Nos vizsgaidoszak vegeztevel megtettem elso metereimet a Speedplay rendszerrel! Nagyon limitaltak a tapasztalataim ugyanis ez a minusz 5-6 fok nappali homerseklet kicsit riaszto nekem, csak a kornyeken mentem egy rovid tavot..szoval meg nem tudok velemenyt alkotni a temarol igazabol!
Pedal ugye egy Zero Ti, cipello egy Sidi Laser! Mivel elso orszagutis rendszerem, nem tudok mashoz nagyon viszonyitani ( de majd igyekszem potolni a hianyossagokat ). Elsonek a szobaban probalkoztam a be-kilepessel..hat..ezelott egy alacsony rugotenzion hasznalt 540es SPD-m volt es kb 2 perc alatt gyakoroltam be, szoktam meg a mozdulatot! Hat gyerekek..kb 1 nap alatt jutottam el odaig, hogy biztonsaggal vakon be tudtam lepni egy pedalba, ami valoszinuleg azert lehet, mert 1. maga a pedal nagyon kicsi 2. iszonyat merev volt az elejen a rugo a stopliban 3. kicsit a mozdulat is mas mint az SPD-nel amivel bele lehet lepni, egy kis csavaro mozdulatot kell alkalmazni, amivel elo lehet segiteni a beakadast! Ma kimereszkedtem ugye vele, es ekozben vonhattam le azt a kovetkeztetest, hogy eszmeletlen szar setalni ezekkel a stoplikkal jarolapon, parkettan, aminek igazabol nagy relevanciaja nincsen, de mindenkeppen figyelni kell ra, ugyanis emellett meg csuszasveszelyes is ezeken a feluleteken! Kb 3-4 kiserlet utan megerkeztem ahhoz a ponthoz, ahol biztonsaggal elindulasnal vakon be tudtam akasztani a masodik labat 6 ora allasnal az elso fordulatnal! Ismetlem, nagyon keveset mentem vele, es egy 1000 km utan meg jelentek, hogy addig hogyan alakul a viszonyunk, de az mar az elso 100 meteren vilagossa valt, hogy nem veletlenul vannak orszagutis rendszerek illetve SPD rendszerek ( szamomra ugye ez a gyakorlatban nem volt eddig nyilvanvalo ). Nagyon direkten tudtam tekerni, tenyleg markans volt a kulonbseg..ehhez meg valoszinuleg hozzajarul a carbon talpa a ciponek! Ami meg fontos es erdekes, hogy 0-15 fokig folyamatosan lehet allitani a float-ot mind kifele mind befele kulon-kulon, a ketoldali belepes pedig nagyon praktikus! Hat roviden ennyi egyelore, par het mulva talan tobb tapasztalattal tudok eloallni, de egyelore ugy tunik, jol dontottem..