Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Camelbaktol engem a sulya tart vissza. A fene se akar 2kg-t a hatan cipelni verseny kozben.
De valoszinuleg meg az a legjobb megoldas, ha a frissites nem megoldhato.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
én kaja mellé rengeteg vizet iszok, még leves mellé is elmegy 2-3 pohár víz, de bringán kevesebbet, még nyáron is elvagyok elég sokat egy kulaccsal. De télen csak indulás elõtt iszok, egyrészt nem leszek szomjas, másrészt minusz 10-ben, téli ruházatban nem túl kellemes brunzolni az út szélén :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ezt az új mezbe rejtett Camelbak csoda rendszert nem próbálta még egyikõtök sem? Pelsõre és hosszabb távokra jó választásnak tûnik, 2l vizet tudsz vinni benne, a bringa kulacstartóiba meg izo és kész is. Bár lehet kicsit melegíthet..
11:38:11 IM 2012

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Pelsonál az utolsó frissítõponton álltam csak meg, de az teli volt rengeteg karton szénsavas, szénsavmentes ásványvízzel, gatorade, mûzliszelet, banán, narancs, amit akar az ember. Mondjuk 6óra alatt értem célba, tehát az mezõny elsõ felével értem oda, lehet a végén nem volt ott semmi.

szerk.: egyébként 2x5dl izotóniás a mezzsebben, egy 8dles izotóniás az egyik kulacstartóban, 6dl víz a másikban, és egy 5dl-es gatorade az utolsó frissítõponton.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Én a Pelso-ra terveztem, hogy 1,5 l-es ásványvizes flakonokat viszek

A Pelso tenyleg nagy challenge ebbol a szempontbol.
A nyeregcson engem zavar a nagy palack, hozzaer a labam, mar a 0.8-asnal is neha.

Az en tervem anelkul, hogy tudnam, hogy mennyire megvalosithato (nem ismerem se a terepet, es foleg nem is indultam meg) az lenne, hogy frissites valamelyik hupli teteje kozeleben ut szeli segitotol. Az alabbi logon tobbszor is 30 km/h alatt mennek 80-90 km korul, egy musette felvetele nem lehet gond ilyen temponal, de ha fekezni is kell valamennyit, nem hiszem, hogy barmit is vesztenek emiatt.
Persze segito kell hozza, szoval nem olyan egyszeru.
Tour de Pelso by horud at Garmin Connect - Player

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ezek az aláöltözõim, de lehet pár hónappal ezelõtt már linkeltem vagy ide vagy a téli tekerés topicba, valahol már elõjött. 12990 volt a felsõ ha jól emlékszem a nadrág meg 11990. A nadrágot ajándékba kaptam a páromtól. :)

http://eu.thenorthfa.../baselayer.html ezek között vannak a hybrid széria feketék.

Hozzáteszem nekem a téli tekerés közbeni nem iváshoz hozzászokott a szervezetem, ha valami gond lenne van nálam azért víz, de valahogy nem esik jól menet közben. Hideg idõben többet járok az uszodába, szóval nem nyomok heti 300kmeket folyamatosan tatósan, nem is bírnám meg nincsenek is olyan ambícióim már, hogy bárminek a rovására menjen itt a kemény alapozás, a szezonokban is elsõdleges cél minden verseny befejezése másodlagos az elõzõ évi idõ javítása. Szóval annyit akartam kisütni, hogy az alapozásokat is a következõ évi célok határozzák meg.

A tavalyi Orfûman féltávú versenyen 83km volt a bringatáv, ott 4kulacs vizet nyakaltam be, 3 bringakör volt, az elsõben még a sajátokkal mentem, 2.-3. körben vételeztem egy-egy kulacs vizet a frissítésnél, de a futás elejére még így is fejbevágott a meleg az elsõ 5kmen 6perc körüli ezrekkel szédelegtem a futópályán. Az egy nagyon emlékezetes verseny volt, kár hogy nem lesz több..
11:38:11 IM 2012

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én a Pelso-ra terveztem, hogy 1,5 l-es ásványvizes flakonokat viszek, mert a két 1 l-es kulacsom kevésnek bizonyult és a szervezõk által biztosított frissítõ autó miatt volt rá példa, hogy két részre szakadt a mezõny. Volt olyan, hogy B.fürednél kb. tizen osztozkodtunk egy ásványvizen. Egyébként van egy jó módszerem, hogy a sportital kitartson órákig. Ha simán bekeverném és elfogyna, utána már csak vizet tudnék inni. Viszont én azt csinálom, hogy az egyik kulacsban sokszorosa a mennyiség, mint az elõírt, a másikban meg sima víz van. A sportitalból iszok egy kortyot és utána a vízbõl 2-3-at, így mindig csak a vizes kulacsot kell utántölteni.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás
innen lesz a jövendõ vázam: Merényi Bicycles | Facebook másik link: Merenyi Bicycles ha jól olvasom akkor "grafitember" lenne a gyártó :) lehet,h mégis kimegyek a kiállításra. eddig nem akartam menni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát ott bizony be kell tudni osztani, de mezzseb;) vagy frissítés. Meg azért a verseny más. Ott sokkal magasabb az intenzitás (emiatt kevesebbet "ér rá" az ember inni) és általában hamarabb vége is van mint az edzésnek. Meg verseny után meg lehet halni, edzés után nem kéne. Szerintem iszonyú fontos a megfelelõ folyadékbevitel, honnan tudod, ha többet innál, nem mennél-e sokkal jobban? Élettanilag elég durva hatása van annak hogy rendszeresen folyadékhiányos állapotba kerül a szervezet. Ha besûrûsödik a véred sokkal nehezebben jut el a hajszálerekbe, romlik az oxigénfelvétel, stb.... Sõt nem csak hogy edzés közben, de napközben is, folyamatosan ott van mellettem az üveg víz, vagy tea, és amikor "meglátom" iszom belõle. Régen annyira nem figyeltem oda erre, de biztosan állítom, hogy számít. Nemhiába van az, hogy kaja nélkül hetekig is elél az emberünk de víz nélkül csórikám nem húzza sokáig. Én is kibírom hogy nem iszok 3óráig, csak nincs értelme, mert nem egészséges. Meg kell adni a szervezetnek amire szüksége van.

Nem hiszem, hogy annyira folyadékhiányos állapotba kerülnék, mert ha ennél többet iszom akkor nagyon nyomja a hólyagomat a nyereg és meg kell állnom miatta (hûvös idõben versenyen is volt már gondom emiatt).
Napközben sokat iszom, mindig fel vagyok töltve vízzel.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Nyáron irdatlan mennyiségû vizeket el lehet fogyasztani, de télen görgõn fõleg. Én amúgyis igyekszem sokat inni napközben, volt olyan nap a télen hogy 3órás görgõzéssel együtt 6 liter víz lecsúszott. Simán.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Hát ott bizony be kell tudni osztani, de mezzseb;) vagy frissítés. Meg azért a verseny más. Ott sokkal magasabb az intenzitás (emiatt kevesebbet "ér rá" az ember inni) és általában hamarabb vége is van mint az edzésnek. Meg verseny után meg lehet halni, edzés után nem kéne. Szerintem iszonyú fontos a megfelelõ folyadékbevitel, honnan tudod, ha többet innál, nem mennél-e sokkal jobban? Élettanilag elég durva hatása van annak hogy rendszeresen folyadékhiányos állapotba kerül a szervezet. Ha besûrûsödik a véred sokkal nehezebben jut el a hajszálerekbe, romlik az oxigénfelvétel, stb.... Sõt nem csak hogy edzés közben, de napközben is, folyamatosan ott van mellettem az üveg víz, vagy tea, és amikor "meglátom" iszom belõle. Régen annyira nem figyeltem oda erre, de biztosan állítom, hogy számít. Nemhiába van az, hogy kaja nélkül hetekig is elél az emberünk de víz nélkül csórikám nem húzza sokáig. Én is kibírom hogy nem iszok 3óráig, csak nincs értelme, mert nem egészséges. Meg kell adni a szervezetnek amire szüksége van.

Versenyen ez nem szokott gondot okozni? Ott honnan szerzel ennyit vizet?

Úgy látszik én szerencsés vagyok ebbõl a szempontból, monti versenyen is amikor 40fok van akkor megyek a legjobban, mert mindenki meghal/kiszárad a melegben, én meg akkor is elvagyok max 1l/óra folyadékkal (de ha leállok a kajával akkor kb felezõdik a folyadékigényem).
Görgõn iszom a legtöbb vizet. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hát akkor a 4 kulacs is lecsúszik. hosszabb edzésen a 6 se meglepõ. inni kõ, vízbû vagyunk vazze

Versenyen ez nem szokott gondot okozni? Ott honnan szerzel ennyit vizet?

Úgy látszik én szerencsés vagyok ebbõl a szempontból, monti versenyen is amikor 40fok van akkor megyek a legjobban, mert mindenki meghal/kiszárad a melegben, én meg akkor is elvagyok max 1l/óra folyadékkal (de ha leállok a kajával akkor kb felezõdik a folyadékigényem).
Görgõn iszom a legtöbb vizet. :)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Ha én annyit innék, folyamatosan pisilnem kellene. :)

Mennyit iszol nyáron?

hát akkor a 4 kulacs is lecsúszik. hosszabb edzésen a 6 se meglepõ. inni kõ, vízbû vagyunk vazze

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

tudtok tapasztalatokat mondani Mavic MA40-es felnivel? Elvisz egy 90 kg-os rájdert?

Hajaj! 110 kg-ig simán. Nem vagyok annyi (78-80 + ruha), de az MA 40 kb. az Open Pro elõdje volt, megbízható, stabil, s nekem több biciklimen is van még, ma is jó. Az egyik elsõ egy óriási esést is kibírt (Balatonpart, Ábrahámhegyi strand fele Keszthely felõl 15 cm mély, 30 cm körüli átmérõjû lyuk az amúgy jó aszfaltban), helyben a küllõket elhúzogattam, hogy forogjon, majd otthon újrafûztem. Megtanultam ugyanis Sheldon Brown-tól, hogy a felnit elõbb feszültségmentesíteni kell, egy B&D asztallal meg kézzel-lábbal sikerült is (kellett is, vagy 20 cm-es kitérések voltak, 8-as alakzatban). S utána majdnem tökéletes, kicsit (1-1.5 cm) tojás, de oldalt teljesen jó (0,5 mm-en belül).
A 40 felületkezelést jelent (az MA2-n ilyen nincs), ettõl keményebb, ellenõrizni kell viszont, hogy nem repedt-e (ha használt; ritka az új, csak véletlenül lehet találni, már vagy 10-15 éve nem gyártják). Ha jó állapotú, edzõkeréknek évtizedet kibír.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Iden telre en is szervaltam uj alaoltozetet.
Eztet: Frontline Base Layer: Black

Sokkal jobb, mint ami korabban volt noname, de ezt is vizesen veszem le magamrol. (Igaz nem is allitja, hogy szaraz maradna, csak azt, hogy elvezeti a vizet a boromrol)

~5 fokban ez + egy soft shell meg tud lenni nekem is, bar en fazos vagyok. Elso probakor alig akartam elhinni, hogy nem fazom.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Minden szavával egyet értek. Hatalmas butaság órákig víz nélkül menni!!!!!!! Én pl 2óra alatt megiszom a két 7decis kulacsot (télen!). Tetszik vagy nem, kell vagy nem, inni kell. Különben következményei vannak!

+1!

és egy kis kiegészítés:
1: a gatorade ha nem hígtíod, nem fagy meg -3°C ig, ezt minden kulacs tudja tartani..
2: kell venni a dekában (jó esetben röhejes áron) táskát 2L-es szívószálas tömlõvel, amit tudsz magaddal vinni a hátadon, belefér minden túlélõ felszerelés, +kaja(mert inkább többet viszek, mint kevesebbet-aki egyszer már pórul járt tudja), és persze 2L folyadék.
Télen is úgy benyomom a 2L-t 3 óra alatt, hogy mikor hazaérek azt érzem, hogy hiába szívom, nem jön semmi a csõbõl...( a csõbe sem fagy bele az izotóniás ital ha nem hígítod)
viszont a Gatoradet-Poweradet azonnal ki kell öblíteni a tömlõbõl, mert megszínezi...tapasztalat:D

ha nem iszol rendesen, másnap amikor bringára ülsz olyan fájdalmaid lesznek az elsõ 10 percben, hogy úgy érzed vigyázzba állnak a lábaid
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Minden szavával egyet értek. Hatalmas butaság órákig víz nélkül menni!!!!!!! Én pl 2óra alatt megiszom a két 7decis kulacsot (télen!). Tetszik vagy nem, kell vagy nem, inni kell. Különben következményei vannak!

Ha én annyit innék, folyamatosan pisilnem kellene. :)

Mennyit iszol nyáron?

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Én igazából nem szenteltem túl nagy jelentõséget ennek eddig, de még tavaly õsszel beruháztam egy szett igen komoly aláöltözetre. Alsõ-felsõ meg egy boxer. Mindhárom felsõ kategóriás hegymászó modell, nekem nagyon bevált, a nedvességelvezetés tökéletes, az izzadás gyakorlatilag megszûnt. A hõkomfort maradt. Volt olyan hogy kint 4-5fok lehetett kb és felülre nem is kellett más csak az aláöltözet és egy szélálló kabát. Isteni száraz érzés volt :D

konkrétan milyen aláöltözet? mondhatnál márkát, meg hogy hol vetted, bár sztem itt vidéken megint csak a webshop marad.....

mandras81

mandras81

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok,

tudtok tapasztalatokat mondani Mavic MA40-es felnivel? Elvisz egy 90 kg-os rájdert?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Nagyon hardcore viz nelkul, meg 3dl vizzel menni orakat.
Keveset ertek taplalkozastudomanyhoz meg ilyenekhez, de az nagyon alap mondas, hogy kerekparon akkor kell inni, amikor nem szomjas az ember, enni pedig amikor nem ehes.
En elvoltam a jegkasas vizzel (Decathlonos porral vaditva) is, de teny, hogy nem tul kellemes. 0.4l korul elfogyasztok 50km-n.