Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
krómról vizes/kólás összegyûrt alufóliával le tudod szedni anélkül, hogy megsértenéd.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Van egy acélvázas bianchim, egészéves futkozóbringa. Sajnos télen nem tudom máshol tárolni mint a fedett biciklitároló a kolesz udvarán.
Ma próbáltam letisztítgatni, és láttam hogy helyenként bizony kikezdte a rozsda. Mit tudok tenni a rozsdásodás megelõzése érdekében, valamit a már rozsdásodott alkatrészek javításáért?
Érdekes, de csak a krómozott feltételezhetõen alu részeket kezdte ki, a vázon egy darab rozsdafolt vagy lyuk sincs...
Köszi elõre is!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Selcof az egy ilyen rohadek. Szerintem a lakkreteggel van a bibi.
Nekem mondjuk full karbon Selcof vs. full karbon vaz volt, de szinten osszerohadt.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,384 posts
mit sz...am ma 1 karbon váz,karbon nyeregcsõ kombón. szét kellett szednem,mert viszi a tulaj festetni. enyhén szólva bele volt gyógyulva. a megoldás: tettem a nyeregcsõre 1 ahead-es stucnit,ebbe még raktam 1 csövet amit befogtam a satuba,és a vázat tekergetve kiszedtem. tulajdonképpen a vázat használtam erõkarnak. még így is komoly izommunka volt a produkció. selcof nyeregcsõ volt a lelkem. érdekes,mert 1 alu magra van rádolgozva némi karbon. biondo meg a váz volt. abba is volt némi alu az ülõcsõ felsõ 10-15 centijén.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Re: Visszacsereles
Gondoljatok, meg, ha nem vettek volna senkitol vissza az elso Ultremo R-t, mi lett volna. Persze, hogy vissza kell vegyek a valoban hibas termeket.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Értem az álláspontját, de nem értek vele egyet, hogy ennyire lefitymálja Szõnyi teljesítményét.

Egyébként a "földid", Ormánközy Zoltán, alias vicces1-tõl szó szerint rosszul vagyok. Ismered?

Ismerem. Az életben is vicces a beceneve, nem véletlenül.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Mi a véleményed az írásról? A kommenteket nem tudom elolvasni, annyira agyzsibbasztóak.

Értem az álláspontját, de nem értek vele egyet, hogy ennyire lefitymálja Szõnyi teljesítményét.

Egyébként a "földid", Ormánközy Zoltán, alias vicces1-tõl szó szerint rosszul vagyok. Ismered?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Apropó Káldy, aki még nem látta, ajánlom a velo-n Lengyel Tamás "3. kör holtkör" címû írását, fõleg a jól megszokott színvonalú kommenteket.

Mi a véleményed az írásról? A kommenteket nem tudom elolvasni, annyira agyzsibbasztóak.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Apropó Káldy, aki még nem látta, ajánlom a velo-n Lengyel Tamás "3. kör holtkör" címû írását, fõleg a jól megszokott színvonalú kommenteket.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

bike24-rõl volt, macerás lett volna.

Egy másik netes webshoppal igenjó tapasztalataim vannak. Haverral közös rendelésnél rendel egy Sigma km órát. Elõször a jeladó volt rossz, kicserélték, fizették az oda-vissza szállítást. Azután haver -jézusomdebutamódon- mivel hõmérsékletmérõs az óra, és cseppálló, meg akarta mérni hogy hány fokos a balaton, onnantól az egyik gomb nem mûködött, de azt is szó nélkül kicserélték, pont a napokban jött meg az új óra. Szerintem ha a rendelés után mondjuk 2 héttel történt az eset, akkor simán kicserélték volna, 2 hét alatt nem raksz bele 3-4ezer km-t :) (Kivéve ha Káldy vagy, és a RAAM-ról van szó :D )

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Meggyõztem magam, az Ultremo-t veszem, úgyis csak versenyen használom, edzeni meg majd edzek B-s contival vagy olcsógumival.

Bloke: Nekem is ezeket a tüneteket produkálta, de én elõtte beleraktam kb 400km-t versenyen, meg utána fél évig használtam a városi bicón. Meg eleve használtan vettem.
Tegyük fel hogy mondjuk 500km-t mentél vele összesen. Nem vitted vissza, hogy -már bocs, de ez szar?

bike24-rõl volt, macerás lett volna.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Nos vizsgaidoszak vegeztevel megtettem elso metereimet a Speedplay rendszerrel! Nagyon limitaltak a tapasztalataim ugyanis ez a minusz 5-6 fok nappali homerseklet kicsit riaszto nekem, csak a kornyeken mentem egy rovid tavot..szoval meg nem tudok velemenyt alkotni a temarol igazabol!
Pedal ugye egy Zero Ti, cipello egy Sidi Laser! Mivel elso orszagutis rendszerem, nem tudok mashoz nagyon viszonyitani ( de majd igyekszem potolni a hianyossagokat ). Elsonek a szobaban probalkoztam a be-kilepessel..hat..ezelott egy alacsony rugotenzion hasznalt 540es SPD-m volt es kb 2 perc alatt gyakoroltam be, szoktam meg a mozdulatot! Hat gyerekek..kb 1 nap alatt jutottam el odaig, hogy biztonsaggal vakon be tudtam lepni egy pedalba, ami valoszinuleg azert lehet, mert 1. maga a pedal nagyon kicsi 2. iszonyat merev volt az elejen a rugo a stopliban 3. kicsit a mozdulat is mas mint az SPD-nel amivel bele lehet lepni, egy kis csavaro mozdulatot kell alkalmazni, amivel elo lehet segiteni a beakadast! Ma kimereszkedtem ugye vele, es ekozben vonhattam le azt a kovetkeztetest, hogy eszmeletlen szar setalni ezekkel a stoplikkal jarolapon, parkettan, aminek igazabol nagy relevanciaja nincsen, de mindenkeppen figyelni kell ra, ugyanis emellett meg csuszasveszelyes is ezeken a feluleteken! Kb 3-4 kiserlet utan megerkeztem ahhoz a ponthoz, ahol biztonsaggal elindulasnal vakon be tudtam akasztani a masodik labat 6 ora allasnal az elso fordulatnal! Ismetlem, nagyon keveset mentem vele, es egy 1000 km utan meg jelentek, hogy addig hogyan alakul a viszonyunk, de az mar az elso 100 meteren vilagossa valt, hogy nem veletlenul vannak orszagutis rendszerek illetve SPD rendszerek ( szamomra ugye ez a gyakorlatban nem volt eddig nyilvanvalo ). Nagyon direkten tudtam tekerni, tenyleg markans volt a kulonbseg..ehhez meg valoszinuleg hozzajarul a carbon talpa a ciponek! Ami meg fontos es erdekes, hogy 0-15 fokig folyamatosan lehet allitani a float-ot mind kifele mind befele kulon-kulon, a ketoldali belepes pedig nagyon praktikus! Hat roviden ennyi egyelore, par het mulva talan tobb tapasztalattal tudok eloallni, de egyelore ugy tunik, jol dontottem..

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nekem nem vették vissza, pedig ott is valami nem stimmelt, egy KMC lánc azért többet kell hogy kibírjon mint 400km. (csak száraz idõben használtam vizet nem látott) Itt jön be az a faktor, amit fejtegetni próbáltam, hogy mennyire lelkiismeretes a bolt vagy a nagyker. Nagyker: akkor van hozzá közöm, ha azt mondják a boltban, hogy a nagyker nem veszi vissza, kénytelen vagyok lenyelni a békát, bármennyire nem tetszik, mert nem fogok egy 6ezres lánc miatt a fogyasztóvédelemhez irkálni, nincs hozzá idegrendszerem. (egyszer kipróbáltam hogy is mûködik a rendszer, vagy nekem volt pechem, de elvesztem a hivatali útvesztõben végül ügyvéd segítségével sikerült megoldani a vitát)

Mondjuk egy lánc esetében tényleg nehéz bebizonyítani mennyit is futott.

haverom egyszer közölte a szervízzel, ahol nem akarták orvosolni a garanciális problémáját a leírthoz hasolnló kifogásokkal, hogy a kedves kollégát úgy szájon veri, hogy a takony menetet vág a nyakán

nos... a problémáját hirtelen mégis meg tudták oldani (szomorú, hogy néha csak ez vezet eredményre)

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Nem, csak a felsõ kart szedtem le.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Shimano Fékváltókar összerakása sikerült már valakinek? Egyszer összeraktam, de nem volt tökéletes..

Attól függ mennyire szedted szét. Ha magát az integrált mechanikát is szétszeded, azt már elég melós összerakni

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Shimano Fékváltókar összerakása sikerült már valakinek? Egyszer összeraktam, de nem volt tökéletes..

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nekem nem vették vissza, pedig ott is valami nem stimmelt, egy KMC lánc azért többet kell hogy kibírjon mint 400km. (csak száraz idõben használtam vizet nem látott) Itt jön be az a faktor, amit fejtegetni próbáltam, hogy mennyire lelkiismeretes a bolt vagy a nagyker. Nagyker: akkor van hozzá közöm, ha azt mondják a boltban, hogy a nagyker nem veszi vissza, kénytelen vagyok lenyelni a békát, bármennyire nem tetszik, mert nem fogok egy 6ezres lánc miatt a fogyasztóvédelemhez irkálni, nincs hozzá idegrendszerem. (egyszer kipróbáltam hogy is mûködik a rendszer, vagy nekem volt pechem, de elvesztem a hivatali útvesztõben végül ügyvéd segítségével sikerült megoldani a vitát)

Mondjuk egy lánc esetében tényleg nehéz bebizonyítani mennyit is futott.
11:38:11 IM 2012

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ilyeneket nem lehet visszavinni. (mármint kopóalkatrészeket, lánc sor gumi stb) mert hiába magyarázod az eladónak, hogy de itt vettempárheteés mégvadonatújcseréldkimertrossz.. lehet otthon van egy szakadt ugyanilyen gumid, ki tudja ez nem az-e? Legalábbis nekem ilyen érveket sorakoztattak fel, meghogy tõlük sem veszi vissza a nagyker a hibás kopó alkatrészt. Más kérdés, hogy évek óta ugyanabba a boltba járok, illett volna visszavenniük. Én is így jártam egy KMC x10es lánccal. beleraktam kb 400km-t és amikor vittem az idõszaki nagyszervízre a bringát, mondják a srácok, csereérett a láncod, beleesett a nyúlásmérõ de durván! Az x10sl ami elvileg kevesebbet kellene hogy bírjon elment majdnem 3600km-t.

Azért egy párszáz KM-t futott gumin látszik, hogy az új, illetve az, hogy a kereskedõ, hogyan külöbözteti meg a saját portékájét másétól (ha van blokkod), és mit mókol a nagykerrel, na ahhoz semmi közöd. A gumi biztonsági okokból nagyon fontos, ha nagyon erõszakoskodnak, akkor be lehet küldeni vizsgálatra, és ha széria hibás -sokan beküldik-, be is tilthatják a termék forgalmazását. Kopó alkatrész ide vagy oda, van egy elvárt élettartama, ha rendeltetészerûen használtad, fõleg, hogy ha kilógott a belseje, akkor nem elkopott, hanem szétszakadt valami a szerkezetében. Képzeld ha az autógumid 2 hetesen szálszakadásos lenne...., baleset esetén még perelhetnéd is õket egész komoly summára. A Fordnak (és elég sok vásárlónak) volt ebbõl nem kevés kellemetlensége.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ilyeneket nem lehet visszavinni. (mármint kopóalkatrészeket, lánc sor gumi stb) mert hiába magyarázod az eladónak, hogy de itt vettempárheteés mégvadonatújcseréldkimertrossz.. lehet otthon van egy szakadt ugyanilyen gumid, ki tudja ez nem az-e? Legalábbis nekem ilyen érveket sorakoztattak fel, meghogy tõlük sem veszi vissza a nagyker a hibás kopó alkatrészt. Más kérdés, hogy évek óta ugyanabba a boltba járok, illett volna visszavenniük. Én is így jártam egy KMC x10es lánccal. beleraktam kb 400km-t és amikor vittem az idõszaki nagyszervízre a bringát, mondják a srácok, csereérett a láncod, beleesett a nyúlásmérõ de durván! Az x10sl ami elvileg kevesebbet kellene hogy bírjon elment majdnem 3600km-t.
11:38:11 IM 2012

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Meggyõztem magam, a contit veszem, de lehet veszek egy pár ultremot is továbbértékesítésre :) .

Bloke: szerintem az a hibás széria volt. Annak is ilyen tünetei vannak.

Meggyõztem magam, az Ultremo-t veszem, úgyis csak versenyen használom, edzeni meg majd edzek B-s contival vagy olcsógumival.

Bloke: Nekem is ezeket a tüneteket produkálta, de én elõtte beleraktam kb 400km-t versenyen, meg utána fél évig használtam a városi bicón. Meg eleve használtan vettem.
Tegyük fel hogy mondjuk 500km-t mentél vele összesen. Nem vitted vissza, hogy -már bocs, de ez szar?