszel, egy hozza valo lanccal tokeletes lesz.

gabe.

gabe.

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok,

Köszi, üdv.
Gabe

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Lehet mondjuk egy kerek konnyu is. Vagy aerodinamikailag kiemelkedo. Lehet nagy teherbirasu. Lehet kenyelmes. Kinek mi a fontosabb.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Radiálisan tengelyig is lehet rugalmas...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>"van jobb megoldás."
Define jobb... Kerekepitesben nagyon sok szempont lehet fontos, nemcsak a merevseg. (Epitok mondjak)

Az meg mi?
Ha igazán merev kereket akarnék akkor egy alu tömbõl csináltatnék kereket. :)
Milyen építõk, akik a házakat építik? :)
A kerék oldalirányban és erõátvitelben legyen merev, minden más irányban pedig rugalmas.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>"van jobb megoldás."
Define jobb... Kerekepitesben nagyon sok szempont lehet fontos, nemcsak a merevseg. (Epitok mondjak)